Niet alleen Geert Wilders wordt bedreigd

Geert doet wel eens alsof hij de enige in Nederland is die wordt bedreigd, maar dat is helaas niet zo. Hij is wel degene die het het beste uitbuit door altijd als er camera’s in de buurt zijn met zes serieus kijkende kleerkasten in beeld te komen. Alles om de slachtofferrol te benadrukken (wel van onze belastingcenten, dat dan weer wel).

Maar Zembla heeft even wat onderzoek gedaan en geeft bedreigde bestuurders van Nederland een gezicht. Lijkt me verstandig als de pers daar ook eens aandacht aan geeft. Ook lijkt het mij verstandig dat politici weer normaal met elkaar omgaan en elkaar niet meer ‘knettergek’ noemen en alles overtrokken brengen als enorm drama of hele bevolkingsgroepen wegzetten als terroristen, hè Geert? Volgens mij creëer je zo wel een sfeer dat alles maar moet kunnen en mensen zich gelegitimeerd voelen om te pas en te onpas te bedreigen in dit voor hen fijne anonieme internettijdperk. Laten Opstelten en Teeven daar eens iets aan doen, ipv allerlei zogenaamde HARDE maatregelen die een wassen neus zijn en alleen maar voor de bühne zijn. Haal even oude kreet – iets aangepast van stal – ‘Ga bedreigers vangen, ja!’.

5 gedachten over “Niet alleen Geert Wilders wordt bedreigd”

 1. Niet alleen Geert Wilders wordt bedreigd maar hij is wel de enige die constant huilie huilie doet daarover en probeert dat politiek uit te buiten.
  Wilders is de Calimero v.h. Nederlandse parlement.

 2. Ook lijkt het mij verstandig dat politici weer normaal met elkaar omgaan en elkaar niet meer ‘knettergek’ noemen

  Aardig detail vind ik hier altijd dat Wilders de term voor het eerst bezigde toen de Telegraaf (wie anders? 😛 ) twee verhalen door elkaar had gehaald en wist te melden dat criminele Marokkaanse hangjongeren gratis op vlinderjachtvakantie naar Marokko mochten.

  Helaas voor Geert waren ze niet crimineel, waren het geen hangjongeren maar jongeren die zich voor hun wijk hadden ingezet en als beloning mochten intekenen op een gedeeltelijk gesubsidieerde studiereis (waar aan moest worden meebetaald) en gingen ze niet op vlinderjacht.

  Wilders heeft overigens nooit sorry gezegd toen dit bekend werd, maar alleen dat hij gesubsidieerde studiereizen sowieso onzin vond (je weet maar nooit of er misschien een moslim gebruik van maakt).

 3. En andere partijleden en bekende Nederlanders zouden daar een boekje over moeten open doen. Niet om het slachtoffer uit te hangen, maar ook omdat er een redelijke overlap is tussen het soort mensen dat dreigt. Dat zijn namelijk doorgaans rechts extremisten; zowel autochtoon (grote meerderheid) als allochtoon.

  Moslim extremisten zijn ook extreem rechts niet zo goed als de SGP dat is. Dat is religieus extreem rechts. Extreme Christen dreigen ook vaak zat, maar dat interesseert de Telegraaf niet.

 4. Word wilders bedreigd ???? Doe me een lol en laat me niet lachen. Als wilders serieus bedreigd werd was hij NIET naar de dodenherdenking gegaan op de dam maar ergens waar het niet zo druk zou zijn. Als hij echt bedreigd zou zijn had hij nu niet meer geleefd. Hoe zwaar de beveiliging ook is een gek hou je niet tegen in de neiging iemand te vermoorden. Het feit dat wilders 4 mei heeft overleefd geeft aan dat hij totaal niet bedreigd word althans geen enkele van serieuze betekenis.
  Als wilders de schijnt van bedreiging niet ophoud verliest hij kiezers !! Dat is het enigste dat die man als reden heeft om beveiliging om zich heen te hebben om zo te doen alsof de Islam een gevaar is.
  Hoeveel aanslagen van de Islam hebben we het afgelopen jaar gehad? GEEN ÉÉN Laten we het maar gewoon eerlijk benoemen wilders spoort niet en probeert ook uit de rechtzaak zetels te winnen dus wie maakt er daar nou politieke zaak van —> Niet de rechtbank maar wilders zelf. Feit dat de rechter tegen hem zei dat het gelukkig was dat wilders niet gevangen zat is toch een teken dat de rechter op zijn hand is? Dus Moszkowicz had gelijk alleen is die rechter niet tegen hem maar VOOR.
  Zou het OM de rechter kunnen wraken?

 5. @ Peter van Gelderen:

  Zeer goed omschreven helemaal mee eens! PVV is als los zand .Ik denk dat VVD en CDA in vuistje lachen omdat ze zo hun haantjes koning kunnen laten kraaien en Wilders het idee geven dat hij ook meetelt. Ik hoop dat vandaag of morgen eindelijk eens de ware reden van Wilders mbt het moslimbashen naar buiten komt én de échte geldschieters. Geloof maar dat er een beerput opengaat.

Reacties zijn gesloten.