Hoe naïef is Jolande Sap?

GroenLinks-leider Jolande Sap sluit niet uit de steun voor de trainingsmissie van politieagenten in de Afghaanse provincie Kunduz alsnog in te trekken. Dat maakte ze vanmiddag duidelijk in het televisieprogramma Buitenhof.

Het was toch gelijk al duidelijk dat het maar voor de vorm was dat er steun gevraagd werd voor de missie. Dat er dan toezeggingen gedaan worden die niet worden waargemaakt door kabinet is dan toch ook logisch? En hoe wordt dat voorgesteld, ze zitten daar al en dan moeten ze weer terug omdat GroenLinks steun intrekt? Dacht niet dat dat gaat gebeuren. Met dank aan GroenLinks, het zal je kind of geliefde maar wezen.

9 gedachten over “Hoe naïef is Jolande Sap?”

 1. Gezien de omstandigheden in Afghanistan is er niet zo’n haarscherp onderscheid tussen politie en leger. Politieagenten vechten nu ook al tegen ander fracties zoals de Taliban en als het Nederlandse leger die agenten gaat opleiden dan zullen ze dat blijven doen.

 2. “En hoe wordt dat voorgesteld, ze zitten daar al en dan moeten ze weer terug omdat GroenLinks steun intrekt? Dacht niet dat dat gaat gebeuren. Met dank aan GroenLinks,..”

  Inderdaad, ze weet niet meer welke kant ze mot gaan draaien want die gedoe met Kunduz gaat steeds meer stinken.

 3. Vooralsnog is het begin van de missie uitgesteld met een jaar. Inmiddels doen ‘we’ ook met de volgende oorlog mee, en het ziet er niet naar uit dat die snel ophoudt.

  Je kunt je afvragen of alles in Kunduz uberhaupt wel doorgaat, aangezien Defensie enorm moet bezuinigen, en allerlei mensen moet ontslaan. Nu zijn er vast nog wel een paar piloten, techneuten, koks en verplegers te vinden, ook na de bezuinigings- en ontslaggolf, maar eenvoudig zal het allemaal niet zijn, om die half miljard euro op de begroting te vinden.

  De Navo staat intussen niet te springen om aan de Nederlandse eisen dat de training langer moet duren en zo, toe te geven.

  Allemaal redenen waarom het steeds ongeloofwaardiger wordt dat Nederland ernaartoe gaat.

  VWaarschijnlijk gebruikt Rutte binnenkort het ‘njet’ van GroenLinks om het hele Kunduz-verhaal geruisloos in de bak te gooien. GroenLinks is de nooduitgang van dit kabinet.

  Hiervoor geldt een harde eis: dan moet Mariko Peters wel op het juist moment haar mond houden, en niet lopen zeuren over vrouwenrechten en al dat soort zaken, die met een Nederlandse militaire aanwezigheid echt niet vooruit geholpen worden.

 4. Jolande Sap had van te voren moeten weten dan wel toegeven dat die zogenaamde eisen van haar in de praktijk toch niet uitgevoerd gaan worden.

  Waar blijft de vraag van zowel Groen Linksers als SP-ers waarom Nederland zou mee doen aan militaire missies om de VS te helpen die aantoonbaar geen respect heeft voor onze soeverijniteit en internationaal recht?
  http://www.hrw.org/en/news/2002/08/03/us-hague-invasion-act-becomes-law

  Obama heeft nog geen enkele structurele misstand uit het Bush tijdperk teruggedraaid. Zeker niet wat betreft het Amerikaanse leger en mensenrechten.

 5. Ik kan er nog steeds niet bij de GroenLinks de oorlogsmissie naar Kunduz heeft gesteund.

 6. Sofia van der Linde Schreef:

  Jolande Sap had van te voren moeten weten dan wel toegeven dat die zogenaamde eisen van haar in de praktijk toch niet uitgevoerd gaan worden.

  Nou dat is hem juist. Waarom verkoop je zoiets aan de keizers?
  (waarom happen sommige d’rin is de volgende vraag).

 7. @Sjaak, ik evenmin. En jij en ik zijn de enigen niet.

  Degenen die deze site al iets langer bezoeken weten dat er binnen GroenLinks is gedebatteerd hierover, en dat er intern verschrikkelijk veel ruzie is gemaakt over dat vermaledijde besluit.
  Kennelijk begint de fractie nu wel wakker te worden, en hopelijk gaat het bijtijds helemaal niet door.

 8. Waar maken we ons in ‘vredesnaam’druk over, als Hillen z’n zin krijgt dan blijft er geen taskforce voor nu en later meer over! Probleem opgelost.

 9. Mevr. Sap wist ook wel toen zij voor stemde, dat het een ordinaire knal en schietmissie zou worden. Zij heeft dit enkel gedaan om goodwill te kweken bij wat grote partijen. Hoe naif en ze heeft ook nog een zeer groot gedeelte van haar achterban van zich vervreemd!

Reacties zijn gesloten.