Fout beeld Fleur Agema vermoedelijk terecht

Tijdens de verkiezingsavond werd aan Fleur Agema van de PVV gevraagd wat het succes van de PVV verklaarde in Zandvoort. Agema verklaarde dat dat vermoedelijk te maken had met problemen met Marokkanen. De burgemeester van Zandvoort was het daar niet mee eens en heeft contact gezocht met Agema. Weliswaar waren er problemen met Marokkanen in Zandvoort; in 2008, maar het is nu dus 2011 dus over welke problemen met Marokkanen in Zandvoort heeft Agema het?

Nou het zou dus best kunnen dat het toch over dezelfde Marokkanen gaat; als we nog eens de PVV uitslagen van de afgelopen paar jaar bekijken dan scoorde PVV bij de EU verkiezingen landelijk nog 2009 nog 17 procent, bij de Kamerverkiezingen van 2010 15,5 procent, nu in 2011 12,4 procent.

Deze (enorme) daling van de PVV-aanhang zien we in heel Nederland, dat zal in Zandvoort niet anders zijn.

Het kan dus best zijn dat desgevraagd Agema nog eens terugdacht aan die mooie tijd van 2008/2009 toen alles er nog zo rooskleurig uitzag voor de PVV.

Alleen een beetje vreemd dat Nederlandse journalisten tegenwoordig nog steeds vragen waar die exorbitante successen van de PVV vandaan komen terwijl ze beter kunnen vragen waar die niet mis te verstane en overduidelijke krimp van de PVV vandaan komt.

5 gedachten over “Fout beeld Fleur Agema vermoedelijk terecht”

  1. Wel dat Zandvoort heeft gestemd op de pvv is niet zo vreemd. Het mag wel duidelijk zijn dat in de dorpen Bloemendaal,Overveen, Santpoort-Zuid en Zandvoort gestemd wordt op waarschijnlijk bruin 1. Simpel de meeste villa’s staan daar.

  2. PVV krimpt en blijft tevens in de gunst vallen bij de rechtse MSM die daarom de ogen dicht sluiten voor deze feit want nationaal-chauvinisme is zeer aanstekelijk.

  3. Je moet je niet publiekelijk afvragen waarom de PVV zich in een neerwaartse spiraal bevindt. Dat moet je gewoon laten gebeuren en een oogje toeknijpen… 😎

  4. Nu de Brievenbuspisser en Hondenterrorist uit zijn Vogelaarwijk in Haarlem is verhuisd naar Zandvoort, hebben de inwoners daar wel andere zorgen dan een paar luidruchtige badgasten. 🙂

  5. De Arabische revolutionaire lente zou het begin van het einde kunnen inluiden van de islamfobie in West- Europa. Dat schrijft oud-partijvoorzitter van het CDA Marnix van Rij in Trouw. “Het electorale succes van die partij bij de Statenverkiezingen zou weleens tijdelijk kunnen zijn.”

    “De PVV kampt inmiddels met een onoplosbare tegenstelling”, stelt Van Rij. “Jarenlang hebben zij niet zonder succes grote delen van het electoraat de stuipen op het lijf gejaagd over de islam. Uiteraard moet extremisme te vuur en te zwaard worden bestreden, maar slechts een kleine minderheid van de moslims kan als extreem worden aangemerkt. De grote meerderheid verafschuwt extremisme.”

    Volgens Van Rij zou de PVV de Arabische revoluties moeten omarmen. “Mensen die het vrijheidsideaal nastreven, maar wel op een positieve manier. Toch heeft de partij een probleem. Hoe kan de PVV nu aan de bang gemaakte kiezers in Nederland uitleggen wat er in Tunesië, Egypte en Libië gebeurt? Is dit de totalitaire revolutie van de islam die de essentiële waarden van de westerse democratie wil vernietigen? Het is niet voor niets oorverdovend stil bij de PVV en gelijkgezinde partijen in West-Europa.”

Reacties zijn gesloten.