Stoppen met krapuul verstandigste optie

Ik pik het niet dat Wilders, de PVV, en andere moslimhaters, honderdduizenden Nederlanders belasteren, stigmatiseren, bedreigen en in gevaar brengen.

Ik neem dus mijn verantwoordelijkheid en doe er iets aan. Kritiek van mensen die zeggen dat ik er toch niks mee bereik, leg ik naast me neer; de mailtjes die ik krijg met “offers I can’t refuse” spreken boekdelen; “je kan maar beter stoppen, jvdheuvel”. “Het is verstandig dat jij ophoudt met jouw site” is ook een leuke. “Grapjes” over vuurpelotons en boven zee uit een Herculesvliegtuig gegooid worden zijn dan weer minder.

Een ding is zeker; na de Grote Revolutie weet men wel raad met mijn soort landverraders. Misschien wel tijdens, of ervoor.

Ik moet ook wel bijna een soort landverrader zijn, want ik sta alleen. Het is niet netjes wat ik doe, zomaar kritiek verzamelen op Wilders, de PVV en andere moslimhaters. En soms zelfs zomaar zelfstandig kritiek formuleren. Het is laag. Het is ook dom. Het is “verderflijk”, heb ik ook gehoord.

Toen ik begon had ik er eigenlijk op gerekend een beetje te kunnen “meedoen met de rest”. Maar die rest blijkt er niet te zijn. De “grote weblogs” doen nauwelijks, uitzonderingen daargelaten, aan kritiek op Wilders, de PVV, en de andere moslimhaters. Dat vindt men daar “niet sjiek”. Overigens beperkt de kritiek van de genoemde uitzondering zich dan weer tot het bespreken van de haalbaarheid van de ideeën van Wilders, de PVV en de andere moslimhaters. Is het logistiek wel mogelijk om tientallen miljoenen moslims te verhuizen en zo.

“Anti-Wilders”-initiatieven op het internet zijn dood of leiden een sluimerend bestaan; Prettigevoortzetting was een initiatief dat onmiddelijk na 1 of 2 berichtjes de landelijke pers haalde, bij welke berichtgeving reeds werd vermeld dat de eerste dreigmails al binnen waren. Acht (8!) redactieleden, dus niet 1, zoals bij krapuul. En toch staat er al maandenlang een hetzelfde berichtje op hun indexpagina dat gewoon een “in eigen woorden opgeschreven” artikel van krapuul is. Verder gebeurt er niets. Ze hebben 108 mensen die hun feed “lezen” maar die lezen niets, want er is niets.

“Heb jij ook een anti-Wilders site? Wat leuk, ik ook” sprak tot mij de eigenaar van het “initiatief” watwilderswil. “Coming soon” staat er al een jaar op de voorpagina. En toch heeft kon ook deze meneer mij een enorm artikel in de krant laten zien over hoe heldhaftig deze meneer was.

Ondertussen komt ook van mensen waarvan je zou kunnen verwachten op zijn minst enig begrip te hebben voor het feit dat deze site überhaupt bestaat, de nodige kritiek. Bijvoorbeeld “krapuul is van een laag niveau” (zelf een bijdrage van een hoog niveau leveren ho maar), “krapuul wordt niet bezocht want er zijn geen reacties” (zelf een reactie plaatsen ho maar, en geen linkje kan er van af, want dat zou niet sjiek zijn. Beter een site die een jaar lang “coming soon” op de voorpagina heeft dan een site met een linkje naar krapuul. Beter een sjiek “groot weblog” dan een weblog met een linkje naar krapuul. Beter een site die maandenlang een plagiaatartikel van krapuul op zijn voorpagina heeft dan een linkje naar krapuul). “Krapuul is eenzijdig” (veelzijdige bijdragen leveren ho maar, veelzijdige reacties plaatsen ho maar) “In artikel 895 staat een woordje verkeerd dus jij bent een domme lul” twitteren naar krapuul. Dat idee.

De content van de site schijnt niet intellectueel te zijn. Er komen hier zogenaamd geen intellectuelen (dat is niet sjiek) en er zijn ook geen bijdragen van intellectuelen. Toch zijn (verwijzingen naar) werkelijk alle “intellectuele” stukken over Wilders, de PVV, en de andere moslimhaters op krapuul te vinden. Kennelijk wordt er van mij verwacht dat ik, naast het verzamelen van zo’n beetje alles wat er over Wilders, de PVV, en de andere moslimhaters, in de pers verschijnt, het onderhouden van deze site, een fulltime baan, een studie en een gezin, ook nog intellectuele stukken ga schrijven. En dat terwijl ik, na drie dagen met deze site bezig te zijn geweest al alles over Wilders, de PVV, en de andere moslimhaters geschreven had wat er over te schrijven valt, resulterend in de deze conclusie. De “intellectuelen” die ik ken, juichen krapuul overigens toe. Gesterkt door deze toejuichingen ben ik vrolijk, maar in mijn eentje, verder gegaan.

Na een aantal maanden alle reactie gewist te hebben die off topic waren, om het “niveau” van de reacties een beetje proberen te handhaven, en reacties gewist te hebben waarin ik werd uitgemaakt voor landverrader of NSB’er, of waarin werd opgeroepen tot etnische zuiveringen, of waarin duidelijk werd getrolled puur om het trollen, besloot ik maar met de reactiemogelijkheid te stoppen. Scheelt mij weer 10 minuten per dag. Dat was voor een paar mensen aanleiding om, eindelijk, zich bereid te verklaren om iets te doen voor krapuul. Dat is overigens niet helemaal eerlijk, want er zijn al een tijdje een aantal mensen die krapuulberichtgeving verder helpen te verspreiden op Twitter en op de sociale websites.

Moet ik dan maar stoppen, en alles over laten aan Peter Breedveld van Frontaalnaakt die als enige op het hele internet nog een tegenwicht probeert te bieden tegen alle DDS’en, hetvrijevolk’en, hoeiboei’en en noem al die rabiate extremistische haattroep maar op? Peter Breedveld, die als “groot weblog” (of “links margeblogje”, zo wordt het ook wel genoemd want er is veel haat en nijd in het (piepkleine) blogwereldje), krapuul ongetwijfeld niet sjiek zal vinden, die misschien wel geirriteerd is als ik met een linkdumpje een trackback op zijn site “spam”, of als ik het weer eens zeg als een stuk op zijn site “heel goed” is? En Ewoud Butter van allochtonenweblog, die feitelijk ongeveer hetzelfde doet als krapuul, alleen dan met het tempo van een slak, zal ik het hun dan maar alleen laten opknappen?

Ophouden met deze site is dus het verstandigste. Scheelt een hoop tijd, bespaart me een hoop gezeik, en ik moet aan mezelf denken.

Ik ben alleen niet verstandig :mrgreen:
Update: ik zie net dat frontaalnaakt twee uur voordat ik dit schreef een link naar krapuul heeft geplaatst. Moet ik alweer diep door het stof. 😯

35 gedachten over “Stoppen met krapuul verstandigste optie”

 1. Waar zie jij zelfmedelijden? Dan heb je het verhaaltje toch niet helemaal goed begrepen denk ik. Ik ben juist hartstikke trots op mezelf met mijn mooie site.

 2. @ Tjerk
  Volgens mij geeft krapuul heel duidelijk aan waarom hij stopt. Teveel onzin reacties, die bovendien niet ontopic zijn. Als mensen als jij ontopic zouden blijven was het misschien een ander verhaal.

 3. Ik zou het eeuwig zonde vinden als krapuul zou stoppe. Ik lees het blog al een poosje met veel plezier. Het lijkt mij persoonlijk heel erstandig om een reactionaire beweging in Nederland te hebben. Dat had men honderd jaar geleden al eens moeten doen.
  Ik zou willen zeggen: go on!

 4. @ Bram

  Wat je zegt, Krapuul mag niet stoppen. Maar ik kan wel begrijpen dat krapuul het overweegt. Mijn vraag is waarom zijn er niet meer mensen als jij die wel een relevante bijdrage willen leveren aan krapuul.

 5. Als ik klaar ben met Wilders ga ik waarschijnlijk onbezoldigd voor HetZuur werken. :mrgreen:

  Hij moet alleen nog een beetje leren af en toe IETS door de vingers te zien.

 6. Het zou jammer zijn als je stopt. Ik denk dat je site steeds bekender wordt, zelf ken ik deze site ook nog niet zo lang en een site met de verzamelde berichten over Wilders en zijn soms echt heel grappige personeel is echt waardevol. :mrgreen:

 7. Ga nog maar wel even door…het wordt wel heel stil zonder krapuul. Misschien in een iets lager tempo? 😉 ….of je erbij neerleggen dat je niet al het nieuws kunt verzamelen en niet overal op kunt reageren? Zullen ze thuis vast ook gezellig vinden.

 8. waarom haal je die enge reacties van wilders volgers eigelijk weg?
  mag Nederland niet het pot verwijt de ketel gedrag van deze mensen zien?

 9. Als regelmatig bezoeker van HVV, frontaal naakt maar zeker ook Loor ea. sites vind ik krapuul een welkome aanvulling van kritiek op vnl Wilders en zijn PVV. Ik ben het er dus niet mee eens maar dat is het leuke van een liberaal, ik vind het wel goed dat het er is.

 10. @zwembad: klopt, maar als het dom is, negatief, en gewauwel, dan kan ik nog wel leven met die comments. Op zich. Hoewel ik van mening ben dat het niks toevoegt. Maar het is ook bijna altijd off topic. Dan wordt dit gewoon een site waar op ieder moment PVV-aanhang kan kotsen en schijten over ieder onderwerp waar ze op dat moment zelf behoefte aan hebben en zo’n site wil ik niet zijn; die zijn er al genoeg op het internet.

  Maar ik heb al eerder gezegd; als er af en toe ook normale mensen reageren dan vind ik het wel ok als de comments blijven staan.

  @Hussein: kijk aan; een steunbetuiging uit onverwachte hoek. Bedankt.

 11. nee hoor
  ik ben voor vrijheid van belachelijkheid
  derhalve mag wilders alles zeggen wat hij wil en mag krapuul hem belachelijk maken 😈

 12. Ik lees met verbazing deze site voor het eerst en verwonder me over het lage niveau. Uitingen van machteloosheid op een manier die je regelrecht in de afvalbak wil werpen. Maar goed, dat is internet tegenwoordig. De oprichter van deze site kan in de nabije toekomst een aanklacht van smaad tegemoet zien. Of was hij zich er nog niet bewust van? Er staan op deze site namelijk pertinente onwaarheden en valse beschuldigingen met het voornemen bepaalde personen in dicrediet te brengen.

 13. Geef aub even aan welke pertinente onwaarheden en valse beschuldigingen je bedoelt. Die zal ik wel even rechtzetten. Ik ben me namelijk van geen kwaad bewust. Meer dan 90% van de berichten hier betreffen overigens links naar berichten die al elders zijn verschenen. Het verzamelen van links lijkt me geen “smaad” ik denk eerlijk gezegd dat je een beetje overdreven reageert. Moet jij trouwens niet ergens gaan demonstreren voor de “vrijheid van meningsuiting”?

 14. Laat je niet intimideren, want dat is het. Je wordt gelezen daar gaat het om. Soms heb je een scherpe mening, maar dat is heel wat anders dan smaad.

 15. De enige die mij kan aanklagen wegens smaad (zonder succes overigens maar dat terzijde) is Greet. En het zou toch wel de joke of the century zijn als dat zou gebeuren.

  Het geeft wel aan hoe simplistisch sommige mensen denken. En hoe onvrij deze “aanhangers van de vrijheid van meningsuiting” werkelijk zijn.

  Jammer alleen dat ik weer wordt beschuldigd van “onjuistheden” op deze site zonder dat gezegd wordt welke. Ik zie graag dat alles op deze pagina’s klopt. Of zou het een valse beschuldiging zijn? Dat heet overigens laster (en geen smaad)

 16. dat is Stichtings volgers strategie.

  men beweert wat. en nu moet je bang worden en ZELF invullen wat ze bedoelen.

  niet te veel eisen van die mensen.dit is gewoon een Stichtingsflodder.

 17. Da’s knap van die Rene, een website hebben met de volgende URL: http://website./

  Tjonge wat een sukkel zeg. De hele wereld zit met verbazing naar dat gele kuikentje Geert te luisteren of had je dat nog niet door? Fascistoïde rechtse ranzige lul is Wilders en da’s een FEIT.

 18. Ik zou nooit gaan vliegen in zo’n Hercules vliegtuig. Die dingen zijn niet veilig meer.

  Dit was de zoveelste off topic reactie van me, maar ik kan het niet laten. Doorgaan van der Heuvel. Ik haal hier zeer nuttige argumenten vandaan voor als ik met de PVV aanhang discussieer. Hoewel ze het toch niet begrijpen natuurlijk, maar ik blijf mijn best doen om er een zetel af te snoepen.

Reacties zijn gesloten.