Regeren met een “links blok”? Het kan

In Nederland komt de discussie over linkse samenwerking op gang: moeten GroenLinks, D66, PvdA en SP gaan samenwerken? Is een links blok de enige manier om tegenwicht te geven aan de kracht van rechts? In IJsland loopt men ver op Nederland vooruit: daar werd dit al in 1999 geprobeerd. Nu is er een linkse regering van socialisten en sociaal-democraten. (En hoe zoiets nou in zijn werk gaat dat lees je verder maar bij Geencommentaar)

1 gedachte over “Regeren met een “links blok”? Het kan”

  1. Ik zou niet te snel juichen. Het is zo dat de kiezers van de PVV heel grillig zijn. Het is ook zo dat veel PVV kiezers (45%) de laatste keer niet zijn gaan stemmen bij de PS. Blijkt uit onderzoeken van Maurice de Hond en Synovate(NOS).
    Het potentieel is nog enorm helaas. In de landelijke peiling staan ze virtueel nog steeds op 28 zetels. Dus zou even niet te hard juichen. Er hoeft maar iets te gebeuren en ze stijgen weer met stip. De LPF zakte terug naar 3 zetels na het gedoe in die partij, de PVV merkt daar veel minder van. Dus ze hebben inmiddels een vaste trouwe kern kiezers opgebouwd. Vindt het verhaal hierboven meer iets van “de wens is de vader van de gedachte”…Wel leuk geschreven!

    Groetjes Toine

Reacties zijn gesloten.