8 gedachten over “Tegenwoordig kan echt elke idioot hoogleraar worden”

 1. Bakrastani,
  David Pinto is een Marokkaanse berberse Jood. Overtuigd zionist en heeft altijd hard geschopt tegen Islam en Arabieren. Ik vraag mij af wat David Pinto ervan zou vinden als wij eens tegen hem zouden zeggen, dat zionisten ooit anti-zionisten dankbaar zouden zijn.
  Wat een hoogleraar zou moeten kenmerken is academische souvereiniteit. Dat een hoogleraar of andere betweter eigenlijk zijn achtergrond echt op de achtergrond moet laten en niet zijn visie te laten kleuren door zijn ideologische of religieuze achtergrond. Helaas is dat vaak niet het geval.

 2. En dat is nieuws?

  In Leiden worden al jaren de vreemdste figuren zonder benodigde diploma’s en publicaties universitair docent. Dan heb je nog dat gesponsord hoogleraarschap in Rotterdam.

  Nee, helaas was dit maar nieuws dan was het wat minder triest.

 3. Ja, en het klinkt heel erg als dat het DNA van muizen en mensen meer dan 95% gelijk is.

 4. ik vind het niet eens zo gek wat hij zegt. Net zo goed als ik moeite heb met de PVV heb ik moeite met fundamentalisten, creationisten, al die zwart-wit denkers.
  Als Wilders een paar moslims van het radicale pad af zou brengen, mijn zegen heeft ie. Net zo goed als ik z’n epistel voor Muslimdebate.com best verteerbaar vond. Geen gezeik over white supremacie, heel gematigd. Hij schoof Mo wat dingen in z’n schoenen die je ook in het oorlogszuchtige Leviticus kan vinden, soit. Dat Wilders aan cherry-picking doet dat weten we, en dat doen er een heleboel, van links tot rechts.
  Ik ben alleen bang dat hij door z’n onverzoenlijke houding (‘er bestaat geen gematigde islam’) mensen juist in de armen van de radicalen drijft.

  En nog veel erger: uiteindelijk gaat het helemaal om die islam. Wilders is dolblij met de jihadi’s.
  Hij is een machtspoliticus, weet dat er een groot kiezerspotentiëel is onder de xenofobe kleinburgers, en dankzij die ‘totalitaire ideologie’ (wat deels klopt – islamisme) kan hij die xenofobie een gezicht geven. Die xenofoben maakt het geen moer uit, die voelen zich gesterkt in hun afkeer tegen al die ‘allochtonen uit niet-westerse moslim-landen’, of dat nou christenen, hindoes, gematigde of fundamentalistische moslims zijn. Die zouden zich uiteindelijk nog beter thuis voelen bij het fascistoïde islamisme dan bij de waarden van de Verlichting waar Geertje voor zegt te strijden.

 5. foutje, 2e alinea: uiteindelijk gaat het helemaal NIET om die islam, moet er staan.

 6. Ik denk niet dat Wilders ook maar een extremistische Moslim gaat overtuigen. Dat is net zo iets als denken dat een SGP’er onder de indruk zou zijn van puberaal atheïstisch gebral. Wilders verhaaltjes halen dat niveau niet eens.

Reacties zijn gesloten.