Ook de kinderrechter vindt de IS hysterie Huizen ongegrond

Zoals wij al eerder meldden regeert de IS-hysterie in Nederland met als triest dieptepunt het arresteren van vier volwassenen en op een dramatische wijze uit huis halen van hun kinderen. Een hysterie die onze rechtsstaat ernstige schade berokkent. Gelukkig heeft de rechterlijke macht in Nederland een gezond verstand. Na eerder deze week de volwassenen te hebben vrijgelaten hebben vandaag drie rechters besloten dat de kinderen ook naar hun ouders terug moeten keren en dat er zelfs geen toezicht nodig is.

De kinderrechter moest vandaag oordelen over het verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming om de ondertoezichtstelling in stand te houden en de uithuisplaatsing te verlengen met vier weken.

Dat verzoek werd afgewezen omdat drie van de vier ouders weer op vrije voeten zijn en dus voor hun kinderen kunnen zorgen. Bovendien zijn de paspoorten van de ouders ingenomen, zodat ze niet naar het buitenland kunnen vertrekken.

Overigens concludeerde de rechter dat bij het gezin waarvan beide ouders weer zijn vrijgelaten, er geen enkele aanwijzing is dat ze zullen vertrekken. Daarmee gaat de rechter lijnrecht in tegen het oordeel van de AIVD die de aanzet gaf tot de aanhouding van de gezinnen.

Ook wijst volgens de rechter niets erop dat het gezin van plan is om onder te duiken.
Het andere ouderpaar, waarvan de man nog vastzit, is wel van plan te emigreren, maar niet nu en niet naar Syrië.
De Raad voor de Kinderbescherming heeft niet gemeld dat er zorgen zijn over de kinderen.
Er zijn geen redenen aangevoerd waarom de ondertoezichtstelling gehandhaafd moet worden, aldus de rechter.

(bron)

4 gedachten over “Ook de kinderrechter vindt de IS hysterie Huizen ongegrond”

  1. Ik verdenk de AIVD en het OM ervan eventjes een test-case opgezet te hebben. Even kijken hoe het publiek (de MSM dus) en de rechtelijke macht reageert.
    De reactie van het publiek (de MSM dus) was voorspelbaar, die van de rechtelijke macht dus niet. Die moet dus geloosd worden en “dat gaan we regelen”.

  2. Die burgemeester Hertog van Huizen mag met stip op de lijst van puinzooi veroorzakende VVD-bestuurders.

  3. Naar aanleiding van deze gebeurtenis zou men binnen de Rechtstaat de vraag moeten stellen: op welke grond heeft de Kinderbescherming gehandeld, anders zou je gaan denken dat deze institutie vol PVV-ers is die gewoon moeslimpje willen pesten.

Reacties zijn gesloten.