12 gedachten over “Nieuw soort moslim ontdekt: poldermoslim”

 1. Wat een randdebiel, die Ahmet Olgun. Ik heb persoonlijk gezien dat er in februari honderden moslims waren bij een SP solidariteits-demonstratie op de Dam. Wat wilt Olgun dan? Dat de NL moslims elke dag op hun hoofd gaan staan tijdens de vele acties in landen zoals Tunesie, Jemen, Egypte, Syrie etc?

  Is die Olgun een excuus-Turk voor de Islamhaters? Ken hem niet voor de rest.

 2. Het was mij al vaker opgevallen in discussies met jonge Nederlandse Moslims dat men verontwaardigder was over Israelisch geweld tegen Arabische Moslims dan over geweld door Moslim dictaturen en dictaturen als China tegen hun Moslimbevolkingen.

  Om de een of andere reden kreeg ik geen antwoord waarom Palestijnse Moslimdoden erger waren dan andere Moslimdoden. Ik zou denken dat je het minimaal net zo erg vindt als je “broeders” elkaar vermoorden. Ja, ze gebruikten zelf het soort broeders voor de Palestijnen. Het ene soort broeders is blijkbaar gelijker dan de andere.

 3. Leuke aannames in dat artikel. Maar ik denk eerder dat het temaken heeft met dat mensen niet precies weten WAT ze moeten denken. Ik ben heel erg anti Kadhaffi, maar ik heb ook een wat vies gevoel bij de rebellen in Libie en in de andere gevallen in andere landen spelen WEER andere dingen.

  Ik denk dat mensen gewoon niet precies weten WAT ze moeten denken en dus de straat hier niet opgaan tot dat het wat duidelijker word waar het nu precies om gaat. Want zeg nu zelf tijdens de Egyptische opstand waren ze wel weer heel vokaal. Ja hier tenminste, ik weet niet ofdat overal gelde.

 4. Ik heb de indruk dat er toch wat meer animo was voor Palestijnse solidaliteitsdemonstraties dan voor deze zaak.

 5. Neal Lachman Schreef:

  Is die Olgun een excuus-Turk voor de Islamhaters? Ken hem niet voor de rest.

  Hoogstwaarschijnlijk een kemalist …. niet voor niets bewonders de Tokkiepapa Wilders de “AtaTürk” ( “vader der Turken” ) Mustafa Kemal ..

 6. Op zich is het geen onterechte vraag dat iemand wil weten hoe er in diverse uit de Arabische wered afkomstige gemeenschappen wordt gereageerd op de Arabische Lente. En dat het hem opvalt dat men tot dusver niet massaal de straat op gaat uit solidariteit.
  Ik verklaar dat uit verbijstering over wat er aan de hand is – Moebarak weg, Ben Ali weg, Khadaffi bijna weg, Al Assad misschien ook wel on the way out. Dat is behoorlijk verbijsterend en fascinerend, maar ook beangstigend. Wat nu? Dit is onbekend terrein.
  En ook uit vermoeidheid over de nutteloosheid van de demo met aansluitend mani. Wat heeft het voor zin als we met zijn allen ergens leuzen gaan staan roepen? Houdt het bombarderen van de Libiers os Syiers of Bahreini’s dan op?

  Iedereen zit tussen hoop en vrees voor de televisie.

  Dat velen een duidelijk standpunt hebben over de positie van de Palestijnen is omdat dit nu juist géén onbekend terrein is. Die situatie is al bijna 44 jaar hetzelfde, dus de standpunten zijn duidelijk omschreven, en het conflict zit simpel in elkaar. Dat maakt het relatief eenvoudig om je ermee te engageren.

  Wat ik op een persoonlijk niveau interessant vond is de vraag waarom een NRC Handelsblad redacteur een stuk publiceert bij de Volkskrant. What the f***?

 7. Goed artikel van iemand met gezond verstand. Als alle moslims het probleem van het anti-semietisme op deze manier zouden bekijken, kwam het misschien nog goed met de islam in dit land.

 8. Arabische regimes hebben in het verleden protesten en opstanden hard neergeslagen. Toen zag ik helaas ook geen massale demonstraties van Nederlandse Moslims die ze wel voor de Palestijnen kunnen opbrengen. Ik erger mij al jaren aan die houding.

 9. Sofia van der Linde Schreef:

  Arabische regimes hebben in het verleden protesten en opstanden hard neergeslagen. Toen zag ik helaas ook geen massale demonstraties van Nederlandse Moslims die ze wel voor de Palestijnen kunnen opbrengen. Ik erger mij al jaren aan die houding.

  Waar waren de demonstraties tegen de onderdrukking van de bevolking in het oostblok toen dat allemaal dictaturen waren ??? “De Arabier ” bestaat netzomin als “de Europeaan ” Palestina is een geval apart , dat is een protest tegen een bezetting en diefstal van land door Zionisten .. Daarnaast is er over de jaren wél gedemonstreerd tegen dictaturen in Algerije , Tunesië , Egypte ect ect en onder de vorige véél dicatatorialere koning van Marokko ook tegen hem … maar dat was nooit nieuwswaardig in Europa …

 10. wat een onzinverhaal

  oh wacht, gepubliceerd op 1 april 😆

  als ik als kaaskop wil protesteren voor de PKK, tegen de PKK, voor Palestina, tegen Palestina, voor Iran, tegen Iran, voor de VS, tegen de VS, voor een missie naar Kunduz, tegen een missie naar Kunduz, etc. dan kan ik beter kiezen voor een carriere als professionele (bijstand) actievoerder

  tijd is schaars, met de ene kwestie heb je meer affiniteit dan met de andere

  keuzes keuzes keuzes

  Olgun is net zo selectief in zijn verontwaardiging als de beweerde selectieve verontwaardiging bij moslims in de polder

  voorzover Olgun een moslim is zou ik hem willen kwalificeren als een koldermoslim

 11. @neal lachman hahaha zal het mn vader laten lezen voor je ;), nog meer dingen die je irriteren meneertje?

Reacties zijn gesloten.