De lokken van Jeanine

Een column van Peter Wierenga over de slimme meesterzet van de sluwe Jeanine Hennis, of de keiharde levensles van de naieve Jeanine of wat is het, citaatje:

Gelukkig hebben we Jeanine nog. Na een half jaar zwijgen, alsof ze ingedut waren door de verkiezingsdixie en gedoogblues, heeft een VVD’er weer ergens over nagedacht. Ze wil een debat over de scheiding van kerk en staat en geen religieuze symbolen in publieke functies. Geen hoofddoekjes dus.

Dat ze makkelijk praten heeft met haar blonde lokken, zou een flauwe reactie zijn, zeker nu ik weet dat ze daar verlegen van wordt. Ook geef ik als eerste toe dat ik eigenlijk mijn buik vol had van de PVV-retorica die de Statenverkiezingen gijzelde. Geen hoofddoekjes voor provinciehuis-bezoekers en buspassagiers, het riekt een beetje naar apartheid en iets zegt me dat dat niet goed is… (NU)

1 gedachte over “De lokken van Jeanine”

  1. Jeanine Hennis -Van Pisgat is dat niet die trien die artikel 6 wil afschaffen en dat artikel in een adem noemt met het afschaffen van religieuze symbolen in openbare gebouwen? Dat als liberaal, vrijheid van godsdienst is niet veilig in de handen van de moderne liberaal.

Reacties zijn gesloten.