Volledige SP fractie Dongen weggevallen – wethouder treedt af

De Dongense SP-wethouder René Roovers legt met onmiddellijke ingang zijn functie in het college neer aangezien de SP niemand kon vinden om hun 4 zetels te bemannen. Het schijnt een soort trend te zijn bij de SP dat het steeds moeilijker wordt om mensen bereid te vinden gemeenteraadswerk te doen. Het zou bijvoorbeeld wel eens iets met de minimale beloning voor dat soort werk te maken kunnen hebben, althans met de maximale bijdrage aan de SP die je als SP gemeenteraadslid wordt geacht af te staan (aan de SP). De persverklaring van de SP Dongen spreekt van diverse persoonlijke toestanden die tot dit debacle hebben geleid.

9 gedachten over “Volledige SP fractie Dongen weggevallen – wethouder treedt af”

 1. Dat is heel jammer.

  Ik denk dat de SP moet overwegen om mensen te vragen om minder af te staan. Ik voor geringe inkomensverschillen maar mensen moeten wel gepast worden beloond voor werk.

 2. Ja ik zou er persoonlijk niet aan moeten denken om aan zo iets vreselijks als gemeentepolitiek te moeten doen, zeker als het helemaal niets oplevert.

 3. Het verhaal was zelfs in een journaalclip en verbaast me hogelijk! 15 % gehaald en toch niet in de raad om `persoonlijke’ redenenen? Wethouder weg plus vier onopgevulde zetels.
  Vreemd verhaal! Wat zit hier achter? Geen winstmotief vanwege traditionele afdracht presentiegelden aan SP? Of misschien anonieme bedreigingen?
  Op zo’n manier gaat de deur natuurlijk wijd open voor de PVV-haaibaaien die wèl willen.
  Wellicht wordt het tijd dat de SP de afdrachtregeling afschaft en z’n mensen gewoon de overheidsvergoedingen laat houden.

 4. ja wat levert die paar miljoen extra campagne budget dat de SP extra heeft nou helemaal op. Ze kunnen beter functionerende gemeenteraadsleden hebben.

 5. Hoewel als vroeger SP-kerngroeplid meermaals gevraagd voor de gemeenteraad, ging ik toch liever folderen en acties buiten doen. Het pluche binnen heeft de onverdraaglijke lucht van woekerwinst en dooie neten.

 6. Wat schuift het? dan wil ik het wel doen , en krijg ik een auto van de zaak? 😀

Reacties zijn gesloten.