Schutter Alphen aan den Rijn was PVV-stemmer

NRC:  Tristan van der V. heeft op de PVV gestemd en hangt het gedachtegoed van Geert Wilders aan. Maar hij zou niet extreem-rechts zijn, natuurlijk niet.

Hoe komt het dan dat hij uitgerekend een winkelcentrum kiest waar veel allochtonen winkelen? Misschien toch door de ideeën die in zijn hoofd zijn gestampt dat de islam een achterlijke ideologie is, dus al zijn aanhangers ook achterlijk zijn en maar moeten verdwijnen? Want ‘Hij vond het wel genoeg met die gasten, buitenlanders’.

Op twitter wringt rechts en extreem-rechts zich in alle bochten om deze afgrijselijk daad te nuanceren, maar ja dat gaat ze niet zo goed af.

200 gedachten over “Schutter Alphen aan den Rijn was PVV-stemmer”

 1. Het schijnt dat hij weleens bruin brood met pindakaas at, wordt daar ook nog een artikel aan gewijd?

 2. Hoewel ik de Linkse gedachte van harte ondersteun, kan ik dit soort artikelen of uitspraken niet ondersteunen laat staan waarderen. Enige nuance zou in deze zaak zeer zeker op zijn plaats zijn. Dit soort suggestieve artikelen hebben mijn inziens geen enkel doel!

  Erg jammer.

 3. mmmm, ja, maar het linkse nuanceren heeft ons de maatschappij gebracht die we nu hebben. Dus gaat ook niet werken.

 4. @2 Als het een moslim met een baard was geweest was alles nu al lang duidelijk geweest. Hoewel ik het zelf ook te ver vind gaan om de link met Wilders te leggen verbaast het me verder totaal niet dat die gast een PVV stemmer was. En dat mag best wel gezegd worden en dient wel degelijk een doel en als je er niet tegen kan dan zijn er nog miljarden websites waar je naar toe kan gaan zodat je dit niet hoeft te lezen.

 5. WTF????!!?!?
  Kan het nog erger?
  Hij heeft vast ook ongetwijfeld een keer gezegd een hekel te hebben aan Justin Bieber, net als ik. Is het nu ook mijn schuld? Hij koos tenslotte een winkelcentrum uit waar ook Justin Bieberfans rondhingen…
  Dit slaat echt helemaal nergens op.

 6. Keira Schreef:

  mmmm, ja, maar het linkse nuanceren heeft ons de maatschappij gebracht die we nu hebben. Dus gaat ook niet werken.

  Groot gelijk Kiera , vandaag op het nieuws weer dat hij gericht op Turkse Jongens schoot die ternouwenood een winkel van een neef van hun daar konden binnenvluchten …en dat was RTL4 die daar aandacht aan gaf , dus ja het Turks zijn werd niet vermeld maar de ge-interviewde neef liet zijn achternaam vallen en had nog iets van een accent ..

 7. 😡 Zijn jullie nou helemaal krankjorum geworden?

  Volkert was een die-hard Groenlinks aanhanger, weet u nog wel? Dacht u er toentertijd ook zo over toen Fortuyn door z’n hoofd werd geschoten?

  Schandelijk dit, complete nonsens.

 8. De titel is wat aangepast en nu klopt het hele verhaaltje weer. Als je toch ergens schande van wil spreken spreek dan maar schande van die PVV stemmende wapengeile idioten.

 9. @ Andie Werkt:

  Ik verbaas me over je nuance. En het erbij halen van het verleden. Ik ben benieuwd naar uw link waar staat dat Volkert een GL/er was en Mo B. een pvda stemmer want dat gebeurt nu op twiiter als vingerwijzen, `Maar Mo. B en Volkert` , en de kogel kwam van links. Grappig dat dit opeens niet mag, als het gaat om een pvv-er en dat het een schande is. Maar door beschuldigingen van dat de kogel van links kwam is Nederland naar de klote gegaan. Dus even niet zo hypokut a.u.b.

 10. @ Sjef:
  Heej Sjef! Je hebt het tegen Andie, tegen niemand anders. Waar gaf ik links de schuld van de moord op Fortuyn? Helemaal nergens, ik generaliseer geen complete groepen wegens de daden van één gek. Zoals hier en op Joop dat op schandalige wijze gebeurt.

  Is er buiten de woorden van deze ene man ook maar één bron die bevestigt dat hij überhaupt PVV stemde? Is er ergens ook maar één stuk bewijs dat hij dit deed naar aanleiding van WIlders’ woorden? En wat wilt u zeggen met die opmerking of Volkert wel of niet GL stemde, wilt u misschien zeggen dat dat er helemaal niet toe doet? Goh, u snapt het eindelijk.

  Het lag aan de PVV, puur omdat hij daar dus ( naar horen zeggen) ooit eens opgestemd heeft. Helemaal nergens valt zoiets uit op te maken. En dit is dan zelfbenoemd “fatsoenlijk Nederland”. Bah.

 11. Andie Werkt Schreef:

  Volkert was een die-hard Groenlinks aanhanger, weet u nog wel?

  Schandelijk dit, complete nonsens.

  Ben je nou zo dom of doe je maar alsof? De politieke voorkeur van Volkert werd breed uitgemeten. En nu is het ineens schandelijk.

 12. Nou Andie je noemt Volkert een GL stemmer, das anders aardig links. 😀 en daarna verwijs je naar de moord op Fortuyn.

 13. Andie Werkt Schreef:

  @ Sjef:
  Heej Sjef! Je hebt het tegen Andie, tegen niemand anders. Waar gaf ik links de schuld van de moord op Fortuyn? Helemaal nergens,…

  Deze had ik nog niet gelezen. Je sleept het er zelf bij of niet?

 14. @ Sjef:
  Ja Sjef, precies, om aan te geven hoe belachelijk deze link is om te maken. En inderdaad, er waren enkelen die beweerde dat het aan “links”lag. Nooit werd er één persoon specifiek als schuldige aangewezen. En houdt u mij a.u.b niet aansprakelijk voor zaken die andere mensen hebben gezegd. Ik spreek voor mijzelf.

 15. 2 Andie, ik qoute je,
  Volkert was een die-hard Groenlinks aanhanger,

  en dan gaat je zeggen dat ik je woorden in je mond leg……. 😀

 16. @ Sjef:
  JA EN? Zeg ik dat hij daarom die moord pleegde? Waar dan ook beweer ik dat links iets met de moord op Fortuyn te maken had?

  Heeft u het al zo bekeken?:

  Als u nu Wilders aan deze moord verbindt, verbindt u dus ook links Nederland aan de moord op Fortuyn.

  Misschien dat dat u helpt te beseffen hoe belachelijk deze assumptie is.

  Waar u zonet heel handig geen antwoord op heeft gegeven:

  Is er buiten de woorden van deze ene man ook maar één bron die bevestigt dat hij überhaupt PVV stemde? Is er ergens ook maar één stuk bewijs dat hij dit deed naar aanleiding van WIlders’ woorden?

  En inderdaad, mijn uitspraak over de politieke keuze van Volkert was onnodig, maar was slechts om te verduidelijken hoe irrelevant zijn partij naar keuze wel niet is/was.

 17. Andie Werkt Schreef:

  @ Sjef:
  JA EN? Zeg ik dat hij daarom die moord pleegde? Waar dan ook beweer ik dat links iets met de moord op Fortuyn te maken had?
  Heeft u het al zo bekeken?:
  Als u nu Wilders aan deze moord verbindt, verbindt u dus ook links Nederland aan de moord op Fortuyn.
  Misschien dat dat u helpt te beseffen hoe belachelijk deze assumptie is.
  Waar u zonet heel handig geen antwoord op heeft gegeven:
  Is er buiten de woorden van deze ene man ook maar één bron die bevestigt dat hij überhaupt PVV stemde? Is er ergens ook maar één stuk bewijs dat hij dit deed naar aanleiding van WIlders’ woorden?
  En inderdaad, mijn uitspraak over de politieke keuze van Volkert was onnodig, maar was slechts om te verduidelijken hoe irrelevant zijn partij naar keuze wel niet is/was.

  Het was een wapengek met een camouflagebroek en een bomberjack met een hekel aan buitenlanders die PVV stemde.

  Zullen we er maar over zwijgen dan? Mag je dat niet opschrijven van Andie Werkt?

 18. @ GJ_:
  Hoe dan? Ik zeg juist dat de link toen NIET werd gelegd op sites als deze, precies zoals dat naar fatsoen hoort. Maar nu ziet men de kans schoon om even lekker Wilders te bashen.

  Waar ik geheel VOOR ben, iedere politici moet scherp worden bekeken, maar wel gegrond. Niet op de laagste der laagste manieren, over de ruggen van 6 dode mensen en compleet ongefundeerd.

 19. jvdheuvel Schreef:

  De titel is wat aangepast en nu klopt het hele verhaaltje weer. Als je toch ergens schande van wil spreken spreek dan maar schande van die PVV stemmende wapengeile idioten.

  Ach laten we nu wel genuanceerd blijven. 1 op de 3 PVV’ers wil een vuurwapen; de rest een politiemacht die de juiste mensen neer knuppelt & neer schiet..

 20. @ jvdheuvel:
  Oh zeker, dat mag je allemaal over schrijven. Als je vervolgens de impressie wekt dat het dan ook automatisch aan de PVV lag dat dit gebeurde, ben je verkeerd bezig.

  Als je dan ook nog nog eens als titel als titel: “Wilders verantwoordelijk” gebruikt en dat later aanpast, zijn de achterliggende gedachten overduidelijk.

 21. Het verbaast me helemaal niet dat die massamoordenaar een PVV aanhanger was. Dat is nu ook bewezen dus al die PVVertjes moeten hun bek dichthouden want we kunnen nu TERECHT zeggen dat de kogels van (extreem)rechts kwamen. Als de PVVertjes daar een probleem mee hebben laten ze maar bewijzen dat Tristan van der V. niet op de PVV stemde.

 22. @ Ram:
  De kogels kwamen van Tristan, van niemand anders. Maar generaliseert u vooral lekker door, u lijkt wel extreem-rechts!

  Overingens, iemand die de PVV extreem-rechts noemt heeft de ballen verstand van politiek.

 23. 2 Andrie, jij bent een niet begrijpen lezer blijkbaar. Als je GL bij de moord op Fortuyn haalt en ben wel bezig met een optelsommetje.

 24. @ Andrie werkt
  Als je wilt beweren dat de PVV niet extreem rechts is dan moet je echt heel veel stront in je kop hebben.

 25. Andie Werkt Schreef:

  @ GJ_:
  Hoe dan? Ik zeg juist dat de link toen NIET werd gelegd op sites als deze, precies zoals dat naar fatsoen hoort….

  Die link werd toen wel degelijk gelegd. Meteen al. En sindsdien continue, iedere keer weer.

  Ik begon net te begrijpen dat je die link toen ook al schandelijk vond, maar nu je zegt dat die link toen niet werd gelegd begrijp ik er geen biet meer van.

 26. Ram Schreef:

  @ Andrie werkt
  Als je wilt beweren dat de PVV niet extreem rechts is dan moet je echt heel veel stront in je kop hebben.

  Ik had een tijdje terug nog een discussie met iemand die hier beweerde dat etnische registratie van iedereen helemaal niet racistisch hoefde te zijn.
  Ontkennen is door bepaalde mensen tot een ware kunst verheven.

 27. @ Sjef:
  Als je echt niet wil snappen, laat dan maar.

  Ik betrek GL helemaal nergens bij, ik stelde het als een voorbeeld om duidelijk te maken hoe belachelijk deze link is om te maken. IK stelde NERGENS dat het GL lag, ik merkte alleen op dat het toen volgens sites als deze aan Volkert lag en nu ineens aan de partij waar de gek op stemde.

  Hypocrisie ten top.

  @27
  Dat doe ik ook, vrij duidelijk.

 28. @ GJ_:
  “op sites als deze” schrijf ik vrij duidelijk. Als ik dat verder moet verduidelijken:
  “links georiënteerde sites ”

  Het zijn allebei ranzige vergelijkingen en hiermee maken Krapuul en Joop zich schuldig aan het zelfde ranzige gedrag waar de “de kogel kwam van links”-roepers zich toentertijd aan schuldig maakten.

  En ja, ik veroordeel beiden, net zoals ik altijd al heb gedaan,

 29. @ Andrie Werkt
  Flikker toch op man. Volgens jouw achterlijke logica moeten wij dus verplicht nuanceren maar mag de PVV wel volop krijsen dat de kogel van links en islamitische hoek kwam. Als het om de bestrijding van de PVV gaat heb ik helemaal geen zin om te gaan nuanceren, dat is namelijk voor slappe en laffe types die liever in hun schuilkerkerken verblijven dan te knokken in de loopgraven. Er is namelijk helemaal niets mis mee om de PVVertjes een koekje van eigen deeg te geven.
  Ik blijf erbij dat de kogel van extreem rechts kwam, dat is bewezen. jij hebt geen moer aan tegen bewijs dus flikker op en laat al dat zaagsel uit je kop spoelen.

 30. @ Sofia van der Linde:
  Inderdaad, vooral door lieden als Job Cohen en Aleid Wolfsen is ontkennen zelfs tot een kunst verheven.

  Wat grappig trouwens, ik dacht dat men op GS geen fatsoen kende, hier praat men meteen over “stront in de kop”. Dat is dan “fatsoenlijk Nederland”. * proest*

 31. @ #38
  ja je hebt stront in je kop en kom niet het zielige slachtoffer spelen want jij vond het zonodig om te spreken over ‘de ballen verstand van politiek’. Als het je hier niet bevalt waarom flikker je dan niet op naar GS, daar horen achterlijke types zoals jij namelijk thuis

 32. @ Ram:
  Nee hoor, u moet het lekker zelf weten. Verlaag u vooral naar het niveau waar u anderen van beticht. Maar wel een niveautje hoor, wat u hier even toont.

  Komt u eerst maar eens met bewijs dat deze meneer ten eerste echt PVV stemde, ten tweede dat Wilders er wat dan ook mee te maken had ( aangezien hij altijd en overal geweld juist openlijk afkeurt ) en ten derde dat de PVV of Wilders ooit beweerd hebben dat “de kogel van links kwam “, dan mag u verder komen quatschen.

 33. @ Ram:
  Bekijk even je taalgebruik voor je mensen achterlijk noemt. Manmanman wat een treurnis.

 34. wil toch even verzoeken de trol niet te voeren 🙂 laat hem maar op ijn eigen kluiven kauwen

 35. @Sjef en GJ

  Bij een geplande moord op een politicus is de politieke voorkeur van de dader wellicht iets meer relevant dan die van één of andere gek die in een winkelcentrum/school/overheidsgebouw willekeurig mensen neerschiet.

  @ Ram #28

  Iemand die zegt dat Tristan tegen hem in de lift vertelde dat hij PVV heeft gestemd noem ik geen bewijs. Uw bewering heeft dan ook dezelfde strekking als: “het is niet bewezen dat God niet bestaat dus hij bestaat”.

 36. @ Andie werkt
  Blijkbaar ben je zo stom dat je niet eens kan lezen want er is een duidelijke verklaring van een getuige die zei dat de Tristan aan hem zei dat hij op de PVV had gestemd. Hoeveel bewijs wil je nog hebben dan de dader een PVVertje was.

 37. @ Keira:
  Ja hoor, noem me maar een trol., Dat is de makkelijkste manier om mar niet inhoudelijk in te hoeven gaan op wat ik schrijf.

 38. De achterlijke PVVertjes draaien zich weer in allerlei bochten maar ze kunnen het feit dat de dader een PVVer was niet ontkennen 😀

 39. Zie even de REGELS! zuigen, piepen, klagen jammeren, allemaal TEGEN DE REGELS!
  Trollen ook trouwens.

 40. @ Ram:
  Eén man die beweert hem het ooit in een lift te hebben horen zeggen en dat noem jij bewijs? En ook al zegt hij dat en klopt het, hoe is dat bewijs dat Wilders hem tot deze smerige daad heeft geleid?

  Verder, complimenten voor je vaardigheden in het debat, je ouders zullen trots op je zijn.

 41. @ Ram

  Nogmaals, als u iedere “getuigenverklaring” (wat dit niet helemaal niet is, slechts een verklaring tegenover een journalist) als waarheid aanneemt, dan kan ik u nog wel een paar waarheden verkondigen. Laat ik ze ook nog in de krant zetten, dan is het helemaal waar.

 42. @ Keira:
  Excuses als je het zo opvat, maar het enige wat ik doe is een discussie voeren op basis van mijn standpunten. Wanneer je dat niet aanstaat, ga ik wel gewoon uit eigen beweging. Jammer, want ik vind het WEL interessant hoe andersgezinden deze zaak bekijken.

 43. #51 ook voor jou gelden de REGELS: Piepen, zuigen, jammeren, nou ja, ze zijn bekend.

 44. @ 48, 49
  Hebben jullie soms bewijs dat hij geen PVV stemmer was?? Nee toch. Jullie kunnen je in nog zoveel bochten draaien als jullie willen feit is en blijft dat er een getuigenverklaring is dat Tristan een zelfverklaarde PVV aanhanger was. Dat rechtvaardigd de conclusie dat de kogels van extreem rechts kwam.
  ik begrijp dat de waarheid hard aan komt voor jullie maar dat zijn nou eenmaal de feiten, deal with it.

 45. @ 52
  ja doe jezelf een plezier en flikker op naar GS waar achterlijke types zoals jij thuishoren bij de rest v.h. vuilnis

 46. @ Ram:
  Nou, waterdicht bewijs inderdaad hoor!

  Weet je dat er mensen zijn die verklaren dat ze Elvis gezien hebben? Klopt dat dan ook? Lijkt me volgens jouw logica bewijs.

 47. @ 56
  Zolang je niet aankomt met bewijs hebt dat hij geen PVV aanhanger was moet je je bek maar dichthouden

 48. #61 Andie het is nu leuk geweest, ik vroeg bewijs voor je andere bewering. die kun je niet geven. Dus vanaf nu on topic en anders wegwezen!

 49. @ Ram:
  Bewijs jij eerst maar eens dat he WEL zo is, buiten één verklaring van één man, aan de pers nog wel.

  Ik beweer hierbij dat jij een dwerg bent met één been, dat heb ik ooit iemand horen zeggen in een lift. Dus klopt het, volgens jou.

 50. @ Keira:
  Sorry, dan heb je verkeerd begrepen. Voor welke bewering? Die over GL? Dat heb ik geloof ik al teruggenomen, niet?

 51. @ 61
  We hebben het niet over Elvis dus bespaar me je achterlijke commentaar.
  ik heb geen enkele reden van jouw gezien waarom de verklaring van die flatgenoot van Tristan onbetrouwbaar is.
  Volgens jouw achterlijke logica zou de rechter dan bijv. ooggetuigeverslagen ook helemaal moeten negeren, iets wat niet gebeurd.

 52. @ Ram:

  Er is geen bewijs en er zijn geen feiten. Ik heb in een andere krant gelezen dat hij SP stemde, is dat voldoende bewijs? Volgens uw redenering wel.

  Maar goed, ik “flikker” lekker op naar een site waar wel gewoon gediscussieerd kan worden op argumenten en het niet lijkt alsof je met een religieuze fundi aan het praten bent. Die stoppen namelijk ook hun oren dicht als je met tegenargumenten komt en geloven alleen hun eigen waarheid. En vinden ook dat de regels niet op zichzelf van toepassing zijn.

  Groetjes, fijn om ook eens kennis gemaakt te hebben met “fatsoenlijk Nederland”. Weten we ook gelijk weer wat dat waard is.

 53. #63 Andie we doen het nu eens anders hier. Jij zegt dat het niet klopt, dus ga jij jouw bewering bewijzen.

 54. @ Andie Werkt,

  Ik begrijp je standpunt. Ik ben het met je eens dat het niet reeël is om iedereen met dezelfde politieke gezindheid of een kam te scheren, net zo min als wij die moeten doen met mensen van één geloof of één ras.

  Aan de andere kant ben ik er van overtuigd dat het klimaat dat in Nederland is onstaan door de PVV in het algemeen en de uitspraken Geert Wilders in het bijzonden, mede van invloed is geweest op de beslissing van Tristan om dit bloedbad aan te richten. Wij zien nu wat het opwerpen van tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen teweeg kan brengen. Er stonden al 2 slachtoffers op de lijst, en sinds dit weekend moeten wij er helaas weer 7 aan toevoegen. 9 mensen die niet meer onder ons zijn is de treurige balans van bijna net zoveel jaren oproepen tot onverdraagzaamheid. Onverdraagzaamheid die ook in fora zoals deze leiden tot meningsverschillen die niet meer met een beschaafde dialoog kunnen worden gelijk getrokken, maar verzanden in schelden en dom ge-weles-nietes.

  Alphen aan de Rijn is een Wake-up call! Of we proberen er gezamenlijk iets van te maken, of de laatste allochtoon of moslim die Nederland verlaat (gedwongen of vrijwillig) mag het licht uitdoen. Want als wij dat toelaten is er in dit land schijnbaar geen plaats voor compassie en naastenliefde . . .

 55. @ 66
  Nou geef maar een link naar die krant. Als je dat niet kan is het inderdaad een goed idee om op te rotten naar een andere site waar je verder kan keuvelen met de rest van je PVV holmaatjes

 56. Als het een lichtgetinte man met baard in jurk was geweest dan was het allemaal zoveel eenvoudiger geweest om “het probleem te benoemen”. 😀

 57. Zeg @keira, kan je @ram ook even op de regels wijzen?

  C – Iemand een fysiek ongemak (bijvoorbeeld: de dood) toewensen.
  Het schijnt niet strafbaar te zijn om iemands dood te wensen, maar op krapuul.nl is het niet toegestaan. Krapuul.nl is hier een uitgesproken tegenstander van.

  @67
  Ik zeg niet dat het niet klopt, ik zeg alleen dat het niet hoeft te kloppen en dat het niet van belang is. En dat je niet van iets uit moet gaan dat niet bewezen is. Wat is daar mis mee? Is dat niet hoe het werkt in Nederland, onschuldig tot schuldig bewezen?

 58. @ 71
  Ohh boehoe heb je een zakdoekje nodig om je traantjes weg te geven want je doet behoorlijk huilie huilie 😆

 59. Nou, met wat ik hier in die scan van het NRC zie staat ook niet onomstotelijk vast dat-ie wél een PVV-stemmer was, moet ik toch vaststellen. Een man zegt dat Tristan hem dat ooit verteld heeft. Dat is een sterke aanwijzing, maar elke journalist zou zoiets pas als een echt feit presenteren als dat van minstens twee onafhankelijke bronnen komt.

  Het is niet zo dat je iets kunt beweren en dat dan de ander maar moet bewijzen dat het niet zo is, de bewijslast ligt bij degene die beweert dat Tristan PVV stemde. Daar lijkt het weliswaar op, maar bewezen is een groot woord.

 60. @ Jan uit Helmond:
  Natuurlijk kan je dat aannemen Jan, dat staat je natuurlijk vrij en is niet ondenkelijk

  Dat het hier als een absolute waarheid gebracht wordt, dat er verband is tussen beide zaken is echter een ander verhaal. Dat kan jij, als duidelijk nuchter denkend mens niet ontkennen.

 61. @ Ram:
  Kan jij misschien niet teruggaan naar de middelbare school waar je waarschijnlijk van af bent gestuurd?

 62. @ jvdheuvel:
  Ahhh, dan zal die al verwijderd zijn, meneer wenste mij een half uurtje geleden nog voor een trein, zodat”Nederland verlost zou zijn van mijn achterlijkheid”

  Excuses.

 63. @ 76
  Je bent te achterlijk voor woorden, tot nu toe heb je jouw bewering dat Tristan geen PVV aanhanger was totaal niet kunnen onderbouwen.

 64. @#73 Een verhaal van maar een persoon is inderdaad niet sterk genoeg,

 65. @ Ram:
  En jij hebt niet kunnen onderbouwen dat het wel zo is, je hebt het van een man in de krant.

  Maar goed, dit is vrij duidelijk zinloos. Sommige mensen WILLEN het niet snappen, jij snapt het gewoon niet. Een man in een lift is geen bewijs. Probeer het maar eens in de rechtzaal 😉

  @keira

  Nog maals, ik heb niet getrolld, maar aangezien je dat wel dacht, bedankt dat ik even mijn zegje mocht doen. Duidelijk valt mijn visie hier niet in goede aarde en wordt deze manier van spreken niet op prijs gesteld door de moderatie, vandaar dat ik jullie verdere stress zal besparen en het hierbij laat.

  Een goede avond nog aan allen, zelfs aan die welbespraakte, duidelijk onderbouwende Ram.

 66. #37Ram
  “11 Flikker toch op man. Volgens jouw achterlijke logica moeten wij dus verplicht nuanceren maar mag de PVV wel volop krijsen dat de kogel van links en islamitische hoek kwam.”

  Toen Fortuyn door Volkert van der G werd afgeknald bestond de PVV niet. Dat was een politieke moord, niet gepleegd door iemand die met rechts sympathiseerde. En natuurlijk is nooit bewezen dat de kogel van links kwam, hoewel ik, als toen nog links stemmende, wel zo realistisch was om weten dat deze moord de PvdA en GL wel erg goed uitkwam. Ennuh, van Gogh is toch echt beestachtig afgeslacht door een Moslim. Schrijvers, Cartoonisten en politici die kritisch t.a..v. de islam zijn, worden toch echt met de dood bedreigd en moeten jarenlang worden beveiligd. Dat er dan naar de Islamitisch hoek wordt gewezen is niet zo gek.

  ” Als het om de bestrijding van de PVV gaat heb ik helemaal geen zin om te gaan nuanceren, dat is namelijk voor slappe en laffe types die liever in hun schuilkerkerken verblijven dan te knokken in de loopgraven. Er is namelijk helemaal niets mis mee om de PVVertjes een koekje van eigen deeg te geven.”

  Je geeft de PVV een koekje van Jouw Ongenuanceerde en Haatdragende Deeg. Door types zoals jij ben ik in de loop der jaren steeds rechtser geworden. Dat immer met het morele linkse vingertje naar anderen wijzen, maar zelf alle smerige insinuaties uit de kast halen om andersdenkenden de mond te snoeren. Onder PVVers bevinden zich walgelijke mensen, maar onder Linksen ook hoor. Brrrr.

  “Ik blijf erbij dat de kogel van extreem rechts kwam, dat is bewezen. jij hebt geen moer aan tegen bewijs dus flikker op en laat al dat zaagsel uit je kop spoelenapr 2011 – 9:06 pm”

  Je praat peop! De PVV is helegaar geen extreem rechtse partij, ook al zullen er best een aantal PVVstemmers extreem rechtse ideeën aanhangen. Een groot deel van hun programma zou ook van de SP kunnen zijn. Dus jij bent diegene met zaagsel in je kop en dat niet alleen. Hoeveel haat moet er bij jou wel niet zitten om de daad van een jongen met psychische problemen te linken aan het feit dat hij op de PVV stemde. Types zoals jij, die vind ik nou gevaarlijk!!! Bah!!!

 67. Ram je bent een verrekte achterlijke stront-Mongool en een smerige rand-debiel. Redelijke argumenten kun je bij niemand ter discussie leggen. Ik zou je eens totaal verrot moeten schelden, linkse vieze dunne stront-duiker! Houd jij je smeige rotte grote bakkes maar eens dicht!!! Met je bewijs dat F. PVV zou stemmen.
  Dat moet hij trouwens ZELF weten, waar hij op stemt. Volkert van der G. was ook een vieze linkse rakker!! Als je het nu precies wilt weten! Dus houd je bakkes, de grootste idioten zitten nog altijd bij LINKS!!

 68. Grappig, hoe stil het blijft van de grote Lijder. Ik had op zn minst termen als fascisme, moslim, Islam, terreur, terrorisme verwacht. 😀 😀 Nu is het een drama——–

 69. Rose Schreef:

  …om de daad van een jongen met psychische problemen te linken aan het feit dat hij op de PVV stemde. Types zoals jij, die vind ik nou gevaarlijk!!! Bah!!!

  Ehh, roos. Die link werd eigenlijk in eerste instantie door het NRC gelegd geloof ik.

 70. @ 80
  Ook in een rechtzaal zou de verklaring van die flatbewoner dienen als een bewijsmiddel.
  De dader was lid van een schietclub (algemeen bekend als zijnde rechtse bolwerken), droeg tijdens de schietpartij een legerbroek en een bomberjack (het is bekend dat een hoop extreem rechtse types dat soort kledij dragen) bovendien hebben we nu ook een verklaring van een flatgenoot dat Tristan aan hem heeft verteld dat hij op de PVV had gestemd. Hoeveel bewijs wil je nog meer hebben voor de stelling dat de kogels van rechts kwamen. Alles wijst daarop. Alleen de rechtse debielen zitten dat nu nog te ontkennen.

 71. @77 Ok Andie dan zie je dus dat ook Rams overtreding van de regels niet geaccepteerd wordt.

  Ram niet doen je weet best dat we dat hier niet willen.

  Dan gaan we nu 1 ding afspreken: jullie stoppen met dat kleuter achtige welles nietes gejammer over en weer.

  En BOVENAL stoppen met het geklaag gezeur en gezeik. Want als er IETS is waar ik een hekel aan heb dan is het dat wel.

  Probeer op een beetje volwassen manier te discussieren anders gaat de stekker eruit.

 72. Andie Werkt Schreef:

  @ Jan uit Helmond:
  Natuurlijk kan je dat aannemen Jan, dat staat je natuurlijk vrij en is niet ondenkelijk

  Dat het hier als een absolute waarheid gebracht wordt, dat er verband is tussen beide zaken is echter een ander verhaal. Dat kan jij, als duidelijk nuchter denkend mens niet ontkennen.

  Bert ik ben geen helderziende, ik kan dus ook niet zeggen of Tristan zijn daad ook had uitgevoerd als de PVV nu niet in het middelpunt van de politieke macht had gestaan. Misschien is de invloed de van de PVV de laatste druppel geweest, ik weet het niet. Maar ik zie wel een verband. In dit kader wil ik de uitspraak van Geert Wilders herhalen die ik in het kader van deze discussie juist zo gevaarlijk vind:

  „Mocht het ooit tot rassenrellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan”

  Naast de uitspraken van Geert Wilders over het gericht schieten op de knieën van (marokaanse) relschoppers, vind ik met name de uitspraak over de rassenrellen typerend voor de PVV. Wil ik hiermee zegen dat het bloedbad in Alphen an de Rijn door de PVV en/of Geert Wilders als iets positiefs wordt gezien?: absoluut niet! Vind ik dat de sfeer van onverdraagzaamheid jegens anderen (dan de norm) die door de PVV én Geert Wilders wordt gepropageerd een bijdrage heeft geleverd?: JA.

 73. Bergues Schreef:

  Ram je bent een verrekte achterlijke stront-Mongool en een smerige rand-debiel. Redelijke argumenten kun je bij niemand ter discussie leggen. Ik zou je eens totaal verrot moeten schelden, linkse vieze dunne stront-duiker! Houd jij je smeige rotte grote bakkes maar eens dicht!!! Met je bewijs dat F. PVV zou stemmen.
  Dat moet hij trouwens ZELF weten, waar hij op stemt. Volkert van der G. was ook een vieze linkse rakker!! Als je het nu precies wilt weten! Dus houd je bakkes, de grootste idioten zitten nog altijd bij LINKS!!

  kijk, dat noem ik nog eens goede argumenten. Met jou kunnen we praten. :mrgreen:

 74. @#85
  Dat zijn sterke aanwijzingen maar dat is niet hetzelfde als wettig en overtuigend bewezen. In Nederland is de bewijslast gelukkig zwaarder in de rechtszaal dan in de VS.

  Ik acht het waarschijnlijk maar keihard bewijs is er nog niet.

 75. @ Rose
  “Cartoonisten en politici die kritisch t.a..v. de islam zijn, worden toch echt met de dood bedreigd en moeten jarenlang worden beveiligd. Dat er dan naar de Islamitisch hoek wordt gewezen is niet zo gek.”

  Je doet alsof PVV critici niet worden bedreigd door PVVers. Laatst werd Halsema nog bedreigd door een PVV aanhanger.
  Als jij het niet gek vind dat de moord op Van Gogh in de schoenen v.d. “islamitische hoek” wordt schuiven dan heb ik alle recht op de moordpartij in Alphen in de schoenen v.d. PVV te schuiven aangezien de dader een PVV stemmer was.

 76. “87 Moet je niet huilie huilie doen dat een van jouw makkers verantwoordeljijk is ❓ Waarom iemands prive leven erbij halen ❓ Heb je er zelf wel een ❓ 😀 Frustrerend he, dat ook een PVV/er tot zulke daden kan komen…….moslim of, 1/9 Surinamer is een aanslag. PVV-er met blond haar is een drama. Hoe selectief kan een bepaald deel van Nederland zijn… karma is a biatch.

 77. Het scheelt dat bij Van Gogh de dader nog leefde.

  Ik acht het heel aannemelijk dat de dader in de rechter kant van het spectrum viel. Al Bakrastani adviseerde elders om op de namen van de slachtoffers te letten.

  Als er nog een of twee van dit soort aanwijzingen komen dan ben ik ook wel overtuigd. Op dit moment acht ik het aannemelijk.

 78. @ 82
  Ach jee nog zo’n PVV tokkie die het niet kan verkroppen dat Tristan een PVVertje was 😆
  Het komt blijkbaar hard aan dat de kogels van een PVV stemmende malloot kwamen.

 79. @#84GJ_
  11 apr 2011 – 9:57 pm

  Dat klopt en vind ik net zo smerig, evenals de column bij de JOOP. 1 buurman zegt dat Tristan PVV heeft gestemd en de linkse media gaat ermee aan de haal. Dat vind ik niet alleen smerig, maar ook minderwaardig. Er zijn 6 mensen doodgeschoten door een jongen die in 2006 opgenomen is i.v.m. schyzofreen- en suïcidaal gedrag. Dat heeft geen ruk met de PVV te maken. En ieder die deze relatie legt en dat doen er nogal wat hier, mn Ram, zou zich ook eens na moeten laten kijken! Sick gewoon!!!

 80. @#96
  Mohammed Bouyeri was ook een sociaal geïsoleerde jongeman die depressief was omdat hij de dood van zijn moeder niet goed had verwerkt.

  Dat je emotionele problemen hebt, wil nog niet zeggen dat je niet radicaal kunt zijn.

  Die dingen sluiten elkaar niet uit.

 81. Er zijn 6 mensen doodgeschoten door een een aanhanger van de PVV ideologie.
  Laten we dit vooral niet vergeten. De weg van pvv en alle andere exrtreem rechts tuig is niet de weg dat we moeten bewandelen.

 82. @ Sofia van der Linde:

  Die lijst wordt niet openbaar, het enige dat we weten is dat 1 van de slachtoffers een syrische man was, waarschijnlijk het eerste slachtoffer, bij de auto beneden in het winkelcentrum. De rest gaat nooit openbaar komen. Want opeens als het om doden gaat is de politie selectief en gaat het allemaal om Nederlanders……

 83. Types zoals Bergues die deze onzin verkondigen: “De linkse idioten hebben helaas al lang genoeg de tijd gekregen om ons land verrekte diep naar de kloten te helpen” zijn pas debiel bezig want rechtse partijen (zoals VVD en CDA) hebben het veel langer voor het zeggen gehad en zaten ook langer in de regering dan links.
  Maar tja, blijf maar doorgaan met het herhalen van die rechtse mythen.

 84. @ 100
  Dus als cartoonisten en schrijfers worden bedreigd door extremistische moslims en als eentje wordt vermoord door een moslim dan is het gerechtvaardigd om naar de islamistische hoek te verwijzen maar als PVV critici worden bedreigd door PVVers en als een PVVer doordraait en op een killing spree gaat dan mag ik volgens jou niet verwijzen naar de PVV hoek???
  Flikker toch op met die ‘logica’.
  Als PVVertjes alle moslims verantwoordelijk willen stellen voor de daden van een minderheid van extremistische moslims dan moeten ze niet zeiken als ik ze een koekje van eigen deeg geef en alle PVVers verantwoordelijk hou voor de bedreigingen van enkele van hun soortgenoten richting PVV critici en de moordpartij v.d. PVV aanhanger Tristan van der V.

 85. 68 @ Jan uit Helmond
  “Aan de andere kant ben ik er van overtuigd dat het klimaat dat in Nederland is onstaan door de PVV ”

  Beste Jan,
  Die stelling is totale onzin.
  De Linkse en rechtse partijen hebben jaren lang de tijd gehad om aandacht te besteden aan structurele maatschappelijke problemen in Nederland. Maar met name de Linkse partijen waren nogal van het onder de tafel vegen of ergo, in de doofpot stoppen van multicultureel gerelateerde problemen.
  Kortom, deze problemen zijn reeds langer aanwezig dan het bestaan van de PVV.
  Juist omdat de gevestigde partijen geen tot nauwelijks aandacht besteedde aan de groeiende negatieve druk van de multiculturele samenleving op de Nederlandse maatschappij onstond een uitstekende voedingsbodem voor de PVV.
  Dan nog hadden de gevestigde partijen om de opkomst van de PVV en halt toe te roepen, maar men durfde het niet. Geen lef en ballen om de problemen daadwerklijk bij naam te noemen, juist datgene wat de PVV wel doet.

  Het klimaat wat is ontstaan in Nederland is gerelateerd aan een ongelimiteerde instroom van kansloze (in de zin van kansloos voor de arbeidsmarkt) asielzoekers met een totaal ander normbesef, een zwalkend rechterlijk systeem, en de onmacht van het politiekorps.
  Het is te bizar voor woorden dat leerlingen op grote scholengemeenschappen door een detectiepoort moeten lopen.

  Niet de PVV, maar partijen als de PvdA zijn het grote gevaar voor de cohesie van de maatschappij. Overduidelijke structurele problemen niet durven te benoemen of daadkrachtig aan te pakken zijn funest voor het algemene vertrouwen.
  Problemen los je op door deze aan te pakken en te benoemen, en niet door deze in de doofpot te stoppen of erger, ze te verplaatsen.

 86. correctie: met @ 100 verwees ik naar een eerdere reactie van rose die helaas verwijderd werd.

 87. @ 102 “Maar met name de Linkse partijen waren nogal van het onder de tafel vegen of ergo, in de doofpot stoppen van multicultureel gerelateerde problemen”

  Nou wat bijv. de S.P. zei over gastarbeiders in de jaren 80 verschilde niet veel van dat PVV gezeik van nu dus je stelling klopt niet.

 88. Heel triest dat bepaalde mensen een nare ramp aangrijpen om hun eigen gelijk te halen over een bepaalde politieke voorkeur. Dit geeft aan hoe beknopt het denkvermogen van deze personen is. Wat zou Volkert van der G volgens jullie gestemd hebben?

 89. @ jvdheuvel #105

  Onzin, alleen het generaal pardon al, Pvda stokpaardje.
  De Pvda staat voor het sociale subsidieparadijs, hetgeen een enorme aantrekkingskracht heeft op gelukszoekers.

 90. SCHANDALIG om onmiddellijk politieke munt te willen slaan uit een vreselijke gebeurtenis als dit. Ik snap dat iedereen emotioneel is en zoekt naar oorzaken maar dit is toch serieus op het niveau van Wilders die zo laag bij de grond gebruik wilde maken van de verkrachting van die journalist…

  Het is niet dat ik niet snap dat Wilders wel even heel goed mag nadenken over zijn rol in de wereld en dat hij best mag realiseren dat hij een wezenlijke invloed heeft op zijn aanhangers… net zoals de extreme milieumafia na de moord op Pim trouwens. Maar ook al speelden ze een aanstichtende rol zijn ze niet de hoofdverantwoordelijke, dat is de schutter zelf. Links of rechts is hiervoor irrelevant!

  Ik ben trouwens voor een volledige vrijheid van meningsuiting, dus dit mag ook best gezegd worden… Het is alleen smakeloos (of misschien wel Wilders-smaak) om zo voorbarig hard te reageren zonder rekening te houden met feiten of emoties van betrokkenen. En dat is mijn mening.

 91. @jvdheuvel.
  Er is een wezenlijk verschil tussen realisme en idealisme.
  Realisme achterhaalt idealisme, ga daar maar eens over nadenken.

 92. @jvdheuvel
  weerleggen?
  laten we dit suggestieve artikel eens analyseren;

  “Tristan van der V. heeft op de PVV” -> op basis van een totaal onbetrouwbare bron, of kun jij dit ‘1000 keer’ wél weerleggen?

  “Hoe komt het dan dat hij uitgerekend een winkelcentrum kiest waar veel allochtonen winkelen” -> bron welke deze conclusie onderbouwt? Feit; Tristan woonde vlak bij het winkelcentrum.

  “Op twitter wringt rechts en extreem-rechts zich in alle bochten”; beter de tweets lezen.

 93. @Lion, je bent nu on topic: waarvoor hulde. Echt had ik niet van je verwacht.

  Nou de NRC heeft dat dus gepubliceerd. Wij, Joop, Spitsnieuws e.v.a. hebben dat overgenomen. Zo gaan die dingen. Kun je daar niet mee leven dan heb je pech.

  Nog meer vragen?

 94. Fijn dat er zo veel genuanceerde reageerders zijn die straks, wanneer Geert weer een tendentieuze, ongenuanceerde, suggestieve tweet de wereld instuurt, daar heftig tegen zullen gaan protesteren.

 95. @ bertje:

  Heel triest dat bepaalde mensen een nare ramp aangrijpen om hun eigen gelijk te halen over een bepaalde politieke voorkeur.

  PVV en Wilders hebben niet anders gedaan de afgelopen jaren. Dus doe niet zo hypo. :mrgreen:

 96. @jvdheuvel
  Het lesje nuance is mooi, wij zien het maar het komt niet aan als les bij de doelgroep… Is dat het het echt waard om je daarom te verlagen tot Wilders niveau?

 97. “Hoe komt het dan dat hij uitgerekend een winkelcentrum kiest waar veel allochtonen winkelen? ”

  Omdat hij er vlak naast woonde. Je kent Alphen kennelijk niet en dat maakt dit een hele domme vraag.

 98. Als we toch op dit niveau bezig zijn, zullen we de hoeveelheid doden die door de extreem-linkse Rote Armee Fraction en hun zusterorganisaties even afwegen tegen de hoeveelheid doden die er zijn gevallen in Alphen?
  Kom op mensen, er zijn 1,5 miljoen mensen in Nederland die PVV gestemd hebben en daar is er 1 van doorgegdraaid die, in tegensteling tot Volkert van der G., niet uit politieke overwegingen handelde maar gewoon een psychotische eenling was die het verschil tussen zijn Playstation en de harde wereld niet meer snapte.
  Laten we dat balletje eens opgooien; het is de schuld van alle geweldadige computerspellen van tegenwoordig

 99. @ Lion:

  Lion, als jij alleen maar je Lijder kunt nablaffen dat alles de schuld is van Links en in het bijzonder de PvdA, dan kan ik wel weer eens opsommen welke regeringen de buitenlandse werknemers hier naar toe heeft gehaald en in hoeveel kabineten links de meerderheid had, en dat het dus met de schuld van “Links” best wel meevalt, maar dat is vechten tegen de bierkaai, en daar heb ik echt geen zin in GAAAAAAP.

  De vreemdelingen haat in Nederland is wellicht het gevolg van een foute aanpak van vrijwel alle regeringen sinds de jaren ’50, en die waren bij lange na niet allemaal links. Het is dus inderdaad niet zo dat de PVV dit vuurtje heeft aangestoken, maar het Orakel van Venlo heeft het wel met alle liefde en plezier tot een uitslaande brand aangewakkerd.

  Zo en nu terug in je hol of je chocolade wikkel 😀

 100. Volgens de logica van sommigen hier heeft de PVV blijkbaar een hekel aan autochtone bejaarde winkeliers. Gericht geschoten op die vrouw.

 101. Jan uit Helmond Schreef:

  De vreemdelingen haat in Nederland is wellicht het gevolg van een foute aanpak van vrijwel alle regeringen sinds de jaren ’50

  Ah , dus dat is een reden , maar zoals ik in het werk met gedragsgestoorde mishandelde kinderen heb geleerd : “Een reden is geen Excuus ” Mohammed B , Volkert van der G , De moordenaar van Kerwin Duynmeyer , Tristian van der V … allemaal hadden ze vast “redenen … , maar geen had een excuus ..

 102. De mededeling raakt nog kant nog wal. Tristan was zoveel. Hij was suicidaal, reeds in 2006 toen had de PVV ook al erg veel invoed. Hij is in 2002 opgepakt voor het opstraat rondlopen met een luchtbuks, hier is hij toen niet voor gestraft buitenom een nachtjs cel. Je kunt dus duidelijk concluderen dat dit echt door de PVV kwam. De texten in de brieven die de dader achterliet waren eerder spiritueel dan bedreigend. Natuurlijk weten jullie allemaal dan de PVV een spirituele partij is, nee ik heb weer vertrouwen in de medemens. Ik ga hier vaker op deze site kijken, misschien zie ik nog eens spirituele reacties, dan kan ik die persoon vast aangeven bij de politie…

 103. De politie zegt dat de inhoud van die brief en de bestanden op die computer spiritueel is, maar dat was een deel van de brief van Mohammed Bouyeri ook. Ik wil graag zelf die teksten kunnen lezen voor ik daar over kan oordelen.

  Spirituele teksten kunnen ook een indicatie zijn dat iemand schizofreen is, maar dat is niet de enige mogelijkheid. Er zijn ook extreem rechtse spirituele bewegingen. Helaas is er een overlap tussen extreem rechts en het alternatieve spirituele circuit. Inmiddels overleden kruidenexpert Mellie Uyldert had nazisympathieën. Zo zijn er meer voorbeelden.

 104. MrOoijer Schreef:

  “Hoe komt het dan dat hij uitgerekend een winkelcentrum kiest waar veel allochtonen winkelen? ”
  Omdat hij er vlak naast woonde. Je kent Alphen kennelijk niet en dat maakt dit een hele domme vraag.

  Dat wil zeggen eigenlijk dat de dader hoefde niet ver te lopen om blijk van zijn dodelijke racisme te geven.
  Hou op met een extreem-rechtse serie-moordenaar vergoelijken!

 105. Niels Boer Schreef:

  Zo kunnen we nog wel even doorgaan…
  Bovendien als je buitenlanders wil doden ga je naar een moskee of naar een indisch buurthuis, en niet naar een winkelcentrum en schiet je kleine blanke kinderen neer. Kortom dit hele topic is gewoon kaprommel.

  Moet ik dit lezen als aankondiging van wat jij van plan ben om straks te gaan doen?
  Want ik heb de plicht om dit meteen bij de Ministerie voor Veiligheid te melden!

  Het rechts-extreem (ook verbaal) geweld moet gaan ophouden!

 106. Sofia van der Linde Schreef:

  Spirituele teksten kunnen ook een indicatie zijn dat iemand schizofreen is, maar dat is niet de enige mogelijkheid. Er zijn ook extreem rechtse spirituele bewegingen. Helaas is er een overlap tussen extreem rechts en het alternatieve spirituele circuit. Inmiddels overleden kruidenexpert Mellie Uyldert had nazisympathieën. Zo zijn er meer voorbeelden

  Volgeling van Fleur Agema in plaats van Geert Wilders ??? bloed en bodem spiritualiteit !!!

 107. Toen een psychopaat, c.q zeer depressief man Theo van Gogh heeft dood geschoten werden we doof door het rechtse gekrijs over terrorisme. Elke dag op elke tv station, op elke raduistatioen , uit elke krant.
  Randdebielen die bezopen door racisme zijn.

  Het was de daad van totaal in de waar geraakte, o.a. door de hufterigheid van onze rechtse maatschappij, eenzame man die de door van zijn moeder niet kon verwerken en tevens werd zijn identiteit elke dag bloederig beledigd.

  Conclusie: e racistische blanke randdebielen, liever nader racistische psychopaten genoemd, die op etnische zuivering van Nederland uit zijn, hebben geen inlevingsvermogen.

  Nu zitten ze een extreem-rechtse PVV aanhanger, tevens serie-mordenaar goed te praten.
  Schaam je toch! Oh, wat praat ik over onbekende voor jullie gevoelens zeg!

  Als het zou blijken dat PVV mensen tot haat en geweld inspireert, dan moet de Grondwet onmiddellijk tegen deze rechtse-hobby in actie komen en deze haatspreidende stichting onmiddellijk verbieden.

 108. Deze discussie moet gaan over ouders, die hun suïcidale zoon toestaan de hele dag games te spelen en wapens in bezit te hebben. Over de overheid, die het toelaat dat iemand met gedocumenteerde suïcidale neigingen een wapenvergunning kan krijgen. Dat zijn namelijk logische zaken om hieraan te verbinden. Zijn keuze tijdens de verkiezingen is compleet irrelevant.

  Door te suggereren, ZONDER BEWIJS ( op de verklaring van een enkele man na ) dat deze moorden een racistisch oogmerk hadden, is goedkope stemmingmakerij. Precies dat waarvan links constant maar rechts beticht.

  Hypocriet is het nieuwe devies bij links, vandaar ook dat mijn stem voor het laatst die kant op is gegaan. Stukjes als dit en die op de Joop, hebben nu de stap heel makkelijk gemaakt.

 109. Zolang dat mensen als #135, proberen het probleem weg te moffelen bestaat de kans voor herhaling!

  Vooral moet je niet laten beïnvloeden door hun trollen mening want echte progressieve mensen weten waar het om gaat en zullen nooit het gezond verstand afkeuren. De enige die uit deze discussie boos worden zijn extreem-rechtse trollen. Die hebben Alphen aan de Rijn mede mogelijk gemaakt.

 110. #107

  Een belangrijk verschil tussen enerzijds Mohammed B. en Volkert van der G. en anderzijds Tristan van der V. is dat eerstgenoemden bewust en gericht een politiek doelwit kozen en laatstgenoemde lukraak om zich heen schoot.
  Overigens schiet de hulp aan mensen met een psychiatrisch ziektebeeld danig tekort. Hulpbehoevende mensen, zoals Tristan, worden door alle bezuinigingen op de zorg steeds meer aan hun lot overgelaten.

 111. @136
  Als jij het normaal vindt om een jongen die niet in orde is en zichzelf van het leven wil beroven wapens te verschaffen, heeft u geen enkel recht om over gezond verstand te reppen.

  Eerst bekijk je primaire oorzaken: Omgeving, opvoeding, geestelijke gesteldheid. Dingen als zijn politieke voorkeur zijn bijzaken, zolang niet blijkt dat het om een racistische daad gaat. En dan NOG treft Wilders nooit direct blaam. Wat een enkele gek doet met zijn woorden, wil niks zeggen. Of wilt u misschien ook meteen elk religieus boek op Aarde verbieden? Die zetten namelijk LETTERLIJK aan tot haat en geweld, waar Wilders dat juist veroordeelt.

  Ik ben geen voorstander van Wilders, nooit geweest ook. Maar wat hier gebeurt is goedkoop scoren, niks anders. Om maar meteen te gooien met dingen als: “De enige die uit deze discussie boos worden zijn extreem-rechtse trollen. Die hebben Alphen aan de Rijn mede mogelijk gemaakt.” toont een man met loden oogkleppen. Er is nog geen enkel motief duidelijk. Er naar gissen is een regelrechte belediging van eenieder die die dag stierf en die op deze partij gestemd heeft, OM WELKE REDEN DAN OOK.

  Uw motivaties en visie zijn niet die van een ander, het zou u sieren niet zo vooringenomen te doen over een zeer diverse groep van 1,5 miljoen mensen. U lijkt Wilders wel!

 112. Niels Niet Schreef:

  . Er naar gissen is een regelrechte belediging van eenieder die die dag stierf en die op deze partij gestemd heeft, OM WELKE REDEN DAN OOK.
  Uw motivaties en visie zijn niet die van een ander, het zou u sieren niet zo vooringenomen te doen over een zeer diverse groep van 1,5 miljoen mensen. U lijkt Wilders wel!

  Weten die 1,5 miljoen ook eens hoe het is om gelijkgesteld te worden aan één idioot ‘uit hun midden’.

 113. @139
  Heel goed Laurent. Dus je keurt goed wat Wilders doet? Ik bedoel, als je het zelf ook doet, lijkt me dat je nog weinig kritiek op Wilders kan uiten. En daar komt het hypocriete van links weer om de hoek:

  Zij doen het fout, dus doen wij het lekker fouter!

  Zandbaklogica. Hou de eer aan jezelf en laat je niet meeslepen in dit zielige gekrijs om politiek gewin.

 114. Inderdaad hypocriet van links (of specifiek nu Krapuul)… en teleurstellend vind ik ook… Maar het is ook een mooie spiegel voor rechts die nu moord en brand aan het schreeuwen is, want van links is het hypocriet en schandalig maar als het van Wilders komt is het wel OK? Ik snap dit van beide kanten niet… het is allemaal zo zielig en hypocriet, en beide kanten zijn even erg bezig met alleen naar de andere kant wijzen.

  Wilders is een idioot, Sharia4Holland baardmans is een idioot… en aan dit lijstje moet ik helaas Krapuul nu toevoegen want jullie hebben kennelijk niet door hoe erg je je eigen vijand bent geworden (net zoals Wilders zelf).

 115. Niels Niet Schreef:

  @139
  Heel goed Laurent. Dus je keurt goed wat Wilders doet? Ik bedoel, als je het zelf ook doet, lijkt me dat je nog weinig kritiek op Wilders kan uiten. En daar komt het hypocriete van links weer om de hoek:
  Zij doen het fout, dus doen wij het lekker fouter!
  Zandbaklogica. Hou de eer aan jezelf en laat je niet meeslepen in dit zielige gekrijs om politiek gewin.

  Argumenten zijn niet besteed aan de PVV-aanhang, want die doen aan fact-free politics, vandaar.

 116. @ jvdheuvel:
  Ja, zo kan je het voor jezelf rechtvaardigen.

  Bekijk het objectief en je ziet hoe je jezelf hiermee compleet buiten de discussie plaatst en dus niks meer bijdraagt. Jullie zullen wel hebben geacht: ” If we can’t beat, we’ll join ‘em”.

  Waarmee je jezelf dus op het zelfde niveau plaatst. Bravo! Beschaving olé!

 117. Er is nog wel een groot verschil; bij ons kun je komen huilen over hoe onbeschaafd en hoe hypocriet we zijn, bij Wilders mag je niks.

 118. @ Laurent:
  Nu doe je het weer. Ik heb een goede vriend van mij, zijn vader is bekeerd en Moslim geworden, heeft zijn vrouw ook uit Marokko gehaald. Deze man en vrouw hebben b.v ook PVV gestemd, als proteststem.

  U zet met uw kortzichtige uitspraak een complete, zeer diverse groep mensen weg als racisten en onwetend klapvee. Precies waar WIlders zich schuldig aan maakt! Chapeau!

 119. @ jvdheuvel:
  Ja hoor. Dat plaatst u en de uwen ver boven Wilders en de zijnen, in uw optiek.

  Het grappige is juist dat het u er juist compleet aan gelijk stelt.

 120. Niels Niet Schreef:

  @ Laurent:
  Nu doe je het weer. Ik heb een goede vriend van mij, zijn vader is bekeerd en Moslim geworden, heeft zijn vrouw ook uit Marokko gehaald. Deze man en vrouw hebben b.v ook PVV gestemd, als proteststem.
  U zet met uw kortzichtige uitspraak een complete, zeer diverse groep mensen weg als racisten en onwetend klapvee. Precies waar WIlders zich schuldig aan maakt! Chapeau!

  Wij laten alleen zien hoe makkelijk dat is, en hoe onaangenaam, iets dat veel mensen niet schijnt op te vallen al het moslims betreft.
  En ik weet niet of ik geloof dat jij tot voor kort links stemde maar nu door ons ertoe gebracht bent rechts te gaan stemmen, ik lees die verhaaltjes hier iets te vaak. Rechts gelobby, volgens mij.

 121. @ jvdheuvel:

  Beargumenteer jij maar eens dit compleet lege stuk hierboven.

  Beargumenteer maar eens waarom het correct is dezelfde tactieken als Wilders toe te passen, terwijl je die zelf zo hard veroordeelt. Wat maakt jou dan beter dan hem?

  Beargumenteer maar eens hoe je het durft alle mensen die op dezelfde partij stemden, puur om die reden als extreem-rechts weg te zetten. Terwijl ieder zijn beslissing om zijn of haar eigen redenen maakt.

  Beargumenteer maar eens waarom zijn stem op de PVV volgens jou zwaarder weegt dan zijn geschiedenis van psychiatrische behandelingen en suïcidale neigingen, gecombineerd met het lidmaatschap van een WAPENVERENIGING.

  Zolang je elke vorm van kritiek onmiddellijk afwuift, zonder enige zelfreflectie, dan heeft dit gesprek helemaal geen nut.

  Waar ik mee begon, daar sluit ik mee af:

  Deze hetze tegen de PVV heeft mij links de rug toe doen keren en velen met mij. Daar bent u mede verantwoordelijk aan.

 122. @ Laurent:
  Dat mag je denken Laurent, kijk maar eens op Joop, onder dat artikel. Veel vaste, linkse reageerders, die precies het zelfde er over denken.

  Maar geloof vooral wat je wil geloven. Sluit je ogen alleen niet te ver voor wat er ook daadwerkelijk om je heen gebeurt.

 123. @ jvdheuvel:
  Je zou gewoon antwoord kunnen geven op mijn vragen en stellingen, i.p.v telkens er om heen te kletsen met gezeur over de vorm en de toon van de vragen en stellingen.

  Maar als ik deze draad zo verder lees, is antwoorden niet één van je sterkere punten. Je verklaart liever gewoon iedereen voor gek die het niet met je eens is, weigert op andere zienswijzen in te gaan en sluit het af met een flinke: ” Ja maar WIlders doet dat ook! ”

  En dan mij een kind noemen, kom op zeg.

 124. @ jvdheuvel:
  Nee, dat ben je inderdaad niet.

  Volgens ben jij -wel- terdege bewust van het feit dat deze hele links-rechts oorlog compleet disproportioneel is geworden, dat er nu aan beide zijden middelen worden benut die nergens meer over gaan en dat dit voor niemand meer iets oplevert, behalve een hoop ellende. Daarbij kan je klagen wat je wil over het sfeertje dat WIlders creëert, dit soort berichten dragen alleen maar bij aan deze cultuur van vingerwijzen, waar we juist van af moeten en waar links ooit nog zo op tegen was!

  Door dit niet veroordelen, schaar je je bij de roep- en droeftoeters waar je zo op tegen bent.

  Ik vraag je oprecht, bekijk de zaken eens vanuit het standpunt dat ik je voorleg, dus het feit dat deze uitspraken net zo schandelijk zijn als degenen waar tegen je optreedt en dus ontzettend hypocriet.

  Dat is alle wat ik van je vraag.

 125. @ jvdheuvel:
  Leuk, maar je bent met mij in gesprek, niet met iemand die beweert dat de kogel toentertijd van links kwam.

  Dat is namelijk net zo belachelijk als wat er nu hierboven word beweerd.

  Je schrijft op een blog waar toch wat mensen hun meningen opdoen, liever neem je dan stelling tegen deze laffe aanvallen op zowel links als rechts, over de ruggen van onschuldigen. Door deze houding aan te nemen motiveer je juist mensen in deze polariserende denkwijze te blijven hangen.

  Precies wat Wilders wil.

 126. @ jvdheuvel:
  Dan kan ik alleen maar raden waarom niet… Misschien wel omdat het gewoon zinnig is wat ik zeg en je er weinig tegenin te brengen hebt? Of voel je je gewoon te goed?

 127. @Niels Niet Zie @148 @152 @154. Als dat voor jou nog wat te raden overlaat laat het aub weten ik heb vandaag namelijk niks te doen.

 128. Niels Niet Schreef:

  U lijkt Wilders wel!

  Dat zeg je tegen je spiegel zeker.
  Je ben zeker niet stilgestaan over de incoherentie van je bijdrage die een wirwar van elkaar tegensprekende redeneringen met een richtlijn is – heil wilders.

  Daartegen ik maak me zorgen over Nederland die aan extreem-rechtse criminelen is overgelaten.

 129. Marinus Schreef:

  Hulpbehoevende mensen, zoals Mohammed B., worden door alle bezuinigingen op de zorg steeds meer aan hun lot overgelaten.

  Laat maar niet altijd zo nationaal-chauvinistisch zijn.

 130. @ nexus m.:
  Alleen wijzen en zeggen: You’re doing it wrong! bewijst of ondersteunt je gelijk nog niet. Met termen gooien is één ding, beargumenteren WAAROM wat ik zeg volgens jou zo belachelijk is, duidelijk een andere.

  Nergens ga je inhoudelijk in op wat ik je net voorleg, een enorm zwaktebod dus.

 131. @ nexus m.:
  Gaf deze jongen in Aplhen een reden voor zijn daad? Neen.

  En Mohammed B? Wat stak daar ook alweer achter?

  De schutter in Alphen sprak nergens van Wilders, niet tijdens zijn daad, niet in het briefje dat hij achter liet. Toch is deze daad reden voor mensen om te zeggen dat dit vanuit Wilders ontstaan is, puur vanwege één zin in een lift.

  Mohammed B liet een brief achter op het lijk van zijn slachtoffer, waarin hij de moord opdroeg aan de Islam. Een wezenlijk verschil.

 132. @ Niels Niet:
  P.S:

  Voor bepaalde Islamieten dicteren de Koran en Hadith letterlijk dit soort decreten, dat ongelovigen en tegenstanders van de Islam dienen te worden afgeslacht. Dat heb ik WIlders nooit horen zeggen.

 133. @ Niels Niet, je vertoont hier steeds meer van het obsessieve gedrag van de gestoorde types die met wapens rondlopen. Je past nu precies in het typering waar de politie op zoek is om slachtpartijen zoals in Alphen te doen voorkomen.

  Ik discussieer zeker niet met types die jou neigingen vertonen. Het is werk voor de opsporingsambtenaren.

 134. Marinus Schreef:

  Mohammed

  Marinus Schreef:

  #107
  Een belangrijk verschil tussen enerzijds Mohammed B. en Volkert van der G. en anderzijds Tristan van der V. is dat eerstgenoemden bewust en gericht een politiek doelwit kozen en laatstgenoemde lukraak om zich heen schoot.
  Overigens schiet de hulp aan mensen met een psychiatrisch ziektebeeld danig tekort. Hulpbehoevende mensen, zoals Tristan, worden door alle bezuinigingen op de zorg steeds meer aan hun lot overgelaten.

  Mohammed Bouyeri schoot ook om zich heen in Oosterpark in de hoop dat de politie hem zou dood schieten. Daar vielen gelukkig geen doden bij.

 135. @ jvdheuvel:
  Overgenomen is een groot woord.
  De bron is overigens allesbehalve betrouwbaar, daarnaast trek je het oorspronkelijke artikel door slecht onderbouwde feiten volledig uit zijn verband.

 136. @ Jan uit Helmond:
  Grappig om te zien welke aannames hier plaats vinden.
  Ik ben geen PVV stemmer beste Jan.

  De PVV benoemt een structureel groeiend probleem in onze samenleving waar de Pvda dit probleem bij voorkeur onder het tapijt veegt zo niet in de doofpot wil stoppen.

  Anders gezegd; de Pvda gaat door met het ontkennen en/of bagatelliseren van een zorgwekkende ontwikkeling totdat de spreekwoordelijke bom barst.
  De PVV wil dat moment voor zijn.
  Besef wel, als de spreekwoordelijke bom barst, is het te laat.
  Voorkomen is beter dan genezen, nietwaar?

 137. ja weet je wat het is 99 van de 100 keer dat hier iemand schrijft “ik ben geen PVV stemmer” is ie het gewoon wel en loopt ie ook nog op andere manieren de boel bij elkaar te liegen en te frustreren en te saboteren. Uit jouw reacties blijkt duidelijk dat jij er zo eentje bent.

 138. @ jvdheuvel:
  kijk eens naar de info onder ‘about’ hier op je eigen site.

  Ik citeer;
  “Krapuul moedigt discussie aan ziet graag uw inhoudelijke en beargumenteerde reactie op de geplaatste artikelen. Krapuul is van mening dat discussie de beste weg is naar een beargumenteerde mening”

  Als de (hoofd)redacteuren zich niet houden aan bovengenoemd statement is de term ‘onafhankelijk’ te ridicuul voor worden.

 139. samenvattend:

  het is op basis van wetenschappelijk verantwoorde criteria en argumentatie genoegzaam aangetoond dat de PVV een “partij” (lees one man show) is met zeer veel fascistische kenmerken

  deze “partij” wordt gesteund door circa anderhalf miljoen stemgerechtigden (tendens dalend) die kennelijk gek genoeg zijn om de populistisch verpakte boodschap van haat, knieschoten, deportaties en oorlog te pruimen

  deze “partij” had op de vijfde plaats van de kieslijst voor de TK verkiezingen iemand staan die in 2008 opgepakt omdat hij in het openbaar met een vuurwapen rondliep, in strijd met de Wapenwet

  er is slechts een gek nodig om een bloedbad aan te richten in een winkelcentrum

 140. @ Lion:

  Tja, de visie van de PvdA op het probleem van de “vermeende” islamisering en de “tsunami” van vreemdelingen die ons land overspoelen is een andere dan die van de PVV. Da’s geen schokkend nieuws, da’s een feit. Maar je kunt honderd keer zeggen dat de PvdA soft is in haar aanpak, daarmee wordt de het feit dat de PVV defacto Apartheid propageerd en haat zaait géén millimeter minder van.

  En nog iets: Waar heb ik gezegd dat jij op de PVV stemt? Het feit dat ik, op basis van je uitspraken alhier, aanneem dat je enige afiniteit hebt met een deel van het gedachtengoed van het Orakel van Genooi en hem daarom jou Lijder noem, betekent niet dat ik er gemakshalve van uit ga dat je zo onverstandig bent geweest om je stem in de recentlijke verkiezingen aan de PVV te geven.

 141. ik heb zojuist gehoord dat de dader vorige week direct contact gehad heeft met de Grote Blonde Leider himself! Het is mij wel duidelijk…..

 142. Als je ziet hoeveel allochtonen daar rondliepen in dat winkelcentrum is het een mirakel dat er niet meer burka-figuren gesneuveld zijn, je zou haast zeggen dat Tristan gericht op potentiële PPV-stemmers mikte!

 143. Zie je wel: hoewel het daar vol kopvodden liep mikte Tristan bewust op Henk en Ingrid ipv op Aboe en Mustafa.

  De media-propaganda was direct in volle gang door een o zo bescheiden kopvodje op te voeren die zich totaal belangeloos om de slachtoffers bekommerde. Ze was zo bescheiden dat ze niet in beeld wilde-je kon wel het profiel van de kopvod zien in de schaduw-, maar dat kan ook met een risico op eerwraak te maken hebben gehad.

  In België hebben we in 2006 ook zo iets gehad, Hans van Themsche schoot een negerin, een Turk en een blanke dood in Antwerpen-een perfecte staalkaart van de Antwerpse bevolking dus-maar dat werd onmiddellijk als een “racistische” aanslag weg gezet.
  In feite is de aanslag van Tristan dat ook, vermits hij doelbewust op blanke landgenoten mikte.

 144. Is de denkpiste van onderlinge afrekeningen tussen AH, C1000, Plus en Super de Boer niet gevolgd?

 145. Tristan speelde ook geweldadige games, zijn oma inspireerde hem naar aanleiding van de boeken die zijn schreef, hij had interesse voor alles wat slecht was in de wereld zoals natuurrampen en andere ellende. Wilders heeft een klimaat gecreerd dat hij dir gedaan heeft

  Dus het mag wel duidelijk zijn dat het de schuld van de game industie is evenals die van de PVV, moeder aarde en zijn oma. Gelukkig was hij zelf niet verantwoordelijk….

 146. Ik acht Van der Vlis zonder meer verantwoordelijk. als hij tenminste toerekenbaar was op dat moment. Daar kan je over twisten.

  Als hij toerekenbaar was, dan wordt de vraag wat de motivatie was voor deze daad.

  Als je namelijk alleen maar dood wilt dan neem je geen anderen met je mee.

 147. mercator Schreef:

  Is de denkpiste van onderlinge afrekeningen tussen AH, C1000, Plus en Super de Boer niet gevolgd?

  Jahoor, jij ziet al de cassieres vanuit achter hun kassa’s elkaar eindeloos met automatische wapens beschieten totdat maar een overblijft.

  Wat heb je gebruikt?

 148. Het wordt tijd dat we keihard een lijn in het zand trekken. De PVV, alle PVV aanhangers en iedereen die die PVV gedoogt aan de ene kant en alle goede mensen die de PVV verachten en zich er tegen willen verzetten aan de andere kant. Geen compromis. Je bent voor ons of tegen ons. Bestrijd ze met alle mogelijke middelen, kom in verzet, leg het land plat, doe iets, wat dan ook! Dan komt de PVV gauw alleen te staan en kunnen we ze isoleren en hun aanhang steeds kleiner maken net zolang totdat ze niet meer bestaan.

 149. hebben jullie er ooit wel eens bij stil gestaan dat er in de ridderhof ook pvv stemmers lopen die het goed voor hebben met de mensheid maar nederland te vol vinden door buitenlanders die lui zijn en criminele acties vertonen en tristan verachten.want een buitenlander had dit eerder gedaan dan tristan als die hulp had gehad

 150. Daar hoef je echt geen waarzegger voor te zijn dat was zooooooooo duidelijk dat zie je aan die tronies vaak buiten ook wie erop stemt echt hoor

 151. hendrik jodokus kwak Schreef:

  hebben jullie er ooit wel eens bij stil gestaan dat er in de ridderhof ook pvv stemmers lopen die het goed voor hebben met de mensheid maar nederland te vol vinden door buitenlanders die lui zijn en criminele acties vertonen en tristan verachten.want een buitenlander had dit eerder gedaan dan tristan als die hulp had gehad

  Wahahaha, dus ja, dit was een blanke, Nederlandse PVV-stemmer maar eigenlijk was de kans veel groter geweest dat een buitenlander dit had gedaan dus is het toch hun schuld.

  Dit doet me denken aan die tekeningen van massavernietigingswapens die Powell liet zien in de vergadering van de VN, waarop je kon zien hoe die wapens van Saddam Hoessein eruit zagen als ze ze maar eenmaal zouden vinden, maar voorlopig vielen ze Irak alvast even binnen.

 152. @192 Ik vind Nederland ook te vol voor luie, criminele PVV’ers met een grote bek. Die niks anders doen dan op hun reet zitten te schreeuwen. Te vaak ook nog van mijn belastingcenten.
  Dus wat is je punt?

 153. nederland is gemaakt voor nederlanders en dat is een goede pvv standpunt volgens de pvv en daar ben ik het ook mee eens en mijn mening mag ik nog steeds laten horen in dit nog vrije nederland dus stem allen voor pvv PARTIJ VOOR DE VRIJHEID nu die er nog is.

 154. @196

  Je moeder had het kwakje waar jij uit bent voortgekomen beter kunnen doorslikken ipv uitbroeden.

  Dit land is niet “gemaakt voor de Nederlanders”. Waar jou wiegje heeft gestaan is puur toeval. De door de PVV voorgestelde deportaties van tientallen miljoenen mensen hebben maar een passend antwoord. De galg. Dezelfde straf die het grootste gajes dat in Neurenberg terecht stond heeft gekregen

 155. @196 Welke Vrijheid? Dat de Grote Lijder en zijn bende alles mogen zeggen en de rest van Nederland de mond moet houden? Die Vrijheid? Nou daar 😥 ik op.
  Verder ben ik het wel eens met wat Kaaskop schrijft. 8) Doorslikken was beter geweest.

 156. hendrik jodokus kwak Schreef:

  nederland is gemaakt voor nederlanders en dat is een goede pvv standpunt

  Laat Nederland een gastvrij land zijn voor elke intelligente en goedwillende cultuurdrager, maar het moet een efficient doorspoelcloset zijn voor bruine elementen en spuuglelijke racisten & xenofoben.

 157. Abdul Alhazred Schreef:

  hendrik jodokus kwak Schreef:
  nederland is gemaakt voor nederlanders en dat is een goede pvv standpunt
  Laat Nederland een gastvrij land zijn voor elke intelligente en goedwillende cultuurdrager, maar het moet een efficient doorspoelcloset zijn voor bruine elementen en spuuglelijke racisten & xenofoben.

  Inderdaad.
  Kweet niet of ik het goed gehoord heb, maar er was een GGD figuur op teevee in het weekend die wenste nog voor het gedwongen sluiten van Tristan V. , nu dat hij niet meer is en ik weet echt niet of ze ermee alle PVV figuren bedoelde?
  Kbedoel, wil ze alle PVV figuren gedwongen opsluiten?

 158. nexus m. Schreef:

  Kbedoel, wil ze alle PVV figuren gedwongen opsluiten?

  Zou het geen idee zijn om een aparte stad voor PVV-stemmers te bouwen?
  Uiteraard geheel monocultureel dus geen Chinees of Indisch restaurant en geen shoarma-zaak
  Er hoeden alleen maar lagere scholen te komen, meet als bijzonderheid dat die 9 klassen heeft omdat dat ongeveer de standaard leerperiode voor de lagere school bij PVV-ers is.
  Voort uiteraard extra politie want als bekend voelen zijn wijken waar veel PVV-ers wonen behoorlijk onveilig zoals ze zelf ook aangeven.
  (De leider Wilders heeft verteld dat toen hij in Kanaleneiland in Utrecht woonde in begin het een nette buurt was, maar toen hij wegging de boel behoorlijk was verpauperd. Knap werk van hem, nietwaar?)
  In die stad zou een eigen uitmuntendheid kunnen komen, omdat men immers niks van de euro en Europa moet weten.
  Het kan allemaal budgettair neutraal, want de andere steden hoeven een tijdlang geen nieuwbouw meer te plegen, omdat immers onze PVV-ers uit de huizen trekken.

 159. @201 – Het onzalige plan om de “gedwongen behandeling” weer uit de kast te halen, vermoedelijk te samen met de “voorlopige rechterlijke machtiging” is typisch zo’n geval van het weer onder de aandacht proberen te brengen van terecht al bijna gestorven onzalige plannen, om het eigen hachje te redden. Het is niet voor niets, dat de nieuwe impuls voor dit plan van GGZ Rivierduinen komt, waar men in afwachting is van een rapport van de Inspectie aangaande Tristan van der V. Zo maakt Tristan van V. wellicht uiteindelijk – en indirect – nog veel meer slachtoffers (“collateral damage”?), dan die die hij reeds op zijn geweten heeft.

 160. hendrik jodokus kwak Schreef:

  nederland is gemaakt voor nederlanders

  En de Here Wilders heeft het land voor de Nederlanders geschapen, maar ja, als altijd voordat de Nederlanders er ook maar een voet in hadden gezet zaten de moslims er al.
  Precies hetzelfde als in Israël. De Here God had het land geschapen en aan de Joden beloofd en juist toen ze in’48 het land wilden binnentrekken stikte het er van de Palestijnen die stiekem zonder toestemming van God het land hadden gejat.

 161. Nederlanders voor de Nederlanders duitsers voor duitsers…tja wat een herkenbare rethoriek he?plus een niet-verboden beweging die ook nog eens de regering gedoogd voor deze rethoriek.
  Mijn opoe zaliger die dit allemaal al heeft meegemaakt zou zich omdraaien als ze weet dat dit weer gebeurt en nog open en bloot in de tweede kamer,

Reacties zijn gesloten.