11 gedachten over “Goed verhaal van liberaal Dirk Verhofstadt”

 1. Liberales is een onafhankelijke denktank binnen de liberale beweging. De leden zien het liberalisme als een progressieve beweging die opkomt voor de vrijheid van het individu, rechtvaardigheid en mensenrechten.

  Ja jongens en meisjes, dat was omstreeks 1848 zo, en het heeft nog een tijdje nagebloeid. Maar nu zijn Haider en Wilders de erfgenamen van jullie liberalisme. Wen er eens aan (en vermeld om te beginnen dat ook Rutte “Nederland voor de Nederlanders” wauwelt).

 2. En Haider die heeft zich zelf toch kapot gereden, onder invloed van alcohol. En die veel geld heeft weggesluisd en van in het geniep van de herenliefde was. 😀 Prachtig voorbeeld voor Rutte. 😆

 3. Goed verhaal inderdaad.
  Q:Toen ik dit op mijn Facebook-pagina aanklaagde, kreeg ik onmiddellijk reactie van fans van Wilders die me verweten dat ik het nationalisme vergeleek met de orthodoxe islam, en dat ik daar moest mee ophouden. Maar wat is het verschil tussen een bedreiging van een orthodoxe moslim of van een dolgedraaide Nederlandse nationalist? In beide gevallen willen ze de schrijfster monddood maken. Meer nog. Dit voorval toont aan dat orthodoxe moslims en extreemrechtse en nationalistische politici zoals Wilders en Dewinter elkaar voeden. Qo

  Touché…

 4. @3 ok duidelijk maar kun jij je voorstellen dat je verwarring veroorzaakt als jij, als liberaal, schrijft “Met uitspraken van Wilders en co zoals ‘Nederland weer terug aan de Nederlanders!’ – in feite een variant van de slogan ‘Eigen volk eerst’ van het Vlaams Belang – wordt een sfeer gecreëerd waarin dolgedraaide nationalisten menen het recht in eigen handen te mogen nemen” terwijl dat eigenlijk een uitspraak is van “liberaal” Mark Rutte?

 5. @#5
  Klopt Verhofstadt had Rutte gewoon bij naam moeten noemen. Anderzijds valt hij ook gewoon onder “& co” van Wilders & co.

 6. @3
  Pas op het einde van het stuk komt het:

  ‘We gaan dat prachtige Nederland teruggegeven aan de Nederlanders!’’ Daarmee maakt hij zich de slogan van extreemrechts van Wilders eigen. Rutte heeft hiermee zijn ziel aan de duivel verkocht. Samenwerken met een partij die mensen niet beoordeelt op hun daden en talenten, maar op hun afkomst en geloof, is een liberaal onwaardig. Thorbecke zou zich alvast in zijn graf omgekeerd hebben.

  Thorbecke zelf was volgens de normen van dit xenofobenkabinet een ongewenste vreemdeling die al helemaal nooit in het Nederlandse parlement had mogen zitten! Eerlijk gezegd zie ik de liefdesverklaringen van Rutte aan Thorbecke en Cort van der Linden als windowdressing. De praktijk heet: Geert Wilders.

 7. @7
  Dat Thorbecke een halve Duitser was is niet eens het ergste waarschijnlijk voor de Wildersianen, hij was ook nog eens met een volle nicht getrouwd.
  Was het trouwens niet Albayrak die dergelijke huwelijken al wilde verbieden?

Reacties zijn gesloten.