Reactie PVV op ganstrekken in Limburg

De Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan tegen ganstrekken in Limburg. Volgens de PvdD is er sprake van dierenmishandeling. (Telegraaf). De reactie van PVV’er en dierenvriend Dion Graus is ook binnen; “wij willen de hoogwaardige Limburgse cultuur beschermen tegen buitenlandse/volksvreemde ideologieën, daarnaast vraagt de gans er zelf ook een beetje om aangezien het algemeen bekend is dat de gans een zogenaamde trekvogel is”.

11 gedachten over “Reactie PVV op ganstrekken in Limburg”

 1. Als kaartdragend lid wil ik er even op wijzen dat de PvdD Partij voor de Dieren is (al vind ik het niet erg dier genoemd te worden).

 2. #1 Op de Veluwe is het ‘vogelschieten’ populair (http://nl.wikipedia.org/wiki/Vogelschieten). Ooit ongetwijfeld met een levende vogel, maar sinds jaar en dag op een door nijver handwerk samengestelde vogel, waarbij het afschieten van vleugels, staart e.d. speciaal wordt beloond. Wie het definitieve schot velt waardoor de laatste restanten naar beneden kukelen mag zich schutterskoning noemen. Dat is een dure eer, want hij betaalt de consumpties

 3. @ Andreas:

  En in Noord Holland doen ze met de kermis aan “katknuppelen”.
  Maar ook dáár zijn de “katten” gelukkig van hout gemaakt.

  Ik woon in Noord Limburg, hier wordt niet aan ganstrekken gedaan.
  Ben ik blij……….

  En dat de PVV hier niet tegen is, ik had niet anders verwacht.
  Ze zijn ook niet tegen mega-stallen en bio-industrie.

 4. Per provincie, kunnen jullie er iets mee?

  Groningen-Ganssteken

  Friesland-Eendwippen

  Drenthe-Zwaangooien

  Overijssel-Patrijssmijten

  Flevoland-koe-omrijden

  Noord-Holland-Katknuppelen

  Zuid-Holland-Zwaluwopstoken

  Utrecht-Reigerslingeren

  Zeeland-Buizerdnaaien

  Brabant-Kraaivingeren

  Limburg-Ganstrekken

  Gelderland-Meeuwschieten

 5. Niets gaat de haring-politie doen, past geheel binnen de hoogwaardige Limburgse cultuur. Hoogwaardige Limburgse cultuur, te paard onder een dode gans galopperen en daarbij de kop van de romp trekken. De gans wordt dus voorafgaande aan dit spektakel gedood door een dierenarts. Dat een dierenarts hier al aan meewerkt is totaal achterlijk. Maar ja, Limburg terug naar de Limburgers nietwaar? Valt me nog mee dat ze daar na drie dagen zuipen en de clown uithangen nog kunnen paardrijden.

 6. Ganstrekken heeft werkelijk helemaal niks met moslims te maken.
  Ik zie dan ook geen reden voor de PVV om hier tegen te zijn.

  Graus is natuurlijk bang dat er volgend jaar halal-ganzen hangen.

 7. De PVV en Dion de meest diervriendelijke combinatie van Nederland. 😥 De PVV is niks anders dan een populistische partij, die diervriendelijk over wil komen maar het eigenlijk net niet is. Dat zie je vooral in hun standpunt over de bio-industrie waar ze de kant van Henk ’n Ingrid kiezen voor de kiloknallers ipv van het dier.

Reacties zijn gesloten.