8 gedachten over “Max Blokzijl moest dood”

 1. De telegraaf, ja natuurlijk. Die hebben de NSB knokploegen ook gesponsort. En de rest van de NSB ook trouwens. Raar dat al die steun beloond werd met een ten opzichte van die omroepert lichte straf van 12 jaar.

 2. overigens vind ik de doodstraf nooit passend, dat proces is op een achternamiddagje gevoerd. Het geeft wel goed aan waar haat en het aanzetten tot haat toe kan leiden…..geert!

 3. Ik haat NAZI’s maar ik had liever deze man levend gehad, dan die criminelen die naar Duitsland zijn gevlucht. Criminelen die meerdere mensen afgemaakt hebben. Deze mensen hebben Joden aangegeven, meegevochten met het Duitse leger, Verzets mensen afgemaakt, etc, etc etc.

  Maar in echt Nederlandse manier, gingen we liever de Meisjes kaalscheren die met een Duitser gingen, of een Radio presentator ophangen, dan dat we een echte crimineel en klootzak terechtstelden. En er zijn er HEEL VEEL ontsnapt hoor of met hele lichte straffen vrijgekomen. Echte smeerlappen, die over lijken gingen.

 4. @4 Blokzijl heeft voor zover ik weet nooit iemand verraden, al was hij natuurlijk wel een collaborateur. Mensen die heel wat meer op hun kerfstok hadden zijn er met lichte straffen afgekomen. Probleem voor Blokzijl was inderdaad dat hij (samen met Mussert) hét symbool van collaboratie geworden was.

 5. Ik vind het prima dat Blokzijl is doodgeschoten. Collaborateurs zoals hij probeerden de bezetting te legitimeren. Ik sta ook geheel achter de executie van Mussert.

  Dat er veel tuig is ontsnapt is geen reden om nog meer tuig ongestraft te laten.

  Wat die ontsnapte oorlogsmisdadigers betreft…. Ik was ervoor geweest als Nederland gewoon prijzen om hun hoofden had gezet. Duitsland wilde dat tuig niet uit wil leveren nou prima. Dan levert Nederland de mensen niet uit die dat tuig op Duits grondgebied afmaken.

 6. Tja…je kunt er natuurlijk over van mening verschillen. Alleen: ik ben tégen de doodstraf. En het zou wel een beetje hypocriet van me zijn plotseling wél de doodstraf te gaan eisen wanneer het nazi’s betreft.
  Overigens vind ik ook niet dat Blokzijl niet gestraft had moeten worden.

  Waar ik – en ik neem ook Dehnus – op doel is het feit dat mensen die bijvoorbeeld daadwerkelijk Joden hadden uitgeleverd, er met een paar jaar gevangenisstraf van af kwamen.

Reacties zijn gesloten.