Maxime Verhagen mocht Geert Wilders zogenaamd niet aanvallen

Het partijbestuur van het CDA maande Maxime Verhagen tot het staken van zijn aanvallen op Geert Wilders, zo lezen wij vandaag in het AD.

Enkele oud-bewindslieden van het CDA verweten hem dat hij dat deed om de macht. ,,Je kunt wel zeggen: de PVV is abject, maar daarmee geef je nog geen antwoord op de angst van de 1,5 miljoen kiezers die op Wilders hebben gestemd,” aldus Verhagen.

Nee, en dat antwoord geef je door samen te gaan regeren met diezelfde abjecte partij en vervolgens je partijgenoten om de paar weken door Wilders in de media te laten afbekken. Daar zul je mee scoren.

Dat is namelijk het standaardantwoord van het CDA zodra er op uiterst rechts een invloedrijke bralpartij opstaat met “kiezers die je serieus moet nemen”. Het CDA zou zich eens kunnen afvragen hoe dat toch komt; die neiging om rechtse bralkiezers te willen plezieren.

Toen de SP een paar jaar geleden veel groter was dan de PVV nu, was er geen CDA-bestuur of Maxime Verhagen die vond dat je daar een antwoord op moest geven. Ja het antwoord was “negeren”. Niks kiezers van die andere partij serieus nemen.

Verhagen, briljant strateeg

De grote angst van Maxime Verhagen is kennelijk dat hij vandaag op het CDA-congres wordt afgefakkeld vanwege zijn collaboratie met de rancuneuze relnichten van de PVV. Het is om deze reden dat hij uitgerekend vandaag met dit verhaal naar buiten komt.

 

Laat het CDA-bestuur de rotzooi maar opruimen die Maxime Verhagen in opdracht van het CDA-bestuur moest veroorzaken. Tot zover Maxime Verhagen.

24 gedachten over “Maxime Verhagen mocht Geert Wilders zogenaamd niet aanvallen”

 1. >Rancuneuze relnichten van de PVV<
  Nu word ik echt nieuwsgierig. Vertel meer en namen graag

 2. Het blijft toch grappig dat die 1,5 miljoen mensen die PVV hebben gestemd echt zoveel bijzonderder zijn dan de 1,5 miljoen mensen die een paar jaar terug of de SP stemden. Daar kon het CDA niet hard genoeg de neus voor ophalen. Een partij die voor etnische registratie is, daar wil het CDA echter wel mee in zee.

  Sommige kiezers zijn toch echt gelijker dan andere.

 3. Sorry, ik had verder door moeten lezen dat stond ook al in het artikel.

  Er is een milde overlap tussen zwevende kiezers die in het verleden SP, D66 en nu PVV hebben gestemd.

  Raar dat je die mogelijk paar honderdduizend mensen wel serieus neemt als ze opeens extreem rechts stemmen. Dat geeft toch aan dat je een voorkeur hebt voor enge rechtse partijtjes.

 4. Nee stel je voor dat een partij(leider) zich profileert; door de PVV wèl aan te valln.

 5. zoo, wilders gaat een film maken Fitna 2
  denk dat het weer knip en plak werk word van hem
  het word toch niet meer serieus genomen van wilders
  ze moeten eigelijk film maken over wilders zelf
  dan word het zekker een komisch film van wilders

  😀

 6. Verhagen zegt dus dat hij geen partijleider is maar een marionet. Dat weten we dan ook weer.

 7. Sofia van der Linde Schreef:

  Verhagen zegt dus dat hij geen partijleider is maar een marionet. Dat weten we dan ook weer.

  CDA: nu gaan we anders waaien want onze leden zijn blijkbaar niet met onze ultra-rechtse partijkoers blij.
  Verhagen: “Eigenlijk ben ik altijd fel tegen Wilders geweest en ik deed alleen alsof ik hem steeds wou kussen”.

 8. Verhagen is niet te vertrouwen, al voor Geert niet.Verhagen is Brutus die glimlachend het mes in Matje Herben zette voor de camera’s. Matje dacht dat er nog een regering, maar de stekker was al lang uitgetrokken en Verhagen stond er grijnzend bij. Dat was toen terecht, maar nu heulen met de pvv? Dan moet je toch echt wanhopig zijn?

 9. @#12
  Niks wanhopig. Verhagen wil gewoon zo een zo Rechts mogelijk beleid kunnen voeren met zo min mogelijk gezeur. De PVV stemt met verreweg de meeste besluiten gewoon standaard mee. De PVV is in dat opzicht ondanks het gestuntel van Wilders’ ondergeschikten een veel makkelijker partner dan de LPF was.

  Verhagen had ook veel meer compromissen moeten doen als hij met PvdA was gaan regeren. Hij is zelf gewoon extreem rechts maar te laf om daar voor uit te komen.

 10. eigenlijk vind ik het nog veel triester dat de PvdA de SP altijd genegeerd heeft…

 11. @#14
  Ik vind dat ook vervelend als SP stemmer maar tactisch is het wel. Al die zwevende tactische kiezers lieten de SP in de steek omdat PvdA en CDA al heel snel afhaakten maar wel de SP de schuld gaven.

  Daarom is met PVV in zee gaan zo stom. Het CDA heeft ervoor gezorgd dat een stem op Wilders geen weggegooide stem is. Dus tactische stemmers met PVV sympathieën hebben nu geen reden meer om CDA en VVD te stemmen want de PVV heeft toegang tot het pluche.

 12. Geert is getrouwd met een Hongaarse Jodin? Zeker ook nog met een driedubbel paspoort! Openheid van zaken, Geert. Daar hebben Henk en Ingrid recht op.

 13. Ja, ze heeft in ieder geval een dubbel paspoort.
  Is nog een Oostblokkertje ook.
  Maar bestaat ze wel.
  Israel betaald Geert.
  Heeft haar kennelijk aan de blonde Venloenaar geschonken.
  Dat gaat Nederland op zeker moment niet leuk vinden.

 14. over Geertjes huwelijksleven postte ik een paar dagen terug deze (riool)reactie op een ander blog:


  hoorde ‘t laatst buzzen dat Geertje z’n vrouw bij ‘m weg was. Ze kon niet meer tegen dat constante verhuizen (Hongaren hebben ‘t niet zo op zigeuners). Of iets met dubbele nationaliteit. Maar volgens mij kon ze die Pamela niet meer uitstaan, moet je kijken hoe ze ‘m zaadvragend staat te bewonderen.

  Kijk, tot dat soort nieuws zou die hele Geert-hype zich moeten beperken. Roddelrubrieken, Privé en Story.
  Wat ie verder bazelt is een schande voor ons land, Europa, en gevaarlijk voor Israël.

  kon ’t even niet laten.
  Was ook een heel ander onderwerp.
  Wel nav een stuk van Krapuul’s Huib:
  http://sargasso.nl/archief/2011/03/31/wilders-in-rome-1-white-supremacism-wild-mythology/

 15. Om heel eerlijk te zijn heb ik een hekel aan alle rioolpers. Wilders’ huwelijksleven doet er niet toe want dit onderwerp gaat over Maxime Verhagen en het CDA.

 16. @19
  Als je de hearts & minds van Henk en Ingrid wil winnen kan het af en toe geen kwaad je tot dat niveau te verlagen…

  En Verhagen cs (en vooral VVD) denken politieke invloed uit te kunnen oefenen door een stroman (GW) af te laten dalen in dat riool.

 17. Nee, hoor. Het is veel simpeler. Je moet gewoon duidelijk communiceren waarom CDA stemmen een slecht idee is als je net boven modaal of minder verdient.

 18. Sofia, je hebt helemaal gelijk.
  M’n riool-praatje was een reactie/aanvulling op #17&18…

 19. Dag 23 Mogen wij hopen dat dat zo is. Statistieken wijzen uit dat populisme geen bestuurlijke toevoeging brengt. Wel armoede. We zitten hier op de Verhagen afzijk pagina. Zinnige dingen mogen niet worden gezegd. Verhagen heeft ons land door de Fortuin zoekers heen gebracht. Het afgelopen decenium. Het PVV is een gevolg van de ontevreden man. Verhagen is kwaliteits verhogend. Kijk ff op You tube voor de kwaliteit van de PVV. De discussie is de moeite niet waard.

 20. Weert G Schreef:

  Het PVV is een gevolg van de ontevreden man.

  Hou op met die chronische racisme verdoezelende praatjes. 😥

 21. Geert Wilders heeft een probleem. Hij wordt niet meer serieus genomen.
  hahahaaaaa

  😀 😀

Reacties zijn gesloten.