Vandaag bijltjesdag bij het CDA?

Op het congres zullen de leden ook stemmen over de motie van tientallen prominente CDA’ers die willen dat het partijbestuur opstapt. Volgens de indieners van de motie doet het bestuur niets om het CDA weer herkenbaar te maken en negeert het initiatieven van partijleden.

Ben benieuwd of de mannenbroeders nu hun ware gezicht laten zien, of weer zo’n lauwe vertoning als afgelopen najaar.

8 gedachten over “Vandaag bijltjesdag bij het CDA?”

 1. Bezorgd ziet Koppejan hoe de PVV blijft groeien en het CDA kleiner wordt. “Dat kunnen we alleen onszelf verwijten. We hebben geen eigen verhaal, geen eigen gezicht, geen visie op de toekomst. We waren een VVD-light, zoals CDA-rapporteur Frissen verklaarde.”

  Het CDA maakt dezelfde fout als D66 onder Paars. In tegenstelling tot de andere coalitie partners profileren zij zich niet afdoende. Ze verzetten zich niet tegen punten en zoeken niet de grenzen van het regeerakkoord op met een specifiek beroep op de eigen grondslag. Dat is stom want als je dat na laat ben je niet afdoende zichtbaar voor de kiezer.

  Koppejan vat samen waarom het CDA nooit met de PVV had moeten gaan regeren. Als de PVV buiten spel was gebleven dan was de rechter vleugel van het CDA een alternatief geweest voor de rechtse zwevende kiezer die eerder PVV had gestemd.

 2. @Sofia: ja, maar ze denken nog terug aan Balkenende in 2002, die premier werd door als enige zijn mond te houden over Fortuyn, waardoor we acht jaar lang met de grootste druiloor die ooit premier werd opgescheept hebben gezeten.

 3. @3
  Grootste druiloor? Ik verlang allang weer terug naar Balkenende… :mrgreen:

 4. @1
  Bent u voor het wegstemmen van het tegenvoorstel, houd dan nu de mauve kaart met het woord “NEE” omhoog. Bent u daarentegen tegen het wegstemmen van het tegenvoorstel, houd dan nu de aquamarijne kaart met het getal 23 omhoog. De roze en lichtblauwe kaarten gebruikt u nu nog niet. Ik herhaal…

 5. #4

  Ha ha =
  Ik heb ook wel een zo iets gedacht.
  JBP was achteraf best fijn genoeg als voorzetting van, JPB aan de macht en JPB 5 was gevallen 🙄 .
  Stuntjes kennis van toen nu als relatief onschuldige politiek ook maar genomen. .

  Het kan altijd erger , ik hoop dat na dit nog veel erger ruimte voor weg met de VVD CdA en PVV komt!“

  Hoe dat er uit zou zien weet ik niet, maar dat is inherent aan hopen op , je weet het niet meer 😀 .

 6. Sjaak van der Tak doet oeps bij “Waar ga je het liefst op vakantie?” met “Eigen land eerst.” 😐

Reacties zijn gesloten.