CDA verdeeld over ‘de wil van Henk & Ingrid’

De CDA-prominenten minister Piet Hein Donner en de oude bewindslieden Ernst Hirsch Ballin en Ab Klink blijven het hartgrondig oneens over de vraag of het CDA met de PVV kan of moet samenwerken. In het vandaag te verschijnen themanummer van Christen Democratische Verkenningen blijkt dat de analyse van de drie CDA-politici over populisme als opkomend politiek verschijnsel vrijwel overeenkomt, maar dat dat tot verschillende antwoorden leidt op de vraag hoe ermee om te gaan.

Ik zou zeggen scheuren maar!!!!!!!!!!!! 😀

3 gedachten over “CDA verdeeld over ‘de wil van Henk & Ingrid’”

  1. Hirsch Ballin, Donner en nog wat andere partijgenoten hebben tenminste aangetoond dat ze nog principieel zijn, dat kun je nou niet van de hufters zeggen, die nou in de regering zijn. Ruth is gekozen als protest, al huilen de pvv aanhangers dat ze ‘links’ is. Voorwaar, echte christelijkheid en humanisme zijn tot de linkse hobby’s verworden. En dan nog zeggen dat ze het beste met ons voor hebben die pvv ers. Yup Nederland wordt afgebroken in no-time. Gelukkig zetten ze er vaart achter, dus de verkiezingen zullen er wel gauw komen.

  2. Het probleem is dat Hrisch Ballin en Donner ook zonder samenwerking met de PVV voorstander zijn van repressieve wetten, afkalving van de rechtsstaat en afbouw van de sociale zekerheid. Het is wel veelzeggend dat Verhagen zelfs hen nog tot gewetensbezwaren kan drijven.

    Beide heren zijn naar mijn maatstaven extreem rechts.

Reacties zijn gesloten.