Meerderheid coalitie in senaat wordt onmogelijk

Onafhankelijke Senaats Fractie (OSF) heeft nog 0,64 zeteltje in de aanbieding en overwegen deze te schenken aan Jan Nagel van 50Plus. Dat kost de brievenbuspissers van Rutte dan 1 zeteltje. Als dit gebeurt dan wordt het zeg maar onmogelijk voor de coalitie om een meerderheid in de Eerste Kamer te krijgen. Dat is wel een nieuwtje of niet soms? Oh ja en als GroenLinks, D66 en Partij vd Dieren hun restantjes aan de PvdA geven dan kost dat Rutte alweer een zeteltje. (Volkskrant)

Ik zeg: doen

16 gedachten over “Meerderheid coalitie in senaat wordt onmogelijk”

 1. Als alles goed gaat heb ik woensdag de fractievoorzitter van de FNP te gast in m’n radioprogramma. Hamvraag wordt dan wat gaat u stemmen?

 2. Leuk al de rekensommetjes. Denk dat Rutte even wat minder vast slaapt.
  Bedenk wel: we praten hier over politici, ook al zijn het politici op provinciaal niveau. Deze politici zijn al gekozen. Dus wie doet ze wat? 23 mei is nog ver. Rancune, ik had …… willen worden, kan bij het stemgedrag een rol spelen. Denk ook aan al die werkeloze CDA-bestuurders. Voorspellen van het stemgedrag van de Staten is in 2011 hogere Kremlinkunde.
  Nooit geweten dat de getrapte verkiezingen voor de EK zo leuk kunnen zijn.

 3. Ik geloof het niet. De VVD en de PVV hebben toch genoeg geld om die stemmen voor zichzelf te kopen? De OSF-mensen zeggen dat nu alleen, om hun prijs op te drijven. Trouwens, wie sluit uit dat Jan Nagel niet te koop is?
  Nederland begint steeds meer op Italië te lijken. Rutte, een Berlusconi. Alleen Mouna ontbreekt. 🙂

 4. @7 Ben je gewoon ‘slecht’ of ben je cynisch? 🙄 Ik meen mij te herinneren dat stemmen kopen ahum strafbaar is?
  Ik denk dat partijen even nagaan welke bestuurdersposten vacant zijn of vacant gemaakt kunnen worden. Is altijd leuk als je daar mee kunt schermen. Leuk dat het EK-stemmen kan opleveren.

 5. Huib Schreef:

  Ik geloof het niet. De VVD en de PVV hebben toch genoeg geld om die stemmen voor zichzelf te kopen? De OSF-mensen zeggen dat nu alleen, om hun prijs op te drijven. Trouwens, wie sluit uit dat Jan Nagel niet te koop is?
  Nederland begint steeds meer op Italië te lijken. Rutte, een Berlusconi. Alleen Mouna ontbreekt.

  Mouna ?? Dat is een Marokkaanse , aangezien zij ( of een vergelijkbaar meisje ) niet aan de vooroordelen voldoet mag ze van AtaTokkie Wilders niet bij Rutje in de buurt komen

 6. Ach, je laat een polder nog even droog. Je regelt een studiebeurs. Een studiereis naar las Vegas. Een plek als gedeputeerde. Een villa tegen kostprijs. Een PVV-gedeputeerde met Luxemburgse contacten. – Het hoeft niet altijd in een ondershands envelopje te zitten. Ik ben niet slecht of cynisch, maar realistisch. Ken onze pappenheimers. :mrgreen:

 7. Mouna is misschien wel genoeg geïntegreerd, zelfs voor de PVV. Vorige week verscheen ze nog aan de arm van een Oostenrijkse bouwondernemer en playboy op het Weense Operabal. (Süddeutsche Zeitung).

 8. @ Huib die schreef “wie sluit uit dat Jan Nagel niet te koop is?”

  Jan Nagel is te koop. Volgens mij was er zelden een politicus die dat al voor de verkiezingen zo duidelijk liet doorschemeren.

  “Als het kabinet de AOW verhoogt, willen wij best een dealtje maken,” verkondigde hij voor iedereen die het maar horen wou. En zijn campagnestrateeg voegde er aan toe; “Er valt met ons te praten”.
  Je zou hem haast eerlijk noemen, ware het niet dat zijn kiezers in het ongewisse liet waartoe hij allemaal bereid was.

 9. Je kunt veel van die oude intrigant Jan Nagel zeggen, maar verdomd als het niet waar is: hij heeft het tóch weer klaargespeeld. En reken maar dat hij zal proberen het maximale uit zijn positie te halen. Jammer dat Nagel zélf zijn grootste vijand is: vroeger of later (waarschijnlijk vroeger) komt er natuurlijk ruzie in de tent.

Reacties zijn gesloten.