17 gedachten over “Wilders noemt diner Beatrix met sultan van Oman dom”

 1. Wie onze koningin dom noemt, is knettergek. Hij zal het wel ‘nuanceren’: “niet ons staatshoofd is dom, alleen de keuze om naar het diner van de sultan te blablabla”. Weer een provocatie.

 2. Komt miz voort uit de wens van Wilders voor een ceremonieel koningschap.
  Volgens mij zien we hier de eerste stap in door Wilders veel gehanteerde spin-aanpak: Eerst kritiek uiten (al dan niet terechte kritiek), daarna roepen dat het zo echt niet kan. Hierna een of ander onzinnig voorstel lanceren. En als dat niet werkt veel stemming maken.

 3. Inhoeverre Beatrix zelf erom heeft gezeurd, om dan toch tenminste een privé-vorkje te mogen prikken met Sultan Kwaboes, dat zullen we nooit weten.
  Hoef ik ook niet te weten. Want Rutte en Rosenkrantz (of hoe hij mag heten) zijn 100% verantwoordelijk. Als ze “nee” hadden gezegd, was Beatrix niet gegaan en waarschijnlijk ook niet afgetreden.
  De uitleg in de Kamer was ook van een ongekende knulligheid: “Een compensatie, anders zou de sultan zich wel eens beledigd kunnen voelen.”
  Als ik die sultan was, zou ik zeggen: “Aju Hoogheid. Gaat u maar om de hoek bij onze (halal) McDonalds eten! Ik heb uw hypocriete tafelgezelschap niet nodig…”
  Maar waarschijnlijk is Kwaboes te beschaafd om zoiets in het openbaar op te merken.
  Parlementaire democratie is in Oman ver te zoeken, maar Kwaboes is een verlichte despoot. Er zijn behoorlijke sociale voorzieningen in Oman. Geen fundamentalisme. Geen onderdrukking van de Shiitische minderheid zoals in S-Arabië. De (beperkte) olie-inkomsten verdwijnen in minder grote mate dan in bij voorbeeld Qatar, waar de vorstin wel officieel heen mag, in de zakken van een heersende elite. Maar het is begrijpelijk, dat een groot deel van het volk democratisering wil en meer vrijheid.
  Daarom is dit hypocriete bezoekje inderdaad “dom” op dit moment.
  Datzelfde hebben de partijen van de oppositie vorige week al gezegd.
  Maar nu Wilders dat nu ook nog eens komt zeggen, is het groot nieuws in De Telegraaf.
  Alleen past hij wel op om de verantwoordelijken (Rutte en Rosenmuller – nee, hoe heet die man toch?) aan te spreken. Nee, hij doet of het een koppigheidje van Bea is en maakt de sultan uit voor een “despoot”. Geen journalist, die even opzoekt hoe het er in Oman werkelijk voorstaat. Geen journalist, die Wilders wijst op de echte verantwoordelijken.
  Nederland verdient beter. Een betere pers!
  😥

 4. Hi Huib , In Oman is de bevolking geen Shia maar Ibadi , een afsplitsing van heel kort na de dood van de Profeet http://en.wikipedia.org/wiki/Ibadi een van die onbekende stukjes Islamitische diversiteit .. mijn artikel over die diversiteit vordert , hopelijk snel klaar

 5. De sultan op Wikipedia. Deze ene man is sowieso een interessanter persoonlijkheid en heeft meer van de wereld gezien dan dat ene menneke uit Venlo samen met zijn hele kamerbende. Zo heeft de sultan een eigen symfoniekorkest met 120 muzikanten. Vanavond een portret op Nieuwsuur.

 6. Grappig hoe is het Wilders nu gelukt om in een klap twee staatshoofden te beledigen en kijk de Nederlandse pers juicht hem toe.

  Is soms de Nederlandse MSM door Wilders gefinancierd of is het gewoon de VVD?

 7. Waar blijven de Oranjeverenigingen? Toen Maxima De Nederlandse Identiteit niet kon vinden, was het land te klein. Nu wordt het boegbeeld van Oranje beklad- en het blijft stil.

 8. Wilders op twitter: “Honderden mensen demonstreerden vandaag in Oman tegen regime van abjecte Sultan. Dat de Koningin met die dictator gaat dineren is erg dom!”

  Als Geert al zo onder de indruk is van een demonstratie van honderden mensen, dan staat Wilders nog wat te wachten de komende jaren!

 9. Wie of wat is dom?

  Het voornaamste economische belang achter het bezoek van koningin Beatrix aan het onrustige Oman is een gehoopte grote defensie-order. De Nederlandse scheepswerf Damen Schelde dingt in het autocratische Arabische land mee naar een opdracht voor de levering van vier marineschepen. Het gaat om beoogde leveranties ter waarde van honderden miljoenen euro’s.

  http://goo.gl/ai19n

 10. JoeyRamone Schreef:

  Wie of wat is dom?
  Het voornaamste economische belang achter het bezoek van koningin Beatrix aan het onrustige Oman is een gehoopte grote defensie-order. De Nederlandse scheepswerf Damen Schelde dingt in het autocratische Arabische land mee naar een opdracht voor de levering van vier marineschepen. Het gaat om beoogde leveranties ter waarde van honderden miljoenen euro’s.
  http://goo.gl/ai19n

  Hoe slechter de economie hoe meer Wildersstemmers , dus is hij vast tegen zo’n grote werkgelegenheid scheppende order en dat dan nog wel dankzij zo’n Muselman ..

 11. De sultan bestuurt Oman zoals Wilders de PVV. Er is wel een verschil: incompetente figuren worden echt op straat gezet. Vandaag werden er opnieuw posten verwisseld in de regering, waaronder de minister van economie.

 12. Dat gebondeerde zulthoofd zal Beatrix blijven schofferen, bij al wat ze doet binnenkort. Ik denk dat het zich daar heel erg mee vergist. Het denkt een voorschot te nemen op de bereidwilligheid van Prins Pils’ Staatshoofdschap. Wilders meent hem al in zijn zak te hebben. Kon hem nog wel eens vies tegenvallen vanwege Maxima’s invloed. .

Reacties zijn gesloten.