Mannenbroeders & Dolle Clara’s

Een jaar geleden wees de Hoge Raad de SGP terecht over haar vrouwenstandpunt. Gaat er nog iets gebeuren met die uitspraak?

Wat als er niet ‘SGP’ zou staan maar ‘moslims’*, dan zou er veel meer over geschreeuwd en geschreven worden door de dames en heren hoernalisten en politici. (* let wel, ik kan niet eens een moslimpartij invullen, zo erg is het met de islam in Nederland, zo erg zijn we al verislamiseerd).

Dan zouden de kreten van een achterlijke cultuur niet van de lucht zijn, nu heet het vrijheid van godsdienst. Hier komen de twee maten weer uit de kast. Ben blij dat er hier en daar toch nog een pennetje krast over dit onderwerp.

Mannenbroeders & Dolle Clara’s – Vrij Nederland

16 gedachten over “Mannenbroeders & Dolle Clara’s”

 1. Nee, de SGP heeft een nep-feminist als Amanda Kluveld die opkomt voor hun “vrijheid” om vrouwen achter te stellen.

 2. Wat ik bezwaarlijk vind aan dat fonds is dat het genoemd is naar Clara Meijer-Wichmann (haar naam ook nog even postuum feministisch-correct behandeld), tijdgenote van de net opgerichte SGP. Als deze anarchiste en strijdster voor vrouwenemancipatie er iets in gezien had hadden we het wel gehoord. Ik hoef niet negentig jaar later van een groengliberaal of sociaaldemocratisch type uit naam van een anarchiste (!) te horen dat de SGP maar verboden moet worden. Kies een naam uit je eigen kring, Femke Halsema of zo of Van Someren-Downer als ze dood moet zijn.

 3. De SGP had gezien die uitspraak minimaal al lang diens subsidie kwijt moeten zijn. CDA en VVD houden dat tegen. Goed, die werken nu ook samen met een openlijk racistische partij dus de pretentie dat dit fatsoenlijke rechtse partijen zijn is nu definitief van de baan.

  Wat mij betreft deed het negeren van uitspraken over de SGP al de deur dicht. Het is absurd dat je uit naam van Godsdienst even doodleuk 51% van de bevolking mag discrimineren.

 4. Sofia van der Linde Schreef:

  De SGP had gezien die uitspraak minimaal al lang diens subsidie kwijt moeten zijn. CDA en VVD houden dat tegen. Goed, die werken nu ook samen met een openlijk racistische partij dus de pretentie dat dit fatsoenlijke rechtse partijen zijn is nu definitief van de baan.

  Nog een punt in het opbouwen van onze Nederlandse identiteit: we meten vanuit rechts altijd met twee maten. “Onze racisten altijd beter dan de vreemde racisten” .
  Daarom gaan we nooit onze eigen racisten bestraffen.

  Als je goed nadenkt is dit tijdstip van ultra-rechts aan de macht: Wilders-Rutte-Verhagen, zeer geschikt om de “principes” van rechts aan de tand te voelen en vaststellen voor het gebruik van elke kiezer in de toekomst.

 5. @2
  Het belangrijkste over Clara Meijer-Wichmann vergat ik nog te vermelden: zij was abolitioniste ten aanzien van het strafrecht, dus om vervolging te eisen in haar naam acht ik spuwen op haar graf.
  Maar daar zijn groengliberalen erg goed in.

  Ik was geneigd te denken over de SGP: laat ze, ze zijn ongevaarlijk. De vrouwelijke leden willen het ook zo.
  Maar nu ze zo leuk en goed bevonden worden door de VVD om van Wilders en de zijnen maar te zwijgen geldt dat niet meer.

 6. Ach zolang mensen rond een totempaal http://tinyurl.com/3or564n of een meiboom http://nl.wikipedia.org/wiki/Meiboom dansen doen ze weinig of geen schade. Maar zodra ze om hun heil gaan bidden en dit hun gegeven wordt in de vorm van uitverkoren te worden uit de rest van “de schepping”. Dat gewoon hun lot ondergaat. Gaat het mis. Zodra het in steen gehouwen wetten betreft. Die geopenbaard werden om de mensen te onderwerpen. Loochent zo’n geloof ‘smensen eigen inbreng en stopt hun natuurlijke ontwikkeling. Gaan zij irrationeel dwalen en elkaar gezagsgetrouw van een geloofsdwaling beschuldigen. In steen gehouwen geloof is in steen gehouwen racisme.

  Kijk eens wat een gezagsgetrouwe straatterroristjes: http://www.foreignpolicy.com/articles/2011/03/31/children_of_the_revolution?page=0,0 [doorklikken voor meer foto’s]. Maar in dit geval zie ik het door de vingers want ben ook eens kind geweest en moest de dictatuur van de 50-er jaren verduren waar groeiend gezagsgetrouw rechs Nederland nostalgisch naar terug verlangt. In feite zijn die kinderen martelaartjes van de Westerse neokoloniale steun aan de dictators waartegen zij strijden. 😉

 7. Ik vind het een beetje gezeur om door te zagen over wat Clara Wichman wel of niet zou kunnen hebben gewild.

  Toen de SGP werd opgericht was er nog maar net passief vrouwenkiesrecht ingevoerd. Anarchisten staan sceptisch ten op zichte parlementaire democratie.

  Om het even hoe die stichting heet ze hebben groot gelijk. Het is te gek voor woorden dat een dergelijke partij subsidie krijgt.

 8. Door te kiezen voor de naam van iemand die niets terug kan zeggen en die het zeker niet eens zou zijn met het uitzonderen van de SGP, wat impliciet de rest legitimeert – dat is het hem nou juist precies – plegen de groengliberalen grafschennis.
  Persoonlijk juich ik dat niet toe.
  Ik kan het ook sterker zeggen: het is bruine diefstal.
  Ik heb er in de staatsmedia nog nooit iets over gelezen, dus ik hoef hier geen opmerking over “gezeur” te horen.

 9. Alsof andere stichtingen die zich naar een persoon vernoemen alleen maar 100% standpunten uitdragen waar de vernoemde persoon achter had gestaan.

  Dan moet je gewoon tegen elke stichting zijn die zich naar iemand vernoemd. Vind ik ook prima overigens.

 10. Ga maar eens in op de inhoudelijke argumenten tegen de Clara Wichman stichting.

  Doorzagen over wat Clara Wichman zou hebben gewild (alsof die niet anders zou zijn gaan denken als nog 90 jaar langer had geleefd.) is gewoon een Tu Quoque

  Bruine diefstal? Schafschennis? Doe eens normaal.

 11. Correctie: Ga maar eens in op de inhoudelijke argumenten van de Clara Wichman stichting en kom met tegenargumenten als je die tenminste hebt.

 12. Die heb ik al gegeven, mevrouw, kunnen elzen is niet ieder gegeven.

 13. Oh dus het ging alleen maar om een potje zeuren om de naam van deze stichting. Je bent het met ze eens maar ze mogen niet zo heten. (zucht)

 14. Ja, moeilijk te vatten misschien voor marxisten-leninisten, dat een afschaffer van het strafrecht postuum niet gebruikt hoort te worden voor gebruik van strafrecht.

 15. @15
  Dit geldt natuurlijk in de eerste plaats voor alle GroenGliberalen van v/h de CPN maar wie de schoen past verder…

Reacties zijn gesloten.