5 gedachten over “200.000 Japanners op de vlucht”

 1. Ja en nog zijn mensen voor kerncentrales en nog vinden ze dat deze ramp niet zo erg is. Hoe dommer kan je zijn?

 2. Als er een kerncentrale in de problemen komt is de ellende niet te overzien. Voorstanders zullen roepen dat dergelijk natuurgeweld hier in Nederland zeer onwaarschijnlijk is. Maar niet alleen natuurgeweld kan een kerncentrale in de problemen brengen, ook zaken als bewuste sabotage, verkeerde bediening van installaties en luchtvaartongelukken kunnen in dit land leiden tot vergelijkbare situaties als in Japan. En daar zijn we dan weer niet op voorbereid, genoeg eerdere voorbeelden gehad. En met het afvalprobleem kunnen we al helemaal niets mee. Maar Verhagen zal toch blijven volhouden zoals hij dat met alle onderwerpen doet. Op zijn gehaaide en gladde wijze.

 3. Verhagen zei eerder dat de veiligheidseisen voor een nieuwe centrale zo streng zijn ❗
  De kans op een zogenoemd kernsmeltongeval is ”minder dan eens in de miljoen jaar” 😕 , zo liet hij de Kamer vorige maand weten. Eind deze maand staat een Kamerdebat gepland over energiezaken, waarin de eisen naar verwachting ter sprake zullen komen.

  Gelukkig voor ons zijn de sprookjes van onze katholieke kontkruiper nu al door de realiteit ontzenuwd: Tjernobyl is bepaald geen miljoen jaar geleden lijkt me.

  Het enige goede aan de ramp in Japan is dat de tsunami weer terug is waar hij thuishoort; aan de kustlijnen van ’s werelds oceanen i.p.v. de psychotische waanzin van Wilders Eurabië 🙂

 4. Naast vervuilend is kernenergie hartstikke duur. Ik snapte dit rechtse standpunt niet eens toen ik nog VVD stemde.

  Kernreactoren heb je om isotopen te maken en om kernwapens te kunnen maken. Het is geen goedkope manier van elektriciteit opwekken.

 5. @Klaas – En dan was er ook nog “Three mile island”. Maar ja, Verhagen is wat dat betreft een rasechte Bruin I’er – niet gehinderd door enige kennis van zaken…

Reacties zijn gesloten.