Filtermania

Links en rechts. Dat zijn tegenovergestelden. Rechtse mensen filteren alles rechts en linkse mensen filteren alles links. Je kan zowel linkse als rechtse mensen niet van het andere overtuigen. Dat is ook het grootste probleem in de politiek. Er is geen middenweg die voor iedereen acceptabel is, omdat iedereen onbewust aan dat filteren doet. Buiten dat filteren denken is onmogelijk, ik heb het ook geprobeerd. (Ik filter alles Links 😉 ) Dit lijkt een probleem zonder oplossing. Wat ik me al lang afvraag is hoe andere mensen er over denken, dus geef vooral je reactie op dit stuk en laat zien dat er wel een democratische oplossing voor is.

8 gedachten over “Filtermania”

 1. Probleem is ook: wanneer Links en Rechts elkaar overtuigen, dan staan ze weer tegenover elkaar.

 2. Nou, voordat een deel van Rechts begon met ronduit mensen te discrimineren waren compromissen nog wel denkbaar (de Paarse kabinetten).

 3. Ik filter wat minder. Daarom verander ik weleens van mening.

  Als je goede argumenten hebt of bewijzen voor je stelling dan wil ik nog wel eens overwegen om mijn ideeën bij te stellen. Je kan alleen leren als je bereid bent toe te geven dat je het mis kan hebben.

  Het is maar hoe sportief je bent.

 4. Normaliter zou de maatschappij het filter zijn. Arm is links rijk is rechs. Maar aangezien er heel veel armen zijn en slechts een enkele rijke en de maatschappij moet doorgaan voor een democratische is er wat op gevonden. PR!!!!! Tik; Edward Barnays John Pilger Google Video…… zoek.

 5. Ik denk dat het een natuurlijke cadans rondom de middenweg zou moeten zijn met de verkiezingen als een kompas. Sociaal economische inzichten houden elkaar een beetje in evenwicht en een links/rechts tegenstelling hoeft geen probleem te zijn.
  Wanneer echter 1,5 mi mensen stemmen tegen 1 mi andere mensen baart het mij evenveel zorgen als wanneer 1,5 mi mensen voor een socialistische heilstaat zouden stemmen.
  Elke politieke beweging die aan extremen een platform biedt bekijk ik met argwaan. Middenpartijen die met extremen knuffelen vind ik onthutsend, bij de grote partijen zowel links als rechts zitten de echte denkers, de wetenschappelijke bureaus, de echte beleidsmakers op de lange termijn. Zij zouden beter moeten weten.

 6. Ik zet me ook af tegen extreme partijen, . Extreem werkt niet, je krijgt er alleen maar problemen mee. Krimpende economieen enz.

 7. Sjuul van Dissel Schreef:

  Normaliter zou de maatschappij het filter zijn. Arm is links rijk is rechs.

  Ik ken toch heel veel mensen die ik erg rijk zou willen noemen die zeker niet rechts zijn. Zelf ben ik niet stinkend maar toch minstens voorzichtig ruim modaal en ik denk dat ik redelijk links ben. (in de eerste plaats ben ik natuurlijk gewoon dwars)

Reacties zijn gesloten.