Krijmfijter Fred Teeven (VVD) gaat zich weer met downloaden bemoeien

Vanmiddag om 15:00 presenteert staatssecretaris van Justitie Fred Teeven zijn wetsvoorstel om het downloaden van films, muziek en e-books aan te pakken. Het moet ‘onrechtmatig’ worden om die bestanden te downloaden, met als primaire doel om de aanbieders – dus torrentsites als The Pirate Bay – af te sluiten voor Nederlandse gebruikers. De brief is hier alvast te lezen.

Ot van Daalen, directeur van digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom: “Dit voorstel plaatst het Nederlands auteursrechtbeleid jaren terug in de tijd. Nederland verdient een innovatief auteursrechtbeleid dat ten goede komt aan muzikanten en fans, niet een beleid dat is gericht op het instandhouden van verouderde bedrijfsmodellen. We roepen Nederlandse internetters op om de staatssecretaris uit te leggen dat repressie niet leidt tot een duurzame oplossing van het conflict tussen het internet en het auteursrecht.”

Teeven gaat voor volledige controle internetverkeer  zo meldt Dirk Poot, IT-consultant, lid Piratenpartij.

Kiest Teeven voor het lobbygeld van de auteursrechten industrie, of zien we hier een staatsecretaris van Veiligheid en Justitie de macht grijpen over de informatievoorziening in Nederland?
Onder het mom van het aanpakken van downloads, kiest Fred Teeven definitief voor een gecensureerd Nederlands internet. Hoewel de officiële toelichting pas vanmiddag verwacht wordt, is wel duidelijk dat de VVD inzet op het filteren van het internetverkeer.

8 gedachten over “Krijmfijter Fred Teeven (VVD) gaat zich weer met downloaden bemoeien”

 1. Het aantal inbraken en overvallen stijgt spectaculair maar Fred Teeven maakt zich vooral druk om mensen die wel eens een filmpje downloaden.

 2. Prachtig iniatief, dat natuurlijk mooi staat op de CV van Teeven. Maar laten we nou eerlijk zijn, dit is een volkomen vruchteloze actie. Er zijn nog zoveel oude versies van bearshare en limewire beschikbaar op internet. En zo kan ik er nog heel wat noemen. Zelfs Youtube zou je dan moeten aanpakken, daar staat zowat de hele muziekhistorie op. Heel eenvoudig te converteren naar mp3. Ga eens serieus als platenmaatschappij aan de gang met online-winkels, hou de prijs laag en zie dat de rechthebbenden (artiesten en componisten) dan belang bij het digitaal aanbieden krijgen. We zijn in dit land natuurlijk ook door de providers naar het downloaden getrokken door de aanbiedingen met hoge downloadsnelheid. Deze actie, hoe goed bedoeld ook, lijkt op het op het zo nu en dan wat stoer taalgebruik bezigen. Wees realistisch, pak eerst microsoft en anderen aan door o.a. ripprogrammas te verbieden. En zo kan ik nog wel even door gaan.

 3. rip programma’s zijn helemaal niet te verbieden. Als ik een DVD koop dan mag ik zelf weten wat ik met dat materiaal op mijn computer doe. Als ik het ga delen is dat een ander verhaal maar een kopie voor eigen gebruik mag gewoon.

 4. Wat een dombo 😀 , je kan zoiets mij niet verbieden ik betaal ervoor en uitbannen dat lukt ze nooit, er zijn laatst 11 websites op zwart gezet via de rechter er zijn er nu inmiddels al weer 4 bij :mrgreen: , het kan maar op 1 manier en dat is internet verbieden en dat zouden nog het liefst willen die machthebbers 😆 in dit kikkerlandje, en ja ze moeten wat te blerren ❗ hebben ze doen niets anders dan de media vol spammen met die onzin.

 5. Het is ook weer een leuk excuus om de gewone burger te criminaliseren. Iedereen download wel eens wat. Dan heb je dus altijd iets om mensen aan op te hangen als je hun huis binnen valt.

  Het is aan de uitgevers, muziek- en filmmaatschappijen om met legale goede downloadsites te komen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Daar zijn ze veel te laat mee begonnen omdat ze dachten dat de overheid het met repressie wel zou oplossen.

  Het is ook een schandaal dat een uitgever je vaak evenveel wil laten betalen voor een e-boek terwijl dat veel goedkoper is want geen drukkosten.

 6. Intussen is het wel een probleem geworden om ook nog maar iets te verdienen met gedigitaliseerde creatieve uitingen. CD’s dienen tegenwoordig ter promotie van concerten in plaats van andersom, en het wordt ook steeds moeilijker mensen te laten betalen voor journalistieke inspaniingen.

 7. Ik ben ervan overtuigd dat de nederlandse overheid graag het internet, laatste stukje democratie in nederland, in handen wil -en uiteindelijk ook gaat- krijgen.

  Want niemand mag weten dat er tegen de hoogste ambtenaar op justitie, Secretaris Generaal Joris Demmink, twee aangiftes liggen wegens sexueel misbruik van minderjarige jongens. Aangiftes die nu al jaren op het advocatenkantoor van Adèle van der Plas liggen en waar het Openbaar Ministerie niets mee wil doen. De heer demmink is immers “schoon” verklaard door zijn vrindjes Piet Hein Donner en Ernst Hirsch.
  Wie echter te veel over dit roomse individu aan de weet komt is zijn leven niet zeker. De chauffeur van de heer Demmink die zijn baas op de gekste tijden met de dienstauto naar het Anne Frankplantsoen mocht brengen alwaar de SG op de achterbank van de dienstauto herhaaldelijk zijn pijp heeft uitgeklopt met te jonge jongetjes is dood. Google maar eens op: Baybasin, Joyce Labruyère, Demmink’s chauffeur dhr. Mosterd….. en u komt er achter wie en wat ons regeerd. Zware criminelen, van de ergste soort!

  Ook mag niemand de resultaten lezen van het onderzoek van hoogleraar strafrecht Prof. Dr. G. van den Heuvel, Universiteit van Maastricht. Dit onderzoek toont aan dat door de aanname van het Pikmeerarrest dat overheidspersoneel juridisch onaantastbaar maakt en waarmee het justitieapparaat natuurlijk haar eigen wortels heeft doorgezaagd inmiddels meer dan de helft van alle misdaad in ons land uit overheidscriminaliteit bestaat. Daarmee is deze in de criminologie en in de afhankelijke media zorvuldig verzwegen criminaliteitsvorm een grotere bedreiging voor onze samenleving geworden dan alle “gewone” misdaad in ons land bij elkaar. Overheidscriminaliteit is een vorm van organisatiecriminaliteit. Onze regering is dus een criminele organisatie die iets heel anders veinst te zijn!

  Nee beste mensen, van het internet moet de plunderende elite het beslist niet hebben!

  Uw overheidsgespuisfighter piloot Johan Bosman

Reacties zijn gesloten.