Intolerant Europa

Een derde van de bevolking in acht EU-landen, waaronder Nederland, meent dat er een natuurlijke hiërarchie tussen volkeren bestaat, de helft wijst de islam af en een meerderheid is seksistisch. De Nederlanders zijn toleranter dan de bevolking in de andere landen. (Ewoud Butter – Intolerant Europa – Joop.nl)

Vroeger noemde we het geloof in “een natuurlijke hiërarchie tussen volkeren” gewoon racisme.

8 gedachten over “Intolerant Europa”

 1. “Een derde van de bevolking in acht EU-landen, waaronder Nederland, meent dat er een natuurlijke hiërarchie tussen volkeren bestaat,..”

  Dit is precies de kern van de post-koloniale Europese cultuur. Het gaat om dominantie en iedereen weet en voelt dat we domineren moeten.
  Dan moeten maar de moslims hun mond houden en zich onbegrensd laten domineren.
  Niks gelijke rechten. Nonnen mogen een hoofddoek dragen, voor de moslima zullen we het woord “kopvod” gaan gebruiken en een tax bedenken, toch?

 2. Sofia van der Linde Schreef:

  Ja, vreemd hoe bang mensen om dingen bij hun naam te noemen.

  Inderdaad, het is weer een deel van onze cultuur in Nederland: zelfcensuur als nationaal kenmerk.

 3. Ik denk dat het ook een probleem is dat men bij racisme meteen aan de ergste uitingen denkt zoals beroepsverboden, rassenwetten, lynchpartijen of regelrechte genocide.

  Het begint met het idee dat mensen op basis van hun afkomst inherent superieur of inferieur zijn. Zolang mensen niet meer praten over grondoorzaken en alleen maar over de ergste symptomen blijft de discussie steken.

 4. Sofia van der Linde Schreef:

  Het begint met het idee dat mensen op basis van hun afkomst inherent superieur of inferieur zijn.

  Dit is juist vaak een etnisch gebonden idee.

Reacties zijn gesloten.