VVD: Europees Hof moet de kop ingedrukt worden

VVD’ers Stef Blok en Klaas Dijkhoff willen dat het kabinet opzoek gaat naar landen binnen Europa die, net als de VVD, het Europees Hof aan banden willen leggen. Volgens de VVD bedreigt het Europees Hof de democratie in EU-landen, doordat het zich te veel bemoeit met wetten die in EU-landen door een meerderheid, en dus democratisch, tot stand zijn gekomen.

Zoek de verschillen met de PVV! Inderdaad, die zijn er niet!

VVD: Europees Hof moet de kop ingedrukt worden – Joop.nl

Lees ook de column van Sophie in ’t Veld.

Achter de schermen is de VVD al sinds vorig jaar bezig met studeren op mogelijkheden om het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens in te perken. Nu opent VVD-er Stef Blok in een Volkskrant artikel dan openlijk de aanval op het EVRM. Volgens Blok hinderen rechters de democratie en daarom moeten de mogelijkheden van het EVRM worden ingeperkt. In deze logica moet de doodstraf worden heringevoerd als 51% van de Tweede Kamerleden dit wil.

Tijden veranderen, zegt Blok. Klopt als een bus. De tijden veranderen namelijk altijd, maar fundamentele waarden zijn onveranderlijk. Juist daarom is het nodig dat elementaire rechten en vrijheden worden beschermd tegen de waan van de dag. De aanval van de VVD bewijst hoe belangrijk het is dat het EVRM een buffer vormt tegen politieke tendenzen.

9 gedachten over “VVD: Europees Hof moet de kop ingedrukt worden”

 1. Ja, dat afschuwelijk EVRM is de reden dat de rechter aan grondrechten kan toetsen. De gevestigde partijen hebben er niet voor niets voor gezorgd dat de rechter niet aan de grondwet kan toetsen net als in Duitsland, de VS en tal van andere Westerse landen…..

  Handhaving van de mensenrechten? Dat moet je toch niet willen in een beschaafde land!

  Daar wordt Geert Wilders heel verdrietig van.

 2. Dit doet voor mij de deur dicht. Wat betreft de VVD. Ik had altijd nog een klein zwak voor mensen als Carla Wijn (jazeker!) en een aantal anderen. Het moet nu buigen of barsten worden in Rutte-land. Ofwel je verwerpt Thorbecke en Treub en je bent lid van een PVV-light, ofwel, je staat voor democratie en recht. Ik geloof nog steeds in een fatsoenlijk Rechts. Maar het moet zich nu wel eens duidelijk manifesteren.

 3. Nou, en dan heb ik ook nog een suggestie voor Stef en Klaas. Turkije! Die willen ook (voorlopig) niet aan de rechten voor minderheden (Koerden). Maar jullie moeten wel opschieten, want de AKP is bezig om Christenen, Armeniërs en Koerden te integreren (PolitikCity.de). (Verkiezingen 12 juni).
  De VVD voor toetreding van Turkije om te kunnen discrimineren! De werkelijkheid overtreft nog altijd de fantasie… :mrgreen:

 4. Poetin doet het goed volgens Blok en Dijkhoff. Een ‘beroerde’ mensenrechtensituatie bestaat in Rusland, vindt VVD-Kamerlid Han ten Broeke.

  Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over dat Rusland-jaar en dan ligt het accent op de mensenrechten in Rusland, want daar is het steeds slechter mee gesteld, vindt de Tweede Kamer. VVD-Kamerlid Han ten Broeke noemt de mensenrechtensituatie ‘beroerd’. (NOS)

  Blok en Dijkhoff willen de mensenrechten inperken, dus Poetin zit op de goede weg.

 5. Dit verbaast mij niet ,Blok en Dijkhof zijn zoals meerdere vvders voorstanders van onderdrukking van de burger .En het beleid van zowel bruin1 en het huidige bruin 2drukken dat systematies ongemerkt door Ook zij zouden niet mistaan hebben te samen met opstelten en teeven in de gelederen van de bezetters in de jaren 40/45 .

 6. Pingback: Vier Dag van de Mensenrechten op 10 december | Krapuul

 7. Pingback: Rechtsafbreker Klaas Dijkhoff staatssecretaris van Justitie | Krapuul

 8. Pingback: ‘Onze’ waarden zijn om te huilen | Krapuul

 9. Pingback: Slob: les in burgerschap krijgt prominentere plaats | Krapuul

Reacties zijn gesloten.