Kwestie koshere slacht legt barsten bloot in mythe van de ‘joods-christelijke cultuur’

Blogger Abu Pessoptimist trekt even van leer tegen de hypocrisie van de tolerantie in Nederland ten opzichte van andersdenkenden. Ook de hypocrisie van de bio-industrie met rust laten en het ritueel slachten op de schop nemen (lekker makkelijk scoren), komt aan bod in dit lange blog.

Het laatste stuk staat hieronder, kan er ook geen andere conclusie aanhangen.

Blijkbaar is het echt zo dat je pas deel uitmaakt van de ‘joods-christelijke cultuur’ als je spek eet en Kerstmis viert, net als iedereen. Erg griezelig, want het feit dat niet geaccepteerd wordt dat iemand anders is, is eigenlijk de enige echte voedingsbodem voor racisme of anti-semitisme.

7 gedachten over “Kwestie koshere slacht legt barsten bloot in mythe van de ‘joods-christelijke cultuur’”

 1. Abu Pessoptimist citeert Robbert Baruch die perfect de Nederlandse hypocrisie samenvat

  In Nederland worden jaarlijks honderden miljoenen dieren geslacht. De verplichte “verdoving” (die is uitgevonden om het industriële slachtproces mogelijk te maken), vindt bij het meeste vee plaats door het schieten van een stalen pin in de hersens van het dier. Hierbij wordt niet per dier gecontroleerd of het bedwelmen effectief is. Onderzoek laat zien dat deze vorm van bedwelming in een aanzienlijk deel van de gevallen niet werkt.
  De rituele slacht van dieren betreft ongeveer 200.000 dieren. De kosjere slacht vormt op zijn beurt weer een fractie van de rituele slacht: ongeveer 1500-3000 dieren.
  Ritueel slachten is geen industrieel maar een individueel proces. Elk dier wordt apart en met de hand geslacht. Anders dan bij industrieel slachten bestaat er dan ook geen mogelijkheid dat een slacht misgaat. Een van de taken van de rituele slachter is ervoor te zorgen dat het dier snel wordt geslacht.

  Tot zover het sprookje dat de “normale” manier van slachten diervriendelijker is.

 2. ” Een van de taken van de rituele slachter is ervoor te zorgen dat het dier snel wordt geslacht. ”

  Zijn er nu echt mensen die geloven dat de zorg dat er snel geslacht wordt niet de taak is van iedere slachter, ongeacht zijn/haar (on)geloof?

  Of wordt het nu een wedstrijdje snel slachten voor professionals?

 3. Nou ja de discussie wordt toch met een ton boter gevoerd. Behalve dat het erg stil is over de schietpartij in Alphen aan de Rijn, was het een moslim geweest, dan stond de telegraaf dagenlang vol met scheldpartijen. En nu blijkt het een psychopaat, erg, maar dit kan links dus niet de schuld krijgen.

 4. Al dat gelul over die superieure joods-christelijke beschaving.
  Wat is het hoogtepunt: Hirosjima of Auschwitz? U zegt het maar.

 5. meharis Schreef:

  maar dit kan links dus niet de schuld krijgen

  Daarom is het zo stil bij rechts…en natuurlijk dat schutter verdacht bewapend is – weer een Rechtse hobby.

 6. Psychische problemen, gedwongen behandeling, een vergunning, vijf vuurwapens. Dit is Nederland anno 2011.

 7. @#6 Wat mij betreft is het glas half vol. 1984 is nog niet geheel een feit.

Reacties zijn gesloten.