Islamkritiek in de USA: Koran in de fik

Hoe was die uitdrukking ook al weer? “Waar men boeken verbrandt, verbrandt men uiteindelijk ook mensen”? Nou namens Krapuul een negatief reisadvies voor de USA dan maar. Hoewel we natuurlijk wel een paar “islamcritici” hier hebben rondhangen waarvan we toch al vonden dat die hier niet thuishoren dus het reisadvies geldt niet voor hen. Ga maar jongens. Leuk boekjes verbranden. 😆

2 gedachten over “Islamkritiek in de USA: Koran in de fik”

  1. “De Amerikaanse predikant Wayne Sapp heeft in Florida in een kerk een Koran verbrand'” . “Hij vond dat het boek terechtgesteld moest worden”. Het is bekend dat de Amerikanen te pas en te onpas iets onschuldigs terechtstellen. Maar een boek terechtstellen, een boek wat je geen kwaad heeft berokkend is iets wat alleen weer in Amerika mogelijk is. Walgelijke fanatieke idioten die niet weten hoe ze zichzelf weer in het nieuws moeten gooien.

  2. Laten we zeggen een Joods-Christelijke traditie zoals bestaat bij Wilders en zijn Jodsgristelijke geestverwanten. In Israel doen ze daar helemaal niet zo moeilijk over en vind het al jarenlang plaats.
    Expres het gristenfundamentalistisch Reformatisch dagblad die je nou niet bepaald anti-Israel kan noemen en ervan kan beschuldigen dat zij handelen van uit deze gedachte door hierover te publiceren. http://www.refdag.nl/nieuws/joden_verbranden_nieuwe_testament_1_469755
    Het is niet iets nieuws in Israel en een jaarlijks terugkerende traditie dat in tegenstelling tot de VS een actie is van een enkel persoon of beweging ook gesponsord wordt door de Israelische regering. Ooit geweten dat Christelijk zendelingswerk in Israel verboden is? Er staat daar 5 jaar gevangenisstraf op.
    Maar in het licht van de spoedig verwachte messias in gristenfundamentalistische kringen is dit geen doorn in het oog van veel Christenen. En wanneer gaat Wilders hiertegen protesteren als het Christendom hem lief is zoals hij de indruk doet wekken?

Reacties zijn gesloten.