Wat is er mis met Nederland? Nou dit: ING

Nog schuld aan staat terugbetalen voor hulp, dikke bonussen uitbetalen aan mensen die gewoon hun werk doen en vervolgens andere mensen die gewoon hun werk doen het pensioen door de neus boren.

Wanneer gaat daar eens wat aan gedaan worden door de politiek? Kamervragen en maatregelen graag! En laten we niet vergeten dat er een financiële crisis was dankzij deze bankencultuur, die snel door rechts onder het tapijt is geveegd en alleen van stal wordt gehaald als ze weer eens een maatregel van inleveren uit moeten leggen aan mensen die al niets hebben. Aan die bonusontvangers komen ze niet, ze kijken wel uit, dat zijn hun stemmers. 😥

9 gedachten over “Wat is er mis met Nederland? Nou dit: ING”

 1. Getuigt trouwens wel van durf: Gisteren melden dat bonusstelsel weer volledig in werking is; vandaag dat gepensioneerden verder kunnen verrekken.

 2. En over hoeveel pensioenen gaat het nog , de meerderheid van het vaste personeel is al door Flex werkers , ZZP’rs en contractors /buitenfirma’s vervangen …

 3. Zeg Andreas kerel, jij ziet dat toch niet helemaal scherp hoor. Zo’n bonus krijg je alleen maar als je de winst weer wat hebt opgekrikt. Nou is dat de laatste jaren een beetje lastig geworden nu al onze innovatieve marktconcepten in een keer woekerpolis en amerikaanse hypotheekramsj genoemd worden. Vervolgens moet onze marketing afdeling maandelijks met de billen bloot bij de AFM, kijk als je dan nog wat wil als bestuurder dan ontkom je niet aan het afknijpen van wat pensioenen. Gewoon gezonde marktwerking en internationale concurrentiekracht, anders vertrekt onze vermaarde banktopper Hommel gewoon naar het buitenland want daar zitten ze echt met smart op zo’n joker te wachten 😆

 4. Tijd om bonussen in het bankwezen weg te belasten.

  De leiding van de ING zijn schoften. Ze bezuinigden een paar jaar terug op zaken voor personeel aan de onderkant terwijl de mensen aan de top zichzelf een gigantische salarisverhoging gaven. Er waren dubbele winstcijfers dus er was geen noodzaak. Maar ja jezelf verrijken en mensen onderaan naaien is gewoon leuk.

 5. Tja en aan die zelfverrijking droeg commissaris drs. W. “ideologische veren afschudden” Kok gaarne mee.

  De wrok tegen de PvdA komt niet uit het niets, hij wordt alleen nogal onjuist gekanaliseerd.

 6. Ik zeg gewoon openlijk dat Wim Kok daarvoor uit de PvdA had moeten worden gezet. Ik neem de PvdA niet serieus totdat ze weer echte socialistische principes in hun programma hebben. Sinds het afschudden van ideologische veren zijn ze alleen maar zetels kwijtgeraakt dus ik snap niet dat ze over die doodlopende weg blijven marcheren.

  Collaboreren met het grootkapitaal en met uitbuiters dient reden voor royement te zijn.

  Oudkerk had er ook uit moeten worden gegooid wegens uitbuiting. Als je dan toch naar de hoeren moet, doe het dan met sekswerkers die normale zelfstandige ondernemer zijn.

 7. Als de regering er wat aan had willen doen dan hadden ze dat al gedaan toen ze de banken geld cadeau deden.

  Er hadden veel strengere eisen aan overheidssteun moeten zitten. Zoals geen bonussen tot de laatste cent aan de overheid is terugbetaald en een hoger belastingtarief voor bonussen.

Reacties zijn gesloten.