6 gedachten over “Brabant kleurt donkerpaars”

 1. Tja…een stuk beter dan een provinciebestuur met de PVV lijkt mij. Ik begrijp de opwinding bij Retecool niet zo goed. Beetje hypocriet ook. PvdA en Groen Links vormen links en rechts coalities met dezelfde partijen in gemeenten en provincies en dat is blijkbaar ok. In Brabant is er volgens Retecool dan plotseling sprake van een conservatief monsterverbond. Nou weet ik ook wel dat ik Retecool niet altijd even serieus moet nemen, maar toch.

  Wiegel heeft denk ik gewoon pragmatisch geredeneerd: met de PVV wordt hem niet, want die partij komt net kijken en heeft geen enkele bestuurservaring. Dat eindigt dus in tranen. Wat blijft over? Om één of andere reden wordt het niet de PvdA (ik ken de verhoudingen in Brabant niet), blijft over de SP. De grootste verschillen tussen enerzijds SP en anderzijds VVD/CDA liggen op sociaal-economisch terrein, waar de provincie geen bal te vertellen heeft. Heb je meteen het belangrijkste probleem opgelost. De SP heeft blijkbaar in de ogen van Wiegel aangetoond op lokaal niveau te kunnen besturen (lees: is pragmatisch geweest en heeft zich bereid getoond compromissen te sluiten). En zie daar het resultaat.

 2. 27 maart ALKMAAR – Een college met CDA, VVD, Trots Op Nederland, OPA en SP rechts? In de ogen van SP-fractievoorzitter Mirjam Hamberg maakt Alkmaar met het aantreden van de nieuwe coalitie juist ’een ruk naar links’.

  ,,We kijken naar de inhoud en niet naar wat er in de stad zoal gezegd wordt. Kijkend naar wat er nu op tafel ligt zal iedereen nog verbaasd zijn over de linkse koers van het nieuwe college. Anders kan de SP er natuurlijk ook niet aan meewerken.’’

  Toelichting: OPA is een soort lokale PVV-light/Leefbaar.

 3. @2 Dat is inderdaad een beetje..ehhh…’eigenaardige’.. coalitie. Brabant vind ik geen probleem, maar hier frons ik wel mijn wenkbrauwen bij 😯

 4. Wiegel is wel rechts maar ook weer niet gek. De SP is een partij, heeft kader dat geacht kan worden bestuursfuncties uit te oefenen en is plooibaar gebleken in coalities. Aan geen van deze drie punten kan het Wildersgenootschap ooit voldoen.
  En vanuit de oppositiebank kunnen de Wildersklantjes weer naar hartelust mauwen dat er een hoofddoekje gesignaleerd is in een van de weinige buslijnen die niet geschrapt is.

 5. @5 Tja..indien hun analyse correct is, is het als SP-lid inderdaad om je dood te schamen.

Reacties zijn gesloten.