Gemeenten werken aan landelijke regeling asielzoekers

Licht aan het eind van de tunnel voor uitgeprocedeerde vluchtelingen. Burgemeesters gaan eindelijk verder met de hoognodige landelijke regeling voor een menswaardige noodopvang voor mensen die zijn uitgeprocedeerd.

Veel gemeentes, waaronder Amsterdam, zitten in hun maag met uitgeprocedeerde asielzoekers. Burgemeester Van der Laan wil de asielzoekers graag opvangen maar Teeven ziet daar weinig in. De situatie van veel uitgeprocedeerde asielzoekers in de stad begint onhoudbaar te worden. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

5 gedachten over “Gemeenten werken aan landelijke regeling asielzoekers”

 1. Opstelten en Teeven. Twee personen ongeschikt voor hun functie. De eerste kan zijn ego niet opzij zetten (drugsbeleid o.a.) en de tweede is een racist pur sang. En hoe “typisch”: beide VVD

 2. Van der Laan wil wel een “sobere” opvang, het moet uiteraard niet te leuk worden hè. Stel je voor zeg dat deze mensen eens wat gegund zou worden.
  En Van der Laan en anderen vraten zich rond, zelfvoldaan en tevreden over hun daden.
  Maar vertrekken moeten de vluchtelingen, alleen wil de burgerij uiteraard geen overlast van deze mensen hebben.

 3. Le Roi, ik besef dat het (momenteel?) enorm lastig voor je is om persoonlijk eens een kijkje te nemen in een AZC, of zelfs een (ugh) ‘verwijderingscentrum (-zonder- ‘gele sterren’, dit keer dan)’, waarvan ik oprecht werkelijk hoop dat deze nimmer ‘privaat’ zullen worden.

  Het bed/ brood/ bad is het ‘allerminste’ wat ‘wij’ (als ‘land’ Nederland) kunnen bieden, los van enig bepaald recht. Er valt heel erg enorm veel (!) af te dingen op de wijze waarop van der Laan omgaat met…nota bene: mensen.

  Hier heeft hij m.i. groot gelijk. De vele vrijwilligers die op een (m.i) uiterst positieve wijze actief bijdragen aan het welzijn van ‘deze’ mensen, even daargelaten.

  Alle emotie daargelaten, gaat het om een X aantal personen ( http://www.flipvandyke.nl ) die terug moeten naar. Dat is, hoe dan ook, lastig en complex. Maar dat triple B verhaal (bed/ brood/ bad) is aantoonbaar een landelijk probleem, waarvan ik denk dat van der Laan hier(mee) een strategisch (menselijke maat) puike positie inneemt. Iedere verdere actie, rondom deze mensen is bepalend.

  Het NIMBY-‘sentiment’ is altijd al een lachertje geweest.

  Er zijn andere politici, zoals Teeven, die aandacht verdienen. Louter en alleen omdat deze “liberale politicus” weinig empathie in zich heeft. Welk een verrassing, VVD & emotie. En de mensen waar het in deze om gaat. Nu en in de toekomst.

  Ik ga zo een tosti bakken, en vreet me eigen vol rond. ;-]

 4. Marc die vent deugt niet. Meer weten? Lees hier eventueel. Verder stel je dat deze mensen terug moeten, maar het is beleid uitgezet door Teeven en de rest van de schurken.

Reacties zijn gesloten.