Kabinet voert repressieve beleid verder door

De politie mag binnenkort vaker en sneller preventief fouilleren. Dat staat in een wetsvoorstel dat minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) vandaag presenteert.

Kabinet vervult weer met groot enthousiasme een wens van ‘het (bange) volk’. Uiteraard komt het ze wel heel goed uit, kunnen ze hun repressieve beleid weer wat verder doorvoeren. Alles om de burger kort en korter te houden. Doel: burger moet bewegingloos en monddood. Ha, maar dan hebben ze buiten ons gerekend!

Politie mag sneller en vaker fouilleren :: nrc.nl

8 gedachten over “Kabinet voert repressieve beleid verder door”

 1. Geweldig, dus als brave burger loop ik nog meer risico om betast te worden door smerige politiehanden. Alles onder het mom van meer veiligheid.

 2. Als leuke politiedames gaan fouilleren, mogen ze dan van ons ook betaling verlangen? 😀

 3. Vroegâh, in de Parijse metro had ik scheermesjes in mijn zakken tegen rollers. Dat bleek effectief gelet op de bloedvlekken op mijn oude jasjes die ik toch al bij de vodden wou gooien.
  Woekerwouten van neorechts Nederland die mij wensen te bepotelen staan dus wat te wachten als ze mij willen foeljeren. 😆

 4. @ #2
  Helaas mogen leuke politiedames geen mannen fouilleren anders was ik zeker een voorstander van deze maatregel geweest 😀 😀 😀

 5. Ram Schreef:

  @ #2
  Helaas mogen leuke politiedames geen mannen fouilleren anders was ik zeker een voorstander van deze maatregel geweest

  Heb ik me lelijk vergist! 😆

 6. Preventief fouilleren levert bijna niks op.

  België en Duitland hebben veel ruimere wapenwetten. Wordt daar in verhouding echt zoveel meer moord- en doodslag gepleegd? Als het antwoord “nee” is dan vervalt de noodzaak voor de absurd strenge wapenwet in Nederland.

  De politie weigert te patrouilleren om overvallen en inbraken te voorkomen maar ontzegt burgers het recht om zelf wapens te gebruiken om eigen bezit en lijk te verdedigen. Dat is ontzettend hypocriet. Het houdt mensen bang en daarmee mak als het om repressieve maatregelen gaat.

Reacties zijn gesloten.