10 gedachten over “Bankier begrijpt boosheid over bonussen niet”

 1. Het schijnt dat mensen met veel geld en macht het op een gegeven verleren om zich in een ander in te leven.

 2. Anders vertrekken ze naar het buitenland.

  Buiten het land! Dan hebben we niets meer aan ze!

 3. 1) zo goed zijn ze niet in hun werk gezien de crisis.
  2) in andere landen hebben ze genoeg eigen zakkenvullers.

 4. De behandeling tegen dit gebrek aan empathie is heel eenvoudig. Gewoon een paar jaar op het sociaal minimum leven in een volksbuurt/prachtwijk dan ben je doorgaans voor altijd genezen.

 5. Als een bedrijf een bonus wil geven omdat iemand geweldig functioneert is dat in principe natuurlijk hun eigen zaak.

  Het word anders als de bedrijven in kwestie een groot maatschappelijk belang dienen en gebleken is dat een systeem met bonussen de hele maatschappij ernstig kan ontwrichten. Daarom is dus een MAXIMUM afgesproken over de hoogte van die bonussen, ze zijn dus niet verplicht om tot aan die GRENS te gaan.

  Het word helemaal anders als die bedrijven aan een infuus van belastinggeld hangen. In dat geval is het ronduit te schofterig voor woorden om dikke bonussen uit te delen. Je zou van die mensen ook nog voldoende eigen verstand en fatsoen moeten mogen verwachten dat ze zelf ook feilloos aanvoelen dat je van de belastingbetaler, die wellicht zelf in de stront zit door hun crisis, niet mag verwachten dat die er lol in heeft die bonus ook nog eens uit eigen zak te moeten trekken.

 6. Ik heb daarnaast ook een probleem met bedrijven die dubbele winstcijfers hebben, onderaan op iedereen bezuinigen inclusief de koekjes bij de koffie en dan vervolgens de directie een salarisverhoging van 20% geven en nog bonussen uitdelen.

  Ja, dat heeft de ING een tijdje terug geflikt. Ja, die koekjes zijn een echt voorbeeld.

  Ik snap niet dat vakbonden niet agressief aan het werven zijn. Er zijn genoeg mensen die hier boos over zijn en die er wat aan willen doen.

 7. Nou, ik kan je verzekeren dat de ING zakelijk ook een verdomd onbetrouwbare partner is. Bijna net zo beroert als de SNS wat ronduit onbetrouwbare schoften zijn in zaken.

 8. Een bonussysteem zoals dat nu bestaat in de financiële wereld werkt pervers. Want er is weel een bonus maar geen malus. Je krijgt als het goed gaat een bonus, ga je failliet dan krijg je geen (malus) boete’. De malus wordt op de maatschappij afgeschoven: die betaalt de boete (een failliete boedel) en niet de bankiers.

Reacties zijn gesloten.