7 gedachten over “Ziek voorstel om alle Nederlanders in de verdachtenbank te zetten gaat misschien niet door”

  1. De politiestaat komt steeds dichter en dichterbij. In gang gezet door EJHB en nu mag supercraimfaighter Teeven het werk voortzetten. De afgelopen 10 jaar hebben we immens in moeten leveren op het gebied van privacy onder het mom van war against terror en nu is veiligheid het toverwoord van het bruine beest.

  2. Naast dit onzalige DNA plan is er nog altijd de nu verplichte opslag van vingerafdrukken en de plannen om iedere internetgebruiker in dit land af te luisteren.

    Het wordt tijd voor een militante pro-privacy beweging in dit land. We zijn veiliger dan ooit en toch wordt de ene na de andere 1984 maatregel voorgesteld.

  3. Gargamel is het spoor compleet bijster, alle DNA gegevens in een databank. Wat zouden ze nog meer kunnen doen met die gegevens? Kon niet wachten tot z’n nieuwjaarstoespraak, staat in de Telegraaf.
    Misschien is die van 2010 ook wel zijn laatste geweest.

  4. Wat hebben we toch verrekte weinig geleerd van ons verleden…als je niets doet heb je ook niets te vrezen…het is zo’n kortzichtige gedachte, en een PVV-er zou dat toch moeten weten, 90% wat ze doen is anoniem, van het reageren op een telegraaf artikel tot het stemmen aan toe…en dan een alleswetende database gaan creeeren, waarschijnlijk inclusief etnische registratie…. 😯

  5. Het voor en tegen zijn gaat bij de Nederlandse partijen tegenwoordig helemaal random? De ene keer is het Ivo Opstelden van de VVD die meer controle wil over alles, en op het andere moment zijn het ineens weer de andere partijen. Is het dan toch allemaal 1 pot nat?

Reacties zijn gesloten.