29 gedachten over “Communistenleider wordt niet blootgesteld aan martelingen ondanks aandringen PVV”

 1. Dat de PVV een voorstander is van martelingen en tegen de rechtsstaat is was al duidelijk.
  Dit is dus eigelijk gewoon precies in de lijn van de PVV (eigelijk moet ik Wilders zeggen de P in PVV klopt niet (de VV trouwens ook niet))
  Dat kan iedereen netjes op hun eigen site teruglezen

  http://www.pvv.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=328&Itemid=6

  Maar de manier waarop jij dit artikel vertaaltd is wel lastig te begrijpen voor de gemiddelde PVV stemmer

  Die leest vooral “onderdak verlenen aan terroristen”

  Leest de rest eigelijk niet

 2. Juist, en er zijn ook veel mensen die zelfs martelen eigenlijk wel tof vinden. Maar die mensen sporen niet. Toch beschouw ik het martel-aspect van de PVV niet echt als positief. Dit zal wel weer worden uitgelegd als demoniseren maar het zij zo.

 3. Helaas bestaat er wat Sison betreft geen justitie, het was Sison die liet martelen en tot op heden buiten schot gebleven is. De man heeft niet voor niets de bijnaam “De Pol Pot van de Filippijnen”.
  Sison is de oprichter en leider van de CPP(Communist Party of the Philippines) en zijn gewapende tak de NPA(New People Army). http://www.pcij.org/imag/SpecialReport/comrade.html is het verhaal van iemand die de martelkampen van Sison overleefd heeft, Robert Francis Garcia. Robert Francis Garcia is links trouwens en ook Robert Francis Garcia wil Sison voor het gerecht, niks mis mee. Wat de regering van de Filippijnen betreft weet ik op zeker dat Sison een veroordeling kan verwachten maar folteren zal niet gebeuren, bewijs zat.
  Op Spectrazine http://www.spectrezine.org/global/CPP.htm staat redelijk goed beschreven hoe Sison vanuit zijn hoofdkwartier mensen(ook linkse mensen dus) liet vermoorden en martelen met tactieken zoals Killing the chicken to scare the monkey, een oude achterbakse maoistische methode.
  De op zich linkse Walden Bello is notabene bedreigd door Sisin(vanuit het hoofdkwartier van Sison te Utrecht) zie http://www.internationalviewpoint.org/spip.php?article616 .
  Uit ervaring (ik ken de Filippijnen en spreek de taal) weet ik dat een groot gedeelte van de filippijnse gemeenschap Wilders is gaan stemmen om Sison maar veroordeelt te krijgen. Wat dat betreft hebben de Sisonhelpers het Wilders erg gemakkelijk gemaakt. Heer van de Heuvel, het uitleveren van Sison is niet het tof vinden van martelen maar het aanpakken van een terrorist die opdrachten geeft tot martelen.
  Ik vrees dat U het verbruid heeft bij de filippijnse gemeenschap in dit land die ik goed ken.
  http://www.solidarity-us.org/node/64

 4. Multidifficulti Schreef:

  Uit ervaring (ik ken de Filippijnen en spreek de taal) weet ik dat een groot gedeelte van de filippijnse gemeenschap Wilders is gaan stemmen om Sison maar veroordeelt te krijgen.

  Sorry hoor maar dit is 1 van de achterlijkste verhalen die ik ooit heb gehoord.

 5. #4Multidifficulti. Kan wel zijn maar neemt niet weg dat het in NL altijd nog bij wet is geregeld of en hoe een gevluchte opstandeling wordt uitgeleverd en pas nadat juridisch is bewézen of hij wel of niet mogelijkerwijs schuldig ergens aan zou zijn. De PVV kan wel veel meer willen, lees: eisen, sommeren; voor je het weet wordt de hele advocatuur afgeschaft voor mensen die het niet met de fascistoïde `vrijheids’ beweging van chloorhoofd Wilders eens zijn.

 6. Sowieso gelul, “de fillipijnse gemeenschap” is nogal verdeeld over die uitlevering. Tamelijk onbeschoft om dan in dit verband over “de fillipijnse gemeenschap” te spreken.

 7. @7
  Iedereen die namens een of andere nauwelijks te omvatten “gemeenschap” meent te kwekken verdient alle argwaan zoniet minachting.

 8. Al zou ik me over Sison weinig illusies maken. Die illusies zou ik me trouwens ook niet maken over het Filippijnse leger, dat nou ook niet direct bekend staat om haar respect voor de mensenrechten.
  Overigens is het inderdaad een beetje flauw je te beroepen op ‘de filippijnse gemeenschap’. Geen sterk argument, Multidifficulty.

 9. Als we de Filippijnse gemeenschap er even buiten houden dan toch de vervelende opmerking dat ik via de nodige links aangetoond heb dat Sison zich schuldig gemaakt heeft aan zware schending van de mensenrechten.
  Dat ik mij niet zou mogen beroepen op de gemeenschap is trouwens erg flauw, mijn vrouw komt trouwens uit de Filippijnen of mag ik dat ook al niet vermelden?
  De opmerking van Pyt van der Galiën is trouwens ook vreemd, het Filippijnse leger heeft wel degelijk respect voor mensenrechten in ieder geval meer dan Sison.
  Probleem zit hem in het feit dat Sison moorden laat plegen en dan vervolgens gilt dat dat gedaan zou zijn door het leger maar Pyt van der Galiën heb je de links al bekeken? De link van Spectrezine spreekt toch boekdelen en is geschreven door iemand van de 4e internationale, links dus.
  Jullie maken (uit electorale reden?) je meer zorgen over de rechten van een mensenrechtenschenner dan dat men zich eindelijk eens bekommert om zijn slachtoffers. Vreemd genoeg lopen hier zat te mensen rond die zich beroepen om hun kennis betreffende de allochtone gemeenschap in dit land maar zodra ik de gemeenschap der Filippijnen erbij haal is het geen sterk argument. Dit heet meten met twee maten. Ik ben diverse malen in de Filippijnen geweest en men is daar toch redelijk zuur over het feit dat Sison toch echt de dans ontsprongen door figuren die geen ruk afweten van zijn misdaden en er ook geen mallemoer aan willen doen. Als men zich over Sison geen illusies hoeft te maken waarom moeilijk doen over uitlevering? Krijgt Sison eindelijk de behandeling die hij andere mensen gegeven heeft maar nogmaals gemarteld wordt er niet meer in de Filippijnen Pyt. Nogmaals het merendeel van de gemeenschap hier begint Wilders te stemmen omdat hij de enige is die zijn mond open durft te doen betreffende Sison.
  @Arnold J. van der Kluft
  “Iedereen die namens een of andere nauwelijks te omvatten “gemeenschap” meent te kwekken verdient alle argwaan zoniet minachting” is dit ook van toepassing op figuren die menen te spreken namens bijvoorbeeld een marokkanse gemenschap, Turken of andere allochtonen?
  Dan is de Filippijnen Groep Nederland(FGN) ook verdacht (klopt aardig daar die Sison in het verleden hielp).

  Evert de Boer zal (FGN) wel ontkennen dat hij Sison geholpen heeft in het verleden maar zelfs de FGN wil niets meer met Sison te maken hebben maar goed Iedereen die namens een of andere nauwelijks te omvatten “gemeenschap” meent te kwekken verdient alle argwaan zoniet minachting.
  Maar Pyt, in de Filippijnen ben je nooit geweest, je spreekt de taal niet dus zal de gemeenschap waar ik echt mee getrouwd ben voor jou inderdaad nauwelijks te omvatten zijn. Voor mij niet.

 10. Ik zou niet weten waarom we ons om electorale redenen achter Sison zouden scharen. Er is amper iemand in Nederland die weet wie Sison is. Overigens schreef ik: ‘zou ik me over Sison weinig illusies maken’. Maw: dat Sison’s organisatie, de NPA, zich herhaaldelijk schuldig heeft gemaakt aan schending van de mensenrechten, ontken ik in het geheel niet. Volgens mij steunt alleen de Rode Morgen de NPA nog.

  Over het Filippijnse leger, zie oa Human Rights Watch: http://www.hrw.org/en/news/2010/11/01/philippines-army-should-hold-abusive-soldiers-account.
  Citaat: “Philippine military personnel, including officers, and paramilitary force members, have been implicated in hundreds of extrajudicial killings and enforced disappearances since 2001. ”

  Of Amnesty International: http://www.amnesty.nl/landen_dossier/5696. AI beschuldigt daarin zowel het leger als de NPA van systematische schending van de mensenrechten.
  Tav het leger constateert AI: “Het leger onderwierp burgers aan geheime detentie, marteling en andere vormen van wrede, onmenselijke en vernederende behandeling.”

  Het lijkt mij dat het Filippijnse leger en de NPA elkaar recht in de ogen kunnen kijken. Beiden hebben volkomen lak aan mensenrechten; beiden martelen.

  Je maakt je zaak er niet geloofwaardiger op door wél de splinter in het oog van de NPA te willen zien, maar niet de balk in het oog van het Filippijnse leger.

 11. Multidifficulti Schreef:

  Jullie maken (uit electorale reden?) je meer zorgen over

  Jullie? Daar doet men hier niet aan. Het is een aanspreekvorm die hier normaliter wordt gebezigd door PVV-meelopers. Een `Jullie’ roeper doet me altijd denken aan een boos adolescent kind dat zijn ouders iets verwijt omdat het zijn zin niet krijgt. 😮 Me dunkt dat je dan aan het verkeerde adres bent met je slecht onderbouwde klachtenpakket, want waarom moet de kritische lezer een propagandalink van jou meteen voor waar aannemen?

 12. Als je wat Sison betreft geen illusie hoeft te maken waarom dan klagen over martelingen.
  De kreet electorale reden was trouwens met een vraagteken neergezet dus beschouw het niet als een absolute waarheid Abul!.
  Maar iemand het verwijt geven dat hij van martelen schijnt te houden omdat de PVV hem wil uitleveren “zullen ze communistenleider Sison wel even terugsturen naar de Filipijnen zodat ie kan worden doodgemarteld” is klinklare bullshit zo te zien om electorale reden.? In feite is het een ad hominem zoiets van jij die iemand wil laten martelen, is het niet?
  Vergeet niet dat vrij veel moorden door Sison en Co vaak in de schoenen geschoven zijn van het leger terwijl zij er echt niets mee te maken hebben.
  In de Filippijnen is bijvoorbeeld de AkBayan partij die links is en van het leger niets te vrezen heeft. De Akbayan partij heeft als voorman de al eerder genoemde Walden Bello met wie ik reeds contact heb gehad en die stelde ook dat veel moordpartijen door de NPA toch beschouwd worden als zijnde het werk van dat leger.
  Dat zelfde leger heeft bij 2 opstanden/revoluties het volk geholpen om van Marcos en Estrada af te komen en daar vielen geen doden bij en er is ook niet gemarteld, gek he als dat leger zo martelgraag zou zijn.
  Dat alleen Rode morgen zich achter Sison geschaard zou hebben is ook niet waar lees dit verhaal van Groenlinks eventjes http://binnenhof.groenlinks.nl/tinekestrik/2008/01/25/raad-van-europa-geweten-van-de-rechtsstaat/ ook bij de PVDA is het raak http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/253381/PvdA-wil-terreurverdachten-meer-rechten-verlenen.htm . Dan laat ik X-min-Y en het ICCO nog buiten beschouwing maar het waren wel figuren die Sison van geld voorzien hebben, Jan Pronk flikte het ook als minister van ontwikkelingssamenwerking.
  Zijn de dames en heren van Kritisch links http://kritischlinks.wordpress.com/2007/08/30/joma-in-de-bak-alweer/ nu ook al van die figuren die lol hebben bij het martelen “die zelfs martelen eigenlijk wel tof vinden” zoals vdheuvel stelt? Wie zegt mij dat de PVV martelen eigenlijk wel tof zal vinden alleen omdat de PVV Sison berecht wil hebben?

 13. @13 Bespaar jezelf het ongemak van jezelf een lamme arm typen naar een blog waar geen mens jouw onsamenhangende klaagprop boeit. Je stuurt je trash naar het verkeerde adres. Vooral je laatste alinea in je toch al onwelriekende posting 13 stinkt! Zoek bij pvv en rechtsextremistische pulppers aandacht & applaus voor je fascistoïde gekleurde litanie. ➡ Je bent een gluiperige propagandatrol!!

 14. Voor zover ik weet wordt de NPA alleen nog door de Rode Morgen gesteund. De artikelen waar jij naar verwijst spreken ook niet over steun aan de NPA. Ze verdedigen de wettelijke rechten van verdachten en keren zich tegen de wijze waarop de staat met name sinds 9/11 met verdachten omgaat. . Dat is natuurlijk iets anders dan politieke steun uitspreken. Veronderstellen dat de in- en inbrave, burgerlijke PvdA de NPA zou steunen, is eerlijk gezegd nogal koddig.

  Ik steun Sison niet en sympathiseer ook niet met de NPA. “Hell will freeze over” voordat ik met maoïsten sympathiseer. Maar ik vind wél dat hij – net als ieder ander die van een misdrif wordt verdacht – rechten heeft. Blijkbaar vond de rechter dat ook.

  Je mag best twijfelen aan gerespecteerde organisaties als Amnesty International en Human Rights Watch, maar dan dien je hun goed gedocumenteerde rapporten met cijfers en getuigenissen te bestrijden. Toon me dus de rapporten die JIJ aan kunt voeren waarin jij of iemand anders aantoont dat AI en Human Rights Watch wat betreft het Filippijnse leger uit hun nek zitten te kletsen.

  Kun je dat niet, dan ben je volstrekt ongeloofwaardig en niet meer dan het spiegelbeeld van de Rode Morgen, waar men er van overtuigt is dat de NPA uit een stel heiligen bestaat, die nog nooit iets fout gedaan hebben.

 15. Ik vind dat die meneer Sison best door de NL justitie aangepakt had kunnen worden. De NPA is begonnen als een linkse guerrilla naar het mao- en castro-model. Maar, zoals herhaaldelijk is bewezen, is het feit dat het om een linkse guerrilla gaat, geen garantie voor de toekomst. Kijk naar Columbia en zijn narco-guerrillas. Of naar Pol Pot.
  Waar Van den Heuvel echter op wilde wijzen, dat is de voorliefde van Wilders en zijn satrapen in de PVV voor concentratiekampen, lichamelijke vernederingen en blinde uitlevering van iedereen die de PVV niet bevalt. Sison moet hier berecht worden, of anders voor een internationaal tribunaal. Daar verzet de PVV zich tegen. En dat de Filippinos met Nederlandse nationaliteit massaal op de PVV zouden hebben gestemd, lijkt me een onbewezen stelling. Als het aan de PVV lag, zouden ze nooit Nederlander hebben kunnen worden, als “niet-westerse allochtonen”.
  Over Wilders’ voorliefde voor administratieve opsluiting in kampen naar het model van Guantanamo gaat “Wilders’ Walgelijkste” nr 7. Binnenkort op Krapuul!

 16. Multidifficulti Schreef:

  Wie zegt mij dat de PVV martelen eigenlijk wel tof zal vinden alleen omdat de PVV Sison berecht wil hebben?

  Ze wilden hem uitleveren ook al kon dat niet vanwege het verdrag voor de rechten van de mens.

  Nou daar weet ik maar een goede reden voor: ze schijten op mensenrechten.

 17. Wat mij betreft mag Sison hier berecht worden Heer v.d. Heuvel en ook vermoedelijk wat de PVV betref, ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat je dat niet nagezocht zou hebt.
  Had eerder gezegd dat Sison ook hier berecht zou moeten worden en ik had mij niet eens druk gemaakt.
  Had in ieder geval gezegd dat Sison schijt op mensenrechten, Heer v.d. Heuvel, uw communicatieve vaardigheden zijn eerlijk gezegd slecht.
  @huib
  Wist je dat een Quantanamobay verdachte ook gezocht is in de Filippijnen?
  Dit heerschap van Al Qaida liet in de haast zijn zijn PC achter, maar goed U bent alleen er op uit om terroristen een goede behandeling te geven en maakt zich niet druk om de slachtoffers.
  Voor het Vrije Volk ben ik ook bezig (zo goed als klaar) waar ik redelijk goed aantoon dat Sison door de jaren heen gehoplen is door Groenlinks, de PVDA en ook Anja Meulenbelt. De SP (meulenbelt en Co) zitten ook zwaar in de maag met Sison jvdHeuvel duidelijk minder, althans stellingname betreffende Sison is toch echt achter gebleven.

 18. Ik ben benieuwd naar je stuk multiculus 😀 Ben alleen bang dat het weer een multicultus samenzweringscultus zal zijn zoals gewoonlijk op het HVV. 😈

 19. Multidificulti dit artikel linkt naar een bericht in de Telegraaf waar het volgende staat:

  DEN HAAG – Nederland zal de Filippijnse communistenleider José Maria Sison voorlopig niet uitzetten naar zijn land van herkomst. Dat heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) aan de Tweede Kamer geschreven in antwoord op vragen van de PVV, die erop aandringt de man snel uit ons land te verwijderen.

  José María Sison Ze is het met de fractie van Geert Wilders eens dat Nederland geen vrijplaats voor terroristen en criminelen mag zijn en dat Sison zich op de Filippijnen zou moeten verantwoorden voor het leed dat hij mensen daar zou hebben aangedaan. Maar de bewindsvrouw stelt ook dat ze de mensenrechten en internationale verdragen, zoals het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM), moet respecteren.

  Op grond van artikel 3 van het EVRM is het niet mogelijk Sison uit te zetten, omdat dat artikel bepaalt dat niemand mag worden onderworpen aan folteringen of aan onmenselijke of vernederende behandelingen of bestraffingen. Dat de doodstraf inmiddels is afgeschaft op de Filippijnen, maakt daarbij volgens Albayrak niet uit.

  Daar staat gewoon geen woord chinees bij.

  Dat jij te achterlijk bent om dit te begrijpen is niet mijn probleem. Andere mensen begrijpen het wel.

 20. @18 Oh, je gaat aantonen dat er een links complot is waarbij PvdA, Gl en SP allemaal betrokken zijn? Is jouw echte naam soms Peter Siebelt?

  Trouwens, je zou aantonen dat Human Rights Watch en Amnesty International er wat betreft hun beoordeling van het Filipijnse leger naast zitten.

  Je opmerking over de Guantanamo verdachte raakt overigens kant noch wal. Wat is de relevantie daarvan?

  Overigens kan ik niet namens PvdA en GL spreken, maar ik kan je verzekeren dat de SP in het geheel niet met Sison in haar maag zit. In feite is de man überhaupt geen thema binnen die partij, we hebben wel andere zaken om ons druk over te maken.

  Sorry hoor, maar voordat je weer hier post, zou je eerst je feiten eens op een rijtje moeten zetten. Je wordt er niet geloofwaardiger op indien je met wat ongefundeerde beschuldigingen komt en ‘en passant’ Human Rights Watch en Amnesty er van beschuldigt moedwillig te liegen over de situatie in de Filipijnen.

 21. @Pyt van der Galiën
  Ik heb Amnesty noch Human Rights Watch ergens van beschuldigt, die suggestie komt niet van mijn kant ik heb wel degelijk respect voor beide organisaties. Dat ze soms de plank missslaan neem ik ze niet kwalijk maar er zit wel een foutje in de berichtgeving. Beide partijen stellen de regering niet verantwoordelijk voor verdwenen person maar stellen dat het die regering wel zou kunnen zijn, bewijs heeft men immers niet. Op zich prima maar er in het verhaal van beide op zich best te respecteren organisaties ontbreekt het volgende. Omdat het leger in de Filippijnen niet overal kan zijn zijn er zogeheten volksmilities ontstaan die de burgers probeert te beschermen tegen de continue aanvallen van de NPA van Sison. Die milities gaan soms veel te ver, net zo ver als de NPA. Het is zeer wel mogelijk dat die milities de hand hebben in die verdwijningen die ik uiteraard betreur. Ik heb dus nooit gezegd dat Human Rights Watch en Amnesty moedwillig staan te liegen over de situatie in de Filipijnen Heer Pyt van der Galiën (bewijs het eens aub).
  Dan is er ook een figuur die stelde dat mevr. Strik alleen maar wil dat Sison een nette rechtsgang heeft maar dan heb je het stuk van haar niet goed gelezen. Uiteraard zal Sison op een eerlijke manier berecht dienen te worden en wat mij betreft moet dat ook maar dat is niet het enige wat mevr. Strik wil. Strik zegt dat ze geen bewijs kan vinden van de misdaden van Sison, terwijl zelfs op deze site zelfs Pyt van der Galiën stelt dat we over Sison ons gen illusie hoeven te maken. Strik wil verder ook dat Sison van de terroristenlijst af gaat en dan ook voor altijd, berechten zelfs in dit land kan dan ook niet meer. Verder geeft Strik in haar verhaal duidelijk te kennen baalt van allerlei nieuwe aanklachten en da’s vreemd. Sinds wanneer mogen er geen aanklachten ingediend worden tegen Sison omdat Strik dat niet wil?
  Mijn naam is trouwens geen Peter Siebelt maar ik ben blij dat Pyt van der Galiën de naam vermeld.
  Siebelt is wel de persoon met een inmens archief betreffende Sison. In dat archief kwam ik stukken tegen van XminY waar duidelijk was dat XminY het NDF(voorzitter Sison) met veel geld steunde. In het zelfde archief kwam ik faxen tegen met als afzender Groenlinks en de faxen kwamen van het bureau van Sison. Het waren conceptstukken die naar niemand gefaxed mochten worden, het ging over de Quimpo-affaire waar GL(Andree van Es, Paul Rozemuller en Wilbert Willems ) het voorelkaar kregen de 2e kamer voor te liegen en de BVD valselijk te beschuldigen. GL stelde toen dat Quimpo(toen een medewerker van Sison) onder te zware druk gezet zou zijn om te gaan spioneren bij Sison. In het Brisbane verhaal (ergens boven heb ik al een link gezet) komt Quimpo met de waarheid aanzetten en zie, het was Sison die Quimpo onder druk zette om zijn setup voorelkaar te krijgen lees het maar http://cpcabrisbane.org/Kasama/2003/V17n2/Quimpo.htm .
  Met Quimpo heb ik trouwens nog contact(email) gehad en toen kreeg wederom de bevestiging dat de BVD hem niet onder druk heeft gezet maar het Sison was die druk uit oefende om Quimpo maar de agitprop van Sison te verspreiden.
  Afgelopen zondag heb ik nog wat mensen uit de Filippijnen geproken en zo’n 60% stemde op Wilders, dit zonder een mening te willen geven maar ontkennen dat dat gebeurde is nu toch echt niet mogelijk.
  Aan Pyt van der Galiën het verzoek mij niet zo snel te gaan beschuldigen en aan de rest toch eens dat stuk van Groenlinks eens te lezen want daar staat toch echt dat Sison nooit meer veroordeeld zelfs geen rechtzaak zal moeten hebben, nieuwe aanklachten zijn ook ongewenst. Dit is trouwens ook van toepassing bij de PVDA.
  Ik kan je verzekeren dat de SP wel met Sison in haar maag zit, althans bij de Filippijnenexperts bij de SP met wie ik wel degelijk contact heb gehad(Paul en Guido). In feite is Sison amper een thema binnen die partij dat klopt. Paul stelde zelfs dat de SP herhaaldelijk gezegd heeft dat Sison laakbaar is wat betreft het gebruik van geweld. Of Paul liegt of Pyt van der Galiën liegt maar nogmaals wat Sison betreft heb ik contact gehad met de Filippijnenexperts binnen de SP. Pyt van der Galiën ook? Ik wordt namelijk niet graag voor leugenaar uitgemaakt Pyt van der Galiën en dat doe je aan de lopende band.

 22. Multidifficulti Schreef:

  Afgelopen zondag heb ik nog wat mensen uit de Filippijnen geproken en zo’n 60% stemde op Wilders, dit zonder een mening te willen geven maar ontkennen dat dat gebeurde is nu toch echt niet mogelijk.

  Filipijnse Wildersgetrouwen? Dat moet dan wel `het alte Kameradenfront’ zijn van ex-dictator Ferdinand Marcos. Misschien hebben ze Stassen en Agema wel een paar schoenen van Imelda kado gedaan 😀

 23. Ik dacht al: PvdA, SP, GL en god weet wat niet al in een samenzwering…dit riekt naar het complottertje Peter Siebelt! Voor complottertjes ben ik werkelijk volstrekt allergisch Je wilt toch niet werkelijk beweren dat je met die gek Siebelt samenwerkt? Sorry, maar Siebelt is niveau Micha Kat/Aart Liberty. Bij Siebelt het Grote Linkse Complot, bij Micha het Grote Pedo Complot en bij Aart het Grote Joodse Complot. Soms denk ik wel eens dat ze eigenlijk één en dezelfde figuur zijn.
  Overigens zou ik als ik jouw was Siebelt niet noemen, wanneer ik steun voor mijn zaak zou willen werven.. Zelfs bij GeenStijl barstten ze in onbedaarlijk lachen uit zodra je Siebelt noemt.

  Ik heb gezegd dat de SP niet met Sison in haar maag zit en dat hij geen thema is binnen de SP. Met Guido doel je op Guido van Leemput? Best mogelijk dat Guido af en toe wel eens aan hem denkt, maar de partij vindt het bestrijden van het huidige kabinet toch nét even belangrijker dan Sison, dank je. Guido en Paul zeggen exact hetzelfde als ik: Sison is ‘laakbaar’. Persoonlijk vind ik ‘laakbaar’ een wat zwakke term voor Sison, maar vooruit. Hoezo heb ik dan overigens gelogen? Voor zover ik kan zien, zijn de buitenlandexperts van de SP en ondergetekende het over Sison volstrekt eens.

  AI en HRW stellen het leger in niet mis te verstane bewoordingen verantwoordelijk voor martelingen, verdwijningen en executies, zoals ik hierboven heb gedocumenteerd. Vervolgens ga jij vrolijk suggereren dat die wandaden ‘eigenlijk’ door de NPA gepleegd zijn? Kan ik net zo goed roepen dat de wandaden van de NPA ‘eigenlijk’ door het leger gepleegd zijn. Het komt er gewoon op neer dat jij de gegevens van AI en HRW gaat bestrijden wanneer hun opinie jouw even niet zo goed uitkomt.

 24. @Abdul Alhazred
  Het waren mensen die fam. verloren hebben vanwege het geweld van Sison, er zitten ook mensen bij die gevlucht zijn vanwege Marcos.
  Je opmerking zijn uiterst kwetsend voor uitgerekend die mensen.
  Probeer eens wat minder lollig over te komen over de rug van slachtoffers van Sison aub.
  Ze zijn wellicht desperaat omdat ze Sison hoe dan ook vervolgd willen hebben maar geen aanhangers van Marcos, probeer in discussies het niet onder de gordel te spelen aub.
  Ik zeg toch ook niet dat je sympathie hebt voor een Abu Sayyaf en of de M.I.L.F. of die andere jihadi’s die op dit moment de boel aan het verzieken zijn in Mindanao. Wist je trouwens dat die martelende regering van de Filippijnen de moslims een gebied wil geven(in Mindanao) waar moslims autonomie kunnen krijgen? Moeten de rechten van minderheden aldaar in het moslimgebied dus wel gerespecteerd worden anders dan gaat de rechter niet accoord(de regering is al overstag de hoge rechter nog niet).
  Die mensen uit de Filippijnen die ik sprak zijn zelfs daar niet op tegen Abul, please play it clean.
  @Pyt van der Galiën
  Hier een stuk tekst van de Filippijnenexpert van Uw partij (Paul Lempens) op dinsdag 16 november 2010 14:59
  “De SP heeft meer dan eens het geweld van de NPA veroordeeld, net als Akbayan in
  het Filipijnse Congres.” Staat nogal haaks op Uw bewering dat de SP in het geheel niet met Sison in haar maag zou zitten.
  Wie is hier nou de leugenaar? Ik of Pyt van der Galiën en ik vrees dat Paul Uw opmerkingen niet voor zijn rekening wil hebben.
  De SP komt in het stuk voor het vrije volk positief voor trouwens ik wil zeker geen ruzie met Paul Lempens en respecteer die man.
  Je loopt nu toch echt ruzie te zoeken terwijl het onnodig, zelfs ongwenst is.
  Mvg
  Ing Multidifficulti (kortom achterlijk ben ik niet)

 25. Blijkbaar weet jij niet wat ‘in de maag zitten’ betekent. De SP veroordeelt – terecht – de NPA. Waaruit leidt jij dan af dat ze ermee in hun maag zitten? Ik veroordeel de NPA ook en ik kan je verzekeren dat ik met die lui niet ‘in mijn maag’ zit. Nog maar eens mijn standpunt: zowel de NPA als het Filippijnse leger zijn misdadige organisaties die systematisch de mensenrechten schenden.

  Overigens neem ik je na de vermelding van Peter Siebelt inderdaad niet meer serieus, nee. Net zo min als ik iemand die denkt dat Bush achter 9/11 zat serieus neem. Of iemand die denkt dat aliens regelmatig mensen ontvoeren en medische experimenten op hen uitvoeren.Dat is namelijk het niveau waarop Siebelt zich beweegt. En voor alle duidelijkheid: ik vind álle complottertjes – links, rechts of van het midden – zwaar gestoord.
  Kortom: indien je serieus genomen wenst te worden, kun je je maar beter van Siebelt distantiëren.

 26. Als iemand een organisatie waar Sison de leider van is veroordeelt zit hij in de maag met Sison, een beetje zwanger zijn gaat niet.
  Dat jij mij niet serieus wil nemen omdat ik geen afstand wil nemen van Siebelt deert mij niet.
  Wat de Filippijnen betreft heeft Siebelt en enorm archief(4 tot 6 meter papierwerk waarvan een gedeelte regelrecht van het bureau van Sison vandaan kwam, Siebelt verzamelde oud papier via een schoonmaakbedrijf).
  Wat ik daar tegen kwam wil je niet weten. Zoals eerder vermeld donaties van XminY richting het NDF van Sison. De nodige papieren van Groenlinks waaruit bleek dat die met Sison onder één hoedje speelde. Sison kwam in aanraking met Groenlinks omdat zowel Sison als Andree van Es beiden fan waren van de DDR en zo kwam GL in het internationale clubje van communisten en mensenrechtenverkrachters.
  Wist je trouens dat Ghadaffi ook in die club zat? Ik heb de nodige correpondentie van Sison gelezen vrolijk werd ik er niet van. Zeker niet omdat dit heerschap al 27 jaar ongestraft door kon gaan met steun van zijn communistische vrienden(zonder SP dus) vanuit zijn hoofdkwartier te Utrecht.
  Niemand die ingreep, sterker nog hij geld van alle kanten behalve de SP(eerlijk=eerlijk).
  Siebelt heeft wat dat betreft meer info dan jij je kan voorstellen en ik laat mij niet de les lezen waar ik informatie vandaan kan halen, zeker niet als het valide zwart-op-wit gegevens blijken te zijn.
  Bovendien is zo’n beetje alles wat ik vond in dat archief als waar bestempeld door Quimpo(een oud medewerker van Sisonen tegenwoordig spijtoptant en bedreigd door Sison.)
  Wat het in de maag zitten kan het een meningsverschil zijn maar echt lekker zit Sison dus niet bij de SP.
  Wist je trouwens dat van Bommel(een andersglobalist) bijzonder van slag was toen ik hem mededeelde dat de leider van de Akbayan (Walden Bello en ook andersglobalist) bedreigd bleek te zijn door Sison? Van Bommel zit er goed mee in zijn maag en met Sison dus ook. Meulenbelt moet het helaas doen met de vrienden van Sison(NEFISO of NFS en dus ook de Bayan Muna). Meulenbelt beging de blunder om Bayan Muna te vertalen als People’s First Party maar het is Nation First Party(Bayan=Nation), zie http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2005/11/09/dagboek-9-november-2005/ . Meulenbelt stelt dat de Bayan Muna leden verloor omdat die vermoord zouden zijn door de regering van de Filippijnen en dat is nog maar de vraag. De Bayan Muna moord er lustig op los juist via die NPA (links en rechts) lees het volgende eens http://www.philsol.nl/A04a/Rocamora-BayanMuna-apr04.htm geschreven door Joel Rocamora (oud medewerker van Sison). Nogmaals de Filippijnenexperts van de SP neem ik serieus, Meulenbelt niet maar die stopt gelukkig.
  Ik zat eigenlijk te wachten op excuses betreffende jouw aantijging dat Amnesty en HRW volgens mij leugens zouden vertellen. Ik heb beide partijen in 1e instantie niet eens genoemd “vriend”. Je bent bijzonder onaangenaam en zwaar oververhit. En probeert het constant op de man te spelen ipv je aan feiten te houden. In ieder geval zul je mij hier niet meer zien.

Reacties zijn gesloten.