Cafépraat PVV moet maar eens ophouden

drie bier

Nou laat ik het daar nou helemaal mee eens zijn met wat Willem van Bennekom, rechter-plaatsvervanger bij de Amsterdamse rechtbank, schrijft in Trouw. 😀

Wilders’ geneuzel over rechters en de Nederlandse rechtspraak moet maar eens onderbouwd worden met feiten en bewijzen. Als gekozen volksvertegenwoordiger past het hem niet om alleen maar borreltafelpraat uit te kramen. Wanneer gaat minister van Justitie Dickerdack dáár eens wat aan doen? Hoelang vindt hij het nog goed dat een onzin-uitkramer de rechterlijke macht beledigt?

3 gedachten over “Cafépraat PVV moet maar eens ophouden”

 1. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om rechtelijke uitspraken bij nieuwsberichten te zoeken. De verwrongen weergave van rechtelijke uitspraken in de NL is pers is structureel.

  Het OM wordt echter doorgaans ontzien door de pers. Dat is raar aangezien de rechter heel vaak conform eis of vrijwel conform eis straft als een verdachte strafrechtelijk wordt veroordeeld.

  De zaak van Meindert Tjoelker was uitzonderlijk omdat daar de blunder van het OM in de ten la\ste legging voor de verandering eens uitgebreid werd gesproken.

  Burgers en Rechters staan helemaal niet zo ver van elkaar af. Onderzoekers hebben leken wel eens hele dossiers van een strafzaak laten lezen. Met meer kennis van zaken bleken burgers helemaal niet zo heel erg anders te oordelen dan rechters. Die zogenaamde kloof komt gewoon door propaganda van de Rechtse pers die de onafhankelijke rechter chronisch verdacht probeert te maken.

 2. Zojuist heeft de onafhankelijke rechter in Israël de voormalige president Katsav tot 7 jaar veroordeeld wegens verkrachtingen in z’n kantoor. De voorganger van premier Netanyahu werd nog tijdens zijn ambtperiode voor corruptie vervolgd. Zou dat ook gebeurd zijn, als er in dat land een Wilders-systeem van afhankelijke rechters bestond? Ik vermoed van niet.
  Kom Geert, zou je in dit opzicht niet ook eens Israël gaan achterna lopen? :mrgreen:

 3. Sofia van der Linde Schreef:

  Met meer kennis van zaken bleken burgers helemaal niet zo heel erg anders te oordelen dan rechters.

  Als mensen meer kennis van zaken hadden. Dat zou mooi zijn. Waarschijnlijk bestond er dan ook geen rechtse politiek.

Reacties zijn gesloten.