Ontslagen bij Defensie nog erger dan gedacht

Defensie zal ongeveer zesduizend mensen gedwongen gaan ontslaan. In totaal zullen de komende jaren 12.300 arbeidsplekken verdwijnen bij de organisatie. Daarvan werden 2300 vacatures al niet vervuld en zullen vierduizend mensen door natuurlijk verloop vertrekken.

Hij moet een bezuiniging van 1 miljard euro doorvoeren, verspreid over vier jaar. Vrijdag zal hij zijn plannen door het kabinet moeten loodsen. Daarna worden de commandanten ingelicht, die op hun beurt andere commandanten en het personeel op de hoogte brengen.

Maar dan heb ik nog wel een suggestie om het huishoudboekje van Hillen op orde te brengen, koop geen dingen die je niet kunt betalen. Zoals een JSF. Scheelt een berg ontslagen en werklozen.

9 gedachten over “Ontslagen bij Defensie nog erger dan gedacht”

 1. Defensie per direct opheffen en wapenbezit voor iedereen toestaan. Vele malen eerlijker: nu is nagenoeg elke Nederlander per definitie slachtoffer van de kleine elitaire kliek die beschikt over een geweldsmonopolie. Dezelfde kliek trouwens die wapens inzet als *offensief* middel in plaats van defensief.

  Kortom, wapenbezit voor iedereen legaliseren. Wedden dat niemand ons landje dan sowieso binnen durft te vallen en dat de belastinglasten voor de burger enorm zullen afnemen aangezien we niet de gewelddadige hobbies van het politiek en corporate gedreven gezelschap (zie bijvoorbeeld het hierboven aangehaalde JSF-drama) hoeven blijven financieren? In Zwitserland (een van de veiligste landen ter wereld) geldt al lang dat burgers gewoon wapens mogen bezitten… Nu wij dus nog. Misschien dat we dan zelfs de kans hebben dat politici *wel* es een keer gaan luisteren naar de wensen van de bevolking. Ik duim 🙂

 2. Wapens zijn gemaakt om mensen dood te maken, als dat je wens is ben je niet goed bij je verstand. En iedere tokkie zomaar een wapen verkopen, of dit toe willen staan is achterlijk.

 3. Overigens zijn landen met veel bewapende burgers nooit veiliger. Zwitserland is een dom voorbeeld, dat zijn burger militairen met dus militaire wapen. Bovendien kun je je daar een slag in de rondte schieten zonder iemand te raken, dat land is zo goed als leeg.

  Zwitserland heeft wel een schrikbarend hoog aantal zelfmoorden met vuurwapens. (of iig een vermoeden van dood door eigen wapen!)

 4. Het is wel ironisch : het meest rechtse kabinet ooit. En op welk departement wordt het meest bezuinigd : Defensie. Onze vrienden op de Dagelijkse Standaard zijn er wat confuus van. Hoewel de volgende redenering altijd blijft als laatste redmiddel: Het is allemaal de schuld van links : want bezuinigingen zijn noodzakelijk vanwege de puinhopen van links etc.

 5. Jacqueline. Ik ben er nog steeds niet uit wat Henk en Ingrid dit moeten vinden van de kaalslag in het leger.

  De Lijder, gelet op zijn voorbeeld Mussert, zal toch wel zijn kans grijpen om de te saneren Krijgsmachtambtenaren voor zich te winnen middels nationalistische en patriottistische ketelmuziek.

 6. Anarchiel Schreef:

  Defensie per direct opheffen en wapenbezit voor iedereen toestaan. Vele malen eerlijker: nu is nagenoeg elke Nederlander per definitie slachtoffer van de kleine elitaire kliek die beschikt over een geweldsmonopolie. Dezelfde kliek trouwens die wapens inzet als *offensief* middel in plaats van defensief.
  Kortom, wapenbezit voor iedereen legaliseren. Wedden dat niemand ons landje dan sowieso binnen durft te vallen en dat de belastinglasten voor de burger enorm zullen afnemen aangezien we niet de gewelddadige hobbies van het politiek en corporate gedreven gezelschap (zie bijvoorbeeld het hierboven aangehaalde JSF-drama) hoeven blijven financieren? In Zwitserland (een van de veiligste landen ter wereld) geldt al lang dat burgers gewoon wapens mogen bezitten… Nu wij dus nog. Misschien dat we dan zelfs de kans hebben dat politici *wel* es een keer gaan luisteren naar de wensen van de bevolking. Ik duim

  O gut , Libertijnse prietpraat , USA heeft ook bijna iedereen een wapen én het hoogste aantal moorden van de westerse landen .. Maar jij geloof waarschijnlijk in de Libertijnse droom van met je “eigen” Gun je “eigen” stukje land verdedigen ….

 7. Ja, dat is ook een manier om van al die irritante Navo- en VN-missies af te komen.

 8. @#1 & #8 Nederland en de VS zijn allebei extreem als het om wapenbezit gaat. In de VS moeten particulieren het tegen elke prijs mogen. Goed, het verschilt per staat maar dat recht staat nou eenmaal in de grondwet. In Nederland mag particulier wapenbezit alleen als je die wapens maar nooit gebruikt waar ze voor bedoeld zijn. Je mag leren schieten en schermen, maar tenzij je voor de overheid werkt mag je die vaardigheden niet gebruiken.

  Ik vind beide posities absurd.

  Dat staat echter los van de hele defensie discussie.

  Al die ontslagen waren niet nodig als het kabinet niet gewoon de JSF niet aanschafte, de hypotheekrente beperkte en gewoon de grootste verdieners 1-3% extra belasting liet betalen.

Reacties zijn gesloten.