Yes! het EPD lijkt te sneuvelen in Senaat

Een berichtje in de categorie “grote ICT-projecten van de overheid die sneuvelen”. Vandaag: het EPD:

De Eerste Kamer koerst af op een afwijzing van het landelijk elektronisch patiëntendossier (EPD). VVD, PvdA en SP – samen 39 van de 75 zetels – hebben ernstige bezwaren tegen deze grootschalige uitwisseling van medische gegevens. Een van de grootste ICT-projecten van de overheid lijkt zo te sneuvelen. (privacynieuws)

6 gedachten over “Yes! het EPD lijkt te sneuvelen in Senaat”

  1. Tillen ze dit dan niet over de Eerste-Kamerverkiezing heen? Opmerkelijk. :mrgreen:

  2. Hoe is het eigenlijk met het beroeps geheim afgelopen van psychologen , psychiaters en behandelend therapeuten afgelopen.
    Hopen dat dat ook ‘sneuvelt’ .

  3. Als het EPD sneuvelt is dat een goede zaak voor ieders privesfeer. Nu de rest van al die privacy aantastende regels nog.

  4. Dat het EPD gezien het huidige voorstel sneuvelt juich ik van harte toe. Echter we kunnen wel eens van de regen in de drup geraken. Werp eens blik op de schermen die in de praktijken van de witte jassen staan. Vaak zie je daar echt oude software op draaien. De beveiliging moet wel van een heel hoog niveau zijn wil mijn privacy technisch gewaarborgd zijn. De beveiliging zit em nu vaak in de moeite die het kost om te ontdekken hoe bij al die praktijken binnen te komen. Echter ziekenhuizen (en dat worden er rap minder) proberen al die gezondspraktijken aan het lijntje te krijgen. Daarmee wordt de beveiliging middels aantallen ras minder.

  5. Overheid en ICT is een combi die niet samengaat.Dat wordt keer op keer bewezen. 👿

Reacties zijn gesloten.