3 gedachten over “Planning tweede kerncentrale in Nederland gaat door”

  1. “Verhagen wees erop dat lessen uit de gebeurtenissen in Japan een rol zullen spelen bij de concrete eisen die aan een nieuwe kerncentrale zullen worden gesteld, omdat veiligheid en zorgvuldigheid voorop moeten staan”.

    De gebeurtenissen in Japan met betrekking tot de aardbeving zal hier gezien onze ligging wel minder aan de orde zijn,maar beveiligen tegen overige gebeurtenissen is wel aan de orde. De centrale zal ook beschermd moeten worden tegen de impact van een middelgroot tot groot vliegtuig. Want vliegtuigongelukken kunnen we hier dus niet uitsluiten. Of nog erger, een bewuste aanval met een vliegtuig op een centrale. De Europese centrale’s zijn momenteel beveiligd tegen zeer kleine toestellen en niet bestand tegen een groot toestel. Daarnaast zijn er nog vele andere oorzaken waardoor een ongeluk met een kerncentrale veroorzaakt kan worden zoals menselijk falen. Maar dat alles wordt gewoon aan de kant geschoven doordat er een paar doordrukkers aan het bewind zijn die een heel andere agenda hebben als mensen met realiteitszin. Je mag ook niet beginnen over het kernafval, want daar is nog geen oplossing voor en die kunnen zij ook niet verzinnen. Kortom, er wordt geen lering getrokken door gebeurtenissen op onze planeet met betrekking tot de gevaren van kernenergie. Nederland is safe en wij gaan door.

  2. Aangezien Verhagen heeft besloten dat hij i.v.m. Japan een Generatie III+ centrale wil, kan hij plannen tot hij een ton weegt, maar zal toch echt eerst moeten wachten tot die er überhaupt zijn.

Reacties zijn gesloten.