Anarchie in Libië

Weinig kritisch geluid over Libië bij de diverse media, alleen in “de krochten van het internet”. De rest is van het niveau “support our troops!” en “te wapen!” maar we hebben dus wat gevonden voor de kritische lezert:

De coalitie opereert echter van meet af aan als de luchtmacht van de rebellen en stelt het bombarderen van het Libische leger steeds openlijker gelijk aan het beschermen van “Libische burgers”, waar kennelijk ook bewapende rebellen behoren. We schrijven hier “coalitie” maar feitelijk zijn er meerdere coalities actief in Libië, of beter gezegd: iedereen doet maar wat. (obamasoorlog)

1 gedachte over “Anarchie in Libië”

  1. Gelukkig bezit ik een schotel waarmee ik ook nieuws elders uit de wereld kan volgen. Wat zeggen Chinese, Russische en andere zenders hierover. Nou dan schrik je wel even. De beelden die de “vrijheidslievende” Westerse media met de Nederlandse voorop laat geen beelden van tienduizenden mensen die op de vlucht zijn geslagen, laten geen beelden zien van rebellen die vluchtelingen beroven van hun laatste beetje eigendommen (en vooral de buitenlandse inwoners van Libie moeten het ontgelden bij de rebellen, want de rebellen zeggen dan: “Jullie zijn hier zonder geld naar toe gekomen en gaan ook het land zonder geld weg). Ik krijg steeds meer het vermoeden dat die rebellen die aan de borst worden gekoesterd door het Westen eigenlijk helemaal geen “bevrijders” of “revolutionairen” zijn, maar eerder schietgrage en rovende bendes
    zijn. Zolang ze Khadaffi verjagen is er volgens het Westen geen vuiltje aan de lucht. Hetzelfde houding tegenover de fundamentalisten in Afghanistan tijdens de Russische invasie (overigens hadden de Sovjets het indertijd ook over een militaire interventie om de Aghaanse regering te helpen tegen een bende
    schurken). Toen waren het “verzetshelden” en nu is de houding na de ineenstorting van de Sovjet-Unie 180 graden veranderd. Het Albanese UCK-leger dat eerst door de Amerikanen terecht voor een bende schurken werd uitgemaakt werd niet veel later “verzetsmensen” genoemd en een handig hulpmiddel tegen de Serviers. Niet dat de Serviers lieverdjes waren, want die konden ook tekeer gaan en werden er door voornamelijk de Servische “intellectuelen” complottheorieen naar buiten gebracht om de bevolking op te zwepen. Waar voorheen Servische, Kroatische en Bosniers vreedzaam met elkaar omgingen, ging na de o. a verspreide complottheorieen zij ineens als beesten tegen elkaar te keer. Maar wat ik wil zeggen is dat in oorlogstijd als eerste sneuvelt de waarheid. Heb wel eens een Servische vrouw gekend in Nederland die in die complottheorieen geloofde en een bloed hekel had aan katholieken en moslims, omdat zij ervan overtuigd was dat zij bezig waren naar wereldoverheersing.

Reacties zijn gesloten.