De lulkoek van Joost Eerdmans bij WNL

Op drogredenen.nl wordt even de vloer aangeveegd met Joost Eerdmans van WNL;

In Uitgesproken WNL mocht Joost Eerdmans het Grote Onrecht aantonen. Wilders werd “een loer gedraaid”, maar om dat aan te tonen, had hij wel een bonte reeks drogredenen en onjuistheden nodig. Aanleiding was een arrest van de Hoge Raad waarin bevestigd werd dat een associatie van belang kon zijn voor een schuldigverklaring. Het ging om de vraag of je strafbaar bent als je een T-shirt maakt met de print ‘Combat 18’. Het getal 18 zou verwijzen naar de 1ste en 8e letter van het alfabet en dan krijg je A.H. (Adolf Hitler). Met dat arrest kon de Raad de wet buigen om Wilders te veroordelen. Normaal gesproken kijk je naar wat er letterlijk staat (en dan betekent Combat 18 niets), maar nu kijkt de rechter ook naar de associatie die deze letters oproepen.

Ik zal de “onthullende reportage” van minuut tot minuut nalopen. (En lees verder op drogredenen.nl)

19 gedachten over “De lulkoek van Joost Eerdmans bij WNL”

 1. Ik heb het gisteravond gekeken en mij opviel vooral hoe de droevige clown van WNL Eerdmans steeds probeerde Van Knoppen te onderbreken want de interview blijkbaar nam een wending die hem niet beviel, waarbij Van Knoppen steeds zei: “en nu mij moet ’s laten uitpraten”.
  Een en ander kwam door het feit dat die clown Eerdmans een kant-en-klare zinnetje over vermeend complot tegen Wilders had voorbereid en dat zou de draaipunt van het interview moeten zijn en Knoppen gaf tegenover een zeer wijze uitleg dat het niet zo was.

  Het gezicht van de droevige clown werd als gevolg steeds langer.

 2. Ik ben niet blij met het Combat 18 arrest.

  Om Wilders te veroordelen is dit arrest echter helemaal niet van belang. Wilders heeft letterlijk aangezet tot discriminatie en tot haat. Hij heeft ook in duidelijke woorden hele bevolkingsgroepen beledigd. Daar kwam geen cijfer of lettercode aan te pas.

 3. Ik zapte gisteren dit intervieuw in. Het stuk dat ik zag was tenenkrommend en lachwekkend tegelijk. Dat Eerdmans zichzelf als journalistiek interviewer mag uitgeven, de vraagt rijst over daar geen journalistieke normen ❗ ❗ voor zjjn ? Sukkel Eerdmans als stof voor een vette satire , Ik raak steeds maar niet uitgeinterumpeerd, hoe kan dat nou 😀 .

 4. Montage, Iedere keer als Eerdmans interrumpeert, freeze on Eerdmans , geluidsfragment varkens knorr !

 5. @ katja

  Joernalistiek Politicus. En dan nog denken dat je onafhankelijk kunt zijn, want dat denkt hij. 😈

 6. ^#6

  Eerdmans en denken? Ik heb hem een paar x per ongeluk aan het journalistieke ”werk” gezien, slaapverwekkend suf , knorr en andere onverwachte geluiden tussen door om Wakker te blijven!

 7. Ik kijk echt nooit naar die gast. Hij komt soms wel eens voorbij als gast of zo in andere programma’s en dan valt het me altijd weer op wat een inhoudsloze figuur het is. Het feit dat zo’n hol vat bij de opstart van de PVV door Geert Wilders als een bedreiging werd gezien zegt heel erg veel over de PVV’ers die het wel haalden.

 8. Als geen ander heeft Joost Eerdmans de gesel gevoeld van de permissive society. Hij is het slachtoffer van een vrije opvoeding in de wereldstad Harderwijk. Hoewel zijn vlotte verschijning anders doet vermoeden, heeft hij zich daar godzijdank van weten los te worstelen

 9. Ik zag die uitzending ook toevallig, gisternacht, in de herhaling. dat Eerdmans dergelijke onzin verkoopt, is nog tot daaraan toe. Maar Spong en Plasman, die er zonder meer van uitgaan, dat het t-shirt arrest bewust is gedaan, om Wilders te kunnen veroordelen, dat is eigenlijk nog erger. Wilders heeft dingen gezegd, waarvan redelijkerwijs kan worden vermoed dat ze strafbaar zijn. Daar gaat het alleen maar om. Niet de politicus staat terecht, maar de charlatan.
  Zoals (zelfs) de hoofdredactie van de NRC gisteren zei: Nu MOET de politiek (het parlement, de regering) toch echt reageren en zich niet blijven verschuilen achter de vrijheid van meningsuiting.
  In je functie van kandidaat-vorstin (Wilders) rechters veroordelen omdat ze ooit de PvdA hebben geadviseerd, en de Hoge Raad betitelen als een ‘club’ – dat gaat een grens over, die ook Rutte niet kan afdoen met “minder chique”.
  En dat WNL – dat is inderdaad bezig om het Nederlandse Fox News te worden. 😥

 10. Politici staan niet boven de wet. Vrijheid van Meningsuiting is geen vrijbrief om maar van alles te roepen. De veroordeling van Wilders zou wat mij betreft een uitstekend precedent zijn.

  Ik weet dat er veel mensen bang zijn voor rellen als Wilders wordt veroordeelt. Ik zeg laat maar komen. We dienen niet te buigen voor terreur.

  Spong en Plasman geloven waarschijnlijk helemaal niet dat het T-shirt arrest ook maar iets met Wilders’ zaak te maken heeft. Het komt gewoon goed uit om te zeggen van wel.

 11. Sofia van der Linde Schreef:

  Ik weet dat er veel mensen bang zijn voor rellen als Wilders wordt veroordeelt. Ik zeg laat maar komen. We dienen niet te buigen voor terreur.

  We dienen niet te buigen voor terreur! 😡

 12. Lucas Schreef:

  Hij is het slachtoffer van een vrije opvoeding in de wereldstad Harderwijk.

  Is dit de naam van de school voor droevige, nietszeggende clowns?

 13. dag, ik vind die Joost nogal een goeie jongen.
  hij kan scherp en met humor uit de hoek komen.
  ook zijn visie op zaken loopt behoorlijk parallel met de gemiddelde nederlander.
  gewoon doorgaan Joost!
  groeten uit Twente.

 14. Wim Schreef:

  (…)
  ook zijn visie op zaken loopt behoorlijk parallel met de gemiddelde nederlander.

  Dat is het probleem.

Reacties zijn gesloten.