Acht korpschefs kregen onterechte vergoeding

 

Acht korpschefs van de politie of hun plaatsvervangers hebben vergoedingen ontvangen waarop zij geen recht hadden. Daarom wil minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) het aantal vergoedingen voor de politietop tot een minimum terugbrengen. Het geld dat de korpschefs te veel hebben ontvangen, gaat de minister niet terugvragen.

Dit is echt wel het kabinet van de tweedeling. Zij die hebben worden met rust gelaten bij een misstap en zij die niets hebben, hoeven geen misstap te maken om gepakt te worden. 😥

5 gedachten over “Acht korpschefs kregen onterechte vergoeding”

 1. De VVD vindt echter wel dat uitkeringsfraude altijd tot de laatste cent moet worden terugbetaald.

  Het is niet zo moeilijk om gewoon tot een betalingsregeling te komen. Zeker met dat salaris.

 2. @ Sofia, het is zo absurd dat ik nog niet één redelijke reactie heb gekregen op het volgende gegeven. Je hoeft helemaal geen fraude te plegen om je gekregen uitkering te moeten ‘terugbetalen’. Je hoeft alleen maar netjes je alimentatie en oude schulden te betalen en daarna je uitkering slim te besteden en geen schulden meer te maken, zo een kapitaaltje op te bouwen in roerend goed en je wordt door een chicanerende gemeente al beschuldigd en geconfronteerd met een omgekeerde bewijslast. Je uitkering wordt gestopt tot je met bekentenissen komt die in hun beschuldigingen bevestigen. Een artikeltje AWb 4:6 geeft hun het recht de periode dat je door die gestopte uitkering geen inkomsten had en dan dus wel genoodzaakt werd schulden te maken en je te melden bij de voedselbank; niet te betalen. Met een loonbeslag als gevolg waardoor je dan in dezelfde situatie komt te verkeren als een fraudeur. Dit is tot de CRvB uitgeprocedeerd. Twee en een half jaar inkomsten gestolen door de staat. En dan mag ik nog blij zijn in het verleden niet het juridische eigendom van mijn boot bij het kadaster te hebben geregistreerd want dan was er ook nog een afgedwongen hypotheekkrediet op het gevolg van geweest waarmee ik dan mijn uitkering zelf had moeten betalen.

  Het personeel van de korpschef, de dienders hebben er nog hun handen vol aan gehad om mij tegen te houden, wat ze overigens niet is gelukt. Onterechte vergoeding niet hoeven terugbetalen? Opstelten en zijn hele partij de VVD in coalitie met CDA en PVV zijn samen met al hun ‘chefs’ die je in alle soorten en maten achter de burelen tegenkomt; corrupt. Ik heb er geen ander woord meer voor.

 3. @ Sofia, niet persoonlijk opvatten aub. Ik bedoel te zeggen; Nog niet één redelijke reactie van wie of waar dan ook. Het zijn corrupte dieven die ons land wetgevend en ongecontroleerd regeren.

 4. Dat was me wel duidelijk, maar niettemin bedankt voor de toelichting.

  ——————-

  Ja, de moraal wat betreft top bestuurders en gewone mensen is wel erg dubbel.

  De SP probeert al tijden om schikkingen wat betreft bouwfraude tegen te houden.

Reacties zijn gesloten.