Vernedert de islam vrouwen?

Niet volgens de site Ansaar.nl Community, welke is opgericht op 8 oktober 2009 door moslim studenten die op internet de aandacht wilden vestigen op de negatieve berichtgeving in de media over de Moslims in Nederland en de rest van de wereld;

Al zijn er vele aspecten van de Islaam die verkeerd worden begrepen door niet-Moslims, de onwetendheid en foutieve informatie en incorrecte aannames die worden gemaakt betreffende de behandeling van vrouwen in de Islaam is wellicht de meest ernstige. (Lees verder op ansaar.nl)

4 gedachten over “Vernedert de islam vrouwen?”

 1. [gaap] Niet om het een of het ander maar dat is een nogal heel stereotype verhaal.

  Er zijn zat andere culturen geweest waar vrouwen nog meer of evenveel respect kregen ten tijden van het leven van Mohammed en daarvoor. Hoe het geloof wordt ingevuld hangt er net als bij Joden, Christenen en andere groepen af van de familie en/of gemeenschap.

  Er zijn in dit land genoeg Moslims die hun geloof helaas nogal misogyne invullen net als bepaalde andere groepen.

 2. Beste Sofia,

  Voor de tijd van de Profeet gebeurden er verschrikkelijke dingen met vrouwen, toen de profeet begon met de Islam kwamen er eindelijk rechten voor vrouwen en kreeg ze een naam. Cultuur moet u liever terzijde houden. Islam verafschuwt cultuur nl omdat de vrouw daarin beperkt word. De islam kent geen cultuur maar rechtvaardigheid naar elk schepsel. Dus cultuur is een ramp vooral voor de moslimvrouw, Religie een bevrijding voor de moslimvrouw en alles wat leeft. Ik kan het weten wat ik ben zelf een moslima en dit artikel komt van mij. Ik weet heel goed wat de regels zijn in de Islam. Dus ik zou zeggen: vraag aan een moslimvrouw en niet een niet- moslimvrouw omdat ze vaak niet weet hoe het eraan toe gaat. Dank voor het lezen nog.

  Groet,

  Jousra

 3. Niet de Islam maar wel met de daarin verweven leefregels van de `sharia` die niet te verenigen zijn met onze vrije democratische samenleving waar vrije meningsuiting incl. kritiek of o.a. Islam, gelijke rechten tussen man en vrouw, gelijke rechten voor homo’s, vrije keuze van religie, die niet vereenigbaar zijn in ons verfijnde westerse gedachtengoed wat we gewend en zo op die manier worden de de vrouwen als ongelijke veroordeeld jammer genoeg en vernederend.

Reacties zijn gesloten.