Moszkowicz wil dat Wilders niet wordt vervolgd wegens vormfout

Je weet wel; dat is als de aanklagers een foutje maken, dat de verdachte dan vrijgelaten wordt. De favoriete hobby van advocaten. Wilders zou dan zo vrij als een vogeltje de rechtbank kunnen uithuppelen “van je hi ha ho lang leve de lol” vanwege een vormfout. Ben benieuwd hoe zijn aanhang gaat denken over “vormfouten” wanneer dat gebeurt.

16 gedachten over “Moszkowicz wil dat Wilders niet wordt vervolgd wegens vormfout”

 1. 😯 Volgens mij wilde de rechtse bende zelf over de vormfouten heenstappen als het hun uitkwam en nu wel een vormfout aanhalen voor vrijspraak?

 2. Uit het PVV verkiezingsprogramma:
  “De beste manier om een eind te maken aan de wereldvreemdheid van rechters is niet alleen het
  invoeren van minimumstraffen, maar ook de democratisering van de rechterlijke macht. Reken
  maar dat hun straffen dan een stuk meer in lijn zullen zijn met hoe de burgers er over denken”

  Misschien een goed moment om eens aan de burgers van Nederland te vragen welke straf de heer Wilders verdient.

 3. misschien zo gek nog niet. Wordt Wilders veroordeeld dan kan hij de martelaar uithangen en nog meer populariteit genereren.
  Als het door een vormfout afgeblazen wordt dan houdt dat in dat hij met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid schuldig is, anders zou zijn verdediging niet op die vormfout aansturen.

  Al zou hij veroordeeld worden, al zou hij zelfs door een veroordeling uitgesloten worden van het politieke toneel, een nieuwe volksmenner zou zo weer in dat gat springen. Het blijkt dat het loont, dat je je uitspraken in zo’n vorm kan gieten dat je net binnen de grenzen van het toelaatbare blijft maar dat het deel van de bevolking dat zich thuisvoelt bij xenofobie, totalitaire autoriteit en persbreidel en al dat onverkwikkelijks (en on-Nederlands) nu eenmaal bestaat.
  Dat gevestigde partijen zich daarbij aansluiten is een schande, maar hopelijk worden zelfs Henk en Ingrid ooit Wilders moe, snappen ze dat ze zich voor een karretje hebben laten spannen dat helemaal het hunne niet is en krijgen die collaborerende partijen de rekening gepresenteerd voor hun vrijage met een landverrader.

  Want dat Wilders juist de dingen overboord wil zetten waardoor Nederland nog een klein beetje trots op zichzelf kon zijn moge duidelijk zijn. Althans in mijn plaatje…

 4. Nou piet, verdacht is verdacht wat mij betreft. En het zou in het belang van het land goed zijn als er eens een uitspraak komt en daarna moet iedereen zn mond houden. Althans als de Europese rechter zich heeft afgesproken, want zo lang gaat dit wel duren.

 5. @5 Sjef
  Je hebt natuurlijk gelijk, maar voor een goed verstaander is ‘vrijgesproken wegens vormfouten’ hetzelfde als schuldig (maar niet veroordeeld).
  De PVV achterban is per definitie geen goed verstaander, die zien alleen maar dat ‘de vrijheid van meningsuiting’ onder druk van de linkse corrupte rechters het slachtoffer is.
  En Wilders die spint er garen bij, houdt niet ter zake doende toespraken in de rechtbank, zet de rechters neer als politiek instrument etc. Zonder teruggefloten te worden door het hof, die zouden toch minstens een sanctie op kunnen leggen wegens belediging van het hof door hun dure tijd te misbruiken. (dus toch een stelletje ruggegraatloze labbekakken?)
  Grappig is dat hij juist wel weer pleit voor rechters die een ‘politieke toets’ kunnen doorstaan, er van uitgaande dat zijn club kennelijk tot in lengte der dagen in het centrum van de macht blijft zetelen.
  Als de verhoudingen weer eens anders liggen zou dat zich juist tegen hem keren.
  Maar dat soort details ontgaat Henk en Ingrid, en kennelijk de man zelf ook…

  Ik sta er ook dubbel tegenover, zou hem ook liever veroordeeld zien. ’t Liefst papierprikkend met een horde bontkraagjes.
  Maar kennelijk durven de rechters geen statement te maken. ’t Wordt een beetje als met Berlusconi die de zaken eindeloos weet te traineren, wetten weet te veranderen in zijn voordeel etc. Waardoor onderhand iedereen (behalve z’n achterban) wel in de gaten heeft dat ’t een klootzak is.
  Zoveel heeft Geertje gelukkig nog niet te vertellen, laten we hopen dat dat ook nooit zover komt.
  Maar ik vrees dat een veroordeling dat moment alleen maar dichterbij brengt…

 6. Waarom MOET ZAAK STOPPEN WE GAAN DOOR TOT EUROPESE HOF VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS, EN TOT WILDERS GESTRAFT ACHTER DE TRALIE IN PLAATS VAN DE TWEEDE KAMER ZIT.MOSCKOWICZ FOCKINg JOOD OPROTTEN NAAR ISRAELsamen MET WILDERS .NEDERLAND IS ZONDER WILDERS VEILIGER EN GEZELLIGER!!!ALS NEDERLAND WILDERS NIET WILT STRAFFEN ZULLEN WIJ ZIJN STRAF WEL GEVEN!!!!!!!!!!!!ELK MOSLIM DIE DOOR HEM ONTERRECHT DE GEVANGENIS IS GEKOMEN IS WILDERS VERANTWOORDELIJK VOOR ZIJN HAATZAAIERIJ ,ALS DIE WILDERS IN NEDERLAND NIET GESTRAFT WORDT DOOR OFFICIER VAN JUSTITIE DIE TEN ONRECHTE VRIJSPRAAK EIST!!Ook graag de officieren van Roessel en Velleman vervangen die zijn OOK partijdig!!!NEDERLAND WILT EEN LAND ZONDER WILDERS SPION VAN EHUD BARACK ,ISRAEL!!

 7. En daar schuilt juist het gevaar in waar we voor moeten waken, ontslag van verdere rechtsvervolging houdt in dat de rechter een uitspraak doet, maar wilders niet veroordeelt op zijn uitspraken. De rechter gaat niet inhoudelijk in op de zaak vanwege een vormfout en dan mag hij niet meer veroordeeld worden vanwege een screw-up in de dagvaarding. Daar speelt mosko op in. Ik vind het belang van het land nu belangrijker, desnoods tot de hoge raad, cassatie in belang van de wet. Ik vind het hypocriet dat iemand van alles mag zeggen over moslims terwijl de zaak al klink en klaar was als Wilders het zou hebben over de fascistische Joodse religie en de veroveringsdrang van dat fascistisch geloof.(bij wijze van spreken) En ik vind het argument moslims zijn geen ras niet sterk, want in zijn vroege pleidooien heeft Wilders het woord moslim en Islam willekerig door elkaar gebruikt. En in zijn speeches linkte hij de Islam aan bepaalde groeperingen in de samenleving waardoor je in zijn woorden weldegelijk de lijn kunt trekken dat hij het heeft over Marokkannen. Ergo er is wel degelijk sprake van discriminatie op basis van ras en religie. En verder vind ik het een zwak argument om niet te veroordelen omdat het Wilders alleen maar sterker maakt. Daar zou de rechtbank als laatste aan moeten denken, verdachte is verdachte.

 8. Genoeg is genoeg ALS OFFICIEREN VAN JUSTITIE VELLEMAN EN ROESSEL WILDERS NIET WILLEN VERVOLGEN EN STRAFFEN ZIJN WIJ GENOODZAAKT WILDERS TE STRAFFEN!MENSEN DIE DOOR WILKDERS DE GEVANGENIS TEN ONRECHTE ZIJN GEKOMEN IS NIET ERKEND ALS MENINGSUITING MAAR BEDREIGING.WILDERS IN TEGENSTELLING BEDREIGD DE HELE MOSLIMBEVOLKING!!!!!!!!DAN HOREN WE DE AANKLAGERS VAN ROESSEL EN BVELLEMAN NIET PARTIJDIGE !ZOLANG WILDERS DIE GROTE BEK HEEFT ZALL NEDERLAND HEM NIET STRAFFEN!

 9. @Sjef
  En wat voor halfhartige ‘straf’ zou daar uitkomen?

  @TORABORA
  het zit je duidelijk dwars, wat ik me ook wel weer kan voorstellen.
  Maar ik ben bang dat zo’n reactie wel weer erg rolbevestigend is: geeft PVV weer ammunitie om aan te tonen hoe gevaarlijk die Islam wel niet is. Kan zomaar als een bedreiging van die officieren opgevat worden.
  Zo komen we never nooit uit dat cirkeltje….

 10. @piet
  Ik vind strafrecht niet interessant, want over het strafvorderingsrecht kun je veel langer filosoferen.
  Tja over de veroordeling kunnen we gissen. Maar aan de andere kant een uitspraak voor zou een verdeelde samenleving een einde maken, eindelijk aan een verdelende maatschappelijke discussie. Het zou prima jurisprudentie zijn voor de toekomst. En daarin vind ik niet dat je een politicus mag bevooroordelen die zich wellicht schuldig maakt aan discriminatie.

 11. @11
  is dat dan misschien weer zo’n ingewikkelde trol die doet alsof hij bij de andere kant hoort om die in discrediet te brengen? eh….nummer zoveel, even m’n lesje trolherkenning over doen….

  zo niet dan illustreert dat hoe Wilders de mensen polariseert en tot extremen drijft, bij z’n achterban en bij de vermeende ‘vijand’ daarvan. Heel triest.

 12. Of denk jij dat Wilders niet gekker gaat doen als hij vrijgesproken wordt en hij dus rechtsgrond heeft om het moslims zo zuur mogelijk te maken?

 13. @13 sjef
  ik denk dat je me overtuigd hebt.
  Hoe halfhartig en symbolisch de straf ook, resultaat zal zijn dat de man een strafblad heeft en ik hoop dat dat hem tot in lengte der dagen zal achtervolgen. Zoals hij zelf gewild zou hebben.

  Nu nog maar hopen dat het in ieder geval geen vrijspraak wordt (als het vormfout-verhaal niet doorgaat).
  Maar dat lijkt me eigenlijk sterk.

Reacties zijn gesloten.