Wederkerigheid = dwangarbeid?

Door het handelen van de overheid worden mensen op de arbeidsmarkt verdrongen.

Uitkeringsgerechtigden verdringen hier en daar al mensen in de sociale werkplaatsen of plantsoenendiensten. Er bestaat immers geen "additioneel werk". U weet wel, dat is werk dat hoegenaamd anders niet zou gebeuren.

Waarom worden mensen met een uitkering zo gestigmatiseerd? Waarom wordt er gedaan alsof ze vreselijk blij moeten zijn met het beetje dat ze krijgen? Dat ze daar eigenlijk geen recht op hebben? Terwijl ze hun werkende leven er gewoon voor hebben betaald?

Goed stuk van Alfred Blokhuizen.

2 gedachten over “Wederkerigheid = dwangarbeid?”

  1. Hier is al zo vaak voor gewaarschuwd. Sociale dienstplicht voor werklozen verdringt normale banen. Daarom is dat ook nog altijd niet ingevoerd voor jongeren hoewel de verplichte sociale stage daar wel op geïnspireerd is.

    School die mensen om of geef ze een echte baan. Dat was ook mijn enige bezwaar tegen Melkertbanen. Dat hadden gewoon normale banen met een normaal salaris moeten zijn. Waarom zou een conciërge van een lagere school niet gewoon een normaal loon krijgen voor diens werk? Het is een beetje krom om aan de bovenkant managers gigantische salarissen te geven en dan te zeggen dat er geen geld is om mensen normaal te betalen voor werk dat nodig zou zijn aan de onderkant.

  2. Het is dwangarbeid èn diefstal voor wie al een arbeidsverleden heeft. De in die tijd betaalde premies en belastingen worden ergens anders aan besteed dan waarvoor je die premies en belastingen hebt betaald. Dat is opgeteld twee keer diefstal als je gedwongen wordt die dwangarbeid te verrichten. De derde keer diefstal is dat er in die dwangarbeid’baan’ ook weer premies en belastingen betaald moeten worden [die je dus voor de derde keer nooit meer terug ziet]. De Nederlandse onderklasse laat zich niet blijven murwbeuken. Ook de gezagsgetrouwen onder hen die zich nu nog voor dit ezelskarretje laten spannen worden een keer wakker. Dat zijn ook de type’s die dan volkomen door het lint gaan en dan weer andere problemen veroorzaken. Heeft het establishment weer wat te dreinen. Stemt het gezagsgetrouw op de PVV die roept wat zij zelf voor hun goeie fatsoen niet deden. Totdat er een meerderheid vóór is….. Dan….. Wordt het gelegaliseerd en geprivatiseerd en beursgenoteerd. Strafkampen als konzentrationslagers. ‘Werkkampen’. Maar tot die tijd behelpen zij zich met wat nu gedaan wordt. Alfred Blokhuizen
    GroenLinks-statenlid in Zuid Holland praat het [nog] allemaal mooi. ❗

Reacties zijn gesloten.