Onverbeterlijk Israël en Nederland

Thomas von der Dunk legt weer even de vinger op de zere plek bij dit hypocriete kabinet. Vind de vergelijking van de houding van het CDA en de VVD ten opzichte van het Apartheidsregime en de omwenteling in Zuid-Afrika wel heel mooi gevonden. Hoe de wind waait, waait mijn vestje. Lekkere jongens die CDA’ers en VVD’ers.

Gejammer
Voor zulk hypocriet gejammer illustratief is het stuk in de Volkskrant van 25 maart van oud-VVD-senator Tom Struick van Bemmelen, thans voorzitter van Likoed Nederland – en daarmee woordvoerder van een organisatie die, gezien haar blinde steun aan Likoed Israël, in haar doelstellingen niet minder crimineel is dan de terroristen die hijzelf hekelt. West-Jeruzalem schendt immers stelselmatig doelbewust internationale verdragen plus de mensenrechten van de Palestijnen – Netanyahu heeft aan de resoluties van de VN even veel boodschap als collega-regeringsleider Kadhafi.

Onverbeterlijk Israel en Nederland – de Volkskrant – Opinie

18 gedachten over “Onverbeterlijk Israël en Nederland”

 1. Nooit een betere column gelezen in welke krant (Nederlands of buitenlands) dan ook…!
  Hulde aan Thomas von der Dunk…!!

 2. De vergelijking met Zuid-Afrika is accurater dan veel mensen willen weten.

  De Palestijnen, in tegenstelling tot de Arabische Israëliërs, gelden niet als burgers van Israël en wonen stateloos op de Westoever en Gaza. De Palestijnse gebieden hebben ongeveer de status van de thuislanden waar de Bantoes in Zuid-Afrika in woonden ten tijde van de Apartheid.

  CDA en VVD steunden in de jaren ’80 wel meer enge regimes. Zuid-Afrika is slechts een van de vele voorbeelden helaas.

 3. He, eindelijk eens een columnist/journalist die Israëlische apartheidspolitiek van katoen durft te geven.
  Hulde, want zulks is gaandeweg een politiek taboe geworden, waar geen enkele partij zich nog over durft uit te laten, zèlfs de SP niet. Ondertussen zit dat land middels Wilders, Bolkenstein, Rosenthal & oud-VVD-senator/ marineman, ridderordedrager ook nog 😆 Tom Struick van Bemmelen, al diep te peuren in onze Nederlands opinievorming, nog even en Israël moet een zusterstaat van Nederland zijn.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Tom_Struick_van_Bemmelen
  Alsof dat arrogante kibboetsland ons moet boeien. Nou, volgens mij hoeven we er niks méér mee te hebben dan met gelijk welke andere domme woestijnrepubliek in het Midden Oosten. 😡

 4. De SP heeft dit vaak genoeg aangekaart. De laatste paar jaar een stuk vaker dan andere partijen zelfs.

  Wat wil je nog meer, dat we het er allemaal even vaak over hebben als Anja Meulebelt?

  Nee, dank u. Er zijn tijden dat ik me af vraag of zij nog een gesprek kan voeren zonder dat ze daar over begint.

 5. 😡 Ik kan niet naar de lezing van Thomas op 26 april in Haarlem, alles is al vol *snotter*.

 6. De zoon van een joodse vader, maar ja, dat zal Thomas von der Dunk niet helpen…

 7. “De Palestijnen, in tegenstelling tot de Arabische Israëliërs, gelden niet als burgers van Israël en wonen stateloos op de Westoever en Gaza.”
  De Israelische Arabieren zijn weliswaar burgers van dat land, maar voor de rest paria’s in het land en worden zwaar gediscrimineerd. 80 % van de Israelische Joden roept zelfs op om deze Arabieren uit Israel te verdrijven. Zelfs de Sefardische en Falasha Joden hebben niet dezelfde rechten als de Ashkenazische Joden. Het is de enige aparteidsstaat zonder grondwet die nog over is. Alleen is de apartheid wat genieperig dan die van Zuid-Afrika. Waar in Zuid-Afrika openlijk bussen reden die exclusief gereserveerd waren voor blanken of niet-blanken, kijkt Israel wel uit om openlijk te pronken dat zij een apartheidsstaat zijn. De apartheidspolitieke is niet minder erg dan in het Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Overigens rijden Joodse inwoners in de bezette gebieden op andere wegen dan de Palestijnse bevolking. Hierop zeggen de Israeliers om “veilighedsredenen”. Het is nog een wonder dat de Israelische Arabieren hier tegen in opstand zijn gekomen.

 8. Sofia van der Linde Schreef:

  Wat wil je nog meer, dat we het er allemaal even vaak over hebben als Anja Meulebelt?

  Mee eens Sofia, maar moeten we het er frequenter over hebben dan de Likoed-sekte die hier telkenmale ongevraagd onbeschaamd emotioneel komt shoppen, compleet met manipulatieve zionistische boodschappen?
  Laten we reëel zijn, per slot van rekening heb ik Anja Meulenbelt op Krapuul nog nooit een propagandastuk zien posten, laat staan Gretta Duisenberg. 😎

 9. Abdul hazred,
  Vind zelf Anja Meulenbelt eigenlijk heel gematigd ten opzichte van de apartheidspolitiek van Israel. Alhoewel zij de misdaden en mensenrechenschending van Israel van dichtbij heeft gezien en meegemaakt is zij nog heel nuchter hierover. Een Greta Duisenberg is wat emotioneler en die emotie wordt dan ook uitgebuit door haar tegenstanders. Overigens is het tuig van de richel, want Greta
  duisenberg wordt zwaar geterroriseerd door de zionisten. Van het bespugen van haar tot uitwerpselen door de brievenbus gooien. Niets is haar tegenstanders teveel.

 10. Gozer Schreef:

  Gozer

  Mee eens. Vanaf dat ze met de Palestijnse vlag zwaaide, jaren negentig, vanaf haar balkon van haar eigen huis, toen haar man Wim nog leefde die er niet moeilijk over deed, was ze middels de Telegraaf en CIDI nationaal publiek kattenvoer.
  Kom jaarlijks wel eens langsfietsen voor hun buitenhuis in Faucon, Drôme, simpel overigens, en het kost me dan moeite om geen complotscenario te bedenken, hoe Wim in zijn zwembad……

 11. Nederlandse Grondwet Artikel 90:
  “De regering bevordert de ontwikkeling van de internationale rechtsorde.”

  Dat is weer een artikel dat de PVV wil afschaffen.

  Naar mijn mening is Nederland mede door dit artikel verplicht om mensen rechtenschendingen aan alle zijden ter veroordelen. Het nederzettingen beleid luid veroordelen en producten van kolonisten uit bezet gebied boycotten zou wel het minste zijn naar Israël toe. Daarnaast kan de rechtse regering van Israël niet hard genoeg worden veroordeeld voor hun pogingen om politieke tegenstanders in eigen land de mond te snoeren. Zij wil het onder andere illegaal maken om producten uit bezet gebied te boycotten.
  http://vredesbeweging.nl/nieuws/israel_273.html

  Beide Palestijnse “besturen” staan bekend om het terechtstellen van mensen zonder eerlijk proces, martelingen, censuur en ander wangedrag naar hun eigen bevolking.

  Ik ben een warm voorstander van het veroordelen van het van wangedrag van alle kampen. Dus daar past het PVV punt uit het regeerakkoord dat we de banden met Israël onvoorwaardelijk moet aanhalen niet in.

 12. Ik zou juist zeggen dat Thomas vorn der Dunk onverbeterd is. De ziekelijke obsessie van hem om Israel overal te beklagen is inmiddels al overbekend. Heeft meneer al iets over Libië, Iran, Syrië geschreven?
  Nee!
  Het ruikt verdachtmaking naar een nieuwe vorm van antisemitisme.

 13. Henk Blumers Schreef:

  De ziekelijke obsessie van hem om Israel overal te beklagen is inmiddels al overbekend. Heeft meneer al iets over Libië, Iran, Syrië geschreven? Nee! Het ruikt verdachtmaking naar een nieuwe vorm van antisemitisme.

  Tja, als jij daar mee zit…. 😥 Tragisch wel.
  Ik heb hier toch ook nog nooit een neger horen mutsen over dat hun land het bokje is en hun buurlanden niet, of dat hun ras onderhevig is aan anti-negroïde sentimenten. Kwestie van nationale volwassenheid toch denk ik dan. Hoe sneu wil je zijn? Hoeveel slachtofferigheid wil je uitventen? Gepasseerde truc dunkt me, daar trapt zelfs Ingrid van Henk niet meer in.

 14. Ha, de zoon van de joodse historicus Von der Dunk, “holocaust survivor” zouden ze hem in de VS noemen – wordt voor antisemiet uitgemaakt.
  Notuleert er iemand?

 15. De vader van Nico Bodemeijer was ook een overlevende van de Holocaust. Dat zegt niet alles.

  Er blijkt nergens uit dat Thomas von der Dunk een antisemiet is. Von der Dunk maakt bezwaar tegen Israëlisch beleid. Hij maakt geen racistische opmerkingen.

 16. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Ha, de zoon van de joodse historicus Von der Dunk, “holocaust survivor” zouden ze hem in de VS noemen – wordt voor antisemiet uitgemaakt.
  Notuleert er iemand?

  We moeten deze stijl domme en grappige opmerkingen ook tolereren. Het is onze natuur dat we hier tolerantie verspreiden.

 17. Henk Blumers Schreef:

  Heeft Thomas vorn der Dunk Heeft al iets over Libië, Iran, Syrië geschreven?

  Het bekende verweer….
  Eerst moet je alle andere landen ter wereld beschrijven alvorens je iets over dit apartheidsland mag melden.
  Het verderfelijk apartheidsland dat met steun van Amerika, de wereld in haar greep wenst te houden met haar misdadige praktijken…

Reacties zijn gesloten.