“Werklozen moeten werk foute immigrant doen”

Althans, Elsevier zegt dat Henk Kamp dat in het Algemeen Dagblad heeft gezegd, maar de link in het artikel wijst niet naar een specifiek artikel in het AD.

“Als ze vanuit de Europese Unie komen, mogen ze gewoon hier werken. Maar onze eerste inzet is voor mensen die de taal al spreken, die hier een huis en een auto hebben”, aldus Henk Kamp.

Een auto? Wat is dat nou weer voor een raar criterium? Je hebt hier meestal geen auto nodig om te kunnen werken, vanwege ons nog steeds relatief goede openbaar vervoer. Ja, in de Verenigde Staten, daar ben je buiten de grote steden echt verloren zonder auto.
Of dient die auto soms om, als je even zonder werk zit, weer voldoende snel op te kunnen hoepelen?

En laten we duidelijk zijn over die ranzige kop van Elsevier: het is natuurlijk vooral de werkgever die hier fout is, die geen zin heeft een legale werknemer volgens Nederlandse voorwaarden te betalen.

7 gedachten over ““Werklozen moeten werk foute immigrant doen””

  1. Ik heb juist geen auto omdat ik dicht genoeg bij mijn werk woon om de fiets te kunnen nemen.

  2. Gedegen analyse van journalistieke onzorgvuldigheid, tendentieuze berichtgeving, kapitalistische uitbuiting en schijnoplossingen.

  3. Dat was in de hoofdpagina van het AD gisteren. De meest walgelijke titel in tijden.
    De foute werkgever dat milioenen verdient door de goedkope hongerige arbeidskracten is maar een gerespecteerde PVVD lid.

  4. Werkgevers moeten gewoon premies en een redelijk loon betalen. Als een bedrijf herhaaldelijk illegalen te werk stelt dan moet dat bedrijf verbeurd worden verklaard. Dan is die ongein heel snel afgelopen.

    Bedrijven mogen van gelijk spreken dat ze niet even hard worden aangepakt voor Fraude als uitkeringsgerechtigden. Stelletje uitbuiters.

Reacties zijn gesloten.