PVV stemmende Limburgers zijn als krijsende babies

De meeste PVV-stemmers zijn gewone mensen met dagelijkse zorgen in een sterk veranderende samenleving. Mensen die het gevoel hebben door de politiek in de steek te zijn gelaten en die een duidelijke boodschap aan de gevestigde orde hebben: ‘Luister naar ons!’

Aldus Thijs Coppus, SP fractievoorzitter in de Provinciale Staten voor Limburg, in De Volkskrant. Dat hebben krijsende en jankende kleuters en peuters nou ook. “Luister naar mij!” krijst zo’n kind. Doe je dat dan? Niet per se. Niet iedereen die hard krijst of jankt heeft automatisch een goed en valide standpunt.

6 gedachten over “PVV stemmende Limburgers zijn als krijsende babies”

 1. Dit zit op het randje van zo’n rechtse mythe: Ook Geert Wilders is de schuld van de PvdA. Een stelling die vooral door oud-PvdA-ers wordt aangehangen die nu PVV stemmen.

 2. Hallo Mensen,

  Klagen,piepen,jammeren,beledigen,kwetsen,zuigen enz. waren op dit forum toch niet toegestaan?
  Dus, wat zeuren jullie nou?!

  EDIT REDACTIE: direct bij je allereerste reactie beginnen over de REGELS is nadrukkelijk niet toegestaan volgens deze REGELS. Dus je hebt meteen je laatste waarschuwing te pakken. Gefeliciteerd ermee.

 3. De meeste PVV stemmers die ik hier in buurt van Venlo ken, zijn laagopgeleide dorpelingen die met een scheet en een boer scheldend een discussie proberen te winnen. Ze zijn erg makkelijk te manipuleren, kennen alleen hun eigen familie of vriendenkring en hun voornaamste dagelijkse zorgen zijn hun belastingcenten en hun afkeer van iedereen die niet conform hun normen leeft. Of het zijn bange bejaarden die voorheen CDA stemden. Ze hebben geen echte zorgen, alleen rancunes. (bij het horen van het woord ‘rancune’ boeren ze ‘kun je dat eten?’) Ze zijn dom, onnozel en onverdraagzaam. Maar ok, het is niet verstandig deze mensen, hoe dom ze ook kunnen zijn, weg te zetten, zoals zij dat wel doen met andere groepen. Ze moeten alleen begrijpen dat in een globaliserende wereld navelstaren alleen maar tot isolatie leidt. Terwijl zij zich druk maken dat er wel eens een Turk in hun dorpje zou kunnen komen wonen, gaat de rest van de wereld door met het opzetten van bedrijven waar het goed toeven is. Buitenstaanders investeren echter niet in een Limburg waar het door vergrijzing en xenofobie ‘slecht toeven’ is, maar dat snappen PVV’ers niet. Tot heden heeft de PVV nog niets ten berde gebracht om ‘sterfhuis’ Limburg economisch te stimuleren.

 4. @6
  Rake typering van een bepaald type, buitengewoon herkenbaar.
  Niks veranderd in 30 jaar.

 5. #6 Venlo. Helder verwoord. Wat Venlo betreft niet uniek, hier in Friesland kom je zulken in bepaalde dorpen ook bij bosjes tegen, samenklittend. Van oudsher al. Wat soms heel lastig is voor `anders’- denkenden die er komen wonen, of voor nieuwkomers op de werkvloer, zelfs al zijn die niet eens allochtoon, behept zijn met een `Hollands’ accent kan al reden zijn tot uitsluiting peergroup en pesterij.

Reacties zijn gesloten.