Extreemrechtse terreuraanslag in Alphen a/d Rijn

Bij een extreemrechtse terreuraanslag zijn 6 doden en minstens 10 gewonden gevallen. Ooggetuigen worden door de politie ondervraagd. De terreuraanslag is inmiddels wereldnieuws. Extreemrechtse bloggers op het internet leggen inmiddels uit hoe dit toch de schuld is van links en de multiculturele samenleving en hoe vrij wapenbezit bij dit soort situaties een uitkomst zou kunnen zijn. Stel dat dit een lichtgetinte man was geweest met een baard dan was inmiddels de staat van beleg afgekondigd maar nu het een blanke blondharige man is zijn we heel terughoudend en is er niks aan de hand, hoewel de combinatie blond haar, camouflagebroek, zwart bomberjack en mitrailleur doorgaans niet wordt aangetroffen in extremistische moslim of linkse kringen. Deze situatie doet denken aan die eenzame verwarde blanke man die 2 jaar geleden op 30 april een eindje ging rijden met een Suzuki Swift.

248 gedachten over “Extreemrechtse terreuraanslag in Alphen a/d Rijn”

 1. Noureddine F. is ook gepakt met een automatisch wapen, maar hij kon niks doen omdat de AIVD en de politie zijn extremistische clubje al een tijd in de gaten hield.

  Een heel belangrijke vraag gaat hier worden of deze persoon al stond gesignaleerd en of zijn omgeving wist dat hij illegale wapens had.

 2. Nee, joh het was gewoon een probleem in de relationele sfeer.

  (Dat is heel goed mogelijk, helaas)

 3. Degene die pleitte voor vrij wapenbezit is ene Michael van der Galiën, die blogt voor Livestro (DDS), Andrew Breitbart (Drudge Report) en voor Wilders-supporter David Horowitz (Front Page Magazine/NewsRealBlog)

 4. Absurd om in dit stadium te speculeren over de achtergronden van de dader. De identiteit is nog niet eens bekend. U moet zich schamen.

 5. Korreltje Zout Schreef:

  Absurd om in dit stadium te speculeren over de achtergronden van de dader. De identiteit is nog niet eens bekend. U moet zich schamen.

  Hebben ze normaal nooit last van, speculeren. Nou doe ik het een keertje en dan is het niet goed. 😀

 6. Hulde.
  Een keer het spiegelbeeld van GS/Elsevier journalistiek.
  Niet helemaal mijn ding, maar als het daar werkt, waarom dan niet dezelfde tactieken gebruiken?

 7. @ #15
  Wist je niet dat alleen rechts NL het alleenrecht heeft op speculeren ????
  Foei toch 😀

 8. Wat een trieste en misplaatste berichtgeving. Over de ruggen van de slachtoffers deze willekeurige en waarschijnlijk non-politieke of -religieuze daad MISbruiken voor jullie eigen agenda.

  En dan ook niet inzien dat jullie erger zijn dan het probleem dat je verzonnen hebt.

  Om even jullie eigen ‘statement’ aan te halen:

  “Krapuul is een podium waarop sinds juni 2009 artikelen worden gepubliceerd die een bijdrage kunnen leveren aan de inhoudelijke discussie over normen en waarden, de sociale cohesie en de fundamentele rechten en vrijheden van alle Nederlanders en mensen die in Nederland verblijven.”

  Oh oh oh wat triest.

 9. Blond haar, bomberjack en camouflagebroek. Da’s euh niet extreemlinks, eeeeeuhhhhhhh geen moslim………… euh oh dan zal het wel een verwarde man zijn met prive problemen. 😈

 10. Jammer dat een beetje redelijk kogel- en steekwerend vest tussen de 700 en 1200 euro kost.

 11. Ja, misbruik dit drama meteen even voor je eigen politieke kronkels. Tsjonge jonge, wat een enorme klasse.

  (Dit zal wel verwijderd worden, zo’n site lijkt me dit wel).

 12. TM Schreef:

  Ja, misbruik dit drama meteen even voor je eigen politieke kronkels. Tsjonge jonge, wat een enorme klasse.
  (Dit zal wel verwijderd worden, zo’n site lijkt me dit wel).

  Dat doen andere mensen nou nooit he een drama misbruiken voor politieke kronkels. 😀

 13. @ jvdheuvel: Dan ben ik benieuwd: wat heeft het verzinnen van een fictieve oorzaak van dit drama,te maken met tegenwicht bieden? Wat is dat voor een flauwekul?

  En over selectief zijn gesproken: je antwoord op mijn bericht is ook nogal selectief. Want dat in bovenstaand bericht schaamteloos een menselijk drama wordt gebruikt om de eigen politieke ideeen (ik ga er maar even van uit dat dat het is..) in de wereld te brengen is erg laag en goedkoop. Maar daar ben je het dus niet mee eens. Lekker tegenwicht is dat dan. De verslaggeving vervuilen met fabeltjes. Ja, daar wordt de wereld beter van.

 14. @ jvdheuvel:

  Ach ja, dat kan er ook nog wel bij. ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.’. Wij jij doet, beste vriend, is gewoon zielig.

 15. @jvdheuvel
  Je bent gewoon een triest geval. Typisch voorbeeld van de sovjet/china stijl manier om je tegenstanders zwart te maken.
  Wat zal ik lachen als bij de huiszoeking, op de dader zn PC veel bezoeken aan krapuul.nl, joop.nl en indymedia.nl gevonden worden.

  Aandachttrekker…

 16. pff beginnen ze daar meteen weer over… nou het schijnt de zoon te zijn (nederlander) van de eigenaresse van de modewinkel die een modeshow zou geven en zijn moeder ook heeft neergeschoten..

 17. @ jvdheuvel
  En wie is “ze” dan wel? Het gaat van speculeren naar generaliseren. U zou er verstandig aan doen de reactie van Korreltje Zout wat serieuzer te nemen. Bovenstaand bericht is beneden alle niveau.

 18. @ #30
  Het lijkt me eerder dat de dader jouw soortgenoot (extreem rechts) is geweest gelet op het signalement: autochtoon, blond, camouflagebroek, bomberjack.

 19. @29. vd Heuvel. Het is overduidelijk dat je nooit enige scholing in de richting van iets dat journalistiek hebt genoten. Het gaat er niet om of ik kan weerleggen wat jij zegt een fabeltje is, het gaat er om dat jij niet kan aantonen dat je bewering op enige waarheid gestoeld is. Een het goedkoope truucje van omgekeerde psychologie dat je probeert uit te halen werkt echt niet.

  Daaraan toevoegend: mocht het in het wonderbaarlijke hypothetische geval zo zijn dat je gelijk hebt, en dat je je bewering op enige manier kan staven met zinnige feiten. Zelfs dan is het feit dat je die informatie gebruikt voor je eigen politieke agenda verwerperlijk. Als je die informatie zou hebben, dan dien je die te delen met die instanties die er wat mee kunnen doen, om deze zaak te duiden, en wellicht op te lossen.

  Je gaat wat mij betreft dus op twee fronten falikant de mist in. Het vervelende daaraan is dat je dat met opzet doet, omdat je denkt dat het verschil maakt. Het tegenovergestelde is waar.

 20. @32 Precies! Het zal niet de eerste moordenaar zijn die jaargangen ‘Ravage’ in zn studeerkamer heeft liggen en een regelmatig bezoeker van extreem linkse fora was. Ik kan me vrij recent nog ene Volkert herinneren.
  Ik probeer even de laatste extreem rechtse politieke moord te herinneren. Maar ik kan er geen bedenken.

  Help me even op weg. Je klinkt alsof je er een boel in Nederland weet.

 21. @#26
  Je kan niet alles hebben. De meeste mensen mikken op de romp want die is het makkelijkst te raken.

  Bovendien moet je altijd dekking zoeken.

  Professionals schieten twee keer op het hart, de keel en het hoofd of alleen twee keer in de keel.

 22. @34 ‘Het lijkt me eerder dat de dader jouw soortgenoot (extreem rechts) is geweest’
  Wat knap dat je dat afleidt uit die paar regels!
  Je bent kennelijk helderziend.

 23. Het is inderdaad frappant te zien hoe (extreem)rechts ineens verwoede pogingen doet om ethisch correct te zijn door onethische reacties uit linkse hoek af te keuren, en even onethische reacties uit eigen hoek niet af te wijzen.
  En over het misbruiken van drama’s voor politieke kronkels staan mij tenminste 3 voorbeelden uit het verleden bij die heden ten dage nog steeds politiek uitgebuit worden.

 24. @40 Hoe kom je er bij dat de reacties niet niet ‘YES!’ en ‘Joepie we hebben gelijk!’ roepen rechts zijn.
  Ik vind het gewoon ziekmakend dat , terwijl de lijken nog niet eens koud zijn, iemand er meteen een trieste politieke draai aan probeert te geven.
  En al geef je die 3 voorbeelden dan, dan weten anderen wat je bedoelt. Niet iedereen is helderziend, in tegenstelling tot sommigen hier.

 25. @ #39
  “Wat knap dat je dat afleidt uit die paar regels!
  Je bent kennelijk helderziend.”

  Inderdaad dat ben ik ook 😀
  Bedankt voor het compliment.

 26. Oh ja, iedereen die het niet met je eens is is ‘rechts’ of extreem? Oh oh, als je toch eens wist hoe mis je het had. En die reactie is ook meteen het failliet van je eigen ideeen. Want daarmee stelt je je eigen gedachtengoed gelijk aan: ongefundeerd, radicaal, kwetsend, gespeend van nuance, en discriminerend.

  Maar ja, wat kan jou het ook schelen. Als je niks inhoudelijks te melden hebt, dan ga je toch lekker schelden. Deze situatie doet me denken aan een eenzaam en verward kind, stampvoetend op het schoolplein, omdat niemand met hem wil spelen.

 27. @48 en dan noemen we ‘aandachtsgeil.
  Tijd om er geen aandacht meer aan te besteden dus. 😀

 28. #43
  9/11, pim, theo heden ten dage nog steeds populair om een hele bevolkingsgroep te stigmatiseren, hierboven kwam het ook al even ter sprake

 29. Darkland, Rob
  Jullie snappen het niet. Dit artikel is gewoon een GeenStijl-pastiche, nou ’s een keer andersom.
  Als ze daar jarenlang ongefundeerd en nodeloos kwetsend mogen zijn, en er het politieke landschap nog mee beïnvloeden ook, waarom moet links dan altijd zo zuiver zijn?

 30. @51 Inderdaad er is nooit 1 weldenkend links mens geweest die Fortuyn dood wou en toch worden jaren later linkse mensen nog steeds dagelijks met die wanhoopsdaad van die eenzame verwarde Volkert om de oren geslagen. Notabene hier door mensen die hier de selectieve moraalridder komen uithangen.

 31. ik vind dat een nationale discussie moet beginnen om verbod van discriminerende en maatschappij verhardende taal. En ook van politieke bewegingen die dat soort toestanden aanhangen. PVV moet met onmiddelijke ingang illegaal worden verklaard.

 32. Nemen we even aan, dat het hier om een individuele overreactie gaat, dan is dat natuurlijk niet de schuld geweest van iedere bewuste blanke Hollander. Net zo min als individueel terrorisme door een Moslim de schuld kan zijn van elke bewuste al dan niet bruine Moslim.
  Wat echter wel waar blijft, dat is, dat allerlei anti-moslim sites rassenhaat prediken, en zo helpen om een klimaat te scheppen, waarin opgewonden lieden de wapens gaan hanteren. Voor of tegen. Bouyeri of Stop_Links.
  Daarom heeft Krapuul het grootste gelijk van de wereld, om haatzaaiers en stiekeme stokers aan de schandpaal te nagelen.

 33. @#36
  Mohammed Bouyeri was een religieuze fanaticus dan ben je ook extreem rechts. Bepaalde rechtse types gooien graag met de term IslamoFascist dus toch wel vreemd dat men hem krampachtig niet als politiek rechtse terrorist wil tellen terwijl hij dat wel was. Extreem rechtse ideeen komen immers in alle culturen en etnische groepen voor.

  Kerwin Lucassen is vermoord door een jongeren met nazidenkbeelden. Extreemrechts heeft de afgelopen 30 jaar een aanzienlijk aantal geweldsmisdrijven gepleegd naast verniellingen en intimidatie. Vreemd genoeg heeft men het daar weinig over.

  Speculeren is menselijk. Toen Van Gogh was vermoord bleven mensen ook niet keurig afwachten tot de politiewoordvoerder wat te melden had.

 34. Huib Schreef:

  Nemen we even aan, dat het hier om een individuele overreactie gaat, dan is dat natuurlijk niet de schuld geweest van iedere bewuste blanke Hollander.

  Inderdaad niet generaliseren; er zijn ook volstrekt fatsoenlijke blanke camouflagebroek en bomberjack dragers.

 35. Wat een zwaar Kansloze berichtgeving.

  Berust op foute informatie wat kant nog wal slaat op wat er daad werkelijk gebeurd is. jullie zouden je moeten schamen.

  Ik denk niet dat familie of vrienden van de slachtoffers hier op zitten te wachten. 😥

 36. jvdheuvel Schreef:

  Inderdaad niet generaliseren; er zijn ook volstrekt fatsoenlijke blanke camouflagebroek en bomberjack dragers.

  :mrgreen:
  Je weet nooit 🙂

 37. Het is ronduit opvallend hoe politiek correct de rechtse reaguurders plotseling zijn geworden. Blijkbaar bevalt het ze niet dat ze een (bitter) koekje van eigen deeg krijgen.
  Als het signalement v.d. dader zou zijn: lichtgetint, baard, djellaba dan zouden die hypocriete rechtse reaguurders zeker niet zo terughoudend reageren maar gelijk allochtonen, links, moslims, islam de schuld ervan geven.
  Vb: de lijken van Fortuyn en Van Gogh waren nog niet eens koud en begraven maar dat weerhield rechts NL er niet van om links en de allochtonen de schuld ervan te geven.
  Jullie rechtsen krijgen met dit krapuul artikel gewoon een bitter koekje van eigen deeg, hou je bek dicht en slik het braaf in 😀

 38. @54
  je kan het inderdaad nooit goed doen. Blijf je netjes, dan wordt je politieke correctheid verweten.
  Een andere kreet vind ik ook zo wonderlijk: ‘links lullen, rechts zakkenvullen.’ Is inderdaad verwerpelijk, maar met dat verwijt kan alleen maar iemand ter linkerzijde komen. Maar juist ter rechterzijde wordt dat vaak geroepen, terwijl je toch zou verwachten, dat ze rechts gedrag juist toe zouden juichen…

  Ik zal de wonderlijke psyche van de rechtsmensch wel nooit doorgronden…. 😉

 39. Ram Schreef:

  Jullie rechtsen krijgen met dit krapuul artikel gewoon een bitter koekje van eigen deeg, hou je bek dicht en slik het braaf in

  😆 😈 😀

 40. @ Piet. Ik begrijp het heel goed. Ik denk niet dat het een Geenstijl pistache is (want zo ja: dan wel heel slecht uitgevoerd).

  En de gedachten gang: ja maar wat zij doen moeten wij ook kunnen doen, vind ik werkelijk te treurig om in acht te nemen. Dat is precies de manier van denken waardoor over de hele wereld grote en kleine conflicten gevoed worden. Omdat niemand het besef heeft dat ze ook kunnen zeggen: weet je wat? Ik ben beter dan dit, ik weet dat ik gelijk heb. En ik hoef me niet tot dezelfde tactieken te verlagen als mijn tegenstander.

  Waarom vind ik dat? Op het moment dat je je ‘tegenstander’ veroordeeld om iets wat hij/zij doet, en je doet dat vervolgens terug vanuit de kinderachtige reflex: ‘ja maar hij doet het dus ik mag het toch zeker ook!’ plaats je jezelf buitenspel. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat mensen als vdHeuvel (en zijn politieke tegenstanders slash evenknieen) dat niet zien.

  Maar ik heb daar wel een mening over. Geheel persoonlijk en ontspeend van enige politieke ideaal; dit soort lui is het slechts te doen om persoonlijk te scoren, onder de vlag van een hoger ideaal. En zolang het persoonlijk belang zwaarder weegt dan het gezamelijke doel, is elk redelijk gesprek onmogelijk.

  Ik denk dat mensen als vdHeuvel een uitgestoken hand niet zouden herkennen als die ze in het gezicht zou slaan. En nogmaals: dan heb ik het niet over politieke richtingen. Maar over ego’s, mannetjes die denken dat ze dingen waar ze niks mee te maken hebben kunnen gebruiken voor hun eigen gewin.

 41. @6 wat zit je nou te kletesen ik weet ook wel dat het niet in het voordeel van geenstijl en de televaag uitpakt maar of hij nou links of rechtsextrem is moet nog blijken gestoord is hij in ieder geval

 42. Ik snap dat ’t humor is om je tot het niveau van de rechtschmenschen te verlagen, maar vind ’t nog wel een beetje vroeg voor humor.

  Aan de andere kant lijkt de kans dat er een Nederlands vlaggetje op de mouw van het bomberjack zat, en dat daaronder een Lonsdale trui gedragen werd redelijk groot…

  Toen ik wat jonger was kende ik wat zeer linkse jeugd die ook legerbroeken droeg, dat type zie ik eigenlijk nooit meer. Hoe dan ook, een bomberjack hoorde nooit bij dat plaatje.

  Overigens kun je m.i. pas van een terreuraanslag spreken wanneer er een reden voor de aanslag bekend is gemaakt, of wanneer de aanslag zelf een duidelijke boodschap is (als hij bijvoorbeeld op moslims had geschoten). Tot er meer details bekend zijn hou ik het op “moordaanslag door waarschijnlijk extreemrechtse dader”.

  Is het trouwens niet apart dat rechts zich aangesproken voelt wanneer extreemrechts ergens van beschuldigd wordt?

 43. Patrick Schreef:

  Berust op foute informatie wat kant nog wal slaat op wat er daad werkelijk gebeurd is.

  Welnee, bomberjack, is toch duidelijk? Typisch extreemrechts/pvv uniformpje.

 44. Ram Schreef:

  Het is ronduit opvallend hoe politiek correct de rechtse reaguurders plotseling zijn geworden. Blijkbaar bevalt het ze niet dat ze een (bitter) koekje van eigen deeg krijgen.
  Als het signalement v.d. dader zou zijn: lichtgetint, baard, djellaba dan zouden die hypocriete rechtse reaguurders zeker niet zo terughoudend reageren maar gelijk allochtonen, links, moslims, islam de schuld ervan geven.
  Vb: de lijken van Fortuyn en Van Gogh waren nog niet eens koud en begraven maar dat weerhield rechts NL er niet van om links en de allochtonen de schuld ervan te geven.
  Jullie rechtsen krijgen met dit krapuul artikel gewoon een bitter koekje van eigen deeg, hou je bek dicht en slik het braaf in

  En Ram, wat doe jij dan? Als blijkt dat deze man een on-politieke daad heeft gedaan? Zonder enig achterliggend idee dat te plaatsen is onder rechts, links of ander soortige clubjes waar je de wereld graag in wilt verdelen? Doe niet zo kinderachtig man. ‘Jullie rechtsen’ bestaan net zo min als ‘jullie linksen’.

  Dit Krapuul artikel is morgen verdwenen in de loze ruimte die het internet heet, en volgende week is iedereen het vergeten. En dat is misschien maar goed ook, want als jullie jezelf hier ‘links’ noemen, dan ben je werkelijk elk contact met de realiteit verloren.

  Maar ja, wat moet je eigenlijk ook met de realiteit, die is veel te verwarrend, nietwaar?

 45. ” Bij een extreemrechtse terreuraanslag zijn 6 doden en minstens 10 gewonden ”

  Blijkbaar heb je informatie die verder nergens terug te vinden is.

  waarbij ik onderstaande uitleg veel aannemelijker vind dat dat hele extreemrechts terreuraanslag waar geen enkel bewijs van is.
  (dus alleen maar omdat meneer een bomberjack & legerbroek aan heeft.)

  “Overigens kun je m.i. pas van een terreuraanslag spreken wanneer er een reden voor de aanslag bekend is gemaakt, of wanneer de aanslag zelf een duidelijke boodschap is (als hij bijvoorbeeld op moslims had geschoten). Tot er meer details bekend zijn hou ik het op “moordaanslag door waarschijnlijk extreemrechtse dader”

 46. Liera Schreef:

  Jammer Huib en Sofia dat jullie je zo laten gaan.

  Ho ho, Liera. Sofia en ik proberen juist om de zaak in juiste proporties te zien. De moordenaar van Alphen mag nooit worden gelijkgesteld aan de horde van laffe kinderbedreigers bij HVV enz., die als het erop aankomt geen vlieg kwaad durven te doen. Net zo min als een individuele moslim-terrorist staat voor alle moslims.
  Maar het blijft een feit, dat de PVV en rechtse sites stiekem en achterbaks individueel terrorisme en geweldpleging uitlokken, terwijl wij dat absoluut nooit doen.
  Geloof me of niet, Liera, ik heb dertig jaar geleden genoeg te doen gehad met onnodig gewelddadig terrorisme van de RAF en de Rode Brigades, om te weten waar dat op uitloopt. En om een neus te hebben ontwikkeld voor opkomend terrorisme en het te bestrijden.
  Krapuul is juist opgericht tegen het aanstoken van haat. We doen dat over rechts. Maar, als het nodig is, ook over links.

 47. GJ_ Schreef:

  Patrick Schreef:
  Berust op foute informatie wat kant nog wal slaat op wat er daad werkelijk gebeurd is.
  Welnee, bomberjack, is toch duidelijk? Typisch extreemrechts/pvv uniformpje.

  Ik draag elke dag een bomberjack zit lekker warm zo buiten, in de kou van de afgelopen maanden.
  Dus dan zal ik wel Extreem rechts zijn en in staat zijn om in een supermarkt de boel kort en klein te schieten.

  Acht misschien wel als de rij tto het einde van de winkel zou staan met 1 kassa open daar kan ik me dan weer wel aan ergeren.

 48. Overigens, voor de mensen die “ons” en “deze site” van van alles beschuldigen; dit is een berichtje van mij. Niet van “ons” of van “deze site”.

 49. Huib Schreef:

  Krapuul is juist opgericht tegen het aanstoken van haat. We doen dat over rechts. Maar, als het nodig is, ook over links.

  Dan, beste Huib, herhaal ik nog maar een keer: jullie kunnen doen alsof jullie ‘fatsoenlijke’ ideaalen hebben, maar de manier waarop is niks lager dan tegen datgene waar jullie denken tegen te moeten ageren. Elke berichtgeving die doet alsof er feitelijkheden gepresenteerd worden die gekleurd zijn door een politieke overtuiging is contraproductief en verwerperlijk. En helemaal als die verantwoord wordt door het ‘ja maar zij doen het ook’ of ‘dit is de enige manier om ons punt onder de aandacht te brengen’.

  En, ik heb ook ervaring, namelijk met het weldenkend zoeken naar oplossingen voor complexe problemen. Vanuit die ervaring kan ik je vertellen: je maakt je schuldig aan dat waar je tegen strijd. Wat mij betreft gelukkig in de marge van het internet. Ervaringen met ‘onnodig geweld’ maken een mens ongenuanceerd en rancuneus. Twee van de slechts mogelijke eigenschappen bij het zoeken naar een oplossing van gecompliceerde sociale problematiek. Dus in tegenstelling tot je eigen idee: je ‘ervaring’ maakt je in mijn ogen in een klap een stuk ongeschikter.

 50. @ Leira
  Ik snap niet helemaal wat je bedoeld. Ik ben niet geemotioneerd als je het weten moet. Dan ben ik doorgaans niet als ik post.

  Ik acht problemen in de relationale sfeer nog altijd mogelijk. Dan nog wijst de kleding en het gebruik van een automatisch wapen in een bepaalde ideologische richting of banden met georganiseerde misdaad. De meeste normale en mild criminele personen kunnen niet aan zo’n wapen komen namelijk.

 51. Rob Schreef:

  Maar ja, wat moet je eigenlijk ook met de realiteit, die is veel te verwarrend, nietwaar?

  Kom, Rob, je weet donders goed, dat we hier de ingewikkelde realiteit niet uit de weg gaan. Wat vooralsnog vaststaat, is, dat iemand in het wilde weg heeft geschoten in een winkelcentrum. Het was geen moslim, in alle waarschijnlijkheid. We kennen dergelijke wanhopige moordpartijen uit de USA. Wat dus, in alle “verwarrende realiteit” vaststaat, is, dat iemand in het wilde weg is gaan moorden.
  Dat gebeurde ook in andere tijdperken, zij het niet met mitrailleurs, want die waren nog niet uitgevonden. In sommige tijdperken meer dan in andere. In het tijdperk van tegenwoordig, is er de paniek- en haat-zaaierij van Wilders. Is het dan zo gek, dat wij een verband leggen?

 52. Rob Schreef:

  Elke berichtgeving die doet alsof er feitelijkheden gepresenteerd worden die gekleurd zijn door een politieke overtuiging is contraproductief en verwerperlijk.

  En dan kom jij uitgerekend hier zeiken? 😆

 53. @72 Patrick

  Leuk dat je me quotet, maar mijn “uitleg” is geen uitleg, ik erken alleen dat we nog niet genoeg weten. jvdheuvel kan best gelijk hebben dat het hier om een extreemrechtse terreuraanslag gaat, maar spreekt voor zijn beurt.

  Ik hou niet van speculaties, die zijn bijna per definitie gebaseerd op vooroordelen. En vooroordelen, die horen weer bij de types die extreemrechtse terreuraanslagen plegen, niet bij een site als Krapuul.

 54. @#76
  Die redenering snijdt hout.

  Speculeren is menselijk. Het lijkt op dit moment aannemelijk dat de dader extreem rechts was, maar hard bewijs onbreekt op dit moment.

  Dus ja, touche.

 55. Rob Schreef:

  Dus in tegenstelling tot je eigen idee: je ‘ervaring’ maakt je in mijn ogen in een klap een stuk ongeschikter.

  Daar begrijp ik nu werkelijk ngeen barst van, Rob 😡

 56. spechtje Schreef:

  En vooroordelen, die horen weer bij de types die extreemrechtse terreuraanslagen plegen, niet bij een site als Krapuul.

  Het kan inderdaad best zijn dat deze hollandse bomberjack/camouflagebroekdragende schutter een keurige D66 stemmende islamiet was. We moeten die mogelijkheid openhouden.

 57. @ 71
  Je begrijpt m’n punt niet en ik heb geen zin om het nogmaals uit te leggen aan domme en slappe types zoals jij. Ik trek me geen zier aan van jouw slappe bla bla bla bla bla

 58. Hoe politiek correct wordt men als het om een van hun “eigen” mensen gaat?!
  Die lui die van dit land een “Henk en Ingrid” land willen maken paspoort afnemen, het land uitkegelen! Genoeg is genoeg…. stop het “Hengridse” van dit land! Wij gangen hier de menselijke idealen aan…
  Alles en iedereen die met een camobroek aan loop, blond haar heeft en een bomberjack draagt is een terrorist… weg met die lui… ontslag op staande voet van die gevaarlijke gekken….. in tuigdorpen legeren en keihard in de steengroeven laten werken.. deporteren naar Isreal!

  NEDERLAND VOOR ONS! 🙂

 59. @83

  Ik ben met je eens dat de kleding bij een extreemrechts type past. Maar we kunnen het (nog?) geen terreuraanslag noemen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat de kledingstijl en het moorden allebei symptomen zijn van een psychose, en dat de dader dus nog veel verwarder was dan bijvoorbeeld Volkert. Zonder duidelijk doel iemand ergens van te overtuigen of toe te dwingen kun je het geen terrorisme noemen.

 60. @78. Huib. Bestaat de wereld slechts uit moslims en extreem rechtsen? Ik begrijp gewoon niet waar die polarisering voor nodig is, en wat jullie denken dat het op kan leveren. (En ja, vdHeuvel, ik zeg bewust: jullie het mag dan wel jouw bericht zijn, maar het past in de Krapuul trend, en het artikel is niet voorzien van de naam van een auteur.)

  Ik kan er met mijn pet niet bij hoe inconsequent jullie zijn in redenering en motivatie. Want Huib, je schrijft zelf: we kennen allemaal de wanhoopige moordparijen in Amerika. Een van de dingen die we daarvan weten is dat die ZELDEN worden gepleegd vanuit een politiek of racciale overtuiging. In Amerika bestaat een vergelijkbaar spasme: we geven Marilyn Manson, films en games de schuld.

  Wat maakt Nederland zo bijzonder dat bij ons alles tot een simplistisch conflict tussen ‘moslims’ en ‘extreem rechts’ wordt genihileerd? Helemaal niks. Behalve diegene die dit soort dingen misbruiken voor hun eigen politieke agenda.

  Ik denk dat jullie niet eens weten wat ‘links’ ‘rechts’ of ‘moslim’ is. Dat die defenitie bepaald wordt door de eigen politieke ideeen, en naar believen worden aangepast en ingezet.

  Waarvan de reactie van JvdHeuvel wat mij betreft exemplarisch is: ik ben het niet met hem eens, dus rechts radicaal. Kom op zeg.

  Terug komend op je eigen woorden Huib: de ingewikkelde realiteit die je niet uit de weg zegt te gaan, maak je echt niet overzichtelijker door dit soort polariserend gedrach. In tegendeel.

 61. spechtje Schreef:

  @72 Patrick
  Leuk dat je me quotet, maar mijn “uitleg” is geen uitleg, ik erken alleen dat we nog niet genoeg weten. jvdheuvel kan best gelijk hebben dat het hier om een extreemrechtse terreuraanslag gaat, maar spreekt voor zijn beurt.
  Ik hou niet van speculaties, die zijn bijna per definitie gebaseerd op vooroordelen. En vooroordelen, die horen weer bij de types die extreemrechtse terreuraanslagen plegen, niet bij een site als Krapuul.

  dat was dus nu juist hetgeen ik eigenlijk bedoelde. misschien een wat ongelukkige woordkeus dat ben ik met je eens.

 62. Hoho Rob wat ben je nou weer dom bezig; ik heb nergens gezegd wat jij nu beweert dat “exemplarisch” zou zijn.

  Ten tweede alle, echt alle, artikelen op Krapuul zijn voorzien van de naam van de auteur.

 63. Nou, we kunnen aan alle speculaties een einde maken (De Telegraaf:)

  AMSTERDAM – De man die vanmiddag in Alphen aan den Rijn een bloedbad aanrichtte, zou de 25- jarige Tristan van der Vlis uit Alphen zijn. De identiteit is nog niet officieel door de politie bevestigd. De man woonde nog bij zijn ouders, in een flat aan de Wederikstraat in Alphen. Deze flat ligt in de direct omgeving van het winkelcentrum. Zijn Mercedes werd na de moordpartij bij het winkelcentrum aangetroffen.
  De politie houdt er rekening mee dat er explosieven liggen bij meerdere winkelcentra in Alphen en Leiden. De recherche maakt dit op uit een brief die zojuist in de woning van de dader is gevonden. Inmiddels zijn de betreffende winkelcentra ontruimd
  Tristan van der Vlis woonde al langere tijd in Alphen en was volgens eerste berichten eerder met de politie in aanraking geweest, onder meer vanwege wapenbezit en bedreiging. Volgens onbevestigde berichten zou hij vorige maand zijn vriendin hebben mishandeld. De beide ouders van Tristan van der Vlis zouden in Alphen werkzaam zijn.
  In de woning van de familie Van der Vlis deed de recherche vanmiddag direct huiszoeking. In de flat is door buren en andere bewoners diep geschokt gereageerd.

  Het lijkt op een jammerlijke jongen. Stel je eens voor, wat er zou zijn gezegd en gebeurd, als hij Ali of Mohammed zou hebben geheten? En wapengeweld, machisme, eerwraak en misogynie – daarvoor kun je bij de PVV terecht. Dat is ingewikkeld. Maar het wordt duidelijk uitgelegd bij Krapuul.

 64. Huib Schreef:

  Nou, we kunnen aan alle speculaties een einde maken
  Het lijkt op een jammerlijke jongen. Stel je eens voor, wat er zou zijn gezegd en gebeurd, als hij Ali of Mohammed zou hebben geheten? En wapengeweld, machisme, eerwraak en misogynie – daarvoor kun je bij de PVV terecht. Dat is ingewikkeld. Maar het wordt duidelijk uitgelegd bij Krapuul.

  Ik zie nog steeds geen redenering voor extreem rechts maar dat zal wel aan mij liggen dan.

 65. Ik ken het desbetreffende winkelcentrum. Ik heb een aantal jaar in de buurt gewoond. Het is een klein, overdekt centrum. Het oogt ietwat armoedig. Met uitzondering van de AH, zijn de winkels vaak goedkope armoedige buurtwinkeltjes. Veel van de winkelende klanten zijn van buitenlandse oorsprong.

  Een blonde, bomberjack- en camouflagebroekdragende figuur valt sowieso al enigszins uit de toon in vergelijking met een groot deel van het winkelende publiek.

 66. Een beetje voorbarig door de linkse journalist. Die schietpartij in Arizona was ook ogenblikkelijk als extreem rechts afgeschilderd totdat uitkwam dat het een blogger op Daily Kos, een extreem linkse website, was. En daarna natuurlijk de doofpot ingegaan

  Maar waarom duurde het 20 minuten en die idioot schoot zichzelf toen dood en de politie was nergens te bekennen. O wacht, het was zaterdag middag dus ze hadden vrij

 67. Ook al zou de dader extreem-rechtse sympatieén hebben dan is de aanslag daarmee nog niet extreem rechts. Dat is pas het geval als hij vanuit die ideologie gepleegd is en als zodanig geclaimd is. Dat is nu nog niet bekend.
  En gezien de willekeur waarmee de slachtoffers gekozen zijn lijkt ideologische motivatie niet voor de hand te liggen.
  Enige compassie met de slachtoffers en hun familie zou op zijn plaats zijn.

 68. @91 Huib. Zo kun je overal een draai aan geven. Stel dat… Je geeft je uit voor ervaringsdeskundige, Huib, maar uit je comments blijkt eerder dat je in je lange leven bar weinig wijsheid uit die ervaring geput hebt. Frustratie echter des te meer. Waarvan akte.

 69. #93 dus zou maar kunnen zijn dat hij bewust dit winkelcentrum heeft gekozen vanwege het publiek? Dan zit titel niet zo ver van de waarheid, helaas.

 70. Rob, je hebt wel gelijk, maar de ervaring leert dat fair & balanced berichtgeving en goede argumenten niet aan het PVV-stemvee besteed zijn. Ik heb wel eens vaker de discussie gehad (nb met oa vdHeuvel) dat een site als deze preken voor eigen parochie blijft als je niet af en toe over het randje gaat. Waarbij ik pleitte voor meer stoten onder de gordel, inderdaad omdat ‘de anderen dat ook doen’ , anderen die kort door de bocht gezegd pleiten voor knieschoten omdat ze tegen lijfstraffen zijn. Met zulke gedachtenkronkels houdt elke redelijke discussie op. Vandaar dat ik verheugd was deze weinig correcte bijdrage te zien.

  En Spechtje, je kan dit verhaal niet helemaal los zien van de discussie op het draadje over de 1/3 PVV-ers die een wapen zouden willen hebben, waar het gesprek belandde op de Suzuki Swift-piloot, en waarom dat niet als terrorisme gezien wordt. Volgens mij is alle zinloos geweld terrorisme, en een poiltiek of religieus gemotiveerde dader zal ook één of ander persoonlijk drama meegemaakt hebben voordat hij zich liet hersenspoelen.
  Voor de slachtoffers maakt het in ieder geval niks uit. Of de bende van Nijvel (om maar eens een voorbeeld te noemen) nou doorgedraaide overvallers waren of politiek gemotiveerde Gladio-agenten, een om zich heen schietende malloot zaait terreur, dus is (imho) een terrorist.

 71. Rob Schreef:

  Terug komend op je eigen woorden Huib: de ingewikkelde realiteit die je niet uit de weg zegt te gaan, maak je echt niet overzichtelijker door dit soort polariserend gedrach. In tegendeel.

  Gedrag schrijf je met een g.
  Ik polariseer met Wilders en zijn aanhang. Dat vind ik nodig. Mijn linkse vrienden hebben dat niet genoeg gedaan in de afgelopen jaren.
  De ideologie van Geert Wilders, of wat daarvoor doorgaat, is levensgevaarlijk voor elke democratische minderheid en dus voor de democratie op zich. Nu richt het zich nog alleen tegen de moslims en tegen linkse intellectuelen, die van landverraad beschuldigd worden. Maar -opnieuw- de ervaring leert, dat discriminatie en demonisering besmettelijk zijn en kunnen leiden tot genocide en holocaust.
  Wilders’ agitatie brengt individuele psychoten op ideeën. Dat hoeft niet -direct of indirect- in Alphen het geval te zijn geweest. Maar het valt niet te ontkennen, dat de PVV-acties een onverdraagzaam klimaat scheppen.
  Alleen al het vandaag bekend worden van de schandalige deal over kwetsbare Afghaanse vluchtelingen tussen de regering en de PVV, moedigt types als Van der Vlis aan, om eigen rechter te spelen, waar immers het recht een compromis tussen radicale- en gematigde- racisten schijnt te worden.
  Vertel me eens, waarom de daden van Van der Vlis eerder aan Links dan aan Rechts toegeschreven zouden kunnen worden?

 72. Die schietpartij in Arizona was ook ogenblikkelijk als extreem rechts afgeschilderd totdat uitkwam dat het een blogger op Daily Kos, een extreem linkse website, was.

  Goh, dan is de Volkskrant zeker ook een extreemlinkse krant. Zal ook wel.

 73. Liera Schreef:

  Je geeft je uit voor ervaringsdeskundige, Huib, maar uit je comments blijkt eerder dat je in je lange leven bar weinig wijsheid uit die ervaring geput hebt.

  De kunst van een ervaringsdeskundige is, zich te bevrijden van frustraties. Dat is niet altijd makkelijk, Liera, maar het kan. Een deel van de linkse scene van de zeventiger jaren verviel in terrorisme of de ondersteuning daarvan. Ik heb dat van begin af aan bestreden. Nu zie ik hetzelfde gebeuren bij rechts. Net zo min als ik vroeger toestond dat men de RAF of de Brigate Rosse goedpraatte, zo verzet ik me nu tegen het goed praten van de bedreiging van de kinderen van Femke Halsema, bij voorbeeld.
  Ik heb niet het idee dat dat over frustratie gaat. Het zou wel eens meer te maken kunnen hebben met werkelijk joods-christelijk-(islamitiscje)-humanistische beschaving. Excusez du peu.

 74. Huib Schreef:

  Rob Schreef:
  Terug komend op je eigen woorden Huib: de ingewikkelde realiteit die je niet uit de weg zegt te gaan, maak je echt niet overzichtelijker door dit soort polariserend gedrach. In tegendeel.

  Gedrag schrijf je met een g.
  Ik polariseer met Wilders en zijn aanhang. Dat vind ik nodig. Mijn linkse vrienden hebben dat niet genoeg gedaan in de afgelopen jaren.
  De ideologie van Geert Wilders, of wat daarvoor doorgaat, is levensgevaarlijk voor elke democratische minderheid en dus voor de democratie op zich. Nu richt het zich nog alleen tegen de moslims en tegen linkse intellectuelen, die van landverraad beschuldigd worden. Maar -opnieuw- de ervaring leert, dat discriminatie en demonisering besmettelijk zijn en kunnen leiden tot genocide en holocaust.
  Wilders’ agitatie brengt individuele psychoten op ideeën. Dat hoeft niet -direct of indirect- in Alphen het geval te zijn geweest. Maar het valt niet te ontkennen, dat de PVV-acties een onverdraagzaam klimaat scheppen.
  Alleen al het vandaag bekend worden van de schandalige deal over kwetsbare Afghaanse vluchtelingen tussen de regering en de PVV, moedigt types als Van der Vlis aan, om eigen rechter te spelen, waar immers het recht een compromis tussen radicale- en gematigde- racisten schijnt te worden.
  Vertel me eens, waarom de daden van Van der Vlis eerder aan Links dan aan Rechts toegeschreven zouden kunnen worden?

  Met excusus voor de spelfout.. Gelukkig schrijf ik vaker woorden goed dan fout.

  Mijn punt is al de hele tijd, dat ik vind dat deze daad niet ingedeeld moet worden bij wat voor een politiek of ideologisch kamp dan ook. Helemaal als het een speculatieve indeling is waar (in dit geval) Krapuul zich duidelijk van bediend. Om het vervolgens om te buigen tot een politiek betoog.

  Ook jij dicht de dader al daden toe (eigenrecht) die je simpelweg uit je duim zuigt. En fictie, daar kan niemand wat mee als we een serieus debat willen voeren over de zaken die ons aan het hart gaan.

  (En waar jullie helemaal aan voorbij gaan: ik ben wat jullie zouden omschijven als links. De PVV is in mijn ogen verwerpelijk. Maar jullie retoriek verschil er weinig van, en vind ik dus net zo verwerpelijk. De inhoud is anders: ja. Maar de tactieken zijn nagenoeg identiek. En daar verzet ik me tegen, ongeacht uit welke hoek het komt.)

 75. @ 97, Die conclusie laat ik aan jou.
  @ 95, Al zou de dader extreem-rechtse sympatieën hebben dan is dit net zo zeer een rechtsextremistische aanslag als de moord op Pim Foruyn een extreemlinkse (“de kogel kwam van links”) aanslag was.

 76. Geweld of het oproepen daartoe is nooit goed te praten. Dat staat helemaal niet ter discussie. Maar hier wordt zonder enige aanleiding gesuggereerd dat het geweld van deze jonge man politiek geïnspireerd zou zijn. Daar is geen enkele aanwijzing voor. Zelfs al zou deze jongen extreem rechtse sympatieën hebben, dan nog is deze aanslag niet als extreem rechts aan te merken.

 77. @SCHUUR.
  Schuur, je mist de essentie. De moord op Fortuyn was óverduidelijk wél politiek geïnspireerd. Deze aanslag vooralsnog niet.

 78. Ik ben het eens met deze titel. Extreem-rechts. Laat rechts maar bewijzen dat het NIET zo is. Net zoals ze Volkert v.d.G. ook scharen onder links terwijl hij een net zo grote randdebiel is als @Stop_Links en Gerard de Beller die wel degelijk politiek gemotiveerd zijn.

 79. @109 volgens mij heeft Neil als systematisch slachtoffer van een (cyber)terrorist wel recht van spreken…

 80. Anthony Schreef:

  Die schietpartij in Arizona was ook ogenblikkelijk als extreem rechts afgeschilderd totdat uitkwam dat het een blogger op Daily Kos, een extreem linkse website, was.

  😐

  Daily Kos FAQ:

  Who posts here?

  The quick answer is “anyone who wants to”. There are a wide variety of people writing diaries and comments on dkos. They include elected politicians, candidates hoping to become elected politicians, experts in a range of fields, and active bloggers from around the net. The vast majority of writers, however, are ordinary citizens interested in talking about and participating in the political process. The majority of people posting here fall on the liberal side of the US political spectrum, however, people of conservative views are welcome to come and debate.

  http://www.dkosopedia.com/wiki/DailyKos_FAQ

 81. Liera Schreef:

  Schuur, je mist de essentie. De moord op Fortuyn was óverduidelijk wél politiek geïnspireerd.

  Uit het achtergrondonderzoek bleek dat v.d.G. geen enkele politieke interesse had en alleen was geïnteresseerd in dierenwelzijn. Zelfs het OM trapte niet in v.d.G.’s verklaring dat het om een politieke daad ging, maar als je zoiets persé wil verklaren, kan niemand je tegenhouden.

 82. #111 Wel nee Piet, hoe kom je daar nu bij? Lokt hij toch zelf uit als iemand die rechts te kakken zet? Dus dan kan hij nooit een slachtoffer zijn. En die rare mensen die hem bedreigen, die bedreigen hem niet echt. Echt bedreigd worden alleen maar figuren als Wilders 😥 (dit is dus helemaal hartstikke ironisch bedoeld hè? dat daar weer geen mensen van over de zeik gaan)

  #108 Neal ik ben het helemaal met je eens.

 83. Zelfs al zou deze jongen extreem rechtse sympatieën hebben, dan nog is deze aanslag niet als extreem rechts aan te merken.

  Zou Liera ook zo redeneren als het een buitengewoon ijverige moslim was geweest die deze schietpartij had uitgevoerd?
  Dat is het wonderlijke van NL dezer dagen. Je kunt inrijden op de koninklijke familie en toch niet als terrorist afgeboekt worden. Of mensen in een winkelcentrum onder vuur nemen

 84. #Leira, #Rob: Mij gaat het over het klimaat, over de perceptie van wat goed of fout is, van wat mag of niet mag en dus over het vertrouwen in de rechtsstaat.
  De PVV en Wilders zelf hebben dat vertrouwen ondergraven. Impliciet opgeroepen tot eigenrechting. Ik heb genoeg kritiek op de bestaande Nederlandse rechtsstaat. Maar die is altijd nog 100 keer beter dan het gedrag van de jungle.
  Links roept NIET op tot eigenrecht. Rechts wel. De PVV althans. En VVD en CDA buigen. Daaraan moet onmiddellijk een einde komen.
  Dat is, wat Krapuul wil. En zal bereiken. Let maar op!

 85. Uit berichten lijkt nu naar voren te komen dat de dader zijn eigen ouders heeft neergeschoten. Het lijkt een familiedrama te zijn. Hoewel nog niet bevestigd.
  Mocht dit zo zijn dat zal de schrijver van dit artikel de ogen uit zijn kop schamen denk ik

 86. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Je kunt inrijden op de koninklijke familie en toch niet als terrorist afgeboekt worden.

  Je kunt als je licht getint bent en een glimmend jasje aan hebt een “terrorist” genoemd worden als je met chocolademelk gooit naar een glijbaan. Of zoiets.

 87. Huib gaat op de toer van “alle geweld is de schuld van Wilders en de PVV” Tsjonge jonge………pfff..

 88. @#114 Mensen onder het mom van dierenwelzijn aanvallen is nog altijd ideologisch gemotiveerd. Alleen komt een enthousiasme voor dierenrechten zowel onder links als rechts voor. Het is een politieke keuze alleen niet duidelijk links of rechts.
  ———-
  Het is wel interessant dat de politie denkt dat de dader mogelijk onder andere winkelcentra explosieven heeft geplaatst. Dat suggereert geen probleem in de relationele sfeer.

  Er zijn nu 7 doden we weten nog niet veel, maar de politie houdt nu dus serieus rekening met een terroristische aanslag.

 89. Liera Schreef:

  Neil, jammer je snapt het niet

  Nee, jij snapt het wel. Ik schrijf binnenkort nog een analyse van de Dunning-Kruger Effect bij mensen zoals jij… die denken dat ze alles snappen.

 90. iemand kan bovendien persoonlijke problemen hebben en extremistisch zijn. Dat was met Mohammed Bouyeri ook zo. Hij had een grote emotionale klap gekregen van het overlijden van zijn moeder. Om de een of andere reden interesseert dat niet zoveel mensen.

 91. Liera Schreef:

  Huib gaat op de toer van “alle geweld is de schuld van Wilders en de PVV” Tsjonge jonge………pfff..

  Nee, Liera, maar sommig geweld is wel toe te schrijven aan wat Wilders zegt en doet.

 92. Liera Schreef:

  Neil, je maakt je belachelijk

  Vooralsnog heb ik (en andere krapuul redacteuren waar jij tegen aan zit te blaffen) het een en ander aangetoond met feiten, analyses en onderzoeken. Als je met mij wil wedijveren moet je met tenminste iets soortgelijks aankomen.

 93. @121 als ’t om z’n ouders te doen was was het wel een heel belabberde schutter.
  Leren ze dat in het Nederlandse leger?

 94. @ Neil.
  Het is zo grappig dat je jezelf ongwild afficheert als een prototype van iemand met het Dunning Kruger-effect. Je neerbuigende houding tegenover anderen en het bewierroken van je eigen artikelen (overgeschreven uit het werk van anderen) typeren precies wat je anderen poogt t e verwijten.

 95. Liera Schreef:

  Uit berichten lijkt nu naar voren te komen dat de dader zijn eigen ouders heeft neergeschoten. Het lijkt een familiedrama te zijn. Hoewel nog niet bevestigd.
  Mocht dit zo zijn dat zal de schrijver van dit artikel de ogen uit zijn kop schamen denk ik

  Familiedrama of niet De PVV wenst wapenbezit voor alle Nederlanders , dus dit is een van de voorbeelden waar dat toe leid …..

 96. Liera Schreef:

  Uit berichten lijkt nu naar voren te komen dat de dader zijn eigen ouders heeft neergeschoten. Het lijkt een familiedrama te zijn. Hoewel nog niet bevestigd.
  Mocht dit zo zijn dat zal de schrijver van dit artikel de ogen uit zijn kop schamen denk ik

  Loop je nu niet een beetje op de zaken vooruit? 😀

 97. Maar goed, alle gekheid op een stokje, het blijkt een familiedrama te zijn. Tragiek. Iemand die volkomen dolgedraaid is.
  Dan past stilte en mededogen. En vooral niet het voor eigen politiek gewin uitbuiten van het leed van anderen.

 98. De maatschappij is vol van psychotische en gefrustreerde mensen. Als ze zich veilig en geaccepteerd voelen, is er weinig aan de hand. Als de PVV en Wilders hun frustraties aanwakkeren en mobiliseren tegen een minderheid, kun je dingen als de Alphense schietpartij verwachten. Zelfs als de slachtoffers geen moslims zijn. Moeilijk te begrijpen? Te ingewikkeld? Lees Sigmund Freud.

 99. Liera Schreef:

  @ Neil.
  Het is zo grappig dat je jezelf ongwild afficheert als een prototype van iemand met het Dunning Kruger-effect. Je neerbuigende houding tegenover anderen en het bewierroken van je eigen artikelen (overgeschreven uit het werk van anderen) typeren precies wat je anderen poogt t e verwijten.

  Excuseer. Nu beschuldig je mij van iets dat lasterlijk is. Al mijn artikelen zijn van mij… maar domoor dat jij bent, je kan geen onderscheid maken tussen bronnen en plagiaat. Proto-types DKE zijn net als jij… overal een mening over maar nooit met iets substantieel komen om hun intellect te tonen.

 100. volgens de Volkskrant heeft hij als eerste een kind in de rug geschoten … Lijkt potdorie het “israelische ” leger wel .. en zolang we de kleurtjes van de getroffen niet familieleden niet weten is een racistisch motief naast het “familiedrama ” niet uit te sluiten …

 101. Huib, familietragedies en geweld zijn van alle tijden. Dus je bewering klopt gewoon niet.

 102. @ Neil,

  Ik heb wel degelijk het een en ander geschreven. Alleen, daar heb je geen weet van….. Alweer niet.
  Maar goed Neil, we houden er mee op. Geen persoonlijk gehakketak meer.

 103. Liera Schreef:

  Huib, familietragedies en geweld zijn van alle tijden. Dus je bewering klopt gewoon niet.

  Familiedrama? Moeder vond de brieven die geschreven zouden zijn, maar ze is wel door Tristan doodgeschoten? Hoe zeker ben je dat het een familiedrama is?

 104. #138 Iemand die helemaal is dolgedraaid heeft mogelijk in 3 andere winkelcentra explosieven gelegd? Hoeveel excuses gaan er nog verzonnen worden?

 105. Volgens Persco leven de ouders nog. In de brief zou staan dat er explosieven bij andere winkelcentra lagen. Motieven nog niet duidelijk.

 106. Sorry, herstel: Huib, geweld is van alle tijden. Dus je bewering klopt gewoon niet.

 107. Liera Schreef:

  Sorry, herstel: Huib, geweld is van alle tijden. Dus je bewering klopt gewoon niet.

  Oh hemel… Huib weet niet dat “geweld van alle tijden is”. Zoiets logisch, maar dat weet JIJ alleen. Jij bent echt pienter!

 108. @149 Ik denk dat je anders had gepiept als het geen man was met blond haar en een roomblank kleurtje. Grappig dat je zegt dat geweld van alle tijden is, terwijl je iets heel anders had gezegd als de man een lange baard had en een jurk droeg. 😀 Dan was het opeens een terroristische aanslag en stonden we aan de vooravond van een burgeroorlog.

 109. Liera Schreef:

  Sorry, herstel: Huib, geweld is van alle tijden. Dus je bewering klopt gewoon niet.

  Dat geweld van alle tijden is word niet ontkent , dat Rechts in Nederland overbewapend is maar de AIVD dààr dan weer weinig aan doet is ook een feit , zoals de wapenvondst in Spijkenisse waar de enorme wapenvoorraad van een man met veel ultra-rechtse contacten als een “privé verzameling werd aangeduid .. maar het meest significante detail : dit is een bekent probleem in de USA en de PVV wil een wapenbeleid als in de USA

 110. Nee hoor Sjef, dan had ik precies hetzelfde gereageerd. Maar goed, tijd voor een drankje nu

 111. @Al Bakrastani,

  1/3 PVV-stemmers wil een wapen. Ik heb echter geen voorstellen van de PVV gehoord om de wapenwet minder streng te maken. Daar staat ook niks over in het programma. Ik denk niet dat de PVV een vrijere wapenwet wil, de bevolking is zo makkelijker te onderdrukken.
  ———————–

  Als iemand inderdaad gewoon voor de lol drie winkelcentra wil opblazen dan hebben we nu onze eigen versie Nederlandse versie van de Joker.

 112. De dader woonde bij zijn vader. Het gerucht dat hij een ex-militair is, blijkt niet waar te zijn. In de woning is door de moeder van de dader een afscheidsbrief gevonden. Moeder is dus niet gedood door de dader. De dader, de 24-jarige Tristan van der Vlis uit Alphen a/d Rijn was lid van een schietvereniging. Had een vergunning voor 5 wapens, waarvan hij er 3 in zijn bezit had. Of het één van die 3 wapens was is niet bekend. Voor het winkelcentrum stond zijn auto. In die auto zat ook een briefje. Op het briefje in de auto stond dat er in 3 andere winkelcentra ook bommen zouden liggen: dat was de aanleiding van de ontruiming. Hij had geen historie met explosieven.

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/438580/1/1/50/upd-doden-bij-schietpartij-alphen.html

 113. Blijkt ook al een lid van een schietvereniging te zijn , ook al geen linkse club , een schietvereniging .. blijkt trouwens ook dat de huidige wapenwet niet veel veiligheid brengt …

 114. De vermoedelijke dader zou lid zijn geweest van een schietvereniging.
  Een schietvereniging is 100% een rechtse hobby.
  De kogels kwamen van rechts.
  Case closed.

 115. Ik ben het met @jvdh eens: alles wijst op een terroristische aanslag uit rechts-extremistische hoek.

  Natuurlijk wil rechts altijd Links overtreffen daarom deze keer REGENDE HET KOGELS VAN RECHTS.

  Als je niet met me eens ben ga maar dan bij de echte oorzaak zeuren – de politie die beweert dat het een bekende van de politie betreft, maar zwijgt in alle talen terwijl de plicht van de politie is om meteen de publieke opinie volledig te informeren over de dader. Dit is pas haar functie goed vervullen, en niet dus alleen algemeen lullen.

  Wat mij opvalt is ook dat er volledige omerta over de natuur van de slachtoffers is – dat zou ook mijn stelling kunnen ondersteunen of tegenspreken. Alweer zwijgt de politie in alle talen zoals het geval is telkens weer als een extreem-rechtse misdrijf betreft.

 116. Vinden we het nu ineens voorbarig om het in de rechtse hoek te drukken???? Maar direct na deze drama schreeuwde de een nog harder dan de ander dat dit komt door “de grenzen open te houden”, “De linkse kabinetten”, Multiculturele samenlevingen”, etc. etc. Nu het om een Nederlandse jongen gaat in een bomberjack wat doorgaans toch verbonden wordt aan rechtse ideologieën, noemt iedereen de schrijver van het artikel voorbarig. Oftewel jullie zijn net zo terughoudend als de media.
  Ja, dit is een daad van iemand die een rechtse gedachtegang had en dat betekend niet dat rechts slecht is net zoals links niet slecht hoeft te zijn toen Volkert van der Graaf Pim Fortuyn doodschoot. Maar rechts was ie zeker.

 117. Hoe heeft de dader de uiterlijk van de slachtoffers gekozen?

  We hebben een minister voor de veiligheid – hij zou zich op dit moment naar de microfonen moeten bespoedigen om de publieke opinie gerust te stellen. ❓ ❓ ❓

 118. Sofia van der Linde Schreef:

  Extreemrechts heeft de afgelopen 30 jaar een aanzienlijk aantal geweldsmisdrijven gepleegd naast verniellingen en intimidatie. Vreemd genoeg heeft men het daar weinig over.

  Volledige opening informatie over de tot nu toe verdoezelde rechts-extremistische geweld.
  Volledige informatie over hun bewapening.
  Volledig verbod van haatzaaiende ultra-rechtse politici en organisaties.

 119. @ 162 nexus

  Ik heb vernomen dat de wijk waar het gebeurd is overwegend multiculti is.

 120. Wat een gelul, alsof deze vreselijke wanhoopsdaad van een zeer zeer gestoord persoon ook maar iets weg heeft van een politieke daad. En zo’n verschrikkelijke daad aan te grijpen om steken naar links of rechtse maken getuigt van een compleet gebrek aan respect voor de slachtoffers van dit debacle.
  Het is erg populair om in het tijdperk van terrorisme politieke nasmaken aan alle narigheid te geven, maar of die jongen nou op een schiet of schaakclub zat, zo’n compleet wanhopige actie, waar zulke arbitraire mensen het slachtoffer van zijn (een winkelcentrum, kan het nog minder politiek gekleurd?, is gewoon de actie van een ziek mens, niets meer. Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die door deze treurnis getroffen is.

 121. #165 ja de onze ook, maar er is meer aan de hand. wit is mens in de war (ondanks gewapend naar winkelcentrum gaan waar overwegend allochtonen komen en brief achter laten dat er in 3 andere wnkelcentra mogelijk explosieven liggen) als het niet een wit mens was geweest, was Nl te klein geweest, waren we in burgeroorlog terecht gekomen, was het een islamitische super tsunami, moesten er direct allerlei speciale maatregelen voor alle allochtonen komen of voor alle mensen zonder blanke huidskleur. Hoe lang duurt het nou nog voordat dit tot iedereen doordringt? dat er gewoon gediscrimineerd wordt in Nl? Ontkennen heeft geen zin meer. ER WORDT GEDISCRIMINEERD!!!!!!!! En ik was niet van plaan daar aan te wennen. Wen daar ook alvast maar aan!

 122. In ieder geval al één Allochtone familie die bij het politiebureau was ivm met een gewond/gedood familielid

 123. Natuurlijk moeten we niet accepteren dat er gediscrimineerd, maar het probleem zit hem juist in dat we verregaande conclusies trekken uit de daden van een of twee malloten. We moeten dit soort zieke zielen niet de eer geven ze te identificeren met een bredere beweging, maar ze zien voor de geïsoleerde mafketels dat het zijn. Dat geld voor van der Gr en de milieubeweging, voor Mohammed B en moslims, en net ze erg voor een malloot met een pistool, zelfs al ZOU hij rechtse sympathieën hebben gehad, waarom zou hij dan ook maar enigszins spreken voor een bredere groep mensen? Deze mensen moeten we niet toelaten een bredere groep te vertegenwoordigen, want als we opeens een groep kwalijk nemen voor de acties van een individu, werken we dan niet juist discriminatie in de hand?

 124. Amsterdammer Schreef:

  Wat een gelul, alsof deze vreselijke wanhoopsdaad van een zeer zeer gestoord persoon ook maar iets weg heeft van een politieke daad. En zo’n verschrikkelijke daad aan te grijpen om steken naar links of rechtse maken getuigt van een compleet gebrek aan respect voor de slachtoffers van dit debacle.
  Het is erg populair om in het tijdperk van terrorisme politieke nasmaken aan alle narigheid te geven, maar of die jongen nou op een schiet of schaakclub zat, zo’n compleet wanhopige actie, waar zulke arbitraire mensen het slachtoffer van zijn (een winkelcentrum, kan het nog minder politiek gekleurd?, is gewoon de actie van een ziek mens, niets meer. Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die door deze treurnis getroffen is.

  Wat een staaltje relativisme, maar doe nu niet alsof wij geen respect hebben voor de slachtoffers en dat jij alleen die emotie hebt.

  Het is de mens eigen om zaken in een context te zetten, dat is omdat wij beschikken over intelligentie, hetgeen ons onderscheid van andere dieren.

 125. Amsterdammer Schreef:

  Natuurlijk moeten we niet accepteren dat er gediscrimineerd, maar het probleem zit hem juist in dat we verregaande conclusies trekken uit de daden van een of twee malloten. We moeten dit soort zieke zielen niet de eer geven ze te identificeren met een bredere beweging, maar ze zien voor de geïsoleerde mafketels dat het zijn. Dat geld voor van der Gr en de milieubeweging, voor Mohammed B en moslims, en net ze erg voor een malloot met een pistool, zelfs al ZOU hij rechtse sympathieën hebben gehad, waarom zou hij dan ook maar enigszins spreken voor een bredere groep mensen? Deze mensen moeten we niet toelaten een bredere groep te vertegenwoordigen, want als we opeens een groep kwalijk nemen voor de acties van een individu, werken we dan niet juist discriminatie in de hand?

  Ach zelfs als het blijkt dat hij actief was als beveiliger voor PVV bijeenkomsten zal dit nog als een daad van een individue behandeld worden .. want collectieve schuld geld alleen voor hen met een afwijkend kleurtje of geloof ….

 126. Voor een wapenvergunnig moet je aan veel eisen voldoen. Als deze jongen bekend was bij de politie waarom mocht hij dan vuurwapens bezitten?Voor het automatisch wapen waarmee hij heeft geschoten op anderen in dat winkelcentrum zal hij geen vergunning hebben. Dat is namelijk geen wapen dat een particulier mag hebben.

  Als hij lid is van een schietclub dan heeft hij daar waarschijnlijk connecties opgedaan om illegaal aan een wapen te komen.

 127. Citaat:
  Stel dat dit een lichtgetinte man was geweest met een baard dan…..

  ….waren hem al duizenden voorgegaan.
  Op weg naar het paradijs, volgens een pedofiele geestelijke.

 128. Ik verwacht nu dat de autochtone geblondeerde politieke leider, tevens houder van onze joods-christelijke tradities onmiddellijk officieel afstand neemt van deze terroristische daad. Dit moet hard en hoog gezegd worden.

 129. We moeten met zijn allen duidelijk dit extreem-rechtse terrorisme van eigen bodem afkeuren.
  Er is geen enkel manier om dit terroristische daad goed te praten …tenzij je niet op voorbereid ben om de volgende terrorist te zijn.

 130. Neal Lachman Schreef:

  Amsterdammer Schreef:
  Wat een gelul, alsof deze vreselijke wanhoopsdaad van een zeer zeer gestoord persoon ook maar iets weg heeft van een politieke daad. En zo’n verschrikkelijke daad aan te grijpen om steken naar links of rechtse maken getuigt van een compleet gebrek aan respect voor de slachtoffers van dit debacle.
  Het is erg populair om in het tijdperk van terrorisme politieke nasmaken aan alle narigheid te geven, maar of die jongen nou op een schiet of schaakclub zat, zo’n compleet wanhopige actie, waar zulke arbitraire mensen het slachtoffer van zijn (een winkelcentrum, kan het nog minder politiek gekleurd?, is gewoon de actie van een ziek mens, niets meer. Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die door deze treurnis getroffen is.
  Wat een staaltje relativisme, maar doe nu niet alsof wij geen respect hebben voor de slachtoffers en dat jij alleen die emotie hebt.
  Het is de mens eigen om zaken in een context te zetten, dat is omdat wij beschikken over intelligentie, hetgeen ons onderscheid van andere dieren.

  Wat ons onderscheid van dieren is inderdaad dat we los van instinct en emotie afgewogen oordelen kunnen maken over complexe situatie, misschien heb je informatie die je met ons wil delen en ik nog niet begrijp, maar hoe wil je hier een voorbeeld van de Zeitgeist uit halen?
  En kom op, laat rechts maar bewijzen dat het niet zo is?! Wat voor rechtstaat wil jij wonen? Ik snap gewoon niet hoe een argument dat het al eerder in andere situaties is gebeurd een morele verantwoording kan zijn om zulke polariserende en on-onderbouwde beschuldigingen in de rondte te gooien…

 131. Sofia van der Linde Schreef:

  Voor een wapenvergunnig moet je aan veel eisen voldoen. Als deze jongen bekend was bij de politie waarom mocht hij dan vuurwapens bezitten?Voor het automatisch wapen waarmee hij heeft geschoten op anderen in dat winkelcentrum zal hij geen vergunning hebben. Dat is namelijk geen wapen dat een particulier mag hebben.
  Als hij lid is van een schietclub dan heeft hij daar waarschijnlijk connecties opgedaan om illegaal aan een wapen te komen.

  In de USA zijn er veel staten met strenge wapenregels ( de states zijn minder “United ” dan de EU ) maar door het bezitsgemak zijn die niet erg effectief … Hoe meer wapens er in huizen zijn hoe meer er bij diefstallen worden buitgemaakt en later bij overvallen gebruikt worden .. en hoe meer wapens in huizen hoe meer bewapende inbrekers en dus hoe meer doden …

 132. @172

  Zie je dat bedoel ik dus. Je laat je kennen. Daarom heb ik juist dat voorbeeld van een man met een baard en jurk erbij gehaald. Dan stonden er nu verschillende grote steden in brand en was er geen enkele getinte medemens meer veilig en hadden we een twitterruft gehad van onze blonde kuif over de fascistische ideologie en dat alle grenzen dicht moeten om de terroristische aanslag. Nu het gaat om een roomblanke man met blond haar is het opeens stil van die kant en is het een familiedrama,of een eenzame gek.

 133. Ik heb in een nos item nooit zo nadrukkelijk horen spreken over een autochtone dader. Echt het was een autochtone dader blond haar blauwe ogen. Hallo autochtoon was de dader. Heb je het gehoord de dader was autochtoon. Oh ja er zijn ook mensen dood, maar de dader was autochtoon.

 134. “Het ziekste Aardse virus is nog altijd de mens”

  Naaah, incompleet. De originele versie luidt als volgt:

  “Het ziekste Aardse virus is nog altijd de extreem-rechtse mens”

  Kijk, nu snapt het iedereen. 😀

 135. Vandaag is de eerste keer dat ik op deze website terecht ben gekomen. en dit zal ongetwijfeld ook de laatste keer zijn.

  De mensen die deze website beheren/gebruiken om berichten te plaatsen zijn in mijn optiek werkelijk waar erg triest. vooral Neal wat een egotripperij andere mensen beledigen alleen maar omdat ze een andere mening toebedeeld zijn. En dan nog roepen dat de mens intelligentie bezit nou bij sommige is dit behoorlijk ver te zoeken. (hint)

  Ten eerste is er nog steeds 0.0% bewijs dat dit een extreem rechtse daad is,
  Ten tweede al helemaal niet van een Terroristische aanslag.

  En wat dan helemaal triest is is dan juist dit artikel gebruiken om mensen er van te proberen te overtuigen dat dit soort trieste gevallen de schuld is van de PVV en diens aanhangers.
  Alsof Geert wilders dit graag wil lezen in de krant of dat alle PVV aanhangers randdebielen zijn die in een winkelcentrum om zich heen willen schieten.
  Nee een gevalletje van hoge intelligentie of normale normen en waarden zijn ver te zoeken.

  Het enige wat er met deze site aangetoond kan worden is het feit dat de beheerder cq collega-schrijvers of andere aanhangsels die zich met deze site bemoeien, op alle mogelijke manieren willen bewijzen dat Geert met z`n PVV zo in en in slecht is dat ze per direct opgehangen en onthoofdt moeten worden.
  Mensen die zich niet realiseren dat dit land langzaam naar de klote gaat en geloof me dat heeft echt niets alleen met de allochtone bevolkingsgroep te maken onze eigen medelanders kunnen er ook wat van.

  Ik ben zelf geen PVV stemmer maar om dit soort dingen te gebruiken voor je goede hoogdravende gevoel gaat mij toch net iets te ver.

  Tabe.

 136. Patrick Schreef:

  Het enige wat er met deze site aangetoond kan worden is het feit dat de beheerder cq collega-schrijvers of andere aanhangsels die zich met deze site bemoeien, op alle mogelijke manieren willen bewijzen dat Geert met z`n PVV zo in en in slecht is dat ze per direct opgehangen en onthoofdt moeten worden.

  Oh ja? Toon dat dan eens aan

 137. Huib Schreef:

  De maatschappij is vol van psychotische en gefrustreerde mensen. Als ze zich veilig en geaccepteerd voelen, is er weinig aan de hand. Als de PVV en Wilders hun frustraties aanwakkeren en mobiliseren tegen een minderheid, kun je dingen als de Alphense schietpartij verwachten. Zelfs als de slachtoffers geen moslims zijn. Moeilijk te begrijpen? Te ingewikkeld? Lees Sigmund Freud.

  zegt genoeg lijkt me

 138. Nee hoor aan onthoofden doen wij hier niet. Maar wel confronteren dat het gelul is wat Geert en zijn companen allemaal zeggen. Inderdaad we gaan naar de klote als we ons verstand niet gebruiken, wat minder naar de schreeuwerige kranten luisteren en weer ons brein gebruiken. Voor de rest mag van heel democratisch deze regering een schop onder hun kont hebben. Half Nederland wordt ontslagen, de prijzen rijzen de pan uit. En er wordt gesproken over Fitna 2. Alsof we daar op zitten te wachten. Maar idd, door elke dag stelselmatig een bepaald deel van onze bevolking te vergelijken met addersgebroed is verkeerd. Maar daarbij excuus maken voor Nederlanders die hetzelfde uitvreten slaat natuurlijk nergens op. Ik ben tegen de hypocrisie en tegen het geweld dat er uitstraalt. Hoe denk je dat de fora’s eruit hadden gezien als het wèl een allochtoon was geweest. Dan was er eerst met lynchen begonnen en de familie het land uitgejaagd. Daarom is er krapuul en we zijn niet narcistisch maar we denken wel na.

 139. Wat zou rechts er mee te maken hebben? En als het een Turk of Marokkaan was geweest, dan was het een extremist. Wat een gezever. Feit is dat deze man zo gestoord was dat hij zomaar mensen neer heeft geschoten. Je zal er lopen met je kinderen!!!!!

 140. Kijk wat voor een slappe reactie Wilders zonet gaf:
  “Onvoorstelbaar wat een vreselijk drama in Alphen aan den Rijn. Gedachten en medeleven aan alle slachtoffers en hun nabestaanden en vrienden.”
  http://twitter.com/geertwilderspvv

  Ik kan me nog goed herinneren dat hij het een tijdje terug toen een taxi chauffeur werd neergestoken de daders beschreef als “beesten van surinaamse afkomst”. Maar ja nu blijkt dat de dader een blanke man is geweest die behoorde tot zijn geliefde Westerse joods-christelijke cultuur en dan gaat Wilders het natuurlijk niet hebben over “blanke beest van Westerse joods-christelijke afkomst”
  Btw, wat duurde het lang voordat hij een reactie gaf. Als de dader een moslim of andere niet westerse allochtoon was geweest dan was hij niet van de media weg te slaan.

 141. Ben benieuwd of Gekke Geert zich eruit kan lullen als straks blijkt dat dit een stukje van de door hem gewenste Burgeroorlog is ….

 142. @191 mwa, als (kuch) ‘helderziende’ had je dat natuurlijk allang al voorspelt 😀 .

  @aandachtgeile jvdheuvel, trouwens ook nog steeds geen enkele aanwijzing dat het om iets extreem rechts gaat. En dat terwijl de media overal vooral schreeuwen over blauwe ogen en blanke huid.
  Ok, hij woonde nog bij zijn vader, ipv een huis te stelen. En hij ‘sprak met 2 woorden’ ipv ongegronde beschuldigingen tegen normaal werkende mensen te spuien. Dus een linkse held was het niet.
  Maar extreem rechts? Neuh, dit hier is nog steeds loos gewauwel van een wannabe roeptoeter. 🙁

 143. @193 ben benieuwd of je het weer krom weet te lullen als straks blijkt dat het een a-politieke nietsnut was die dit heeft gedaan. Daar ga je dan, interessant lopen doen met je mooie arabische nick 😀 🙁

 144. jvdheuvel Schreef:

  @189 je kan ook een schop onder je hol krijgen

  Erg triest dit.. een fatsoenlijke reply geven zit er ook al niet in dus.
  Niet dat ik dat ergens verwacht had. maar goed veel succes ermee

 145. Patrick Schreef:

  Huib Schreef:
  De maatschappij is vol van psychotische en gefrustreerde mensen. Als ze zich veilig en geaccepteerd voelen, is er weinig aan de hand. Als de PVV en Wilders hun frustraties aanwakkeren en mobiliseren tegen een minderheid, kun je dingen als de Alphense schietpartij verwachten. Zelfs als de slachtoffers geen moslims zijn. Moeilijk te begrijpen? Te ingewikkeld? Lees Sigmund Freud.
  zegt genoeg lijkt me

  O ja, wat dan, Patrick?

 146. O #92, je ziet het verband niet met de opgefokte angst voor het “vreemde”?
  Ik zie dat je Sigmund Freud niet wilt lezen. Probeer het dan eens met Jung, Dat was geen Jood. Hij was zelfs een beetje antisemiet. Als dat geen aanbeveling is, dan weet ik het niet.
  Maar ook Jung waarschuwde tegen de neiging om met geweld problemen op te lossen. En Rudolf Steiner, die ook niet vies was van wat rassendiscriminatie, betoogde hetzelfde.
  Wie een sfeer van haat en afwijzing creëert, is bezig met iets wat kan uitlopen op een holocaust.
  Dat verzin ik niet. Dat betogen wetenschappers in Nederland en daarbuiten. Daarom is een shoot-out als die van zaterdag in Alphen niet toevallig. De PVV ontneemt jongeren elk perspectief, behalve geweld.
  Als Wilders zinnige oplossingen zou voorstellen voor de problemen, waarover hij het zegt te hebben, dan zou ik hem serieus nemen. Zoals Pim Fortuyn zaliger nagedachtenis, die in HST 7 van zijn laatste boek de lof zingt van een stadswijk-gerichte aanpak.
  Maar Geert Wilders heeft nog nooit een oplossing voorgesteld voor de dagelijkse problemen in de steden. Hij heeft alleen geroepen, dat de moslim weg moet.
  Intussen is de Turkse groenteboer en de Marokkaanse stadsdeelambtenaar al lang deel van het plaatje.
  We kunnen niet zonder en we hoeven niet zonder. Het kan allemaal lopen zonder problemen.
  Maar Wilders brengt de provincie in paniek (Volendam, Urk, Zoetermeer, Geleen). Mensen die eigenlijk nog nooit een levende moslim hebben gezien, sluiten zich aan bij de onheilsprofeet.
  En alles wat kindertjes in Gouda verkeerd doen, dat wordt toegeschreven aan een islamitische wereldsamenzwering waartegen alleen het Blonde Fenomeen, Wilders, beschermt.

 147. Darkland Schreef:

  @193 ben benieuwd of je het weer krom weet te lullen als straks blijkt dat het een a-politieke nietsnut was die dit heeft gedaan.

  O dat is makkelijk , Op de schietvereniging is hij vol met haat gepropt door zijn “vrienden ” daar , rechtse bolwerken die clubs …De rechtse geweldpraat daar en het geposeer met wapens heeft deze moorpartij in zijn verstoorde brein als oplossing voor zijn problemen doen opborrelen , net als dat regelmatig gebeurt in de door jullie rechtse brallers zo geadoreerde USA

  Huib Schreef:

  En alles wat kindertjes in Gouda verkeerd doen, dat wordt toegeschreven aan een islamitische wereldsamenzwering waartegen alleen het Blonde Fenomeen, Wilders, beschermt.

  Inderdaad , maar zie de rechtse kerk hier eens jammeren , janken en huilie huilie doen als wij ,gechargeerd, eens de gelegenheid nemen hen een koekje van eigen deeg te serveren ..

  Darkland Schreef:

  Daar ga je dan, interessant lopen doen met je mooie arabische nick

  Altijd het zelfde , als mensen geen echte tegenargumenten hebben beginnen ze over de nick van hun tegenstander , alleen het Al is trouwens Arabisch , Bakra is Surinaams , “Stani “een Persisch bijvoegsel wat “uit het land van “betekent …

 148. Darkland Schreef:

  Daar ga je dan, interessant lopen doen met je mooie arabische nick

  Daar is dunkt me niks mis mee. 😎

 149. Abdul Alhazred Schreef:

  Darkland Schreef:
  Daar ga je dan, interessant lopen doen met je mooie arabische nick
  Daar is dunkt me niks mis mee.

  Meneer “Darkland” kan een meer ” un-germanischer ” nick dan een Engelse niet aan …… 😆 :mrgreen:

 150. Al Bakrastani Schreef:

  Meneer “Darkland” kan een meer ” un-germanischer ” nick dan een Engelse niet aan ……

  Meneer Darkland moet voor straf maar naar de 1001 afdeling van de Efteling worden gestuurd. 😆

 151. Zouden de goedwerkende dames/heren journalisten uiteindelijk hun werk naar behoren gaan doen en de afscheidsbrief van de blanke terrorist ter controle te laten publiceren, zodat we niet steeds aan te horen hoeven, door “bronnen”, dat er niets zoveel erin zat?
  De ernst van deze terroristische aanslag veronderstelt dat deze brief publiekelijk zou gemaakt moeten worden.

  Voor mij is het voldoende bewijs in de huidige verziekte sfeer in Nederland o.a. ook in de reacties van allerlei rechtse luitjes die komen op dit artikel af nu zielig zeiken want ze zijn niet in staat te accepteren dat rechts stelselmatig nu HAAT in onze maatschappij aan het aanwakkeren is.

 152. NOu ja, nexus dat komt wel een keer, maar ik vind dat die brief gewoon die brief moet blijven. De televaag had een afscheidsmail van een dader die zijn ex-vrouw, kinderen en zijn vriendin overhoop had geschoten gepubliceerd. Ik vond dat wanstaltig en dit ook. Als het een extreem-rechtserd is, laten de politie woordvoerder dat gewoon zeggen. Dan hoeft ook niet heel Nederland te weten wat hij in zijn brief aan zijn moeder heeft geschreven.

 153. Links, Rechts, Voor of Achter. Het zal me allemaal worst zijn.
  Feit blijft dat een labiele idioot onschuldige mensen uit het leven jaagt. Hoe groot en enorm droevig is de impact voor nabestaanden, getuigen en hulpverleners.
  Stel dat de dader rechts was? Maakt dat het dragelijker voor links? Of andersom? Het lijken hier wel een stelletje schoolkinderen die doen “wie het verst kan plassen”

  Hoe zielig.

 154. @Huib. Het is verrassend hoeveel pseudo-intellectuele prietpraat jij in één berichtje weet te persen.
  Waar komt het op neer ? Jij hebt een conclusie gevormd en gaat vervolgens argumenten zoeken om jouw standpunt, hoe absurd ook, te ondersteunen. Dan lijkt het heel intelligent om te pas en te onpas te strooien met de namen van Freud en Jung, maar het tegendeel is waar.

 155. Engel der Wrake Schreef:

  Links, Rechts, Voor of Achter. Het zal me allemaal worst zijn

  Sniewaar mneer, u leest zeker de brujne pers niet want die puilt al jaren o.a. met verzonnen verhalen die de wisselwerking ingaan met politieke stichtingnen enzo, weetjewel. Almaal schuwelijk, daar heb ik u tot nu toe nooit over gehoord. Mneer? 😳

 156. meharis Schreef:

  NOu ja, nexus dat komt wel een keer, maar ik vind dat die brief gewoon die brief moet blijven. De televaag had een afscheidsmail van een dader die zijn ex-vrouw, kinderen en zijn vriendin overhoop had geschoten gepubliceerd. Ik vond dat wanstaltig en dit ook. Als het een extreem-rechtserd is, laten de politie woordvoerder dat gewoon zeggen. Dan hoeft ook niet heel Nederland te weten wat hij in zijn brief aan zijn moeder heeft geschreven.

  Beste Meharis, met alle respect en juist uit alle respect voor de medemens moeten we de grondslag van deze afschuwelijk rechtse terroristische daad blootleggen.
  Het is de traditie van de journalistiek in democratische landen dat er geen hoek onbelicht overlaat.
  Nu si de Nederlandse pers aan de beurt, als we veronderstellen dat ergens een onafhankelijke pers nog steeds aanwezig is.
  Nogmaals met alle respect voor je gevoelens het gaat om de waarheid en nauwkeurigheid. Hier heeft de dader niet zijn vrouw geschoten, maar gewone burgers. Nog hebben we geen antwoord wat is het aandeel allochtonen doodgeschoten in deze situatie.

 157. Liera Schreef:

  @Huib. Het is verrassend hoeveel pseudo-intellectuele prietpraat jij in één berichtje weet te persen.
  Waar komt het op neer ? Jij hebt een conclusie gevormd en gaat vervolgens argumenten zoeken om jouw standpunt, hoe absurd ook, te ondersteunen. Dan lijkt het heel intelligent om te pas en te onpas te strooien met de namen van Freud en Jung, maar het tegendeel is waar.

  Als je ons zo verschrikkelijk vind kan je bij je bruine vriendjes op Geen Stijl of zo gaan spelen , die gebruiken geen moeielike woorden of namen

 158. Hoezo extreem rechts? Wie zegt dat..zeker vergeten wie Fortuyn heeft vermoord..extreem links. Kansloos artikel van een kansloze site.

 159. Ik ben het met het gehele bericht eens, op de titel en eerste zin na. Het is triest dat als de dader een “moslimuiterlijk” had gehad, dat het land dan nu te klein was geweest, maar dat er nu rustig en terughoudend gereageerd wordt. De reactie zou in alle gevallen rustig en terughoudend moeten zijn.

  Het is echter verkeerd om, terwijl de lijken nog warm zijn, zelf met beschuldigingen te gaan strooien, om die ongelijkheid in reactie maar recht te trekken.

  Ik moet ook heel erg aan dit artikel denken: http://www.krapuul.nl/nieuws/30381/wilders-heeft-een-probleem-zn-palestijnse-moordenaar-is-waarschijnlijk-een-thaise-huisknecht/
  Dus Wilders mag geen voorbarige conclusies trekken, maar leden van de Krapuul redactie mogen dat wel? Lekker hypocriet.

  Dat de conclusie voorbarig is zal ik nog wat onderbouwen…

  De overeenkomst tussen verschillende extreemrechtse groepen is dat ze andere bevolkingsgroepen liever dood zien. Iemand die zonder onderscheid op anderen schiet is daarmee eigenlijk per definitie extreem-extreemrechts. Of apolitiek, het is maar net hoe je het bekijkt.

  We hebben de laatste jaren een aantal vergelijkbare moordpartijen gezien. De daders lijken het belangrijk te vinden zich “stoer” te kleden, als ik het me goed herinner verkleedde een zich zelfs als the Joker. Als je wat ik in de vorige alinea schreef in overweging neemt, dan is een extreemrechtse stijl een logische kledingkeuze. Het is maar de vraag of de dader dit ook in het dagelijks leven droeg.

  Het drama eindigt meestal met een zelfmoord, ook deze keer. Zelfmoord na een aanslag met politieke bedoelingen is niet logisch, de dader is er dan na afloop niet meer bij om het resultaat te zien. Het gebeurt natuurlijk wel, hoewel er vaak aan de werkelijke motieven te twijffelen valt. Veel zelfmoordterroristen waren al suicidaal of tenminste depressief voordat ze gerekruteerd werden.

  Waarom vermoordt iemand anderen voordat hij zelfmoord pleegt? Daar is een simpele verklaring voor die niets met politiek te maken heeft. Een stukje geschiedenis:
  https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Herostratus
  Onze samenleving is geobsedeerd door rijkdom en roem. Het is niet mogelijk om iedereen bovengemiddeld rijk en/of bekend te laten zijn (simpele wiskunde!), maar we zien mensen die onder het gemiddelde zitten (of er onder denken te zitten) wel als losers. Niet iedereen kan daarmee leven, en sommige idioten maken zichzelf voordat ze uit teleurstelling zelfmoord plegen nog maar even met geweld beroemd.

 160. Ik heb eerder de term gechargeerd gebruikt .. Niemand van ons die dit niet erg vind .. 3/4 van de reacties waren hier trouwens niet geweest als rechts niet meteen zo hypocriet en hyperventilatief zo hebben gereageerd …

 161. @214

  Dus stel dat de heer Wilders ergens over liegt (wat natuurlijk nog nooooooit is gebeurd 😆 ), dan ga jij onder het motto “koekje van eigen deeg” ook vrolijk leugens over hem verspreiden?

  Kijk, ik vind het prima om te schelden, met modder te gooien, en belachelijk te maken, wanneer een politieke tegenstander dat ook doet. Anders wordt er over je heengelopen. Daarom ben ik ook enthousiast over Krapuul.nl. Maar op het moment dat de waarheid onbelangrijk wordt en leugens (of bijna-leugens in de vorm van voorbarige conclusies) toegestaan, dan heeft de hele discussie geen zin meer, omdat het eigenlijk alleen nog om de strijd gaat. Tel het gebrek aan respect voor de onschuldige slachtoffers (die je nu al heel vroeg gebruikt om een politiek punt te maken) daar bij op, en je bent een enge extremist geworden.

 162. @202 waarom zou ik een germanischer nick moeten hebben? Ben je zo doorgeschoten in je sovjet gedachtengoed, dat engelse nicks verboden moeten worden?? Zeker op de Stalin-Hogeschool-Voor-Zuivere-Waarheid gezeten?

  @203 Jij bent bedacht door H.P. Lovecraft, je bestaat niet eens 😀

 163. @215 vergeet evengoed je medicatie niet. Die heb je, zo te lezen, ook hard nodig 🙁

 164. #219 zullen we het even netjes houden en hou je gewoon aan DE REGELS! Moet niet al te moeilijk zijn voor een gedrilde PVV’er.

 165. Rechts Schreef:

  .zeker vergeten wie Fortuyn heeft vermoord..extreem links.

  Antwoord:

  DarkSkywise Schreef:

  Uit het achtergrondonderzoek bleek dat v.d.G. geen enkele politieke interesse had en alleen was geïnteresseerd in dierenwelzijn. Zelfs het OM trapte niet in v.d.G.’s verklaring dat het om een politieke daad ging, maar als je zoiets persé wil verklaren, kan niemand je tegenhouden.

 166. Zo te zien leeft het hier weer van de bruine trollen die blaaskakend hyperventileren omdat ze hun gelijk niet krijgen op een bog van andersdenkenden waar ze menen met modderzolen binnen te mogen marcheren.

 167. @#12
  De PVV zelf heeft geen enkel voorstel voor verruiming van de wapenwet gedaan en het staat ook niet in het programma. Andrew Breitbart & David Horowitz zijn rechtse Amerikanen. Het zou vreemd zijn als ze niet voor vrij wapenbezit waren.

  Ik denk dat een aanscherping van de wapenwet aannemelijker en dat de PVV die zal steunen.

 168. De kranten staan nu weer vol met berichten dat hij schizofreen zou zijn geweest , ik wil eerst de namenlijst van de slachtoffers zien voordat ik geloof dat dat de enige motivatie was !!!

 169. Hahahahahaah, ik zal het nu gewoon ronduit eerlijk zeggen. Ik heb bronnen dat die gozert een PVV-ert was. 😀 😀 😀 😀

 170. ”Niet een beetje vroeg om dit in de hoek van Extreem-rechts te duwen? Eenzame afgewezen wapengekken hoeven niet per se een ideologie aan te hangen lijkt me.”

  zeker waar!

  ”Kerwin Duinmeyer”
  dat was volgens mij niet rassenhaat, de gast was wel Skinhead maar ze zijn niet altijd racistisch. ze waren het vroeger niet, en nu zijn er veel nazi’s welke zich ”Skinhead” noemen.

 171. “229 ben je motorisch, geestelijk of anderszins gestoord ❓ Nazi vermoord neger. Eerste racistische moord in NL, wat heb jij er niet van begrepn ❓ En ik vind het al lachwekkend dat je de moordenaar van Kerwin Duinmeyer wil relativeren. Alsof kaalkopjes vredig zijn…. fock dat kaalkopjes en neo´s zijn een pot nat.

 172. Nico Bodemeijer had nazi tatoeages op zijn lichaam en bezocht na zijn vrijlating nog bijeenkomsten van extreem rechtse partijen.

  Als je dat probeert weg te redeneren dan kan je net zo goed zeggen dat Mohammed Bouyeri nooit een echte religieuze fanaticus was en dat Volkert van der Graaf geen fanaat was als het om dierenrechten ging.

 173. Over Tristan van der Vlis kun je nog gerede twijfels uiten op dit punt. Er zijn sterke aanwijzingen maar je mag zeggen dat het niet zeker is. Dat kan nog veranderen als er meer feiten boven komen. De kans dat hij rechts was is wel extreem groot gezien het soort mensen waar hij mee omging.

  Ik weet dat extreem rechts stickers en folder heeft achtergelaten bij schietclubs in de plaats waar ik ben opgegroeid. Je kan progressief zijn en van schieten houden maar dan ben je niet representatief voor die groep mensen.

  Nico Bodemeijer is een heel ander verhaal. Dat kan je alleen praten door gebrek aan kennis of aan integriteit.

 174. Dat kan je alleen recht praten door gebrek aan kennis of aan integriteit.

 175. @Sjef

  ja heb dat ook gehoord, maar Skinheads zijn wat anders dan nazi’s.

  Skinheads komen vanuit de ”Mods” en ”Rudeboys” en er zaten ook gasten van Jamaicaa tussen.

  @Sofia van der Linde
  heb een interview met Nico Bodemeijer gezien, en hij zegt dat het niet zo is en had bewijs wat geloofwaardig was. maar hij kan toch nog liegen, ja de moord was triest maar weet niet of het racistisch bedoeld was.

 176. Major Kees Schreef:

  Niet een beetje vroeg om dit in de hoek van Extreem-rechts te duwen? Eenzame afgewezen wapengekken hoeven niet per se een ideologie aan te hangen lijkt me.”
  zeker waar!
  ”Kerwin Duinmeyer”
  dat was volgens mij niet rassenhaat, de gast was wel Skinhead maar ze zijn niet altijd racistisch. ze waren het vroeger niet, en nu zijn er veel nazi’s welke zich ”Skinhead” noemen.

  Dat niet racistische geld alleen voor de allereerste skinheads uit de vroege jaren 60 , de moordenaar van Kerwin en zijn vriendjes kende ik persoonlijk ( kwamen in hetzelfde jongerencentrum ) en waren zwaar racistisch en vielen iedereen met een kleurtje lastig zodra ze met hun vriendjes samen waren .. Dat de moordenaar nu zijn motieven als racistisch ontkent is niet meer dan een grove leugen die door de rechtse media word gepropagandeerd omdat dezelfde groep haters nu bij de PVV aanhang zit en dus plotseling salonfähig is ….

 177. Nico Bodemeijer probeert al jaren zichzelf wit te wassen. Hij en zijn vrienden hebben ruzie gezocht en toen er op een dag iemand was die goed kwaad werd van die racistische beledigingen is hij een mes gaan halen. Ja, hij is weggelopen van de groep en is elders een mes gaan halen en daarmee is gestoken.

  Hij mag zich in zijn handjes knijpen dat hij niet als volwassene is berecht en dat hem geen moord ten laste is gelegd. Je moet namelijk nadenken waar je een mes gaat halen en je hebt tijd om na te denken als je heen en terug. Daar zitten een aantal bewuste beslismomenten in. Dat is geen impulshandelen.

  Als Nico Bodemeijer oprecht berouw had, dan zou hij zijn jeugdzonden eerlijk toegeven en zeggen dat hij is veranderd. Dan zou hij niet proberen om zijn overduidelijke extreem rechtse verleden onder het tapijt te vegen. Hij zou zich dan ook niet voor het karretje laten spannen van mensen die de anti-racisme beweging aanvallen en extreem rechts salonfähig proberen te maken.

  ———————————————-
  Die schietclub waarvan Van der Vlis lid was, is uit piëteit even dicht. Ik heb het vermoeden dat ze wellicht ook aan het opruimen zijn. Dus folders voor de PVV en engere partijtjes weg. Geen Amerikaanse posters over vrij wapenbezit. Instructies voor de leden om vooral niet in het verkeerde soort kleding rond te lopen voorlopig vooral niet als ze komen schieten.

  Het zou interessant zijn om eens te kijken wat voor soort mensen daar lid zijn.

  Van der Vlis moet geweten hebben wat je uitdrukt in een bomberjack en een legerbroek. Niet iedereen die deze zaken draagt is extreem rechts maar men is zich wel bewust van het imago. Dat hij uitgerekend deze kleding koos om in dood te gaan was een boodschap. De vraag is welke.

  Het is minimaal aannemelijk dat hij rechts was of behoorlijk rechts. Ik heb op dit moment nog geen enkele aanwijzing gehoord dat hij progressief was. Als alle aanwijzingen die er zijn in de richting gaan van rechts dan is het niet vreemd dat mensen in die richting gaan denken.

 178. @Major Kees

  Dat is nu de kwalijke rol die de media hedentendage vervuld, namelijk zo’n beeld neerzetten dat die allochtonen toch niet van die lieverdjes zijn. Ik kan me de tijd herinneren toen Kerwin Duynmeijer werd neergestoken door Nico Bodemeijer. De media in die tijd lieten een beeld zien van een racistische Nico die de onschuldige Kerwin neerstak. Racisme was het motief, omdat Nico de donkere Kerwin niet kon luchten of zien vanwege zijn huidskleur. Terecht reageerde Nederland geschokt destijds en had de Frank Boeijen Groep zelfs een lied gemaakt (zwart-wit) om haar onbegrip te uiten over de racistische moord op Kerwin Duynmeijer.
  Wat schets mijn verbazing een paar geleden toen zelfs de VPRO een programma maakte over Nico en Nico afbeeldde als iemand die tot wanhoop is gedreven door een kwellende Kerwin. In dit programma leek hij eerder het slachtoffer dan dader. Dit is niet geheel toevallig natuurlijk. In deze tijd probeert de media haar best te doen om allochtonen als mensen af te beelden die overlast geven en lastig
  zijn. Het beeld suggereert dat de donkere jongens lastig en vervelend zijn geweest en moest Nico zich hier tegen verdedigen. Het programma gaat er geheel aan voorbij dat het bij wet geen zelfverdediging kent als iemand naar huis gaat en daar een mes ophaalt om iemand neer te steken. Dit is volgens de wet moord met voorbedachte rade. Het programma zwijgt ook over de zeer geweldadige kant van Nico binnen de neo-nazibewegingen. Hij was zeer bekend bij de antifa en heeft vele malen linkse mensen aangevallen.
  De VPRO heeft zelfs een programma gemaakt over Constants Kusters de voorman van de Nazipartij NVU en het programma is zo inelkaar gezet dat je niets anders kan concluderen dan dat deze man een nette man is die niet begrepen is en eerder slachtoffer is dan een ordinaire nazi. De VPRO zweeg ook over het zeer geweldadige karakter van Constans en zijn betrokkenheid bij veel geweldsdelicten.

 179. Altijd lastig, satire en ironie. Misschien is het toch beter, @jvdheuvel, dit soort stukjes achterwege te laten. Als je dezelfde methoden gebruikt als je tegenstander, loop je het gevaar verkeerd begrepen te worden. Dit soort domme redeneringen is al zo gewoon geworden, mensen herkennen het niet als pastiche. Nog steeds niet, zo blijkt, ondanks al jouw :grin:’s.

  Het is niet slim om met getrokken pistool ten strijde te trekken tegen het wapenbezit.

 180. Aan JvdHeuvel en een heleboel andere.

  Aan het begin van deze berichtenlijn werd geroepen dat de schutten extreem rechts of rechts zou zijn. Gebasseerd op de kleding: een camouflagebroek en een bomberjas.
  Uiteindelijk was het geen bomberjas maar een zwart nylon (regen)jasje.

  De namen van de slachtoffers is op de website van gemeente Alphen a/d Rijn gepubliceerd. Op 1 na zijn alle doden gewoon blanke Nederlanders.

  Denk je niet dat als dhr. van der Vlis een “rechtse” daad wilde stellen hij deze actie niet in een moskee had gevoerd? Of op de Haagse markt?

  Het is dus duidelijk geen rechtse daad. Dat is onomstotelijk vast komen te staan. Ook dat hij PVV stemt is slechts een aanname, een invulling. Niemand weet dat zeker omdat stemmen nog steeds anoniem gebeurd in Nederland.

  Blijkt maar weer eens in hoeverre er getwist wordt met aannames en zieke gedachtespinsels. Mensen die dit geroepen hebben of in gang hebben gezet zijn mijns inziens net zo ziek als de dader.

 181. Engel der Wrake Schreef:

  Aan JvdHeuvel en een heleboel andere.
  Aan het begin van deze berichtenlijn werd geroepen dat de schutten extreem rechts of rechts zou zijn. Gebasseerd op de kleding: een camouflagebroek en een bomberjas.
  Uiteindelijk was het geen bomberjas maar een zwart nylon (regen)jasje.
  De namen van de slachtoffers is op de website van gemeente Alphen a/d Rijn gepubliceerd. Op 1 na zijn alle doden gewoon blanke Nederlanders.

  En de gewonden? En toch, een uzi is niet bepaald gemaakt om te richten.

  Denk je niet dat als dhr. van der Vlis een “rechtse” daad wilde stellen hij deze actie niet in een moskee had gevoerd? Of op de Haagse markt?

  Moskeeen waren dicht… Haagse markt te ver om te rijden. Hij wilde dit in zijn buurt doen waar hij de weg kende.

  Het is dus duidelijk geen rechtse daad. Dat is onomstotelijk vast komen te staan. Ook dat hij PVV stemt is slechts een aanname, een invulling. Niemand weet dat zeker omdat stemmen nog steeds anoniem gebeurd in Nederland.

  Tuurlijk!

  Blijkt maar weer eens in hoeverre er getwist wordt met aannames en zieke gedachtespinsels. Mensen die dit geroepen hebben of in gang hebben gezet zijn mijns inziens net zo ziek als de dader.

  Dat is een zware verdachtmaking en beschuldiging. Niemand van ons loopt met geweren rond. Let een beetje op je woorden en vergelijkingen.

 182. @240:
  Wanneer jij vind dat je het recht hebt om jouw mening (ik noem het vooralsnog nog even stemmingmakerij) te uiten, vind ik dat ik het recht heb daarop weer mijn mening te geven en het ziek te noemen. Zeker als jij j herkent in de doelgroep die ik in mijn bericht bedoel Maar mogelijk heb ik jouw doelstelling niet, of verkeerd begrepen? In dat geval hoef je jezelf niet aangesproken te voelen.

  @241
  Het was geen uzi waar de dader mee schoot, blijkt meer weer dat je geen kennis van feiten hebt.
  Het wast een semiautomatisch geweer van het type M16 met een verkorte open kolf. Gemodificeerd waardoor er ook automatisch mee geschoten kon worden. (wegnemen van een blokkeerpin)
  De dader was al jaren lid van een schietvereniging, denk je niet dat hij goed zou kunnen richten??

  Zou hij bij een uitvoeren van een bewuste (moedwillige) rechtse daad niet gewacht hebben tot het middaggebed of in ieder geval tot de moskee open was? Hij reed een dikke mercedes, tijd van 20 minuten had hij in Den Haag kunnen zijn. Daarnaast kent ook de gemeente Alphen een markt, evenals Leiden. Dus dat Den Haag, welke ik overigens puur als voorbeeld noemde, te ver weg zou zijn is een aanname, de markt in deze stad evenals andere markten lagen binnen zijn bereik.
  Dat hij zijn actie in een voor hem herkenbare omgeving wilde plegen snijd wel hout, daar zou je gelijk in kunnen hebben.
  Echter lijkt een gerichte aanslag op een specifieke doelgroep met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uitgesloten. Gelet op de feiten zoals ze er nu liggen.

  Wanneer je denkt te kunnen bewijzen dat stemmen in Nederland niet anoniem gebeurd heb je een leuke zaak. Ik adviseer je om hiermee dan de media te informeren en deze gegevens met alle landgenoten te delen. Mits het slechts een wederom ongestaafde aanname is?

  Als laatste, het is geen verdachtmaking. Ik uit mijn mening, hoe ongezouten die ook is, doen jullie ook toch? Is bij wet in Nederland vooralsnog niet strafbaar. Daarom schreef ik ook “mijns inziens” hetgeen inhoud dat ik niet gelijk hoef te hebben en er naast kan zitten. Edoch denk ik nog steeds dat het verdelen en categoriseren van dit soort types een kwalijke zaak is zolang je geen kennis hebt van feiten en je mening staaf op aannames en invullingen. Getuigd niet van intellectuele media naar mijn mening.

  Ik kijk uit naar jullie reactie, hoop dat deze objectief is en niet geschreven vanuit een emotie.
  Of gevoed door vertroebeld en geindoctrineerd denkbeeld.

  Met sportieve groet,

  Engel der Wrake 🙂

 183. Mijn reactie is dat ik jou met je grote bek in het spamfilter stop waar je een paar maanden over je wangedrag kan gaan zitten nadenken.

 184. Nu meer dan aannemelijk is dat de daad was gedreven door een psychiatrisch ziektebeeld (net als de dader in Baflo trouwens) in plaats van vermeende extreem-rechtse sympathieën lijkt mij een excuus van het Krapuul-team op zijn plaats. Gaat die er nog komen?

 185. marinus Schreef:

  Nu meer dan aannemelijk is dat de daad was gedreven door een psychiatrisch ziektebeeld (net als de dader in Baflo trouwens) in plaats van vermeende extreem-rechtse sympathieën lijkt mij een excuus van het Krapuul-team op zijn plaats. Gaat die er nog komen?

  effe denken ……..eh ….. Nee ….. Nee en nogmaals Nee … Het feit dat hij naast zijn extreeme denkbeelden ook nog gek was was voor Mo B ook geen excuus .. dus waarom voor een wit jochie wel ….

 186. Heeft Wilders zich eigenlijk al geëxcuseerd voor die tweet over die Somaliërs die volgens hem beslist terroristen waren?

 187. marinus Schreef:

  Nu meer dan aannemelijk is dat de daad was gedreven door een psychiatrisch ziektebeeld (net als de dader in Baflo trouwens) in plaats van vermeende extreem-rechtse sympathieën lijkt mij een excuus van het Krapuul-team op zijn plaats. Gaat die er nog komen?

  Is het dan al aangetoond dat iemand extreem-rechts sympathiek kan vinden zonder een psychische aandoening.

 188. Geen militair marchaussee of politie ? dan hoef jij niets te maken te hebben met wapens. ruzie ? dan bel je de politie ; zo werkt het, dat heet verantwoordelijkheid. Het ergste is dat mensen deze terroristen (WANT DAT ZIJN HET) bewonderen; dat is heel gevaarlijk gelet op het feit dat veel rechts-extremisten en extremisten in het algemeen zich vaker dan normaal met terrorisme inlaten ; ach je kan zelfs een wapenvergunning en politieuniform-toe krijgen. wat doe jij als je erachter komt dat iemand in jouw omgeving wapens thuis houdt en niet tot 1 van die genoemde groepen behoort ? juist ja wat doe je .

  in alphen doen ze al heel lang niets en hopen dat het vanzelf weggaat het gaat niet weg totdat er daadwerkelijk actie wordt ondernomen; sluit die schietscholen; ga die verdachte huizen eens langs en neem die wapens nou eens in beslag bij al die verschillende bewegingen die het normaal vinden dagelijks zwaarbewapend het leven door te gaan alsof we in een oorlogsgebied leven; want dat gaat er door het hoofd van racisten hoe meer allochtonen visueel waarneembaar zijn hoe meer de gedachten de richting opgaan van ‘ze nemen het over ‘of daar gaat de buurt’ want die pure haat dat bij enkelen in deze samenleving heerst is pure terrorisme; en kijk hoeveel schade deze enkelingen kunnen aanrichten omdat niemand gelooft dat ze dat daadwerkelijk zullen doen ; men wacht af ; dat doen terroristen niet ze zoeken altijd hun doel en plannen ; jammer dat er nog zulke mensen zijn. Mensen die zo denken daar is psychisch iets mee aan de hand dat klopt ja maar dat betekent niet dat per definitie alle mensen in verband met psychiatrie zulke neigingen hebben of dat de samenleving hier schuldig aan is , nee integendeel. Het zou een mooi excuus zijn als de dader dit had overleefd om te claimen dat hij niet kon helpen; nee ook de psychiatrie kent normen en waarden. wapens zijn geen speelgoed ; in combinatie met extremisme leidt dat direct tot terrorisme , theomanie is vaak de oorzaak in het hoofd van dergelijke megalomane sufferdjes. het is heel goed om zijn naam niet te noemen want daar zijn ze meestal op uit ROEM; de geschiedenis boeken in te gaan als …….; voorkom dat eens , want het is terrorisme met als doel een naam voor jezelf maken, ten koste van ? juist ja onschuldige mensen . Ze hebben zich georganiseerd via het internet omdat ze zelfs op het internet stuiten op hevige weerstand. Ze bouwen en/of bezoeken vage neonazi websites en raken geinspireerd door een cultuur van terrorisme wat dit hele noordelijke gebied heeft verwoest ten tijde van de tweede oorlog, zogenaamd zou het vreemd zijn dat ze willekeurige slachtoffers kiezen; nee ze zoeken hun slachtoffers nauwkeurig uit , tot voor kort heette dat etnische zuivering ; let wel zo is het hele gedonder ook begonnen in joegoslavie ! nu wil deze beweging die internationaal samenwerkt alle schuld afschuiven op gelovige mensen; wat volkomen absurd is. Niet te vergeten alle anti-semitische ontwikkelingen in europa bijvoorbeeld in nederland het in brand steken van synagoges op kristall nacht het aanvallen van moskeeen met brandbommen en of bekladden met hakenkruizen, ze doen het gericht en regelmatig omdat ze hun geschiedenis van terrorisme goed kennen, heel goed zelfs; en ze zijn er nog trots op ook. hoe groot en log al die netwerken ten tijde van de 2e wereld oorlog ook mogen zijn geweest ze worden net als de dino’s weggevaagd. inderdaad ze zijn endangered species en ze moeten niet verwachten dat er ook maar 1 organisatie is die bereid is om hun te redden, de wereld zou een betere plek zijn als deze mensen niet bestonden. Maar ze bestaan overal ter wereld ; en als ze elkaar vinden in het politieke arena zullen ze toeslaan omdat ze denken dat ze iets voor de samenleving doen, vostrekt absurd. politici die deze mensen tot hun achterban rekenen en vervolgens zichzelf distantieren van dergelijke acties lijken wel de regie te voeren bij het tot stand komen van zulke tragedies. Zo van, kijk dat kunnen wij ook . ABSURD ! Gelet op de facistische , racistische en anti-semitische kern en politieke agenda van dergelijke politici die ook daad werkelijk ritueel slachten gaan verbieden, een boerkaverbod gaan opleggen en aan alle vrijheden van geloofsovertuiging gaan tornen alsof de nazi’s nooit weg zijn gegaan. Ja deze terroristen doen jullie werk want dat is jullie uiteindelijke doel zoveel mensen mobiliseren om nog meer mensen dat onbehaaglijke en niet welkom gevoel dat zovelen die hier wonen al hebben (gelet op de geschiedenis) te geven. Dat is geen democratie maar terreur; maar moet ik nu bang van jullie worden ? Nou echt niet, als ik ooit in een situatie kom waar ik moet kiezen tussen zo een terrorist en mijn leven zal ik niet aarzelen net zoals zij niet aarzelen onschuldige mensen bij wijze van game om te leggen.

  Vanaf dat ik in contact kwam met alphen aan den rijn heb ik alleen maar nare ervaringen gehad met dit dorp zo dicht bij schiphol; wat mij opviel is dat de lokale bevolking ontevreden is en alle 3 de kenmerken voor terrorisme in huis had; facisme, anti-semitisme en racisme. Dan nog ook het grote coke probleem in alphen aan den rijn in combinatie met wapens en schietscholen (de wapens komen via de rijn binnen net als de coke) dan is het inderdaad wachten tot het mis gaat; en ondertussen schuiven ze alles af op de toestroom van migranten of van mensen van wie zij denken dat het migranten zijn terwijl ze allang deel uitmaken van de samenleving maar er niet zo uit zien als de autochtonen en / of zich in hun ogen niet willen aanpassen; wat ik kan begrijpen: wie wil zich aanpassen aan een samenleving die dit soort tragedies voortbrengt ? De ontevredenheid dat er 2 moskeeen staan terwijl dat juist aangeeft hoe groot de interresse is voor de islam en de verdeeldheid die wordt gezaait rondom details als taal en nationaliteit, geeft ook aan dat men al gauw een zondebok zoekt en hoe vaak hebben terroristen niet de schuld gegeven aan moslims en hoe veel moslims hebben terroristen niet vermoord. De belachelijke constatering van de nazi’s dat de mensen in de ghetto’s terroristen waren als ze zich verzetten tegen de duitse bezetters is in geen enkel opzicht gelijk te trekken met nu; het zou impliceren dat huidige regeringen nazi’s zijn en deze terroristen de vrijheidsstrijders ? hoezo dan ? is het niet andersom ? de afstammelingen van verraders en nazi’s proberen hun waardeloze leven af te sluiten met een soort heldendom ? Al deze gebeurtenissen bewijzen dat europa nog steeds problemen heeft met neo nazi’s en dat het niet werkt ze op te leiden om zo een basis te creeren voor begrip, waartoe ze niet in staat zijn, zoals blijkt. Ja nu dat ze allemaal werken stemmen ze allemaal pvv en vvd hebben ze intussen iets geleerd ? ja; hoe hun positie te verbeteren en desnoods het woord bij de daad te voegen daarom hebben ze wapens nodig omdat ze NOG STEEDS NIET in staat zijn hun absurde gedachten gang met woorden te verdedigen zonder bedreigingen en beledigingen.

  En tegenwoordig onderhandelt men niet meer met terroristen dat zal de opgepakte rechts-extremist /christen theomaan/megalomaan in noorwegen heel snel ondervinden. Ben je vergeten dat ook christenen moslims zijn ? een ieder die gelooft in een god is moslim dat betekent het woord moslim; het betekent dat je een gelovig mens bent. als je op basis daarvan aast op amnesty of vrijheid zul je bedrogen uitkomen ; mensen die zulke tragedies meemaken en overleven zullen nooit vergeten hoe deze moordenaar met een politie uniform zoveel kinderen doodschoot dat het mij zal verbazen indien hij dit overleefd, wat ik wel hoop , want het is een daad waarbij de dader(s) denken dat ze ermee weg kunnen komen. Daarom ben ik een tegenstander van de doodstraf ik denk dat marteling effectiever is om je te laten doen inzien dat de daden die zijn gepleegd onaanvaadbaar zijn en om mogelijk anderen te verraden. Want vaak is het zo dat ze zich ophouden in een clubje met meerdere sympathisanten men kijkt wat er gebeurt zodat ze het kunnen incalculeren bij een volgende aanval. Zolang je ze niet ontwapend en uit het syteem zet blijf je dit risico houden en dat is een onaanvaadbaar risico waar mensen in een samenleving niet mee hoeven te leven en dat weten ze; men houdt ervan mensen op stang te jagen en te provoceren totdat zij zich ook gaan bewapenen en zich incidenten gaan voordoen die liever niet nodig zijn maar deze risico’s wel wegnemen uit de samenleving. Precies wat de terroristen willen ; zo wordt de wapen toestroom veilig gesteld en wordt het oog om oog tand om tand wat uiteindelijk wel hun uitroeing zal betekenen ; juist omdat ze zo overtuigd zijn dat ze zullen slagen met wat het is ze nu aan het doen zijn. Het zielige is dat ze in de minderheid zijn en heel heel hard schreeuwen om gehoord te worden en niemand eigenlijk omkijkt maar vooruit. Dat betekent dat ik me veiliger zal gaan voelen want overal is alles dubbel bewaakt er is extra controle waar er veel mensen zijn en het dragen van een wapen wordt strafbaar wat alleen maar voor meer veiligheid zorgt.

  Dus wat ze ook doen ze verliezen elke keer , elke keer als ze besluiten een bom ergens te plaatsen of zomaar willekeurige mensen neer te schieten want het net om hun heen wordt kleiner en ik denk dat ze op de 1 of andere manier toch met elkaar te maken hebben (via internet was dat al waar te nemen ) , die in alphen was een bluffende sufkop die door allerlei truckjes toch een wapenvergunning kreeg en zich dus gerechtigd voelde een actie te ondernemen wat het megalomane aspect aangeeft van veel mensen die een wapenvergunning hebben in deze regio vooral jongeren. Vooral als ze niet bij de politie werken denken ze vaak dat ze een soort hulp of speciale agent zijn of erger nog een speciale militair etc. Op die leeftijd was ik echt niet bezig met wapens. En zelfs nadat ik een keer beschoten ben geweest toen ik het oude trefpunt bezocht dat zich naast het toenmalige gerecht van alphen bevond vond ik dat het niet zo een vaart liep met de reactie van de politie omtrent mijn klachten over racisme , facisme en anti-semitisme hier in de regio , erg onsmakelijk. Zeker als je politie agenten tegenkomt met de vraag wat voor huidskleur je moeder heeft, als je ze dan een foto laat zien van je moeder en ze nog erop staan dat jij de huidskleur benoemt ga je je wel afvragen in wat voor nazi kamp je terecht bent gekomen.

  Er is een mentaliteits probleem ATTITUDE oftewel houding ter illustratie. Duidelijk een gebrek aan opvoeding , normen en waarden zijn ver te zoeken dat komt uit een gebrek aan spiritule leiding; meestal ontdek je dat als kind door een godsdienst of religie. Het besef door deze 2 daders dat ze eigenlijk waardeloos zijn en eigenlijk niets kunnen betekenen voor hun manier van denken moet hun frustratie hebben verergerd wat in combinatie met geen mentaliteit en gebrek aan verantwoordelijksgevoel voor desastreuze en catastrofale alsook fatalistische rampen met veel schuldvragen , psychologische en direct klinisch psychiatrische vraagtstukken voortbrengt, ver van een debacle ,in lijn met de intenties van de terrorist. Duidelijk dat beiden verwende rotjochie’s zijn en helemaal geen sociaal vraagstuk ter discussie wilden stellen, ze kregen zoals gewoonlijk weer eens NIET hun zin.

  http://www.msnbc.msn.com/id/43859395/ns/world_news-europe/t/norway-attack-right-wing-extremism-emerging/

Reacties zijn gesloten.