VVD Amsterdam duikt in gat Wilders

Omdat Geert Wilders met zijn PVV niet meedoet in de meeste gemeenten bij de gemeenteraardsverkiezingen ontstaan er her en der Geert Wilders-alternatieven. Partij Voor Venlo en Sociaal Rechts Haarlemmermeer zijn reeds eerder genoemd op deze site.

Meestal hoeft hier natuurlijk helemaal geen nieuwe partij voor opgericht te worden; zo is daar de VVD, de partij waarvoor Geert Wilders naar ieders tevredenheid 6 jaar lang het pluche heeft bezet, na eerst 8 jaar lang speeches voor Bolkestein te hebben geschreven. Wiegel draait zich nog steeds om in zijn graf omdat ze Geert Wilders hebben laten gaan.

Apart overigens dat Geert Wilders zich ondanks deze lange Haagse carriere weet voor te doen als “buitenstaander in de Nederlandse politiek”, ook is het curieus dat een lokale VVD als in Amsterdam zich bedient van Wilders-retoriek, niet om een punt te maken, of om iets te bereiken, maar puur om de Wilders-stemmer binnen te hengelen;

Opvallend is dat de VVD zich ook afzet tegen gescheiden loketten voor mannen en vrouwen, die in Amsterdam voor zover bekend niet bestaan. (meer)