Schokkend nieuws voor Hafid Bouazza

Vandaag een baanbrekend artikeltje over schrijver Hafid Boauzza bij HP/DeTijd, citaatjuh:

De islam is ‘agressie op zoek naar een oorzaak’. Minaretten zijn ‘opgestoken middelvingers’ naar het vrije Westen en de stem van Geert Wilders is ‘heel belangrijk’. Dit zegt schrijver Hafid Bouazza deze week in HP/De Tijd. Ook vindt Bouazza dat de bouw van nieuwe moskeeën in Nederland moet worden verboden.
Bouazza, in 1970 geboren in Marokko, vertikt het om aan te haken bij al diegenen die roepen dat het allemaal vanzelf wel goed zal komen met de islam. Zo ziet hij met lede ogen aan hoe multiculti-adepten als Job Cohen en Alexander Pechtold zich door ‘de moslims om de tuin laten leiden’. Ze hebben volgens de schrijver ‘geen idee’ dat de moslims (Bouazza: “Natúúrlijk generaliseer ik”) een dubbele agenda hebben: de steeds verdere verspreiding van de islam. Einddoel: het moment waarop het christendom definitief voor de islam zal buigen. (HP/DeTijd)

Sjongejongejonge tistochallemalwa ogutteguttegut. Wat erg!

Gelukkig kunnen wij Hafid Bouazaa geruststellen; het moment waarop het christendom definitief voor de islam zal buigen zal nog wel eventjes op zich laten wachten. Next!

Afbeelding gejat van weblog sargasso

36 gedachten over “Schokkend nieuws voor Hafid Bouazza”

 1. Wat men al niet doet als allochtoon om in de sympathie te krijgen van onderbuikNederland. Deze immorele lui zouden zelfs hun moeder uitleveren als ze er materieel beter van zouden worden. De geschiedenis is vol van zulke lui. De zwarte slaven op de katoenplantages die bereid waren om ondanks hun salvenstatus toch hun meester wisten te behagen met slijmerig gedrag, op hun medeslaven neer te kijken en te verklikken mochten soms in huis werken als huisknecht in plaats van op het veld. De benaming “housenigger” is een benaming die uit het Amerikaanse zwarteslaventijdperk stamt en wordt gebruikt voor Afro-Amerikanen die racisme ontkennen, afgeven op Afro-Amerikanen en alles eraan doen om het de blanke racisten naar de zin te maken. Tijdens de tweede wereldoorlog waren er ook Joden die bij de zogenaamde “sondercommando’s” zaten en meehielpen met de nazi’s om medeJoden te vermoorden.

 2. Aziz Schreef:

  Tijdens de tweede wereldoorlog waren er ook Joden die bij de zogenaamde “sondercommando’s” zaten en meehielpen met de nazi’s om medeJoden te vermoorden.

  Ja hallo volgens mij was dat laatste niet geheel op vrijwillige basis en laten we het daar hier trouwens verder ook vooral niet over hebben.

 3. Ik vind het nogal raar dat Hafid Boauzza spreekt over een dubbele agenda. De Islam is net als het Christendom een godsdienst die in principe de hele wereld wil bekeren. Het zijn nou eenmaal prosletiserende religies. Wat is daar dubbel aan?

 4. Ah , Hafid heeft besloten de Hirsi Ali Nestbevuilingsmethode voor Carrierejaging te gebruiken ???

 5. Argh.
  Deze man is nog lijstduwer geweest van de Partij voor de Dieren.
  Maar bij Wilders zal hij nooit welkom zijn, dus wat beweegt zo iemand?

 6. Hafid Boauzza spreekt zich al jaren uit tegen de Islam. Lang voor de opkomst van Wilders.

  Hij is daarmee tevens het levende bewijs tegen de stelling dat je de Islam niet ongestraft kan verlaten in dit land.

  Een ieder staat het vrij om diens cultuur van herkomst te bekritiseren. Het staat mensen ook vrij om zich tot een andere godsdienst te bekeren of helemaal geen. Ik zie niet in waarom er zo nodig op iemand gescholden moet worden. Ik vind dat net zo misplaatst als een Nederlandse bekeerling tot de Islam een landverrader noemen.

  Ik neem het Hafid Boauzza kwadelijk dat hij niet tot inkeer is gekomen door het zwaar verslechterde discours van de afgelopen 5 jaar.. Radicale Islamisten, hoe irritant ook, zijn overduidelijk niet het grootste gevaar in dit land.

 7. Lachende derde is Wilders en de PVV die Hafid Bouazza wellicht aanduiden als een typisch geval van een “selfhating-Moslim”. Joden noemen degenen onder hen die de ergste critici van Israel vormen neerbuigend een “selfhating-Jew”.

  Er zijn honderden, zo niet duizenden, zogenaamde selfhating-Moslims. Maar ik denk toch dat het iets anders is… een vorm van het Stockholm Syndroom waar de gegijzelde sympathie krijgt voor de gijzelnemer en zijn beweegredenen. Ik zal de psychologie boeken er eens op naslaan. Kan een leuk artikeltje worden.

 8. Ach die arme Hafid Bouazza, ik snap hem wel. Hij wordt nog dagelijks door de voormannen van zijn door hem afgezworen religie verketterd, hij zit er nog middenin. Mijn grootvader was voorganger van de vergadering van gelovigen, een heel eng sektarisch streng clubje. Daarbij vergeleken is de SGP een sexclub, cafe en casino in een.
  Helaas waren zijn zoon en kleinzonen van de duivel bezeten, want afvalligen! Tot op zijn begrafenis zijn wij achtervolgd door die godsdienstfanatici om ons weer in Gods armen te storten. Da’s nog maar zo’n 35 jaar geleden. In die tijd had het Christendom nog een hoop in de melk te brokkelen in het westelijk Europa. Sindsdien zijn wij verblijd met pedofiele priesters en kardinalen die tegen condooms waren, incestueuze ouderlingen in gereformeerde kerken en meer van dat fraais. Inmiddels zijn we na de naoorlogse dominantie van ARP,CHU en KVP inmiddels zover dat CDA,SGP en CU samen nog minder draagvlak hebben als de clown van Venlo. Gewoon de tijd zijn werk laten doen, religies ontmaskeren zichzelf….

 9. Sofia van der Linde Schreef:

  Hij is daarmee tevens het levende bewijs tegen de stelling dat je de Islam niet ongestraft kan verlaten in dit land.

  Hoezo ?’ ik ken ladingen ex.moslims die hun nest NIET bevuilen en die hebben nog minder problemen dan ik als nederlandse Moslims van Nederlanders heb ..

 10. Aziz kom eens met redelijke argumenten! In plaats van nietszeggende cliche*s de ether in te sturen.Inhoudelijk pas je er wel voor om op de zaken in te gaan. Nu is er zelfs een buitenlander die beweert hoe het werkelijk zit en nog wil men de feiten niet onder ogen zien. Sofia van der Linde heeft ook niet door, dat de islam een dubbele agenda heeft. De islam is namelijk een ideologie, geen godsdienst die vroeger al met het zwaard is verbreid. In het jaar 700 en later toen dus geheel Noord Afrika onder de voet werd gelopen door die fanatieke moslimlegers werden degenen die geen moslim wilden worden gewoon de kop afgehakt. Dus de Noordafrikaanse volkeren moesten wel. In de koran staat ook nog dat de wapenen ten alle tijden kunnen en moeten worden opgenomen tegen degenen die niet-moslim zijn door de moslims aangeduid als:de Ongelovigen.

 11. Wanneer je nou eerst eens de Koran daadwerkelijk gaat lezen, Billy. Daarna verdiep je je dan in de geschiedenis van de islam. Begin gewoon eens met Wikipedia. Het discussieert wat handiger wanneer je iemand tegenover je hebt die zélf ergens over nagedacht heeft, in plaats van iemand die zonder enige reflectie de teksten van anderen overkalkt en die teksten vervolgens ergens op een site pleurt.

 12. Billy,
  De wereld verklaren vanuit de dogma’s van de PVV en ander extreem-rechtse bronnen getuigt niet echt van helder denken-laat staan dat zulke mensen die die bronnen gebruiken enig redelijkheid in zich hebben. De argumenten kan je zo van die site’s afplukken.

  Je zegt:
  “In de koran staat ook nog dat de wapenen ten alle tijden kunnen en moeten worden opgenomen tegen degenen die niet-moslim zijn door de moslims aangeduid als:de Ongelovigen.”
  Weddden dat je hier klakkeloos iets hebt overgenomen van iemand of organisatie’s die ideolgische motieven hebben. Want je zal hier niet met een bron kunnen komen. Kom eens met een soera en aya waar deze zin in staat. Ik denk niet dat je hem zal vinden.

 13. billy Schreef:

  heeft ook niet door, dat de islam een dubbele agenda heeft

  De Islam heeft geen dubbele agenda. Xenofobisch Nederland heeft dat. 👿

 14. Sofia zegt:
  “Hij is daarmee tevens het levende bewijs tegen de stelling dat je de Islam niet ongestraft kan verlaten in dit land. ”
  Typisch een zin die getuigt van vooringenomenheid. Ik denk dat moslims toleranter zijn met moslims die de islam verlaten, dan Christenen, atheisten en Joden die iemand uit hun gelederen de Islam zien omarmen. Maar helaas moeten sommige het irritant uitventen om maar eens in jouw termen mee aan te komen.
  Tegen hoeveel tolerantie heeft Israel Shamir en vele lotgenoten moeten aanlopen, vanwege zijn switch van Jood tot Christen?

 15. billy Schreef:

  De islam is namelijk een ideologie, geen godsdienst die vroeger al met het zwaard is verbreid. In het jaar 700 en later toen dus geheel Noord Afrika onder de voet werd gelopen door die fanatieke moslimlegers werden degenen die geen moslim wilden worden gewoon de kop afgehakt. Dus de Noordafrikaanse volkeren moesten wel. In de koran staat ook nog dat de wapenen ten alle tijden kunnen en moeten worden opgenomen tegen degenen die niet-moslim zijn door de moslims aangeduid als:de Ongelovigen.

  Projectie .. In al die noord afrikaanse landen zijn nog flinke Christenlijke minderheden en waren er tot ze door Zionisten naar “israel” gelokt werden ook grote Joodse minderheden ( In Marokko zijn die nog steeds ).. In Europa daarintegen zijn in Spanje , en Zuid Italie/Siccilie van de ooit zeer grote Moslimminderheden niets meer te vinden …

 16. @ Bakrastani zegt:
  “In al die noord afrikaanse landen zijn nog flinke Christenlijke minderheden en waren er tot ze door Zionisten naar “israel” gelokt werden ook grote Joodse minderheden ( In Marokko zijn die nog steeds ).. In Europa daarintegen zijn in Spanje , en Zuid Italie/Siccilie van de ooit zeer grote Moslimminderheden niets meer te vinden …”

  Inderdaad. In Marokko hebben de ortodoxe Joden meer vrijheid om hun religie te belijden dan in Israel. Nog geen 50 jaar geleden heeft een groot aantal Joden eeuwenlang geleefd in Marokko tot de Joodse staat een oproep deed aan Joden overal op de wereld om te emigreren naar Israel. Steden zoals Fes, Essaouira en Casablanca hebben grote aantal Joden en Joden behoren in Marokko tot de rijkste inwoners van Marokko. Zouden onder de Marokkaanse Joden zulke grote ondernemers zitten als zij nou zo benadeeld werden? De belangrijkste advieseur van de Marokkaanse regering is een Jood (Andre Azulay).

 17. Heel goed krapuul, 3 % moslim bevolking gaan de macht overnemen als absurd isme daarnaast zou het westen een theocrartiche overname nooit toe staan, dus waar hebben we het over , MO oost west hebben daar ook al geen belang bij.

  .
  Schrijver Hafid Bouazza en zijn oeuvre heeft geen reputatie of carriere als politiek anti islam ”dealer ”, opgebouwd.

  #11 Sofia van der Linde

  “”Hafid Boauzza spreekt zich al jaren uit tegen de Islam. Lang voor de opkomst van Wilders.
  Hij is daarmee tevens het levende bewijs tegen de stelling dat je de Islam niet ongestraft kan verlaten in dit land.”

  Eens met het eerste , verder is het mij niet bekend of hij ooit bedreigd is, net zo min als dat over bv Kader Abdollah die de Koran interpreteerde /herschreef is, dat is.
  Concluderen dat dit niet zo is , is voorbarig , de 1 loopt er mee te koop, de ander niet en dan zijn er moverende redenen waarom iemand dit zelf niet zo willen.
  Neem daarentegen pseudo afvallige Eshan Jami die met een media breed uitgemeten straat incidentje dat niet had mogen gebeuren kwam , een afvallige organisatie oprichtte waar het stil over blijft.

  #12 Al Bakrastani
  “”Hoezo ?’ ik ken ladingen ex.moslims die hun nest NIET bevuilen en die hebben nog minder problemen dan ik als nederlandse Moslims van Nederlanders heb”

  Hafid Boauzza hoort niet bij de landing bekenden en wordt verweten zijn nest te hebben vervuild.
  Sinds wanneer is een godsdienst een mensen nest ? Als ik het goed begrepen heb dient de baarmoeder en mannelijke zaadje als bakermat voor een mensje..
  Heeft Hafid zijn ouders en/of familie vervuild, is het ergens te lezen dat hij over ze roddelt of zo, is het bekend hoe/ of hij contact met zijn familie heeft?
  Zo ja, dan hoor ik dit graag.
  Misschien steunt of zorgt hij op afstand wel voor ze, jumping to conclusions again?
  Boauzza.’s hele artikel is alleen maar in de papieren krant te lezen.
  Ik ga dit eerst lezen omdat ik erin geïnteresseerd ben waarom hij Wilderiaans naar buiten treedt, wat er voor hem aan de hand zou zijn.

  #11 Klaas Post

  Mooi verwoord, deed denken aan Siebelink’s pracht werk ” Kussen op een bed violen”.
  Kent u de film Das Weisse Band die op hetzelfde diep ingaat, net zo beklemmend zonder te oordelen
  De kinderen speelden het onderling uit, ze gaven aan elkaar door wat er werkelijk gaande was .
  Siebelink was in de Bible Belt taboe, hij mocht een lezing over zijn boek daar niet geven, een recentere Das Weisse band 🙁

 18. Al Bakrastani

  Vraagje Hoe kan een bekeerde afvalligen vertegenwoordigen zoals u dat kennelijk als deel van vindt ? .

 19. Off topic en Correctie
  Het is Siebelinks Knielen op een bed violen. I
  Ik kan het lezen daarvan, w.o het gedrag van zijn moeder zoals een kind dit ervaart, aanbevelen. .

 20. De pas-bekeerden zijn de fanatiekste. Vaak. Dat kan mooie literatuur opleveren. Geen absolute waarheden, wel herkenbare emoties. Als politieke piraten zoals Wilders zich meester maken van die emoties, ontsnapt het woord van de kunstenaar aan diens bedoelingen. Als een woordkunstenaar als Hafid Bouazza (wat heb ik genoten van sommige van zijn boeken!) lijdt onder een jarenlang writers block, als geestverruimende middelen de zaak alleen maar erger maken, wat wil je?
  Identificatie met de Grote Lijder (Aansteller) leidt tot de gedachte: “Ook ik ben slachtoffer van een Grote Samenzwering. Dat kan niet anders. Want als het een Kleine Samenzwering was, dan was ik niet zo een groot schrijver.”
  Gezeur van familieleden en Béni-Oui-Oui’s in de Marokkaanse gemeenschap in Nederland, neemt dan in de benarde geest van Hafid de vorm aan van een WERELDsamenzwering van ALLE moslims in de HELE wereld van ALLE TIJDEN om een maatschappij die zelfs in Marokko niet meer bestaat, OVERAL in te voeren, via BEDROG. Voor minder doettie ’t niet.
  Straks gelooft Hafid ook nog in de Islam-versie van de Protocollen van de Wijzen van Zion.
  Het is maar gedeeltelijk zijn eigen schuld.
  Ik noem de hoofdschuldigen, en begin met Bolkestein en eindig met Geert Wilders.
  Hafid Bouazza, neem niet Henk & Ingrid, maar je Zuster in de maling! Dat laatste lukt je gelukkig nooit….

 21. Katja,

  Ik zeg niet dat Hafid Bouazza niet is bedreigd. Alleen volgens sommige Islamofoben kun je als openlijke ex-Moslim niet zonder lijfwachten.

  Ik heb overigens wel ex-Moslims gekend die als de dood waren om als afvallig bekend te staan in de gemeenschap.

  @#23 Hafid Bouazza beweerde jaren terug ook al dat het Moslimbroederschap Moslims / andere radicale Imams opriepen in Moskeeën om massaal uitkeringen aan te vragen. Ik acht het mogelijk dat een aantal Imams dit heeft gedaan, maar het lijkt me sterk dat dit in Nederlandse Moskeeën ooit normaal zou zijn geweest.

 22. Sofia van der Linde Schreef:

  Ik heb overigens wel ex-Moslims gekend die als de dood waren om als afvallig bekend te staan in de gemeenschap

  Gebeurt natuurlijk , net als ik Nederlandse Moslims ken die door hun familie uitgestoten zijn , een meisje dat toen ze het vertelde zonder jas de deur uit is geduwd en verteld nooit meer terug te komen ..
  Maar die verhalen halen de media niet , Net zo min als trouwens de grote groep jonge homo’s die door Nederlandse ouders de deur word gewezen nooit nieuws is ….

 23. @#26
  Al Bakrastani Schreef:
  Gebeurt natuurlijk , net als ik Nederlandse Moslims ken die door hun familie uitgestoten zijn , een meisje dat toen ze het vertelde zonder jas de deur uit is geduwd en verteld nooit meer terug te komen ..
  Maar die verhalen halen de media niet , Net zo min als trouwens de grote groep jonge homo’s die door Nederlandse ouders de deur word gewezen nooit nieuws is ….
  Ik ken deze verhalen ook. Ik vind het zeer kwadelijk dat de media de mythe in stand houdt dat er geen onverdraagzaamheid meer voorkomt onder autochtonen. Dat is klinkklare onzin. Her vernisje van beschaving van de gemiddelde Nederlanders is veel dunner dan men wil weten. De opkomst van de PVV spreekt hier helaas boekdelen over.

 24. Het verschil tussen integreren en intrigeren? Intriganten heb je overal, sommigen halen zelfs de gedoogstatus in een Kabinet. Dat zijn de intigranten die op hun plaats worden gezet door een die het intrigeren tot campagne item nummero 1 heeft gemaakt. Het is allemaal een kwestie van integriteit en integratie. Voor mij hoeft geen enkel geloof. Maar als ze dan perse moeten laten ze het dan beschaaft doen en elkaar respecteren zoals ik hun probeer te doen. Maar dit wordt me wel steeds moeilijker gemaakt als die gelovigen anders gelovigen al het licht in de ogen niet gunnen en elkaar op zo’n achterbakse manier bejegenen. Als Bouazza dát nou zei zou ik het kunnen begrijpen maar helaas behoort ie tot de laatste kattegorie die uiteindelijk ook zijn meerdere wil erkennen in onzelieveheer onzegro-o-o-tstelijer onze topintrigant waaraan hij blijkbaar nogal hoge eerbied verschuldigd is. Ik was al nooit zo’n taal virtuooz maar zulke simpele onderscheidjes tussen woordjes zijn mij nooit ontgaan. 💡

 25. Al Bakrasanti

  En mijn vraag

  “”Heeft Hafid zijn ouders en/of familie vervuild, is het ergens te lezen dat hij over ze roddelt of zo, is het bekend hoe/ of hij contact met zijn familie heeft?
  Zo ja, dan hoor ik dit graag””

  Ik heb geen antwoord gekregen, dus concludeer ik dat u aan vuilspuiterij heeft gedaan om afvalllige moslims mee te manipuleren.Niets nieuws, it takes reli families to pull the reli trigger.

 26. katja Schreef:

  Al Bakrasanti
  En mijn vraag
  “”Heeft Hafid zijn ouders en/of familie vervuild, is het ergens te lezen dat hij over ze roddelt of zo, is het bekend hoe/ of hij contact met zijn familie heeft?
  Zo ja, dan hoor ik dit graag””
  Ik heb geen antwoord gekregen, dus concludeer ik dat u aan vuilspuiterij heeft gedaan om afvalllige moslims mee te manipuleren.Niets nieuws, it takes reli families to pull the reli trigger.

  Nestbevuiling is in deze context het afzeiken van de groep waar vanuit je afkomstig bent … Zoals Hirsi whatever ook als deed , voor mensen als Hirshi en Hafid een manier om door rechts Nederland geaccepteerd en geliefd te worden ….een gegarandeerde positie als Islamdeskundige zolang je Islam en Moslims maar in een kwaad daglicht stelt .. en concludeer maar wat u wilt , u manipuleert mijn woorden om uw vastgeroeste vijandsbeeld te bevestigen , succes daarmee ..

 27. hij zal wel onder invloed zijn geweest van allerlei genotsmiddelen c.q. verboden genotsmiddelen zijn geweest toen hij deze uitspraken heeft gemaakt.
  voordat er reacties komen het is algemeen bekend dat deze heerschappij zelf bekent van deze middelen met ruime mate gebruik te maken.
  dus neem ik de woorden van een junk annex alcoholist niet voor serieus

 28. Al Bakrastani Schreef:

  katja Schreef:
  Al Bakrasanti
  En mijn vraag
  “”Heeft Hafid zijn ouders en/of familie vervuild, is het ergens te lezen dat hij over ze roddelt of zo, is het bekend hoe/ of hij contact met zijn familie heeft?
  Zo ja, dan hoor ik dit graag””
  Ik heb geen antwoord gekregen, dus concludeer ik dat u aan vuilspuiterij heeft gedaan om afvalllige moslims mee te manipuleren.Niets nieuws, it takes reli families to pull the reli trigger.

  Nestbevuiling is in deze context het afzeiken van de groep waar vanuit je afkomstig bent … Zoals Hirsi whatever ook als deed , voor mensen als Hirshi en Hafid een manier om door rechts Nederland geaccepteerd en geliefd te worden ….een gegarandeerde positie als Islamdeskundige zolang je Islam en Moslims maar in een kwaad daglicht stelt .. en concludeer maar wat u wilt , u manipuleert mijn woorden om uw vastgeroeste vijandsbeeld te bevestigen , succes daarmee ..

  dat is het bewijs dat ze hersenloos dan wel niet hun hele hersensinhoud gebruiken om te denken, want door rechts wordt je nog geliefd noch geaccepteerd

 29. Er zit toch een zeker racisme in als je als autochtone Nederlander wel mag zeiken op je eigen groep maar als lid van een minderheid niet.

 30. Al Bakrastani

  “”Nestbevuiling is in deze context het afzeiken van de groep waar vanuit je afkomstig bent”””

  De maatstaf die u een afvallige hiermee oplegt laat deze geen ruimte over om publiekelijk onwelgevallige kritiek op betreffend geloof te leveren.
  Afvalligen hebben hun mond in het belang van afkomstige gemeenschap dicht te houden, dat is wat ik daar van maak.

  Het kan verkeren.

  Jumping to conclusions en dit niet om u er mee te pesten, for the last time.

  Herlees eens uw laatste zin van uw #88 reactie op Carla Wijnmaalen .

  U verbeeldde zich dat haar bedje op die manier gespreid was, en u deed dit op rancuneuze wijze.
  Misschien een idee om een dergelijke boodschap in iets als The Fat of VVD’s Land te verpakken, ipv een laag water steek uit te delen die op uw verbeelding qua persoon in kwestie berust.
  Ik stelde u eerder vragen over de Egyptische revolutie, waarna u zich verbeeldde dat ik het een ander van uw bijdragen goed had geobserveerd. Dat dit van geen meter als antwoord klopte, maakte niets uit.
  Ik hou echt niet bij wat u allemaal wel of niet invult, daar waar ik het las stapelde het zich wel op.
  Het vrijen met uw vrouw als invullend voorbeeld, natuurlijke woordspeling zeg maar. . Nagenoeg iedere vrouw kan een kind baren, er is geen vrouw in heel de grote vrouwen wereld te vinden die een moslim of ander geloof belijdende baby ter wereld kan brengen.
  Ok, het was een beetje flauw van mij om erover te vallen , ieder mens verbeeldt zich sluiks weet ik niet wat allemaal over de toekomst van zijn /haar kind.
  Tuurlijk wist ik dat u dacht een goeie grap te hebben getapt, mijn reactie als mierenneukerij dan maar.
  De grap ging samen met topic Natuurlijk Tegengas van een PVVster die terugkwam om te melden dat ze gestemd had Volgens u had ze een stem op Goebbels uitgebracht terwijl ze er geen partij of beweging bijgenoemd had.
  Goebbels is dood by the way, ik was zijn geest als lezer nog niet tegen gekomen, u had er mee te maken gekregen, soms moet je dan wat.

  Ik lees u als rijkelijk met historisch politieke kennis en met de kunst van de pen der verbeelding begiftigd
  U verenigt kennis met wat dappere strijders ’fictie’ als gemakshalve forum reactie op de ander die u bestrijdt. Alsof de 2 inhoudelijk dezelfde zijn , ze verenigen is een menselijk struikelblok dat goed is om uzelf mee onder te graven.
  Lekker samen het graf der oppervlakkigheden in bestaat niet, het is jammer te vinden dat dit graf nog geen naam heeft.
  Voorzien zijn van verbeelding is powerful creative stuff , niet echt geschikt maar eerder contra productief om als beeldvorming over de ander, de ander ermee te lijf te gaan.
  Het lijkt mij dat u dit zelf weet en dit een fijne strategie vindt. .

  Nu dat u mijn vijandsbeeld kent, mag ik u voorzichtig vragen hoe Het eruit zag 😕

  Ik kan het moeilijk na laten om gesodemieter als menselijke discourse ongepasseerd voorbij te laten gaan, ik spring daar zelf als een soort van regie gat in.
  Ik neem dat als eigen valkuil cq 1 van mijn natuurlijke vijanden die in een social context als beroepsdeformatie de kop weer eens op stak, graag mee.

  Fools pieces of paradise horen als bronnen van geluk met rust te worden gelaten.

  Ik zie u als voorname Krapuul redacteur en creatief tektschrijver. U zult van mij niet meer hetzelfde vermoeiende punt , ben er zelf na dit off topic episteltje 🙄 helemaal klaar mee, horen.
  I rest my case terecht.

 31. #33

  Wow Sofia, als gaande on topic on discussie een samevatting waar ik niet opgekomen was.

  Petje af over de pijnlijke arrogantie die als autochtone inleving ter berde werd gebracht.

 32. Laatst naar de onzin die deze knuffel marrokaan van PVV aangehoord. Wat een gefrustreerd mannetjes zeg. 😡
  Hij is totaal blind geworden door zijn eigen woede, woede voortgekomen uit het niet geslaagd zijn in het vinden van zijn eigen geluk. Manneke kon het zin van het leven niet vinden in de Islam, wat zijn goed recht is, zocht het dus ergens anders, alleen zonder succes klaarblijkelijk. Dus “lijkt” hij (zoals vele ex Moslims) dit bot te moeten vieren op de Islam. Normaal mens zou zeggen “goed , ik ga verder met mijn leven, bewandel het levenspad en wie weet kom hetgeen wat ik zoek op mijn weg”. Neen, dit mannetje gaat het botvieren op de Islam, gaat beledigen en schelden. Als argumentatie voert hij aan dat de Islam de mensheid beknot in zijn creativiteit, kunstzinnigheid etc..Heb jij hier hinder van dan, je bent toch geen Moslim, je bent vrij, wat is je punt. Alsof ik als Moslim de verplichting heb om de alle ongeschreven normen van het westerse denken (zoals in humor, omgangsnormen, grenzeloze vrijheid, manier van economische handel, opvoeding) te moeten onderschrijven, of mij zelf overgeven. Een ieder met een gezond geest (en verstand) weet heel goed waar de scheidslijn ligt tussen een belediging en een mening.
  Ik wordt moe van mensen zoals Bouazza die zich zelf als strijders van het vrijwoord opwerpen, ze bereiken niets, behalve hun populariteit bij rechts++. Meneer Bouazza ga verder met je zoektocht, schrijf hierover, laat ons hiervan genieten door dit te lezen (graag zonder gescheld en gejank). Veel succes hierbij.

Reacties zijn gesloten.